Imperiul lui Soros este mai extins decât v-ați imaginat vreodată. Sumele incredibile pe care le-a direcționat multimiliardarul politicienilor de stânga, începând cu anul 2000. E mai ușor să faci o listă cu cine NU a fost finanțat de Soros

De Cătălin Vușcan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noile dezvăluiri arată că imperiul non-profit al lui George Soros a direcționat aproape 21 de miliarde de dolari din 2000 încoace, ceea ce îl face probabil cel mai mare „bancomat” pentru politicenii de stânga din lume, scrie Capital Research.

Rețeaua Soros (sau Rețeaua Societății Deschise) este formată dintr-o mână de fundații și grupuri de lobby finanțate de miliardarul de origine maghiară. A
 
cesta nu a făcut un secret din obiectivul său de a-și folosi averea enormă - câștigată pe piețele capitaliste - pentru a reorganiza țara după propria imagine.
 
În practică, acest lucru implică direcționarea de subvenții cu șase și șapte cifre către activiști profesioniști care promovează politici și aleg democrați în numele "carității".

În centrul rețelei Soros se află Fundațiile pentru o Societate Deschisă (OSF) și sora sa, Fundația pentru Promovarea Societății Deschise (FPOS).
 
Nu este clar de ce Soros menține două fundații separate, mai ales având în vedere cât de costisitoare este administrarea lor în conformitate cu reglementările stricte ale IRS. OSF a investit în tânărul FPOS 1 milion de dolari în 2008, iar de atunci FPOS a devenit un „mastodont” de 2 miliarde de dolari (începând cu 2021), comparativ cu veniturile de 988 de milioane de dolari ale OSF în acel an.

Împreună, fundațiile lui Soros au canalizat o sumă uriașă de 2,7 miliarde de dolari în organizații non-profit (în mare parte de stânga) numai în 2021, 90% din această sumă provenind de la FPOS.

În plus, aproape 577 de milioane de dolari în granturi au fost plătite de Open Society Policy Center și principalul grup de lobby al lui Soros, Fund for Policy Reform.

Știm destul de multe despre Open Society Policy Center, care este condus de fostul reprezentant al SUA Tom Perriello  și care a fost al doilea cel mai mare cheltuitor de lobby la nivel federal în 2019, cu 48,5 milioane de dolari.

Se știe mai puțin despre Fund for Policy Reform (FPR), care își împarte numele cu un alt ONG finanțat de Soros, Fund for Policy Reform, Inc. FPR, Inc. a fost creat în 2009, în timp ce FPR a fost fondat în 2015. Ambele organizații nonprofit funcționează de la sediul din New York al rețelei Soros.

Se pare că FPR are un singur rol: canalizarea banilor către FPR, Inc. cu ajutorul personalului de la Open Society Foundations. Și a mutat cel puțin 1,5 miliarde de dolari din 2015 - majoritatea sau toți acești bani prin vânzarea de acțiuni în filiala din Insulele Cayman a fondului de acoperire Quantum Endowment al lui Soros, donate probabil de Soros însuși la crearea grupului în urmă cu șapte ani. 
 
Subvențiile de la FPR, Inc. formează la rândul lor bugetul pentru Open Society Policy Center, care în 2021 a fost de 196 de milioane de dolari.
 
FPR, Inc. acordă, de asemenea, sute de milioane de dolari anual unor grupuri de peste hotare - 627 de milioane de dolari numai în 2019 - ale căror nume nu sunt raportate în declarațiile IRS.

Lista grupurilor de activiști finanțate de Soros este atât de mare încât ar fi mai ușor de spus care grupuri nu sunt finanțate de miliardarul newyorkez.
 
Cu toate acestea, am înregistrat principalii beneficiari în 2021.

Rețeaua Soros a donat aproape 36 de milioane de dolari organizațiilor nonprofit cu "bani negri" ale Arabella Advisors "pentru a sprijini susținerea politicilor privind schimbările structurale" în timpul primului an de mandat al lui Biden, "drepturile de vot și reforma instanțelor", "reforma democrației", redistribuirea circumscripțiilor, politica de imigrație și "litigii pentru a preveni privarea de dreptul de vot și suprimarea votanților".

De asemenea, organizația de la Arabella, Demand Justice, a primit 4,5 milioane de dolari de la Soros - în mod șocant, pentru a "sprijini promovarea politicilor privind reforma instanțelor".

Vorbind de "bani negri", Soros a dat 22 de milioane de dolari pentru Tides Advocacy, unul dintre cele mai importante incubatoare de noi grupuri politice de stânga.Unul dintre granturi a fost destinat în mod special Proiectului de justiție electorală, mașina de participare la vot a Black Lives Matter.

Rețeaua a dat 20 de milioane de dolari pentru Way to Win Action Fund, un centru de strategie pentru alegerea democraților care a cheltuit 400.000 de dolari în cheltuieli independente pentru a schimba locurile albastre din Senatul Georgiei în alegerile speciale din ianuarie 2021.

Pe radarul rețelei s-a aflat, de asemenea, Voter Registration Project, care a primit 4,5 milioane de dolari pentru a identifica și înregistra votanții democrați potențiali înainte de alegerile parțiale din 2022. Grupul de participare la vot al lui Stacey Abrams, Fair Fight Action, a primit alte 2 milioane de dolari de la Soros pentru susținerea "drepturilor de vot și a administrării alegerilor".

Dar acestea pălesc pe lângă uluitoarea sumă de 30 de milioane de dolari pe care grupurile lui Soros au plătit-o către America Votes în 2021, autointitulat "centrul de coordonare al comunității progresiste".
 
America Votes este, fără îndoială, cea mai mare rotiță din mașinăria de înregistrare a alegătorilor de stânga, care stimulează participarea democrată în statele de pe terenul de luptă, în timp ce subminează legile privind integritatea alegerilor cu ajutorul donatorilor săi secreți.

NEO Philanthropy a primit 21 de milioane de dolari de la rețeaua Soros pentru a sprijini drepturile și împuternicirea latino-americanilor, pentru a schimba politica în Carolina de Nord, pentru a înregistra alegători și pentru a finanța eforturile de a ieși la vot în rândul "alegătorilor lipsiți istoric de drepturi" (a se citi: probabil democrați) și pentru a impulsiona Mișcarea pentru viețile negrilor.

Totodată, 2,5 milioane de dolari care au ajuns la Courier Newsroom, un proiect media partizan care se pretinde a fi un site independent de știri de stat. De fapt, Courier este deținut de ACRONYM, o platformă de servicii non-profit pentru stimularea participării democraților și a publicității de campanie.

Rețeaua Soros a direcționat 17,5 milioane de dolari către Color of Change și către sora sa de lobby, ambele create de fostul "țar al locurilor de muncă verzi" al administrației Obama, Van Jones, pentru a continua agenda lui Obama - impunând un sistem de sănătate administrat de guvern, promovând un New Deal verde și reducând la tăcere discursul conservator.

Borealis Philanthropy, un partener al organizației Black Lives Matter cunoscut pentru că a generat noi grupuri activiste, a primit 21 de milioane de dolari de la rețeaua Soros în 2021. Borealis este specializată în politici identitare - LGBTQ, transsexuali și grupuri de agitație radicale BIPOC (negri, indigeni, oameni de culoare). Printre beneficiarii granturilor sale se numără grupul radical Assata's Daughters, numit după comunista americană și criminala condamnată Assata Shakur, care trăiește în prezent în Cuba, dincolo de raza de acțiune a sistemului judiciar american.


Desigur, acesta este doar vârful icebergului pentru imperiul global non-profit al lui George Soros și probabil doar o fracțiune din ceea ce a cheltuit în alegerile de la mijlocul mandatului din 2022.
 
Wall Street Journal a raportat în noiembrie că Soros a donat 128 de milioane de dolari comitetelor democrate, ceea ce îl face cel mai mare donator în alegerile de la mijlocul mandatului.
 
Acest lucru s-a adăugat unei contribuții de 50 de milioane de dolari la Democracy PAC al său în decembrie 2022, care redirecționează fonduri către alte super PAC-uri democrate.

Aceasta este cu siguranță moștenirea lui George Soros. Dar câți ani mai are miliardarul de 92 de ani (și banii săi)?

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
 • Mars.60 Stefan 7649 14.01.2023 16:29
  George Soros: „Eu sunt un Dumnezeu, iar regulile normale nu mi se aplică”
  Ideea cum că influența fenomenală a miliardarului George Soros l-ar clasifica drept un fel de zeu nu e de azi, de ieri. Cele mai mari ziare din lume foloseau termenul în legătură cu Soros încă de la sfârșitul anilor 90 și nu neapărat într-un sens bun.
  Însă cred că nimeni nu s-ar fi așteptat ca miliardarul însuși să admită că el însuși se vede un fel de Dumnezeu, dar uite că a făcut-o. Rugat să clarifice o declarație incredibil de bizară în care spunea „M-am imaginat ca un fel de zeu… Ca sa fiu sincer, am avut câteva fantezii mesianice destul de puternice, încă din copilărie, pe care am simțit că trebuie să le controlez, altfel s-ar putea să-mi facă probleme.”

  https://bpnews.ro/2020/02/12/george-soros-eu-sunt-un-dumnezeu-iar-regulile-normale-nu-mi-se-aplica/

  Sfânta Evanghelie după Luca
  Capitolul 4, 5-8

  5. Și suindu-L diavolul pe un munte înalt, I-a arătat într-o clipă toate împărățiile lumii.
  6. Și I-a zis diavolul: Ție îți voi da toată stăpânirea aceasta și strălucirea lor, căci mi-a fost dată mie și eu o dau cui voiesc;
  7. Deci dacă Tu Te vei închina înaintea mea, toată va fi a Ta.
  8. Și răspunzând, Iisus i-a zis: Mergi înapoia Mea, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini și numai Lui Unuia să-I slujești".
  ........................

  In sens duhovnicesc, inchinare mai inseamna si supunere sau ascultare.
  Oare cati oameni se vor mai inchina acestui "dumnezeu" al banului (mamona) vanzandu-si sufletul satanei?
 • Mars.60 Stefan 7649 14.01.2023 16:46
  O carte importantă este disponibilă la chioșcurile de presă începând de săptămâna viitoare: „George Soros – Puterea din umbră” - Editura Contra Mundum. Scrisă de doi celebri politologi americani, David Horowitz și Richard Poe, ea dezvăluie cum, sub masca unui mesianism global, Soros urmărește să cucerească lumea printr-o vastă „falangă” de ONG-uri de cea mai pură esență marxistă. În acest scop, el reînvie conceptul „Revoluției Permanente”. Reproduc mai jos partea întâi a prefeței pe care am scris-o la această carte recomandată de Evenimentul zilei
  STIRI CALDE
  OMV Petrom, prima companie care scumpește carburanții în acest an. Cât costă litrul de benzină și de motorină
  Medicul orădean care în 40 de ani nu a pierdut nici o pacientă. Care e regula de fier a doctorului care vindecă și cu...
  Joe Biden apelează la un cunoscut avocat democrat în cazul documentelor clasificate găsite la reședința sa. Cine este...
  Ce simptome a avut Nea Marin înainte de a fi operat de apendicită: „Dacă nu-mi făcea CT-ul, veneam, dansam și muream ...
  Ce pensie are Maria Dragomiroiu după 40 de ani de muncă: „De la discuțiile cu pensia, m-a și înjurat lumea pe Facebook”
  Terenuri și clădiri ale Șantierului Naval Mangalia, scoase la vânzare. Sindicaliștii acuză că se urmărește închiderea...
  Ministrul Petre Daea acuză Antena 3 că vrea să facă rating pe sforăitul lui: „Eu nu dorm nici noaptea, darămite ziua”
  Societatea tot mai deschisă, până la aneantizare
  „Scopul meu este să devin conștiința lumii”, îi mărturisea George Soros biografului său, Michael Kaufman.

  https://evz.ro/george-soros-dumnezeu-pamant.html
 • Patriot Roman 14.01.2023 18:07
  Dar babaietzi in spatele lui soros si bill gheits,swab,clinton,obama cine o fi?? Aii? Sa fie tiparnitza da bani? proprietarii ei? Pe zi ce trece mi se pare ca sinteti opozitie controlata!
 • brian duffy 14.01.2023 20:57
  Dar câți ani mai are miliardarul de 92 de ani?
  pai cu toate organele inlocuite in china...cine stie? inca 30 de ani?
 • Patriot Roman 15.01.2023 00:27
  Neah..Seful lui soros David Rockeller a avut 3 transplanturi de inima si tot atata de rinichi si tot a murit la 102 ani..N-au asa posibilitati. Iar daca ei nu au,nimeni nu are..
 • brian duffy ► Patriot Roman 15.01.2023 17:52
  si totusi inca 10 ani...
Ultima oră

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației

13:50

Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom

13:14

BRICS: TABĂRA DE OPOZIȚIE A VESTULUI