Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

De Cătălin Vușcan  /  

Captură Foto: Die Weltwoche/ Președintele sârb Aleksandar Vucic

Captură Foto: Die Weltwoche/ Președintele sârb Aleksandar Vucic

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Trenul a plecat din gară și nimeni nu-l poate opri". Europa va fi în război cu Rusia. Acestea sunt cuvintele președintelui Serbiei, Aleksander Vucic, în cel mai recent interviu. El crede că Europa va fi în război cu Rusia ”în trei sau patru luni", asta în cel mai fericit caz.

Președintele Vucic spune că "nimeni nu încearcă să oprească războiul. Nimeni nu vorbește despre pace. Pacea este aproape un cuvânt interzis".
 

Într-un interviu acordat publicației elvețiene Die Weltwoche, Vucic a dezvăluit că oficialii sârbi au fost instruiți să "verifice stocurile de petrol, făină și zahăr", având în vedere amenințarea tot mai mare a unui conflict global.

Când a fost întrebat despre apropierea unui al treilea război mondial, liderul sârb a răspuns: "Cred că nu suntem departe de el. Nu mai mult de trei, patru luni. Și există pericolul să se întâmple chiar înainte de asta".

"Ne apropiem de un adevărat dezastru. Cine este pregătit să piardă 1 milion, 2 milioane, 5 milioane, 10 milioane și 15 milioane de oameni? Eu nu sunt pregătit să pierd un singur om și nu voi participa la așa ceva."

Vucic a criticat, de asemenea, oficialii NATO care sugerează că președintele Putin "blufează" cu privire la desfășurarea de arme nucleare în Ucraina.

El a comentat: "Dacă pariezi că cineva blufează, înseamnă că nu ai cărți mai bune. Aș fi întotdeauna foarte atent atunci când evaluez voința lui Putin și următoarea sa mișcare".

Președintele sârb a menționat, de asemenea, că mulți lideri europeni "l-au subestimat pe Putin și Rusia".

El a comentat: "În Europa de astăzi, toți se comportă ca marii eroi, dar nu sunt cinstiți și nu le spun cetățenilor lor că vor plăti cu toții un preț mare dacă se va ajunge la război".
 
Interviul complet poate fi urmărit mai jos
  
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Grupul Nectarie Protopsaltul - Slavă la Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (26 oct):

Arhid. Mihail Bucă și Grupul Psaltic TRONOS - Ofrandă Sfântului Cuvios Dimitrie (27 oct):

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (17)
  • Popescu Ioana 19.06.2024 15:16
    Povesti de adormit copiii.
    Mai lasati-ne cu prostiile astea.
    Anul trecut au mai fost vreo 3 interviuri in care se garanta inceperea razboiului pana la sfarsitul anului.
  • Wolf Edmond 19.06.2024 19:35
    Poate ar trebui să observați și să luați aminte la câte lucruri se întâmplă simultan. Submarine și nave de război ruse pot fi văzute cu ochiul liber de pe coastele Floridei și Angliei, escadre rusești vizitează Egiptul și Libia, au loc trageri cu rachete în Marea Albă, au loc manevre militare rusești cu utilizarea muniției nucleare tactice pe simulatoare, Putin și omologul său nord coreean au semnat azi tratatul de asistență strategică reciprocă (dacă unul e atacat răspund amândoi atacului) iar Koreea de Nord se obligă să treacă la producția în masă a muniției de artilerie pentru Russia. Putin a subliniat apăsat astăzi „furnizarea de către occidentul colectiv Ukrainei a avioanelor F-16 și armelor cu bătaie lungă pentru a fi utilizate împotriva teritoriului Federației Ruse”, adică cu alte cuvinte dacă occidentul colectiv furnizează asemenea arme, Russia va furniza tehnologie militară înaltă Koreei de Nord. Nu mai pomenesc alte aspecte ca să nu trebuiască să ne petrecem toată noaptea scuipându-ne în sân.
  • Radu Comsuta ► Wolf Edmond 20.06.2024 00:17
    Corect. Sunteți realist!
  • Mars.60 Stefan 19.06.2024 21:09
    Exact. Povesti de adormit copiii. E intocmai ca-n povestea cu Petrica si lupul... :(
    https://www.google.com/search?client=opera&q=Petrica+si+lupul&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:9b388984,vid:z139SCnI02s,st:0
  • Nick Cohen 20.06.2024 04:24
    Orban avertizeaza si el asupra iminentei declansarii razboiului. Toate conditiile de conflict sunt intrunite . Sa speram ca nu va fi !
  • Dumitru 8915 21.06.2024 08:37
    Cita exactitate : 3 - 4 luni ?
  • viorel craciun 19.06.2024 15:28
    Urmarind interviul in speta , cu presedintele Sarb ( vecina noastra de la est ) am putea puncta cele mai importante asepcte prezente dar posibil schimbate viitoare , adica :
    - fractiunea popoarelor slave , prin conflictul in sine , adica UKRAINA , cu SERBIA , BULGARIA , RUSIA , ( flancul de nord , de sud-est , si de sud ) care geografic ne inconjoara pe noi ROMANIA . Acum o fractiune , dupa spusele dansului , dictate de interes de moment .
    - interesul finaniciar al Chinei , pentru investitii tocmai in aceasta asa zisa , fractiune , slava : si in Ukraina , prin terti si in Bulgaria , SERBIA si UNGARIA direct .
    - posibiliul conflict armat direct intre UKRAINA SI RUSIA , in curand , dansul spune 3-4 luni , fiind in iunie acum asta inseamna la inceputul toamnei . Acum se pune aspectul care parte il va declansa " din cele stiute RUSII nu ataca , toamna sau iarna , se pare ca UKRIANA , apoi se pune problema " Seriozitatii lui Putin si a Rusiei , in aceasta etapa noua de " declansare a razboiului total " INFORMATIA A FOST CLARA " NU SUBESTIMATI POPORUL RUS SI PE PUTIN " Este corect ca pana acum , rusii au practicat doar un razboi " de hartuire " si de stabilire pe pozitii ca in " PRIMUL RAZBOI MONDIAL ' , stabilire " TRANSEE SI CONSOLIDARE " TEREN . Poate au evitat , tocmai victimele " civile colaterale slave " prin RAZBOIUL TOTAL cautand o solutie de negociere " privind teritoriul rus , armele nucleare din Ukraina ( instalate de NATO ) si populatia locala slava .
    Poate domnul presedinte in cauza , a cautat cu interviul dat publicatiei germane , avand in vedere " idealul revansist german si dorinta veche de " acaparare noi teritorii " , ca fiecare " parte sa mai negocieze " pentru a nu se ajunge la victime civile de ordinul a milioane de oameni , ca in al doilea razboi mondial , de data acesta preponderent slave , ca si atunci .Dar si " atunci cand trenul pleaca din gara " , vorba lui Taylor , precizata metaforic in discurs , mai poate avea o halta , sau " mai poate fi deraiat " daca " SEFUL TRENULUI ESTE INCAPATANAT IN PERSEVERENTA LUI .
    SIgur un conflict militar , real de proportii ( totale ) pe tot cuprinsul UKRAINEI , ne va afecta si pe noi , vecinii ei ,
    in bine in nici un caz , in rau da , economic , social si politic , fiindca rusii militar nu vor invada ROMANIA , DAR O VOR INVADA " ECONOMIC , SOCIAL SI POLITIC " cu consecinte de data asta pe termen , mediu sau si lung .
    Economic ei detin direct sau indirect prin terti , toata industria de procesare , comercializare produse petroliere in ROMANIA , industrie CARE ESTE " COLOANA VERTEBRALA A ECONOMIEI ROMANE SI A FUNCTIONARII STATULUI ROMAN . , LA FEL O DETIN SI IN ALTE TARI EST-EUROPENE : BULGARIA , UNGARIA , SLOVACIA , SERBIA , GRECIA .Dar " RAMANE DE VAZUT " daca " TRENUL CARE A PLECAT DIN GARA , SE OPRESTE IN HALTA , DERAIAZA SAU SE DUCE IN NESTIRE "
  • Wolf Edmond 19.06.2024 15:34
    Având în vedere că Vucik are relații bune atât în est cât și în vest iar serviciile de inteligență sârbe sunt unele foarte profesioniste, am toate motivele să-l cred și să mă îngrijorez în același timp. Ai noștri ieoropeni nu fac altceva decât să ne anunțe foarte apropiata înfrângere a rușilor în Ukraina, horoscopul lui Putin și istoricul nenumăratelor boli foarte grave de care suferă acesta. Nu știu cât pot fi crezuți aceștia în condițiile în care astăzi Vladimir Vladimirovici Putin a fost la volanul mașinii prezindențiale Aurus cu care l-a transportat pe Kim Jong-un, aflat pe scaunul copilotului, pe străzile Pionyang-ului. Cu al nostru ne mândrim că doarme mult, că știe să meargă pe bicicletă și candidează la șefia OTAN..
  • Wolf Edmond 19.06.2024 15:38
    Ar mai fi de spus ceva. Noi nu verificăm stocurile de petrol, de făină și de zahăr pentru că nu avem așaceva. Nu ne trebuie. Noi avem nevoie de multe tancuri, avioane și sisteme Patriot, etc. dar nu acum. Când se vor fabrica sau mai precis când vor fi disponibile pentru noi pentru că am dat toți banii pe ele. Nu mai avem de făină.
  • Mihai_T 20.06.2024 09:33
    Observațiile tale sunt excelente (și aici și la celelalte comentarii din articol), dar voi rafina un pic acest comentariu:
    ”Noi nu verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr pentru că nu le avem. Noi avem tancuri, avioane și sisteme Patriot furnizate de americani, dar nu acum. Le vom avea când vor fi gata. Dar de plătit le-am plătit deja, că suntem băieți buni. Mai avem plătite 5 sisteme Patriot care au ajuns la noi, dar numai unul e funcțional - celelalte patru nu au fost operaționalizate nici până în ziua de azi”.
  • Mihai_T 20.06.2024 09:42
    România este un stat falimentar la nivel politic, economic, militar. Un stat normal, unde lucrurile merg, menține în funcțiune mecanismele normale de funcționare (plata salariilor, pensiilor etc), dar simultan mai face și investiții strategice. Ce s-a construit în România în ultimii 34 de ani mai exact, pe partea de siguranță strategică ? Un stat normal consturiește buncăre antiatomice, depozite subterane de provizii (actualizate la zi cu stocuri pe mulți ani), face programe clare de instruire a populație ce să facă în caz de atac nuclear, chimic, bacteriologic, convențional, invazie; pune la dispoziție facilități pentru diverse contingențe. Un stat normal își dotează armata cu tot ce trebuie pentru a se putea apăra, are sisteme de apărare (buncăre, fortificații, depozite de provizii și muniție). Un stat normal are bani să construiască construiește autostrăzi, fabrici, blocuri pentru oameni. Blocuri s-au mai construit, dar autostrăzi și elemente de infrastructură strategică nu prea. Din câte văd suntem complet nepregătiți să rezistăm în cazul unui război puternic, și numai Dumnezeu ne poate salva.
  • Brick 19.06.2024 20:48
    Asta se da da porumbelul pacii insa se pregateste pt o eventuala bumbaceala in Bosnia Hertegovina din motive de republica Srpska.
  • Iuliparte 19.06.2024 21:55
    Trei sau patru luni va dura razboiul sau in 3-4 luni va incepe? Titlul spune una, textul spune alta.
  • Radu Comsuta 20.06.2024 00:16
    Din păcate nu cred că exagerează, dar și așa e prea repede. Eu mă gândeam peste un an de zile, adică la anul pe vremea asta. Totul depinde de unul din marii actanți jucători de pe terenul de fotbal numit Planeta Pământ. Unul care să își recunoască înfrângerea oricât de rușionoasă, și oricâte implicații geo-strategice o fi având, că oricum a luat-o-n barbă nu doar în Ucraina ci și în alte locuri fierbinți ale planetei. Unul ar putea fi și Israelul. Se ține încă bățos acolo, dar nu îl văd prea bine. Că așa-i în tenis, ca și în box, dealtfel, o dai dar o mai și primești...
  • viorel craciun 20.06.2024 15:56
    Domnule Da Vinci , corect analizat si bine precizat , avand in vedere " KOSOVO"-ALBANIA - si mai curand noile asa zise informatii " cu COLDEA ( general SRI ) consilierul premierului ALBANEZ ( detronat ) , cu implicatii privind " asa zise scurgeri de informatii prin COLDEA " , Siguranta nationala , tot tacamul " TOT SA VREI SA AI " PE MASA " GHIVECIUL INFORMATIV MEDIATIC " ACTUAL .Dar cum bine ati subliniat , in sensul informarii " corecte " , atacul NATO , a fost asupra " populatiei slave /sarbe " in asa zisa aparare a " populatiei musulmane " din Balcani . Mai departe ,cum bine sa stie de atunci " pentru intrarea in NATO " , DOMNUL FOST PRESEDINTE EMIL CONSTANTINESCU , a cedat , partea romana din UKRAINA , ( Bucovina de nord ) , deoarece la vremea aceea , parte slava conducatoare , a negociat in Romania ( Bucovina de Nord sau intrarea in NATO si interzicerea spatiului aerian pentru ajutor SERBIA ) Am ales si am cules si vom culege , lasand la o parte ( influentele Israel de atunci prin presedinte in cauza in conducerea Romaniei ) trecute , prezente si viitoare . Dar cum bine spuneti , aceasta " mezalianta de atunci " , privind " RUPEREA SERBIEI " si atacarea " POPULATIEI SLAVE " a afectat si atunci si acum si sigur si in viitor , decizia " cetateanului american de origine slava " cat si relatiile intre cele doua mari puteri : SUA -RUSIA , Adica : dupa conflictul SARB , in anii 2000 , a venit la putere " securistul de PUTIN " CARE PAS CU PAS A ELIMINAT SI VA ELIMINA " DECIZILE ALCOOLICE ALE LUI ELTIN " DE CE ? Simplu , tocmai de la " atacarea populatiei slave in SERBIA " ceea de a dat de inteles " dispretul american pentru populatia slava europeana ' , ceea ce a dat de inteles ca oricand se poate intampla la fel , cu alta " populatie slava de sacrificiu " , ceea ce s-a intamplat si se intampla acum dupa 20 si ceva de ani de la " DESTRAMAREA SERBIEI " CU " DESTRAMAREA UKRAINEI " si viitorul posibil " genocid " intre " SLAVI " privind " MOTIVATIA DEMOCRATIEI MONDIALE " ,Pacat , ca acolo , in " MAREA DEMOCRATIE AMERICANA " s-a ajuns ca pe vremuri si actual in " MICA DEMOCRATIE ROMANA " . SA FACI BANII FARA NUMAR , FARA NUMAR , DAR FARA NICI UN " SCRUPUL " ucigand " tocmai cetateanul simplu , asa zisa baza a " DEMOCRATIEI BANULUI " Pacat , ne -am intors la " COMUNISM RAPACE SUB FORMA BANULUI DEMOCRATIC "
  • Dorel Popa 22.06.2024 12:50
    Noi românii și în special slavetii iau în derâdere orice avertisment mai ales cele venite chiar de la Putin și asta pt ca sunt smekeri și se simt superiori rușilor?!?!
    Ce dracu, suntem aliați cu America.. Iar rusii sunt niște țărani bolsevici.. care vor sa fure teritorii din Ucraina ca la capitolul asta stau prost... ????Cam asta e mentalitatea.
  • dejuan 22.06.2024 22:06
    https://www.thefp.com/p/were-all-soviets-now

    Un guvern cu un deficit permanent și o armată umflată. O ideologie falsă împinsă de elite. Sănătate precară în rândul oamenilor obișnuiți. Lideri imbatraniti. Va sună cunoscut?

    Niall Ferguson: Acum suntem cu toții sovietici
Ultima oră

00:30

Astăzi e Ziua ta! La Mulți Ani Doamnei cântecului românesc, Corina Chiriac! Portret aniversar și Mărturisiri despre Părintele Arsenie Papacioc - VIDEO

00:10

ȘI PE LIE VEI BIRUI ȘI PENTRU HRISTOS VEI MĂRTURISI! Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir - 26 octombrie

00:05

TREI NAȘTERI MIRACULOASE ÎN ACEASTĂ ZI DE 26 OCTOMBRIE: Mitropolitul Dosoftei acum 400 de ani, Dimitrie Cantemir acum 351 de ani, și Dimitrie Onciul, în 1856

00:00

Mihai Tîrnoveanu: Spre Valea Uzului! Cu Dumnezeu înainte!

23:00

Camelia Suruianu: RUGUL APRINS – simbol al isihasmului românesc

22:22

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, emisiune cu dr. Geanina Hagimă, dr. Oana Mihaela Secara, dr. Damian Baciu și dr. Dragoș Dinulescu, despre motivele candidaturii lor ca independenți, proiectele lor și noua carte despre crimele Pfizer – VIDEO LIVE

22:03

UCIDEȚI X-UL LUI MUSK & BLACK OPS PENTRU JFK - ”Centrul pentru Combaterea Urii în mediul Digital” condus de un bolnav de ură ordonă operațiuni secrete murdare pentru înlăturarea lui Robert Kennedy Jr. și a rețelei X a lui Elon Musk

20:48

Prof. Dr. Nicholas Dima: Alegerile din America: Cu cine votam?

19:49

Revoltător: Activiștii LGBT fac un marș chiar de Sfântul Dimitrie pentru a cere legalizarea de urgență a “parteneriatului civil” între persoane de același sex

18:21

TELEFOANELE MOBILE și CANCERUL: Dovezi ale Toxicității Celulare. EXPERIMENT și STUDIU din 2024

17:45

25 octombrie 1944, eliberarea Ardealului de sub ocupația trupelor horthysto-naziste. CAREI, ULTIMA BRAZDĂ!

16:56

Simion și Ciolacu în finală. Ionuț Apahideanu, despre partidele “de dreapta”: Ați rămas setați pe cea mai puțin credibilă linie de atac împotriva lui Simion. Vă meritați soarta

15:00

Ion Cristoiu: Dacă e cu adevărat patriot, Nicolae Ciucă trebuie să renunțe în favoarea Elenei Lasconi

14:14

Elon Musk a devenit donator constant pentru Trump: Suma imensă pe care a donat-o șeful SpaceX

13:32

Andrei Gușă și-a anunțat candidatura la alegerile parlamentare