Interviul de angajare: cum să te pregătești pentru acesta și ce greșeli trebuie să eviți? (P)

De Publicitate  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Interviul de angajare este un moment crucial în procesul de căutare a unui loc de muncă. De exemplu, peste 80% din toate anunțurile de locuri de muncă în Botoșani sau chiar peste 90% din anunțurile de locuri de muncă în Timișoara presupun parcurgerea unui interviu. Acesta reprezintă o oportunitate de a-ți demonstra abilitățile și aptitudinile, de a-ți prezenta experiența și de îi lăsa potențialului angajator o impresie pozitivă.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori pregătirea pentru un interviu vine la pachet cu stres și anxietate. Pentru a te asigura că te prezinți la interviu în cel mai bun mod posibil și că faci o impresie durabilă, este esențial să te pregătești în mod corespunzător și să eviți greșelile comune.

Indiferent dacă ești la începutul carierei tale sau ai deja o vastă experiență profesională - acest articol, scris în colaborare cu experții de la agregatorul de joburi Jooble, îți va oferi sfaturi și strategii pentru a te pregăti în mod corespunzător și a face față cu succes interviurilor de angajare. Prin evitarea greșelilor comune și prin pregătirea scrupuloasă, vei avea șanse mai mari de a obține job-ul dorit și de a impresiona angajatorii cu abilitățile și cu potențialul tău.

Iată câteva sfaturi pentru a te pregăti în mod eficient de orice interviu:

  1. Informează-te cu privire la compania la care aplici, inclusiv misiunea, valorile, cultura organizațională și produsele sau serviciile oferite. Află cât mai multe detalii despre industria în care activează și despre concurenții săi. Aceste informații te vor ajuta să demonstrezi angajatorului că ai un interes autentic, dar și că ești candidatul potrivit pentru companie.
  2. Studiază cu atenție descrierea postului vacant și identifică competențele și calificările necesare. Gândește-te la exemple specifice din experiența proprie, proiecte sau realizări, care să demonstreze că îndeplinești aceste cerințe.
  3. Anticipează întrebările pe care le-ar putea pune angajatorul sau recrutorul și pregătește răspunsuri concise și relevante. Concentrează-te pe abilitățile, experiența și realizările tale relevante pentru postul respectiv. Exemplele concrete și rezultatele măsurabile vor spori credibilitatea răspunsurilor tale.
  4. Exersează interviul cu un prieten sau cu un coach. Creează o listă de întrebări frecvente și cere feedback cu privire la răspunsurile tale și prezentarea personală. Exercițiul îți va crește încrederea în sine și te va ajuta să te simți mai confortabil în timpul interviului.
  5. Pregătește o listă de întrebări relevante despre companie, echipă, oportunități de creștere profesională, sau orice alt aspect important pentru tine. Aceasta îi va demonstra angajatorului că ai făcut cercetări și că ești cu adevărat interesat de rolul și de organizația respectivă.
  6. Asigură-te că știi data, ora și locul interviului. Verifică tehnologia necesară (dacă este un interviu online) și asigură-te că ai o conexiune stabilă la internet și că dispozitivul tău funcționează corespunzător.
  7. Alege o ținută profesionistă și curată, care se potrivește cu dresscode-ul și cultura companiei. Este mai bine să fii îmbrăcat prea formal, decât să subestimezi importanța aspectului exterior.

Pe de altă parte, iată și câteva greșeli comune din cadrul interviurilor, pe care trebuie să le eviți:

  1. Lipsa de pregătire este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face într-un interviu. Asigură-te că ai cercetat compania și rolul pentru care aplici, pregătește-ți răspunsurile la întrebările frecvente și anticipează întrebările specifice.
  2. Dacă întârzii la interviu, angajatorul își poate face o impresie negativă despre tine și poate considera că nu ești punctual sau că nu acorzi importanță întâlnirii. Asigură-te că știi locația exactă a interviului și rezervă-ți suficient timp pentru a ajunge acolo cu 10-15 minute înainte de ora stabilită.
  3. Evită să fii negativ sau să critici foștii angajatori sau colegi de muncă. Menține o atitudine pozitivă și arată interes și entuziasm față de munca și cariera ta, inclusiv față de experiențele din trecut.
  4. Evită să vorbești prea mult sau să devii prea familiar în timpul interviului. Ascultă cu atenție și demonstrează interes și respect pentru interlocutor.
  5. Comunicarea inadecvată poate afecta negativ impresia pe care o lași în timpul interviului. Asigură-te că vorbești clar și coerent, evitând umpluturile de limbaj sau jargonul excesiv. Folosește un ton de voce adecvat și păstrează contactul vizual pentru a transmite încredere și profesionalism.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Bogdan Florin Vlaicu împreună cu medicii Geanina Hagimă și Damian Baciu:

CE CONȚIN DOCUMENTELE PFIZER - VIDEO TRADUS ÎN ROMÂNĂ

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Mircea Dragan 11.05.2023 16:51
    Despre ce se vorbeste ???? Interviu? De parca ar avea de unde alege. Cand am avut nevoie de 2 sudori am alergat o luna si am gasit cu greu prin intermediul unei cunostinte . Si nu erau decat medii ca meserie, nici macar nu erau artisti dar plata a fost corecta si ei multumiti.
    Cu de prostii se umbla ! Eu le dau proba de lucru si atat. O face e angajat. Salariul il afla imediat ce vine la proba.
    Umbla astia de la PR cu niste prostii..... Treziti-va ca nu aveti cozi in fata usii . Vremurile alea au apus. Zboara astia de la PR din firmele din UK de nu se vad. Sunt primii concediati.
  • Cotco-emy 11.05.2023 20:39
    Corect! Ai dreptate!

    E o mare lipsa de oameni ai muncii peste tot,în toate domeniile,toți,dar absolut toti se plâng că nu vin oameni la angajare,pt ca nu mai avem români,multi au murit,multi muncesc afara.

    In invatamant,nu sunt cadre didactice,pe la sate directoarea suplineste peste tot,pentru ca nu sunt cadre nici macar suplinitori nu vin.

    Pe partea tehnica,electronica,automatica e mare nevoie de muncitori si nu sunt oameni,nu vin,nu exista.

    In toate meseriile dai cu,,tunul,, sa găsești un meseriaș cum o fi el,mai mediu,mai cât de cât: electricieni,zidari,sudori,bucătari,pizzari,croitori,ceasornicari etc

    Si in celelalte locuri de munca este aceeasi situatie: NU sunt oameni,nu se prezintă nimeni la interviu,nu este nimeni interesat,nu suna nimeni.

    Da,corect,au spus acele vremuri,cu programare pentru interviuri,CV -uri pompoase si alte alea.
  • Mircea Dragan ► Cotco-emy 12.05.2023 10:32
    Nu mai gasesti un meserias dar ei ne ''arata'' cum organizezi ''interviuri'' ! Pentru cine se organizeaza asa ceva?
  1. Olivia Steer: Și eu mi-am pus problema că dîrele albe din urma avioanelor ar fi fum de motor. Dar nu era “fum de motor”, ci cu totul altceva. Ce? Nu știu

  2. Olivia Steer: Nu sînt singura vinovată de "conspiraționism”! Din eternele abordări menite să ne intimideze și să ne închidă gura, despre dârele avioanelor: chiar dacă ar fi să se sprayeze cu metale grele sau alte chimicale, șanse zero de a ajunge în orașe

  3. Olivia Steer: Studiu de pe site-ul NASA: Formarea eficientă a aerosolului stratosferic pentru ingineria climatică prin emisia de vapori condensabili din avioane

  4. Reîntoarcerea MARELUI PONEI ROZ direct pe TRINITAS TV. Diana Maria Brăgaru: Slugă la doi stăpâni?! Bănescu îl promovează pe H.R. Patapievici, pe față, în BOR. Pe când și pe Mungiu-Pippidi și "Evangheliștii" ei?!

  5. Falsurile noii ”investigații” Recorder demontate punct cu punct. Hărțuirea unor preoți ortodocși și a soțiilor lor pare o producție la comandă. Familiile Marinela și Mădălin Iscru și Raluca și Ionuț Lipan reacționează: RECORDER - FABRICA DE FAKE NEWS

  6. Eu Săndesc, nu gândesc! Directorul Spitalului Județean Timișoara, dezamăgit de rata scăzută de vaccinare din România: ”Suntem în afara lumii civilizate”

  7. Libertatea de exprimare nu trebuie să încalce alte drepturi. Comunicat PNȚMM

  8. Daniel Polifrone: O filmare cu o aeronavă aflată la altitudine mare, care are pauze în eliminarea gazelor. Nimeni nu a reușit încă să vină cu o explicație pertinentă - VIDEO

  9. Marș LGBT în București, de Sfânta Parascheva, cu sprijin financiar din străinătate

  10. Șoc în lumea medicală! Un tânăr medic din Timișoara a murit subit

Ultima oră

01:10

A murit Generalul (r) Iulian Vlad, ultimul director al Departamentului Securității Statului (23 februarie 1931 - 30 septembrie 2017). Generalul Vlad despre 1989: Mi-ar fi fost cu neputință să execut ordinul de reprimare a revoltei poporului român

01:05

30 septembrie: 16 ani de la întronizarea PF Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. ÎNTRU MULȚI ANI! O fotografie inedită cu PF Daniel la... costum!

00:15

30 septembrie: Sfântul Ierarh Grigorie Luminătorul Armeniei. Sfintele Mucenițe Ripsimia și Gaiani

23:45

Blocul Naționalist cere îndepărtarea din Capitala României a unor monumente ale ”eliberatorilor” și ”eroilor” care au ucis români

23:30

113 ani de la nașterea Părintelui Arsenie Boca: „A fost un sfânt!” - spovedania de pe patul de moarte a unui securist mai puțin bolșevic decât cei de azi. Românii cer Patriarhiei canonizarea Sfântului Ardealului

23:00

Sergiu Ciocârlan: Cuviosul Părinte Arsenie Boca, darul lui Dumnezeu pentru poporul român

22:30

Artă ”grosolană” și ”lipsită de respect”, fără o ”minimă considerație” față de sentimentele unor oameni, îndepărtată dintr-un spațiu public. Un ”gunoi la suprapreț” din banii contribuabililor

21:45

A început ”Cursul 119 de vindecare sufletească la vremea crizei cu mască”: Părintele Bogdan Florin Vlaicu împreună cu medicii Geanina Hagimă și Damian Baciu. Transmisie VIDEO ÎN DIRECT

21:20

Solombănescu, promptitudine în reacții întârziate

21:04

Un studiu publicat de Radiological Society of North America a descoperit semne de leziuni cardiace la persoanele vaccinate anti-Covid care nu au avut dureri în piept

20:21

Un fenomen periculos ia amploare: DEBANCARIZAREA – Banii Gheață au devenit vitali!

20:00

VACCINUL GĂSIT ÎN OAMENI MORȚI! Studiu în NPJ Vaccines – Nature: Vaccinul ARNm anti-COVID-19, găsit în mostre de țesut de la persoane decedate

19:21

PRECIZĂRI în Cazul Al Di Meola și a unei posibile legături între vaccin și infarct

18:33

Olivia Steer: Vă rog respectuos, nu mai vorbiți prostii. Chemtrails nu există! Știința nu se discută! Se execută!

17:44

Florin Duțu: ZIUA PĂRINTELUI ARSENIE BOCA. UN REGIZOR ȘI O INFECȚIE BOLȘEVICĂ - o diaree cinematografică din bani publici