Israelul bombardează până și ultimul refugiu al palestinienilor: "Ne vor rămâne două opțiuni: să stăm și să murim sau să escaladăm zidurile spre Egipt”

De Cătălin Vușcan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele israeliene au bombardat vineri periferia ultimului refugiu de la marginea sudică a Fâșiei Gaza, unde persoanele strămutate, încolonate cu sutele de mii la gardul de la graniță, au declarat că se tem de un nou asalt și că nu mai au unde să fugă, transmite Reuters.

Mai mult de jumătate din cei 2,3 milioane de locuitori din Gaza au rămas fără adăpost și sunt înghesuiți în Rafah.
 
Alte zeci de mii de persoane au sosit în ultimele zile, cărând lucruri în brațe și trăgând copiii în cărucioare, de când forțele israeliene au lansat săptămâna trecută unul dintre cele mai mari asalturi ale războiului pentru a captura Khan Younis, principalul oraș din sud, situat la nord de Rafah.

Dacă tancurile israeliene continuă să vină, "ne vor rămâne două opțiuni: să rămânem și să murim sau să escaladăm zidurile spre Egipt", a declarat Emad, 55 de ani, om de afaceri și tată a șase copii, contactat prin intermediul unei aplicații de chat pe telefonul mobil.

"Cea mai mare parte a populației din Gaza se află în Rafah. Dacă tancurile vor da buzna, va fi un masacru cum nu a mai fost niciodată în timpul acestui război".

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat joi târziu că trupele se vor îndrepta acum spre Rafah, care, împreună cu Deir al-Balah, la nord de Khan Younis, se numără printre ultimele zone rămase pe care nu le-au luat cu asalt într-un asalt de aproape patru luni.

"Ne îndeplinim misiunile în Khan Younis și vom ajunge, de asemenea, la Rafah și vom elimina elementele teroriste care ne amenință", a spus Gallant într-o declarație.

Fiind singura parte din Gaza care are acces la ajutoarele alimentare și medicale limitate care se strecoară peste graniță, Rafah și zonele adiacente din Khan Younis au devenit un adevărat furnicar de corturi improvizate care se agață de noroiul iernii.

Vântul și vremea rece au sporit mizeria, dărâmând corturile, inundându-le și inundând terenul dintre ele.

"Ce ar trebui să facem? Trăim în multiple mizerii, un război, foamete și acum ploaia", a declarat Um Badri, o mamă a cinci copii strămutată din orașul Gaza, care locuiește acum într-un cort din Khan Younis, contactată și ea prin chat telefonic.

"Obișnuiam să așteptăm iarna, pentru a ne bucura să privim ploaia de la balconul casei noastre. Acum, casa noastră a dispărut, iar apa de ploaie a inundat cortul în care am ajuns."
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Mars.60 Stefan 02.02.2024 14:47
    Noi romanii cate optiuni mai avem? Sau noi, ceilalti oameni ne-evrei de pe pamant? In afara de mila si harul Domnului Iisus?
  • INJECTIA FINALA 02.02.2024 20:21
    Cei care se plâng de holocaustul nazist, sunt astăzi, în Teritoriile Palestiniene Ocupate și, în mod special, în Gaza, autorii unui cumplit holocaust, un apocaliptic genocid fără precedent în istoria modernă.
    Să zăvorești, intr'un fel de Pitești în aer liber, peste două milioane de palestinieni, să'i umilești, batjocorești, să'i înfometezi, să'i calci în picioare, să-i terorizezi în permanență, să'i torturezi și să'i ucizi, să-i intemnitezi , cu miile, fără judecată timp de ani lungi și grei, să le furi, prin violență, micile parcele de teren, să le dărâmi casele cu buldozerul, să'i închizi între ziduri de beton înalte, sa'i supraveghezi 24 din 24, de zeci de ani, cu sistemele de monitorizare cele mai perfecționate din lume, sa'i violentezi ca pe niște fiare sălbatice, să le interzici dreptul la o reprezentare politică reală, și dreptul de a avea un stat național independent sau a trăi demn în cadrul unui stat binational, cu reprezentanți democratic aleși...
    Un regim de apartheid mult mai teribil decât în Africa de Sud, care printr-o acțiune de mare valoare simbolică cere Curții internaționale de justiție judecarea Israelului pentru crima de genocid împotriva palestinienilor și adoptarea, în urgență, a măsurilor vitale de încetare a focului și de autorizarea ajutoarelor umanitare (printre altele).
    Și iată că CIJ , în formulări forțate, admite câteva cereri ale Africii de Sud , dar își înghite limba când trebuie să ceară stoparea focului.
    Se pare că președinta CIJ avea foc în măruntaie că înghițea des pahare de apă...
    Sau poate era șantajată sau amenințată să fie aruncată intr'o groapă?...

    DIN CAUZA ACEASTA ne urăsc visceral musulmanii din lumea întreaga, pentru ce suferă palestinienii din cauza Israelului și pentru războaiele nedrepte de cotropire, jefuire și exterminare împotriva musulmanilor din Irak, Afganistan, Libia etc etc...
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO