Impact devastator asupra centralei nucleare de la Zaporojie: A fost aruncat în aer barajul de pe fluviul Dnipro. Rușii și ucrainenii se acuză reciproc

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata rusă susține că forțele armate ucrainene au atacat barajul Nova Kakhovka din regiunea Herson, distrugând aproape în întregime barajul, precum și centrala hidroelectrică Kakhovka, potrivit Știripesurse.

De partea cealaltă, ucrainenii îi acuză pe ruși că ei au aruncat în aer barajul pentru a le opri contraofensiva. Acesta este cel mai important punct strategic de pe râul Dnipro și o legătură importantă cu regiunea Crimeea.
 
Conform sursei citate, Zelenski va organiza o reuniune de urgență cu privire la explozia barajului Nova Kahova din sudul Ucrainei, a anunțat marți pe Twitter Oleksii Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare.
 
Barajul este un element crucial de infrastructură, iar spargerea lui are efecte catastrofale. Pe lângă inundațiile dezastruoase pe care le va produce, ruperea barajului are impact major și asupra centralei nucleare de la Zaporojie. Reactoarele nucleare ale centralei sunt răcite cu apă care provine din acest baraj, iar în acest moment pericolul este uriaș.
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Gheorghe Becali: VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult

Dan Puric despre Identitate la Librăria Sophia - Conferințele Familia Ortodoxă

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
  • Radu Comsuta 06.06.2023 10:55
    Asta arată mai mult a răzbunare pentru cucerirea Bahmutului de către ruși. Atâta au putut și ei face!
  • minita 06.06.2023 11:27
    S-a instala soacra la mine intr-o camera? Dau foc la casa. Ups! Am uitat sa scot sotul, copii si catelul.
  • AlxB 06.06.2023 11:31
    Parerea mea este ca vom asista la o distrugere/autodistrugere totala a Ucrainei. Pe de o parte cerbicia celor doua parti slave in conflict combinata cu o conducere a Ucrainei in persoana unui neucrainian care este un executant al unor ordine din afara tarii. Aceasta combinatie va face ca Ucraina sa intre intr-un Ev Mediu industrial si, in ciuda declaratiilor, Europa si SUA isi vor vedea de economiile lor cu mari probleme si nu de refacerea Ucrainei. Pe scurt Ucraina va fi sacrificata pe mana intereselor corporatiste mondiale si va deveni un spatiu ce se va imparti la masa negocierilor. Restul sunt povesti de adormit romanii propagate in media lui Soros.
  • Tibi Tibi 06.06.2023 13:11
    Povestea cu "rusii sunt de vina" e de mult fumata, face parte din puzderia de minciuni sfruntate oficiale cu are am inceput sa ne obisnuim, in ultimii ani. Numai creierele spalate o pot crede. La fel cum credeau si ca rusii bombardau centrala de la Zaporojie, pe care ei insisi o ocupau. Noaptea mintii!!
    Pentru oricine cu un pic de creier, e clar ca ucrainenii au bombardat barajul, ca sa-l poata seca si sa scada, in perioada imediat urmatoare, nivelul apei de pe Nipru, astfel incat tehnica de lupta americana sa-l poata traversa in viitorul apropiat, fortati fiind, de occident, sa inceapa odata "contraofensiva" aia mult trambitata, pentru care au saracit statele vestice, si care prevad ca va fi un mare fâs.
    In plus, si-au mai atins un obiectiv: insetarea Crimeei, dependenta, pentru aprovizionarea cu apa dulce, de Canalul Crimeei de Sud (care pleaca din lacul din spatele barajului, la Nova Kahovka). De fapt, asta a fost si unul dintre motivele principale ale razboiului: faptul ca ucrainenii blocasera, fara drept, in 2014, acel canal, costruit de URSS intre 1961-1976.
  • Mars.60 Stefan 7649 06.06.2023 17:35
    Nu conteaza cine a aruncat barajul in aer. Conteaza daca arafat va "recomanda" pastilele de "iod" in viitorul multasteptat. Laboratorul Ucraina ne-a adus plandemia, laboratorul Ucraina ne va aduce (la pachet) foametea, razboiul, iarna "nucleara" si... vedeti ce faceti cu sufletele, ca "viitorul suna bine" pe pamant.
  • Wolf Edmond 06.06.2023 19:16
    La 21 octombrie 2022, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a trimis o scrisoare secretarului general al organizației [António Guterres], despre planurile regimului de la Kiev de a distruge hidrocentrala. În scrisoare, Nebenzia l-a îndemnat „puternic” pe Guterres să facă tot posibilul pentru a preveni o „crimă odioasă” de către Kiev. Un astfel de atac „nechibzuit” ar provoca „inundații catastrofale” și „daune ireparabile” teritoriilor din apropierea barajului Kakhovka, a scris diplomatul, menționând că responsabilitatea le revine autorităților ucrainene și „complicilor” acestora din Occident. Într-un articol publicat la sfârșitul lunii decembrie anul trecut de ziarul american The Washington Post, care îl citează pe generalul armatei ucrainene, Andrei Kovalchuk, s-a relatat că trupele acelei țări au efectuat „un atac test” împotriva unei porți a barajului Kakhovka. Generalul a explicat că în acest scop a fost folosit un sistem de lansare multiplă HIMARS, furnizat de SUA, iar obiectivul a fost ridicarea nivelului apei râului Nipru, care trece prin hidrocentrala. În plus, Kovalchuk a declarat că „testul a fost un succes”. Trecând peste toate acestea, tot rușii și-au distrus viitorul. Slava!
  • Mars.60 Stefan 7649 06.06.2023 19:28
    @CONSTANTIN8 N-astept nimic de la nimeni dintre oameni. Pai nu despre beneficii e vorba. E vorba tot de "vaccinare", nu conteaza pretextul, de data asta tot benevol ca-n plandemie (de frica mortii) dar pe cale orala. Bourla vorbea ceva despre o pastila care "se instaleaza" in tine in stomac si "te conecteaza" cu "beneficiile scontate" pe care, sunt convins, toata suflarea speriata de "atomica" lui Putin o crede pastila cu iod. Asa ca nu e prea tarziu, cine intelege, intelege, cine nu, nu. E vorba despre inselare si pierderea vietii eterne.
  • minita 07.06.2023 16:41
    Despre pastila cu iod.
    https://www.gralmedical.ro/blog/pastile-cu-iodura-de-potasiu-cand-trebuie-acestea-luate-si-de-ce
    Daca cititi o sa vedeti ca doar blocheaza iodul radioactiv sa intre in tiroida. Daca e uraniu, cesiu sau altceva avem o magnifica frectie la picior de lemn. Iar din experienta proprie si personala, dupa Cernobal si pastilele de iod luate in ziua in care au inceput sa se disribuie am inceput sa am probleme cu tiroida. Si am cunoscut pe cineva care tot dupa Cernobal avea probleme si cu paratiroidele si facea niste crize de tetanie asemanatoare cu epilepsia ( nu sunt doctor, asa ca sa nu imi spuneti ca exista diferente pentru ca mie mi se parea ca sunt acelasi lucru.
  • Rusi 07.06.2023 17:06
    Cine ii mai poate crede pe ucrainieni? Canalul Bastroe tot rusii l-au facut?
Ultima oră

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!

11:43

Dr. Răzvan Constantinescu: ȘTIU CĂ SUNTEȚI CONTRARIAȚI

11:08

Mihai Tîrnoveanu: Biruința Crucii de la Valea Uzului

10:20

Ion Cristoiu: ”Ciolacu îi face lugu-lugu Gabrielei Firea ca să-i ia gâtul”