Interimara de la Balș, făcută capră ispășitoare pentru incendiu. ȚAPII RESPONSABILI, Streinu-Cercel, Raed Arafat și Vlad Voiculescu, nu sunt nici anchetați, nici demiși

De Ștefania Brândușă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În plin scandal legat de diploma de om cu studii pe afară a lui Vlad Voiculescu, asupra căreia planează suspiciuni și pentru care a fost depusă chiar o plângere penală de avocatul Dan Chitic, ministrul Sănătății se pune cu tunul pe conducerea de la Matei Balș, la o lună de la tragedia care a provocat 20 de morți. La data incendiului, Maria Nițescu era director interimar doar de o lună, după o domnie de peste o duzină de ani a lui Adrian Streinu-Cercel. Responsabilii principali erau și au rămas: Streinu Cercel, Raed Arafat, Vlad Voiculescu. În loc să fie anchetat sau să să-și dea el demisia vreunul dintre ei s-a găsit capra ispășitoare!
 
Faptul că Vlad Voiculescu o Înștințare/Notificare privind absolvirea unor cursuri nu schimbă fondul problemei, sintetizat de o stimată cititoare ActiveNews: ca să lămurească problema, Vlad Vasile Voiculescu trebuie să prezinte: lucrarea de licență, cu titlul și tema prezentate în fața comisiei, care să cuprinda și numele profesorului coordonator; un link către lucrarea de licență, dacă există online, iar daca nu, un CD pus de el la dispoziția presei cu această lucrare;  
 
Managera interimară a Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București, Maria Nițescu, a fost demisă, luni, de Voiculescu. Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate de directorul medical, dr. Cătălin Apostolescu.
 
„Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății, a decis astăzi demiterea managerului interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București. Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr Cătălin Apostolescu. Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății, conform Art. 6, alin. (1) și (5), al Ordinului ministrului Sănătății 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management și a listei indicatorilor de performanță a activității managerului spitalului public.
 
 
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a oferit primele explicații după ce a demis-o, luni, pe Maria Nițescu, manager interimar al Institutului „Matei Balș” din București. Decizia a fost motivată de „multiplele disfuncționalități” în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al unității medicale care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu ministerul”, a anunțat ministerul intr-un comunicat.
 
Voiculescu a dat explicații precare pe Facebook, nu într-o conferință de presă, cum ar fi fost normal, temându-se probabil să nu fie luat la întrebări despre diploma-atestat.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Rusi 23.02.2021 16:11
    Daca nici acum Vlad Voiculescu nu este anchetat si condamnat la puscarie, Romania nu mai are justitie.Decat sa le dam salarii nesimtite degeaba ,desfintam justitia.
  • Enya 23.02.2021 18:34
    Intrebat fiind daca este adevarat ca nu are studii superioare si unde este diploma de licenta, IMPOSTORUL a dat cu nerusinare maxima acest link plin de minciuni:

    https://verificat.afp.com/vlad-voiculescu-nu-si-falsificat-diploma-de-licenta-detine-o-diploma-valabila-de-la-vienna

    Pe acest site sunt doua uriase manipulari care iti sparg retina imediat cum le citesti.

    1. Se porneste din start cu o mizerabila manipulare, o acuzatie care ar fi aparut public si de care acest site se foloseste ca sa creeze confuzii si mai mari: "Voiculescu si-a falsificat diploma de licenta!"

    Nu, voiculescu nu si-a falsificat cu mana lui nici o diploma, au facut-o altii pentru el, falsificand un Atestat.
    Cum i-au creat atestatul fals? (spun fals pentru ca nu au avut la dispozitie diploma de licenta si cea de master, asa cum prevede legea, ci doar o Notificare)
    S-au folosit de un cursulet de 1 an (Master Class Eastern Europe, in germana Meisterklasse Osteurope, cu nume inselator/asemanator cu MASTERUL de 2 ani care reprezinta forma finala a studiilor superioare, aflat intre licenta si doctorat si pe care nu il poti absolvi decat daca ai absolvit facultatea si ai obtinut diploma de licenta) ca sa creeze Atestatul, ore la care probabil ca a participat din moment ce titularul cursului, acel profesor, i-a semnat Notificarea ca a fost prezent. Dar un curs de 1 an nu te face absolvent de facultate, cu specializare in economie, certificata prin diploma de licenta si diploma de master! Te face doar ce spune diploma: cursant. Si un manelist poate avea zeci de cursuri diferite.

    2. A doua uriasa manipulare a site-ului (care contine si o minciuna) este aceasta:

    "Contactat de AFP prin Whatsapp, la 1 februarie, Ministerul Sănătății din România a furnizat două copii, una în limba germană și una în limba engleză, ale diplomei lui Vlad Voiculescu, eliberate de Vienna University of Economics and Business, unde Voiculescu a studiat."

    In primul rand, minciuna este ca Ministerul Educatiei nu a furnizat nici o copie dupa diplomele de licenta si de master ale lui voiculescu pentru ca pur si simplu ele nu exista! Nu avem nicaieri nici o imagine a vreunei diplome de licenta si de master reale oferite de Universitatea din Viena! Avem doar un telefon fara fir: cineva ii spune altcuiva ceva despre o notificare, care ajunge intr-un final la ultima ureche sa fie o licenta si un master.

    Iar manipularea consta in aceea ca se creeaza voit confuzii cerand unui minister ceea ce trebui sa-i ceri de fapt acuzatului: sa arate lumii DIPLOMA DE LICENTA SI DIPLOMA DE MASTER. Punct!

    DE CE, DE CE, DE CE sa contactezi niste intermediari (care e clar ca au falsificat acel Atestat, pentru ca nu au avut diploma de licenta si cea de master in original pentru ca ele nu exista!) in loc sa contactezi persoana insultata pe nedrept, sa zicem, care onesta cum este, iti va pune la dispozitie diplomele de licenta si master?!?!? De ce nu faci asta? Simplu si pentru a mia oara: pentru ca ele nu exista! Baietii destepti plus aia penali, care au facut deja infractiunea, au creat in mod voit confuzii pe baza unor confuzii ale altor confuzii si mai confuzoase (ca asa e cand se merge din minciuna in minciuna si din notificare de cursulet de cateva zeci de ore in atestat validat de penali din Min. Educatiei cum ca ar reprezenta echivalarea licentei si masterului), ca romanii sa se certe ca prostii intre ei, unii incercand sa descifreze increngaturile si imbarligaturile special facute, altii, crezandu-l pe cuvant, pana la dumnezeu si inapoi, pe idolul de paie, si uite-asa sa nu mai stii care e capul si care e coada si s-o lasi balta la un moment dat.

    M-am uitat pe site la "Cine suntem noi" si desi site-ul iti lasa impresia ca IMPOSTORUL a fost verificat de jurnalisti francezi, de fapt omul lor din Romania, cel care il gireaza pe acest individ cu doar 12 clase, este jurnalistul A. Pungovschi. Habar nu am cine este aceasta persoana, e prima oara cand aud de ea, dar daca si-a periclitat cariera ca sa garanteze un IMPOSTOR doar pe baza unei adeverinte de participare la un curs, e oribil. Poate gresesc si a fost de buna credinta, inselat fiind si el de atestatul ministerului. In acest caz, acest domn trebuie sa revina pe site si sa spuna daca a vazut cu ochii lui diplomele de licenta si de master. Atat.

    Concluzia:
    - avem un impostor la Sanatate, fara facultate, fara studii de specialitate care sa-i permita sa fie ministrul sanatatii, care nu e nici medic, nici economist
    - si care a fost numit politic (nu ales de oameni!) ca sa privatizeze Sanatatea si sa legifereze vaccinarea fortata a populatiei.
    - si care trebuie sa faca inchisoare pentru fals, uz de fals si tot ce a scris acel avocat.

    Nu stiu cine este dl Dan Chitic, cel care a facut plangerea penala, dar sper sa mearga pana in panzele albe pentru aflarea adevarului.

    Eu, un simplu cetatean al acestei tari, care nu doreste privatizarea sanatatii in detrimentul romanilor si in beneficiul exclusiv al colosilor din industria farmaceutica, nu am nevoie de Notificari, intermediari sau atestate false de tipul "Matteo Politi", eu vreau doar atat: ca voiculescu sa arate lumii diploma de licenta si diploma de master pe care sustine ca le-a obtinut la Vienna University of Economics and Business. PUNKT.
  • Rusi 25.02.2021 19:19
    Tupeu de infractor.
Ultima oră

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

14:41

Luminița Arhire: DESPRE LIICEANU sau O DEZAMĂGIRE CU DAMF DE „BOIS D’ARGENT”, DE LA DIOR

13:30

Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

12:30

Jurnalistul Ion Spânu scoate la lumină secretele privind Asasinarea lui Eminescu. ActiveNews publică în premieră extrase din volumul reputatului jurnalist, noua ediție

11:33

Mihai Eminescu a murit pe 16 iunie 1889, nu pe 15. Chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit și răstignit pe Golgota Neamului Românesc și întâlnirea cu Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu

11:00

135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat