Interviul de angajare: cum să te pregătești pentru acesta și ce greșeli trebuie să eviți? (P)

De Publicitate  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Interviul de angajare este un moment crucial în procesul de căutare a unui loc de muncă. De exemplu, peste 80% din toate anunțurile de locuri de muncă în Botoșani sau chiar peste 90% din anunțurile de locuri de muncă în Timișoara presupun parcurgerea unui interviu. Acesta reprezintă o oportunitate de a-ți demonstra abilitățile și aptitudinile, de a-ți prezenta experiența și de îi lăsa potențialului angajator o impresie pozitivă.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori pregătirea pentru un interviu vine la pachet cu stres și anxietate. Pentru a te asigura că te prezinți la interviu în cel mai bun mod posibil și că faci o impresie durabilă, este esențial să te pregătești în mod corespunzător și să eviți greșelile comune.

Indiferent dacă ești la începutul carierei tale sau ai deja o vastă experiență profesională - acest articol, scris în colaborare cu experții de la agregatorul de joburi Jooble, îți va oferi sfaturi și strategii pentru a te pregăti în mod corespunzător și a face față cu succes interviurilor de angajare. Prin evitarea greșelilor comune și prin pregătirea scrupuloasă, vei avea șanse mai mari de a obține job-ul dorit și de a impresiona angajatorii cu abilitățile și cu potențialul tău.

Iată câteva sfaturi pentru a te pregăti în mod eficient de orice interviu:

  1. Informează-te cu privire la compania la care aplici, inclusiv misiunea, valorile, cultura organizațională și produsele sau serviciile oferite. Află cât mai multe detalii despre industria în care activează și despre concurenții săi. Aceste informații te vor ajuta să demonstrezi angajatorului că ai un interes autentic, dar și că ești candidatul potrivit pentru companie.
  2. Studiază cu atenție descrierea postului vacant și identifică competențele și calificările necesare. Gândește-te la exemple specifice din experiența proprie, proiecte sau realizări, care să demonstreze că îndeplinești aceste cerințe.
  3. Anticipează întrebările pe care le-ar putea pune angajatorul sau recrutorul și pregătește răspunsuri concise și relevante. Concentrează-te pe abilitățile, experiența și realizările tale relevante pentru postul respectiv. Exemplele concrete și rezultatele măsurabile vor spori credibilitatea răspunsurilor tale.
  4. Exersează interviul cu un prieten sau cu un coach. Creează o listă de întrebări frecvente și cere feedback cu privire la răspunsurile tale și prezentarea personală. Exercițiul îți va crește încrederea în sine și te va ajuta să te simți mai confortabil în timpul interviului.
  5. Pregătește o listă de întrebări relevante despre companie, echipă, oportunități de creștere profesională, sau orice alt aspect important pentru tine. Aceasta îi va demonstra angajatorului că ai făcut cercetări și că ești cu adevărat interesat de rolul și de organizația respectivă.
  6. Asigură-te că știi data, ora și locul interviului. Verifică tehnologia necesară (dacă este un interviu online) și asigură-te că ai o conexiune stabilă la internet și că dispozitivul tău funcționează corespunzător.
  7. Alege o ținută profesionistă și curată, care se potrivește cu dresscode-ul și cultura companiei. Este mai bine să fii îmbrăcat prea formal, decât să subestimezi importanța aspectului exterior.

Pe de altă parte, iată și câteva greșeli comune din cadrul interviurilor, pe care trebuie să le eviți:

  1. Lipsa de pregătire este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face într-un interviu. Asigură-te că ai cercetat compania și rolul pentru care aplici, pregătește-ți răspunsurile la întrebările frecvente și anticipează întrebările specifice.
  2. Dacă întârzii la interviu, angajatorul își poate face o impresie negativă despre tine și poate considera că nu ești punctual sau că nu acorzi importanță întâlnirii. Asigură-te că știi locația exactă a interviului și rezervă-ți suficient timp pentru a ajunge acolo cu 10-15 minute înainte de ora stabilită.
  3. Evită să fii negativ sau să critici foștii angajatori sau colegi de muncă. Menține o atitudine pozitivă și arată interes și entuziasm față de munca și cariera ta, inclusiv față de experiențele din trecut.
  4. Evită să vorbești prea mult sau să devii prea familiar în timpul interviului. Ascultă cu atenție și demonstrează interes și respect pentru interlocutor.
  5. Comunicarea inadecvată poate afecta negativ impresia pe care o lași în timpul interviului. Asigură-te că vorbești clar și coerent, evitând umpluturile de limbaj sau jargonul excesiv. Folosește un ton de voce adecvat și păstrează contactul vizual pentru a transmite încredere și profesionalism.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Mircea Dragan 11.05.2023 16:51
    Despre ce se vorbeste ???? Interviu? De parca ar avea de unde alege. Cand am avut nevoie de 2 sudori am alergat o luna si am gasit cu greu prin intermediul unei cunostinte . Si nu erau decat medii ca meserie, nici macar nu erau artisti dar plata a fost corecta si ei multumiti.
    Cu de prostii se umbla ! Eu le dau proba de lucru si atat. O face e angajat. Salariul il afla imediat ce vine la proba.
    Umbla astia de la PR cu niste prostii..... Treziti-va ca nu aveti cozi in fata usii . Vremurile alea au apus. Zboara astia de la PR din firmele din UK de nu se vad. Sunt primii concediati.
  • Cotco-emy 11.05.2023 20:39
    Corect! Ai dreptate!

    E o mare lipsa de oameni ai muncii peste tot,în toate domeniile,toți,dar absolut toti se plâng că nu vin oameni la angajare,pt ca nu mai avem români,multi au murit,multi muncesc afara.

    In invatamant,nu sunt cadre didactice,pe la sate directoarea suplineste peste tot,pentru ca nu sunt cadre nici macar suplinitori nu vin.

    Pe partea tehnica,electronica,automatica e mare nevoie de muncitori si nu sunt oameni,nu vin,nu exista.

    In toate meseriile dai cu,,tunul,, sa găsești un meseriaș cum o fi el,mai mediu,mai cât de cât: electricieni,zidari,sudori,bucătari,pizzari,croitori,ceasornicari etc

    Si in celelalte locuri de munca este aceeasi situatie: NU sunt oameni,nu se prezintă nimeni la interviu,nu este nimeni interesat,nu suna nimeni.

    Da,corect,au spus acele vremuri,cu programare pentru interviuri,CV -uri pompoase si alte alea.
  • Mircea Dragan ► Cotco-emy 12.05.2023 10:32
    Nu mai gasesti un meserias dar ei ne ''arata'' cum organizezi ''interviuri'' ! Pentru cine se organizeaza asa ceva?
Ultima oră

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova