Ion Cristoiu: Raed Arafat nu e în România un simplu secretar de stat în MAI. E chiar președintele Republicii Autonome Arafatistan

De Ion Cristoiu  /  

Foto: Raed Arafat, pentru o Românie „normală”!

Foto: Raed Arafat, pentru o Românie „normală”!

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), la care s-a alăturat și Guvernul României, împreună cu CNA și mai multe ONG-uri, pregătește o platformă informatică, ce va scana presa online, dar și bloguri și rețele sociale, pentru a găsi «fake news», surse de dezinformare și propagandă în contextul conflictului din Ucraina, conform informațiilor Profit.ro. Echipa de comunicare a Guvernului a cerut departamentelor de relații publice din toate ministerele, într-un mesaj comun transmis pe e-mail (detalii mai jos), să desemneze cîte un reprezentant în grupul de lucru și să vină, pînă vineri, 11 martie, cu observații pe narativele și cuvinte cheie incluse în motoarele de căutare și în parametrii de analiză.”

Lideri de opinie, lideri politici iau foc. Inițiativa se înscrie în seria de lovituri date de regimul Klaus Iohannis libertății individuale. Începute în Pandemie, continuate cu brio în război. A fost mai întîi apariția în presă a Proiectului de lege privind Situația de criză stare, excepțională absentă din Constituție, declarată de CSAT fără consultarea Parlamentului.

A urmat sancționarea abuzivă de către CNA a postului de radio Gold FM pe motiv că s-a abătut de la clișeele propagandei de război impuse de regimul Iohannis întregi prese, respectate doar de presa rechiziționată. Puncte de vedere originale despre Războiul din Ucraina au fost acuzate drept expresii ale propagandei rusești. Atacul la libertatea de expresie era neîndoielnic. Cîtă vreme în România n-a fost declarată starea de asediu, care să interzică explicit opiniile pro Rusia în Războiul din Ucraina, orice interdicție din partea statului e ilegală. Evident, nimeni din România normală la cap nu se va apuca să sprijine agresiunea unui stat mare împotriva unui stat mic, dar mai ales încălcarea gravă a dreptului internațional. Asta nu înseamnă însă că, în absența unei legi, e legală interzicerea propagandei proPutin. Jurnaliștii independenți refuză însă în oglindirea acestui război adevărurile de-a gata oferite de regimul Iohannis. Ei își exercită dreptul democratic de a pune întrebări, de a verifica informațiile parvenite din alte părți. Nu de alta, dar principala armă a democrației în război cu Autocrația e chiar democrația. Interzicînd diversitatea opiniilor, cenzurînd tot ce dă curs gîndirii libere, impunînd adevărurile de-a gata în ceea ce se numește Războiul cu Dictatura regimurile democratice se identifică cu regimurile dictatoriale.

A venit inițiativa înființării unui Grup de lucru.
Grupul de lucru era anunțat ca un Comandament care avea drept sarcină monitorizarea de tip securistic a presei online, a rețelelor sociale, a blogurilor pentru depistarea a ceea ce conducătorii Grupului considerau cu de la sine putere fake news-uri, „surse de dezinformare și propagandă în contextul conflictului din Ucraina”.

Pe drept cuvînt, presa a reacționat viguros la această nouă tentativă de a folosi războiul din Ucraina ca pretext pentru înlocuirea Dictaturii Sanitare cu Dictatura Militară. Extraordinara presiune a opiniei publice a obligat Guvernul să reacționeze. La ora 11.38, purtătorul de cuvînt al Guvenrului Dan Cărbunaru, a declarat:

„Și, pentru că vorbim despre inițiative ale societății civile, într-o perioadă în care vedem circulînd știri false și sunt în derulare activități de dezinformare, pentru că au fost prezentate în spațiul public în dimineața acestei zile o serie de astfel de inițiative, pot să vă spun că, în privința acestor inițiative de combatere a efectelor știrilor false și dezinformării, pot să fac următoarele precizări: în primul rînd, așa cum Guvernul României a repetat de fiecare dată cînd a fost necesar, susține libertatea de exprimare și dreptul la informare corectă a cetățenilor. Orice inițiativă care vine din zona societății civile și care are ca scop combaterea dezinformării în spațiul public reprezintă contribuții, proiecte care ajută practic accesul opiniei publice la informații reale în timp util. Dar Guvernul României respinge orice formă de cenzură, orice formă de îngrădire a liberei exprimări și susține orice inițiativă care contribuie și respectă nevoia de informare a publicului în condițiile legii și literei și spiritului Constituției României. Atît am avut să vă spun deocamdată.”

Din cîte se vede Guvernul o scaldă. Ca și în cazul Legii privind situația de Criză nu mi se spune nimic sigur, nimic concret. Doar bla-blauri despre libertatea de expresie.
Dezvăluirea privind monitorizarea securistică a presei obliga pe purtătorul de cuvînt să lămurească public o serie de chestiuni cum ar fi:

a) Se pregătește sau nu respectiva platformă informatică destinată delațiunilor din domeniul presei?
b) E adevărat că echipa de comunicare a Guvernului a cerut ministerelor desemnarea a cîte unui cenzor?
c) A cerut Echipa de comunicare ministerelor observații privind narativele și cuvintele cheie, între care se numărau cuvintele corupție, corupt, afacere necurată?

Guvernul a evitat să răspundă la aceste întrebări. Ceea ce înseamnă, ca și în cazul Legii situației de Criză, că inițiativa aparține Guvernului și că ea merge mai departe, deși a fost violent contestată.

Cea mai importantă chestiune ridicată de inițiativă se referă la precizarea că Grupul de Lucru e creat de Departamentul pentru Situații de Urgență , condus de Raed Arafat. Grupul urmează să se subordoneze DSU.

Departamentul pentru Situații de Urgență aparține Ministerului Afacerilor Interne. Conducătorul DSU e Raed Arafat, secretar de stat în MAI. DSU se ocupă cu gestionarea situațiilor de urgență.
Între preocupările legale ale DSU nu intră monitorizarea presei și cu atît mai mult descoperirea fake news-urilor.

Guvernul ar fi trebuit să răspundă astfel la următoarele întrebări:

a) Crearea Grupului de lucru e o inițiativă personală a lui Raed Arafat sau o sarcină dată de ministrul de Interne despre care știe premierul?
b) Dacă e o inițiativă personală, a informat Raed Arafat despre ea pe ministrul de Interne și pe premier.
c) Dacă n-a informat, de ce n-a fost pus la punct pînă acum public Raed Arafat pentru situația grea în care a pus Guvernul?
d) Dacă i s-a dat sarcina, care au fost argumentele pentru care un asemenea Grup urmează să lucreze sub comanda lui Raed Arafat?
Toate aceste întrebări sînt retorice.
Ele pleacă de la premisa că, într-un stat de drept, Raed Arafat e doar ceea ce scrie în organigrama MAE: secretar de stat.

Așa cum s-a văzut însă și din Pandemie, Raed Arafat nu e secretar de stat în MAI.
E președintele Republicii Autonome Raed Arafat!

Sursa: CristoiuBlog.ro
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
 • Terchea B. 12.03.2022 13:08
  Incepe inchizitia si vanatoare de vrajitoare
 • Orizont 12.03.2022 13:57
  Maimutele de la Bucuresti au inceput sa aiba mancarimi in dos imediat dupa vizita lighioanei ranjite :

  https://www.national.ro/news/razboi-in-ucraina-britanicii-isi-trimit-avioanele-de-lupta-in-romania-spatiul-nostru-aerian-prioritate-pentru-nato-755564.html
 • Orizont 12.03.2022 13:59
  Ucrainienii civili sunt sacrificați de America…Salvarea Ucrainei a fost în mâinile Americii, UE, preșului scamator Zelensky….Au dat dovada de aroganta criminala. Era suficient ca Ucraina să se declare neutră iar Rusia nu mai ataca militar. Civilii ucrainieni sunt sacrificati in continuare pentru ca Zelensky este un dement criminal care nu capituleaza….SAU Americanii nu ii permit sa capituleze???….Mai mult ca sigur lui Zelensky si nazistor ucrainieni dar si celor din NATO le convine sa existe un numar cat mai mare de civili morti in Ucraina. In ideea lor dementa așa pun Rusia la zid. Asta se întâmplă atunci când Lacheii americanilor sunt la cârma unei țări .
 • Orizont 12.03.2022 14:09
  DOAR 2 saptamani de sanctiuni si Incep problemele cu panica , aprovizionarea si alimentele in Romania ! Dupa combustibil , acum este ras uleiul de pe rafturi - unii al aduna pentru zile negre , altii pentru bisnita sau specula ... faina mai ieftina 650 nu se gaseste pe nicaieri...

  https://www.stiripesurse.ro/avertisment-pentru-guvern-romania-se-confrunta-cu-un-risc-ridicat-de-intrerupere-a-aprovizionarii-cu-bunuri-a-populatiei_2286970.html

  https://www.stiripesurse.ro/ministrul-agriculturii-afla-abia-acum-ca-nu-se-mai-gaseste-ulei-am-o-celula-de-analiza-de-criza_2286920.html
 • Orizont 12.03.2022 14:15
  O nouă tentativă a Guvernului de a sugruma libertatea de expresie

  https://youtu.be/fdar0t0kVxo

  1. Raed Arafat - președintele Republicii Autonome Raed Arafat.
  2. America merge înainte cu sancțiunile. Rusia stă pe loc în Ucraina.
 • outofactivenews 13.03.2022 08:28
  1. Sculer-matriterul universal Arafat e fericit... si-a atins visul, are uniforma oficiala...
  2. Da, sanctiuni... SUA lui Robinette importa sute de mii de barili de petrol (pe zi) din Rusia, in prezent. Rusia nu sta pe loc, distruge Ucraina ca apoi s-o dea lui Robinette s-o bage in NATO.

  E trist ca sufera si sunt omorati oameni nevinovati.
 • outofactivenews ► outofactivenews 13.03.2022 09:46
  Completare punctul 2... sanctiuni :)))

  MS. PSAKI: Kelly.

  Q As you described the strength in the economy — if there were a policy decision made to stop importing Russian oil, what impact would that have? And do you see a resilience in the American economy to withstand that?

  CHAIR ROUSE: So, again, we’re in a very good position. What we know is that, you know, from the U.S. economy, we don’t import a lot of Russian oil, but we are looking at options that we can take right now if we were to cut the U.S. consumption of Russian energy. But what’s really most important is we — that we maintain a steady supply of global energy.

  March 4, 2022

  https://www.whitehouse.gov/briefing-room/press-briefings/2022/03/04/press-briefing-by-press-secretary-jen-psaki-and-chair-of-the-council-of-economic-advisers-cecilia-rouse-march-4-2022/

  :)))
 • Tic 12.03.2022 18:15
  Arafat și ONG-uri? Rău am ajuns! Tot nu o sa tac. Și tot ce voi considera adevărat, rațional, de bun simt o sa spun pe toate căile. Nesupunere! Doar nu o sa ma subordoneze unei obraznicaturi arogante și lase! Iar cei ce îl slujesc pe asta și ai lui sunt buni de arătat cu degetul.
 • Rusi 14.03.2022 16:02
  Raed Arafat sfideaza procurtura si legea din Romania.
Ultima oră

14:00

PS Ignatie: Curajul nu înseamnă obrăznicie! ”Sunt atâția care fac gălăgie, aroganți, indolenți, vulgari, și toți se ascund sub masca faptului că ei sunt oameni curajoși”

13:53

Condurul și Scatoalca: Lui Zelenski i se pregătește o Înfrângere prezentată ca Victorie

13:30

Claudia Marcu: Roboții pun stăpânire pe Europa. Dictatura inteligenței artificiale - Control absolut al populației

13:20

Cornel Nistorescu: Cine-i Nicu Ștefănuță și de ce?

12:30

Elena Solunca: Când credința devine lucrătoare prin iubire. Gând de Duminică – Vindecarea slugii sutașului

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României