Cu toate aceste considerații din partea Bisericii Naționale, susținute de organizații ale societății civile românești, ca Pro Vita și Alianța Familiilor din România, Ministerul Muncii, condus de tovarășa Raluca Turcan, a lansat recent, într-o dezbatere publică discretă, un proiect de Hotărâre care vizează aprobarea „Strategiei naționale privind promovarea egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați și prevenirea și combaterea violenței domestice pentru perioada 2021-2027 și a Planului de acțiune pentru implementarea Strategiei naționale privind promovarea egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați și prevenirea si combaterea violenței domestice pentru perioada 2021–2027”.
Propunerile, sugestiile și opiniile cu privire la acest proiect de act normativ, pot fi transmise la adresa de e-mail: dezbateri@mmuncii.gov.ro , în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site, respectiv 09.03.2021 - 18.03.2021, după cum am aflat și noi. Nu că ar conta cumva părerile oamenilor normali.
Ministerul Muncii mai derulează și un program din „fondurile norvegiene” cu același scop - "Promovarea egalitatii de gen si a echilibrului dintre viata profesionala si cea privata” - în care grupurile țintă sunt familiile cu copii de creșă și grădiniță.
„În etapele de elaborare a strategiilor-cadru și politicilor publice, abordarea intersecțională este utilă în vederea integrării modului în care diversitatea identităților bărbaților și femeilor (alături de sex, cele care decurg din faptul că bărbații și femeile au vârste, religii, orientări sexuale, etnii, statut social, etc. diferite) poate influența șansele indivizilor în societate și, în unele cazuri, poate determina vulnerabilități și chiar poate conduce la discriminări multiple.”, se spune în maculatura tovarășei Țurcanu. În consultarea cu ONG-urile de profil (care or fi acelea, nu se spune), s-a constatat că o prioritate este „educația pentru egalitatea de gen și educație sexuală în școli”., se mai afirmă în documentul care evidențiază și necesitatea „planificării familiale”, adică a avortului.
Alte priorități „naționale”: „Campanie la nivel național privind respectarea dreptului la
tratament egal pentru persoane supuse discriminărilor multiple (dizabilitate, etnie, status socioeconomic, migrație, orientare
sexuală și religie), adresată elevilor și studenților.”
Iată câteva dintre obiectivele „strategiei naționale privind promovarea egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați”, pe care Guvernul vrea să le atingă până în 2027, așa cum au fost prezentate de economica.net:
Planuri în domeniul educației
– Introducerea în programele școlare a noțiunilor legate de egalitatea de gen, integrând diversitatea economică, socială, culturală și etnică.
Cum se va face
- publicarea în Monitorul Oficial a unui Ordin al ministrului educației și cercetării privind includerea în curriculumul școlar a unor noțiuni legate de egalitatea de gen;
- modificarea programelor (pentru fiecare disciplină din ariile curriculare „Consiliere și orientare” și „Om și societate”, la nivel gimnazial și liceal) printr-o analiză curriculară din perspectiva de gen, pentru disciplinele vizate;
– Includerea în activitățile extracurriculare din învățământul preuniversitar a unor programe care să promoveze egalitatea de gen în cadrul „Săptămânii Altfel” - acorduri de parteneriat încheiate între ISJ-uri și ONG-uri de profil și realizarea unei baze de date privind acordurile de parteneriat încheiate.;
Angajarea/desemnarea unui expert de gen la nivelul inspectoratelor școlare și/sau a unităților școlare, care va organiza periodic sesiuni de informare și exerciții interactive cu elevii, părinții și cadrele didactice, cu scopul de a promova egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați.
Formarea inițială și continuă a experților de gen din Inspectoratele Școlare și unitățile școlare, precum și a personalului didactic (inclusiv directorii și consilierii școlari) din învățământul preuniversitar pentru a avea o abordare pedagogică care să favorizeze egalitatea de gen.
Organizarea unor campanii naționale despre:
– stereotipurile de gen, care vizează general, în special părinții, reprezentanții legali și îngrijitorii.
– respectarea dreptului la tratament egal pentru persoane supuse
discriminărilor multiple (dizabilitate, etnie, status socioeconomic,
migrație, orientare sexuală și religie), adresată elevilor și
studenților.
Planuri în domeniul sănătății
Dezvoltarea unui program la nivel național pentru acordarea unui ajutor material și/ sau a unui pachet de servicii medicale cu titlu gratuit, destinat femeilor din grupuri vulnerabile pentru perioada prenatală (realizarea de controale medicale prenatale) și perioada postnatală (produse și servicii destinate mamei și copilului în primul an după naștere).
Dezvoltarea unui program „Caravana medicală”, la nivel național, destinat femeilor din comunități marginalizate în scopul creșterii informării și utilizării serviciilor de îngrijire pre și post natală.
Lansarea unor dezbateri și inițiative despre pilotarea în mediile urban și rural, inclusiv în comunități rurale marginalizate, a unor proiecte care vizează amplasarea în locuri publice de automate cu absorbante sanitare și cu prezervative, la un preț simbolic.
Campanii de informare și conștientizare privind importanța screening-ului pentru cancerul de col uterin, cancerul la sân, cancerul colorectal , precum și a screening-ului prenatal.
Planuri în domeniul muncii
Modificarea și completarea cadrului legislativ în scopul asigurării vizibilității angajatorilor și angajaților sancționați pentru hărțuire la locul de muncă și discriminare la locul de muncă, pe criteriile de gen și de sex.
Formarea personalului din Inspecția Muncii pentru a identifica și interveni în cazuri de discriminare la locul de muncă (hărțuire, discriminare la angajare și promovare).
Elaborarea unui ghid de bune practici folosite la nivel european și internațional pentru gestionarea cazurilor de discriminare la locul de muncă de către autoritățile responsabile.
Acestea sunt doar câteva dintre măsurile anunțate de guvern în Strategia națională privind promovarea egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați și prevenirea și combaterea violenței domestice pentru perioada 2021-2027, transmite economica.net. Documentul poate fi citit integral la acest link.
Strategia națională privind promovarea egalității de șanse va fi finanțată de la bugetul de stat și din fonduri nerambursabile.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM
(video cu subtitrare și în RO)
”Educația” sexuală, demența ”egalității de gen” etc. sunt niște arme și cei care vor avea de suferit vor fi inițial copiii și treptat familiile și întregul popor a cărui dispariție se dorește.