Israelul vrea să-L interzică pe Iisus. Cei care propovăduiesc Evanghelia ar putea fi trimiși la închisoare

De Cătălin Vușcan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este posibil ca guvernul israelian să adopte anul acesta o lege care să facă ilegal ca oamenii să împărtășească mesajul Evangheliei chiar în țara în care Mântoitorul nostru Iisus Hristos S-a născut, a crescut, a predicat, a murit, a fost îngropat și a înviat din morți, scrie AllIsraelNews.

Pe măsură ce se apropie Duminica Floriilor și sărbătoarea Paștilor cu Învierea - zilele cele mai sacre din calendar pentru creștini, apar și ispitele. Doi membri ai Knesset-ului (parlamentul israelian) au introdus săptămâna trecută un proiect de lege care ar interzice orice efort de a le vorbi oamenilor în public despre Iisus.

Proiectul de lege i-ar trimite pe cei care îl încalcă la închisoare.
 
Proiectul de lege ar putea crea o nouă durere de cap pentru guvernul lui Netanyahu, declanșând o confruntare serioasă cu creștinii evanghelici din Statele Unite și din întreaga lume, care se numără printre cei mai mari susținători ai statului Israel. Numai în Statele Unite, există aproximativ 60 de milioane de evanghelici. La nivel mondial, se estimează că sunt 600 de milioane, potrivit Alianței Evanghelice Mondiale, scrie sursa citată.

Proiectul de lege ar putea atrage, de asemenea, critici ascuțite atât din partea republicanilor, cât și a democraților din Congres, din ramura executivă, din rândul guvernatorilor americani și a altor persoane care susțin Israelul și care au fost întotdeauna alături de statul evreu, dar care s-ar opune cu înverșunare eforturilor de a-i reduce la tăcere pe creștini în Țara Sfântă.

Fostul ambasador al SUA pentru libertatea religioasă internațională Sam Brownback - care a servit în timpul administrației Trump-Pence - este primul lider american care a avertizat public că acest nou proiect de lege reprezintă o amenințare masivă la adresa libertății de exprimare, a drepturilor omului și a libertății religioase.

Vineri, ALL ISRAEL NEWS i-a trimis prin e-mail lui Brownback - un prieten și susținător consecvent și de lungă durată al Israelului - o traducere profesionistă a proiectului de lege în limba engleză, care a fost scris inițial în ebraică, bineînțeles.

Surprins și îngrijorat, ambasadorul a răspuns cu următoarea declarație:

„Țările libere și democratice pur și simplu nu interzic liberul schimb de idei, iar acest lucru include credințele și convingerile religioase. Articolul 18 din Carta Universală a Drepturilor Omului - pe care Israelul a semnat-o - garantează libertatea religioasă, inclusiv dreptul de a decide asupra propriilor convingeri religioase.”

CE SPUNE, DE FAPT, NOUL PROIECT DE LEGE?

Legislația propusă are la bază intenția de a scoate în afara legii orice dialog al celor care doresc să discute sau să încerce să convingă persoanele de alte credințe să ia în considerare schimbarea convingerilor lor religioase actuale. Dar, prin ricoșeu, poate afecta orice referire la Iisus în spațiul public.

Pedeapsa pentru acest lucru ar fi „un an de închisoare”.

În cazul în care conversația are loc cu un minor - o persoană cu vârsta sub 18 ani - pedeapsa ar fi "doi ani de închisoare".

Acest proiect de lege s-ar aplica persoanelor care au conversații spirituale cu israelieni de orice religie.
 
VIDEO:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
VideoNews

ULTIMELE ZILE - FINAL DAYS - VIDEO TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Arafat judecat pentru cei legați de pat - Remember Plandemia. Dr. Geanina Hagimă despre vaccinare și Marea Resetare - Exclusiv ActiveNews

Olivia Steer și Florin Chilian despre ActiveNews și Libertatea Presei:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
 • BLUE 21.03.2023 11:11
  Chiar că e "poporul ales". De Antihrist!!!, ei înșiși o arată Clar!!!
 • Dorel Timpa 21.03.2023 11:25
  Iar vor să pună lumina sub obroc

  Bai, voi de doua mii de ani încoace trăiți în minciună, și în minciună o să muriți!
 • Pixelu Albastru 21.03.2023 11:47
  Mi se pare corect. Ce Eminescu, Vulcănescu, Paulescu, Goga, Codreanu... direct Iisus și stop joc! Măcar au ieșit din clandestinitate și își expun dorințele la vedere. Dacă i-ai fi spus unui credincios că masoreții vor să-l interzică pe Iisus s-ar fi uitat la tine ca la un nebun.
 • FlorinG 21.03.2023 17:22
  De ce va mirati?? Abia acum ati aflat ca evreii nu il considera pe Iisus ca fiind fiul lui Dumnezeu, ci un simplu cetatean??
 • Alina Tomer 22.03.2023 10:57
  Daca MI CNOASTETI LEGISLATIA stayilui Osreal.. poate e mai bine sa ni smiteti TEOROI FALSE SI ANTISEMITE!
  PROZELITISMUL misionarimul este INTERZOS IN ISREAL DE CAND LUMEA… ceu care fac asta sunt expluzati din Isreal!!
  Ca ii baga la inchisoare foarte bine dacanu intelge SA RESPECTE TOATE RELIGIILE care convietuiesc in Osreal!!
  Nu mai vorbiti daca ju stiti ce vorbiti.. si mai scrieti si articole!!!
 • Xenia 22.03.2023 22:28
  Noi,țară crestin-ortodoxa,ar trebui să interzicem orice încercare de prozelitism ale altor culte.Dar așa ceva la noi e mai mult decât imposibil.De ce în Israel se poate interzice să se vorbească despre crestinism și noi ca țară crestină,nu putem măcar sa-i interzicem pe cei care Îl urăsc pe Hristos să mai vorbească împotriva lui Hristos ?
 • Observatorul vesel 25.03.2023 10:56
  Este o prostie. Populația creștină consideră Israelul Țară Sfântă, motiv pentru care micul petec de pământ din latura vestică a Peninsulei Arabia a primit de-a lungul timpului atât sprijin financiar, economic și militar din partea ne-evreilor. Iar cum evreii iubesc banii goimilor, dar și protecția pe care aceștia le-ar oferi-o, se înțelege cât de colo că este o manevră politică greșită, care nu dă bine în lumea actuală.
  O radicalizare a unor grupări iudaice vine împotriva spiritului ecumenist promovat de cei care doresc instituirea unei unice religii mondiale: religia venerării lui Antihrist.
  Așa că, lucrurile nu merg doar înspre interzicerea lui Iisus Hristos, ci și a lui Yahwe; Elohim; Savaot; Edonai, etc.
  P.S. Pentru că cineva amintea în comentarii despre faptul că pregătesc reconstrucția templului, țin să aduc la cunoștința celor interesați că inclusiv vaca roșie este pregătită, nu doar elementele ce vor compune arhitectura acestui templu.
  Reconstrucția templului, se pare, nu se va lăsa prea mult timp așteptată. Este aproape momentul.
Ultima oră

13:24

Sindicatele din Educație, din nou în stradă. Protest cu 20.000 de persoane și marș în București

12:38

"Cinci milioane de dolari pentru un Biden, cinci milioane de dolari pentru celălalt Biden". Presa din SUA confirmă implicarea președintelui într-o schemă de mită

11:58

Rușii au distrus primul tanc german Leopard 2 (VIDEO)

11:45

Sfidarea continuă! Arhitectul maghiar care a proiectat reabilitarea străzii Kogălniceanu din Cluj NU a ținut cont de solicitarea primăriei ca grupul statuar Școala Ardeleană să fie amplasat pe soclu

10:44

Zoe Dantes: În numele Fiului!

09:41

Alianța Familiilor din România: Solicităm voluntari pentru Luna Identității Creștine

09:29

Iulian Capsali: TREI PROBLEME ȘI CÂTEVA IDEI

09:21

Mihai Tîrnoveanu: Sâmbătă 10 iunie și vineri 16 iunie, pomenirea Părintelui Justin Pârvu la Mănăstirea Petru Vodă!

08:47

Pușcării pentru copii! Au apărut sistemele de recunoaștere facială, la o școală din Capitală

23:30

8 iunie 1967: Trecerea la Domnul a Otiliei Cazimir, poeta care a încântat generații întregi de copii. O furnică duce-n spate Un grăunte jumătate...

22:17

Banca Reglementelor Internaționale va folosi IA pentru a monitoriza tranzacțiile bancare globale - Instaurarea unei societăți fără numerar

21:25

OMS plănuiește „simularea” unei noi pandemii

20:35

Bijuteria românilor bucovineni din Boianul canadian, Biserica Maicii Domnului, distrusă de un incendiu. FOTO / VIDEO și cu Biserica originară din Boianul românesc din nordul Bucovinei pomenit de Eminescu în Doină

19:48

Adrian Pintea: În șa, drept, imposibil de uitat

19:18

Zice lumea: Marea contra-ofensivă a Ucrainei a început