Istoricul George Damian: Kievul se ceartă cu Berlinul: Cancelarul Germaniei, un „leberwurst ofensat”. A 69-a zi de război în Ucraina

De Părău Vlad  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A 69-a zi de război în Ucraina vine cu accente comice, pe lângă cele tragice. Un război al declarațiilor a izbucnit între Kiev și Berlin, pe fondul refuzului cancelarului Olaf Scholz de a vizita Ucraina (care făcuse gestul de a nu-l primi pe președintele german), asta deși guvernul său a aprobat trimiterea de armament către armata ucraineană. Oficialii de la Kiev se ceartă și cu cei de la Budapesta pe subiectul unor presupuse intenții revizioniste, pe care Ungaria le neagă. Războiul real continuă în Donbas, separatiștii lăudându-se că au ajuns în suburbiile orașelor Severodonețk și Lisiceansk. Rușii au reluat atacurile asupra combinatului Azovstal din Mariupol, după o încetare a focului destinată evacuării civililor. Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege care permite interzicerea și desființarea partidelor pro-ruse, precum și o lege care permite trimiterea forțelor de apărare teritorială în afara regiunilor de unde au fost recrutate. Bărbații încorporabili din regiunea Cernăuți sunt obligați să aibă permanent asupra lor actele de identitate și livretul militar. Președintele croat Zoran Milanovic a anunțat că se va opune intrării Suediei și Finlandei în NATO. Mai multe detalii are istoricul George Damian:
 
„1. Ucraina a început o polemică aprigă cu Germania, ambasadorul ucrainean la Berlin l-a numit pe cancelarul german un „leberwurst ofensat”, deoarece Scholz refuză să viziteze Kievul câtă vreme președintele german nu a fost primit în Ucraina.

2. În Donbas au continuat luptele la sud de Izium, în direcția Slaviansk, pe acest front și-au făcut apariția mortiere grele ruse de calibru 240 mm. Conform separatiștilor din Lugansk, forțele acestora au ajuns în suburbiile orașelor Severodonețk și Lisiceansk.

3. Forțele ruse au reluat ieri atacurile asupra combinatului Azovstal din Mariupol, conform surselor ruse în perioada încetării focului când au fost evacuați civilii ucraineni din combinat, forțele ucrainene au ocupat noi poziții de tragere care au fost eliminate.

4. Parlamentul de la Kiev a adoptat ieri o lege care permite trimiterea forțelor de apărare teritorială în afara regiunilor de unde au fost recrutate (zvonul că s-ar putea întâmpla asta a stârnit o rebeliune a femeilor din orașul Huszt la sfârțitul săptămânii trecute).

5. Tot ieri Parlamentul de la Kiev a adoptat în a doua lectură legea care permite interzicerea și desființarea partidelor pro-ruse din Ucraina. Activitatea acestor partide a fost interzisă printr-o decizie a Consiliului Național de Securitate de la Kiev încă de la începutul conflictului, iar noua lege permite desființarea lor.

6. Continuă criza combustibililor din Ucraina, litrul de benzină a ajuns la 45 de grivne și este prevăzută o scumpire de până la 85 de grivne pe litru.

7. Bărbații încorporabili din regiunea Cernăuți sunt obligați să aibă permanent asupra lor actele de identitate și livretul militar pe care să le prezinte la cererea poliției sau poliției militare, conform șefului administrației militare regionale de la Cernăuți Serghei Osaciuk.
 

8. Secretarul Consiliului Național de Apărare al Ucrainei, Aleksei Danilov, a declarat luni că Ungaria a fost informată de intenția Rusiei de a ataca Ucraina înainte de declanșarea ostilităților, iar Budapesta și-a afirmat intenția de a prelua teritoriile ucrainene locuite de etnici maghiari. Budapesta a respins aceste acuzații și a cerut lui Danilov să-și retragă afirmațiile.

9. Președintele croat Zoran Milanovic a anunțat că se va opune intrării Suediei și Finlandei în NATO. Milanovic consideră că există alte priorități pentru NATO (precum rezolvarea crizelor din Balcani) înaintea aderării Finlandei și Suediei la alianță”, a scris istoricul George Damian pe Facebook.
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Bendis Hestia 04.05.2022 18:03
    „Când Dumnezeu vrea să te piardă, întâi îți ia mințile!”

    "Mega-Zeii" de la Kiev: mojicie, atacuri suburbane, limbaj de mahala, atitudine de Dinu Păturică.
    Sau, mai pe româneste spus: s-a suit scroafa'n copac.. dar si când s-o rupe creanga!!!

    Savuros comentariul inegalabilei Doamne Luminita Arhire:
    https://www.facebook.com/luminita.arhire
  • Carbid 04.05.2022 19:38
    Unii NU avem cont pe acest excrement numit fb! Exista acest comentariu altundeva? puteti cumva să-l copiați aici?
  • Vlad Pârău ► Carbid 04.05.2022 20:57
    TELENOVELĂ GERMANO-UCRAINEANĂ, CU CÂRNAȚ ȘI OFENSE

    Și uite-așa... o să ne râdem de Germania, de-o să ne doară burta și-o să ne minunăm printre hohote cum de a ajuns dânsa proasta falnicei Europe! Că oficialii ucraineni mi ți-o ridiculizează și mi ți-o tăvălesc pe unde o prind, și-o mai și înghesuie prin debarale, să-i mai tragă vreo două-trei scatoalce măiestrite!

    Întâi, când se pregătea președintele Germaniei (oooo!!!, n.n.) pentru cuvenitul și piosul pelerinaj la Kiev, hotărât să-i ia fața lu’ Angelina Jolie, care încă nu prinsese bilet pentru bombardamente și alarme aeriene la ofertă, i-a zis Elenski un „NI!” de la obraz, de s-a ascuns până și Macron sub scaun, cu inima tremurând, rememorând și dânsul ce-a făcut în ultimii 5 ani, ca nu carecumva să pățească vreo rușine similară... Așa că președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a regretat amarnic imprudentul Bruderschaft dat peste cap, pe vremuri, când era dăcât ministru de Externe, în compania satrapului Putin, cu mâinile frumos împletite cu acesta... și oftând -lume rea, de!- și-a scos frumușel papucii din bagaj, a pus pijamaua nefolosită în șifonier și-a stat acasă uitându-se la ANTENA 3 că să vadă cum mai merge războiul, de ziceai că-i Klaus Iohannis în weekendul lui normal, cu o durată de 3-4 zile pe săptămână.

    Între timp, înfoiați de solemnitatea vizitei, președinții din Polonia, Letonia, Estonia și Lituania au fost primiți de marele bărbat-în-tricou-kaki, au fost plimbați să vadă distrugerile și au dat un „mesaj puternic de sprijin politic și asistență militară”... Toți ăia importanți au fost... și Boris Johnson, și cancelarul austriac Karl Nehammer, și șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, și doamna Ursula, și șeful diplomației UE, Josep Borrell. Ca să nu mai zic de Ciucă, Ciolacu și Cîțu, din România, care fiind mult prea „grei” pentru o singură vizită, s-au împărțit în două delegații și-n în două zile diferite... adică, așa, ca și cum întâi a venit capul&trupul, cu trenul, iar picioarele au ajuns abia a doua zi, pe bicicletă! Numai pe bietul președinte al Germaniei nu l-au primit!

    În această conjunctură, aflat „într-o relație complicată” cu Elinski, Olaf Scholz, cancelar prin vocație, s-a gândit că e mai bine să se prefacă și el un pic supărățel, că poate așa se întoarce ăla la niște sentimente mai bune și nu-i mai dă scrisorile-napoi. Și a declarat, bosumflat, că... nu și nu! nici el nu merge la Kiev, fiind solidar cu repudiatul Frank-Walter! Dar ți-ai găsit să-l sensibilizezi pe Olodimir! Dimpotrivă! Ca urmare, dragostea cu năbădăi a continuat și pe casa scării, la ieșirea din apartament, iar ambasadorul Ucrainei la Berlin odată numai ce și-a pus demonstrativ o mână-n șold, în timp ce cu cealaltă i-a cărat mărunt și ritmic cu papornița-n freză lui Olaf, zicându-i: „Ești un cârnaț ofensat, na! și na!” După care i-a aruncat peste umăr un „...asemenea acțiuni nu sunt potrivite pentru un oficial de stat... doar nu suntem la grădiniță!!!”, a pufnit, s-a întors pe călcâie și a părăsit incinta!

    Ajunși aici, dragii moșului, ce să vă mai zic...? păi, vă mai zic doar că Marele Bărbat de la est a continuat să-i invite pe unii, pe alții, să vină și să-l viziteze la domiciliu, dar a avut grijă să le pună în vedere și un elegant „...actualmente străinii nu pot veni cu mâna goală”, propoziție din care eu am înțeles că și ai noștri au lăsat ceva acolo, că nu se puteau face de râs, din moment ce omul ăla îi caută în sacoșă, să vadă ce i-au adus...

    O cutie de bomboane, un pachet de cafea, o sticlă de whisky, o măslină, o atenție... orișicât, noi suntem mai săraci. Joe Robinette, saracu’, s-a scormonit prin buzunare și a găsit 33 de miliarde de dolari care-i prisoseau, pentru cadou, da’ noi... de unde? Că noi n-avem... noi nici președinte se pare că nu mai avem de multă-multă vreme, nici bărbați de stat, și-atunci... cu ce?
    Ende der Folge; wird folgen...
    .....................................................................
    P.S. În fotografie, „cârnațul ofensat”. Mă întrebați dacă Berlinul nu l-a expulzat deja pe ambasadorul Ucrainei? Ei, și dumneavoastră, cetățeni...
Ultima oră

08:00

20 aprilie: Sfântul Ierarh Teotim, episcopul daco-roman al Tomisului; Sfântul Anastasie Sinaitul; Sfântul Apostol Zaheu

23:00

Monahul Filotheu Bălan: Elemente istorice și melurgice ale Acatistului Bunei Vestiri. Autorul inițial al Imnului Acatist este pînă astăzi necunoscut

22:30

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Și care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”