Ieri o stâlcea, azi o pupă cu gura altuia și vrea să o „conecteze la curente”: BIATA LIMBĂ ROMÂNĂ A AJUNS CIUCA BĂTĂILOR

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Nicolae Ciucă a transmis, miercuri, de Ziua Limbii Române, aprecierea tuturor celor care contribuie permanent la cunoașterea, conservarea, perpetuarea și evoluția limbii române, menționând că le este recunoscător celor care păstrează identitatea națională dincolo de granițe, familiilor de români care își învață copiii limba maternă și cadrelor didactice care predau în alte țări limba, cultura și civilizația românească, transmite Agerpres.

„Astăzi este sărbătoarea limbii române, expresie fundamentală a identității noastre naționale, care ne unește ca oameni și leagă generațiile peste timp. Mai mult decât un mod de a ne înțelege și a ne recunoaște între noi pretutindeni în lume, limba română este istorie, cultură, spiritualitate și tezaur al mentalităților, de-a lungul istoriei milenare a poporului nostru, cu literatura ca expresie de vârf. Respect și apreciere tuturor celor care contribuie permanent la cunoașterea, conservarea, perpetuarea și evoluția limbii române: lingviști, cercetători, profesori, filologi, scriitori, traducători, cititori, vorbitori iscusiți, fie ei artiști sau oratori”, a afirmat Ciucă, potrivit sursei citate.

El a arătat că "generațiile care vin din urmă trebuie să rămână legate de limba română".

„Conectarea la Occident și la curente e necesară, oferind, prin "Unitatea în diversitate", șansa strălucirii trăsăturilor emoționale și spirituale pe care limba națională le-a cuprins și le păstrează vii în eternitate. La mulți ani limbii române și tuturor vorbitorilor de română din lume, conaționali sau prieteni străini!”, a mai transmis premierul, fără să ne lămurească dacă „necesara conectare la Occident și curente” prin „Unitate în diversitate” presupune și introducerea obligatorie a artizanului „Marii Resetări”, Yuval Noah Harari, în... Manualul de Limba și Literatura Română!

Altfel, toate bune și frumoase, când sunt spuse/scrise cu gura/mâna altuia.

Dar ce ne facem cu faptul că taman ieri biata Limbă Română era stâlcită în picioare ajungând CIUCA BĂTĂILOR miniștrilor responsabili de educația națiunii, recte a prim-ministrul Nicolae Ciucă și a ministrului de resort, nu mai puțin celebrul autor al Tezei de doctorat despre irigarea câmpurilor cu zoaiele porcilor, Sorin Cîmpeanu?

Iată dovada:

Există o limită la IQ peste care nu ai voie să fii premier? De la BTI citire: Dr. Nicolae Ciucă: „Există o stare prin care începerea anului de învățământ ne ia prin surprindere”

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Mars.60 Stefan 7649 31.08.2022 23:15
    Astept iminentul ceas in care Dr. Nicolae Ciucă va spune: „Există o stare prin care furia mult oropsitului popor roman ne-a luat la suturi prin surprindere”
  • Enya 01.09.2022 01:40
    :)))

    Ia uitati aici sinergia faptelor si meandrele concretului la don Bazil Banescu...

    https://www.facebook.com/teodor.baconschi.3/posts/2628696313932020
  • Enya 01.09.2022 23:07
    Pentru cei care nu au fb, fantele cu trabuc filosofeaza adanc cum ii corecteaza el pe cei care gresesc: in superioritatea lui cacademica, o face pe “mess” cand e vorba de prieteni si “pe fata” cu ceilalti, dar in acelasi timp il enerveaza si cei care il critica pe sine insusi, moment perfect pentru teolog sa intervina si sa-i ia scama invizibila de pe rever, caci altfel ramane fara aer daca nu zdrangane si el pe aceeasi coarda a papitoiului.

    Sentinta lu’ Sile:

    “Ispita de a denunța zgomotos eroarea omenească punctuală a unui om mare, e copleșitor irezistibilă pentru unul mic sau foarte mic.
    Pofta denunțării este, în astfel de cazuri, invers proporțională cu statura morală și intelectuală a unor asemenea „giganți” ai purismului pur și dur.”

    Ca sa fie comicaria completa, la like-uri, fauna se completeaza cu o nobila lady din halele cele mai adanci ale Bu.qour.estiului. Se stie, haristocratii se sustin intotdeauna unii pe altii…
  • Enya 01.09.2022 02:27
    In schimb, Curel Mirea da cu sarg o limbuta pe pantofii basconcsului...
  • Gherea 01.09.2022 20:07
    Ar trebui bătaia ciucii.
Ultima oră

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!