Ia uite unde era ”conservatorul”! Traian Băsescu cere armata obligatorie în România

De Andrei Nicolae  /  

Foto: Daily Business

Foto: Daily Business

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu a spus că în România armata ar trebui să fie obligatorie. Asta, pentru că rezerviștii actuali nu mai au vârsta la care să mai poată fi mobilizați în caz de război, iar România trebuie să reziste aproape o lună până la venirea NATO în caz de probleme la frontiere, relatează RomâniaTV.

Armata obligatorie în România? Traian Băsescu spune că, pentru a crea un număr suficient de militari, este necesară reintroducerea stagiului militar obligatoriu pentru securitatea noastră. „Nu vreau să creez panică, Armata României va face fata. Dotarea Armatei este o prioritate zero și în România este necesara introducerea armatei obligatorii. Nu se ia aceasta decizie din lașitate”, a spus Traian Băsescu în exclusivitate la România TV.

„În cazul unei invazii ce înseamnă 2.000 de pușcași marini la Kogălniceanu și 1.000 de militari străini la Cincu, sub comandă franceză? Înseamnă nimica toată. Trebuie să ai o armată care să îți permită să reziști 45, 60 de zile, până când NATO își mobilizează resursele de război să te poată ajuta, NATO nu vine de a doua zi”, mai spune Traian Băsescu.

De altfel, tot mai multe țări din Europa au decis sau sunt în diverse stadii legislative în ceea ce privește armata obligatorie.  Cea mai recentă este Marea Britanie. Citiți detalii AICI
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Eminescu decriptat de un general din serviciile secrete - criptologul Ilie Torsan

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (14)
  • ceapistul 27.05.2024 10:06
    Pai ce mai stai chiorule !
    Inroleaza-te si du-te.
    Ia-o si pe Lenuta cu tine , sa te alapteze pe front !

    Oricum in Romania nu este panica.
    Sunt peste 1,4 milioane de bugetari in plata statului .
    Oameni care trebuie sa fie primii pe front pentru ca pe ei ii imbraca si ii hraneste statul .
    Patria este mama bugetarilor pe care ii creste si hraneste din munca intregii populatii active.
    Este datoria bugetarilor in primul rand sa isi apere mamica .

    Va dati seama ca in Romania stam superb la efective.
    10000 de politicieni vor fi inrolati in 24 de ore.
    Pentru ei Patria este totul.
    Apoi vine valul de bugetari nenicule.
    Astia lupta nu gluma , mai ales in sarbatorile legale .
  • Tic 27.05.2024 11:06
    Să-și ia și fetele,ca tot din banii furați de la noi trăiesc,bișnițarul naibii!Tata a activat în armată,inginer genist cu stagii de ani de zile la Canal,Transfăgărășan,Bicaz,si dupa 45 de ani de muncă ,i-a tăiat ăsta împreună cu Boc,ăla de îi ținea lumânarea când avea colocvii nocturne cu Lenutza,din pensie!Numai noi știm cum ne mutam din garnizoană in garnizoană,din școală în școală.
  • Mars.60 Stefan 27.05.2024 10:49
    ..."ce înseamnă 2.000 de pușcași marini la Kogălniceanu și 1.000 de militari străini la Cincu, sub comandă franceză? Înseamnă nimica toată". Asa e Basecule, dar Romania da peste 2,5 din pib plus alte resurse ca sa fim "aparati" de "nato nimica toată". Si asta de ani buni, deci pentru "nimica toată" suntem jefuiti la maxim?
  • Tic 27.05.2024 10:59
    Subscriu!
  • Leonesse 27.05.2024 10:52
    „Nu vreau să creez panică, Armata României va face fata. Dotarea Armatei este o prioritate zero și în România este necesara introducerea armatei obligatorii. Nu se ia aceasta decizie din lașitate”, a spus Traian Băsescu în exclusivitate la România TV. Cunosc un general in rezerva - 87 ani care a vazut multe la viata lui in Romania - El a zis ca NU, armata romana nu prea exista . Asta vorbisem cu el , cand isi " aratau mujchii" berbatusii din Romanica ca se duc " sa apere tara" cand incepuse rasbelul in Ucraina. De ras maiculita! Eurovizionu de anul trecut???.. Romania, baietelul cu imbracaminte roz??? Pe bune?? Pe o parte , ii cam dau dreptate lui Basescu( nu ca as tine cu el , sau ce a facut si desfacut , cand era prezidente) dar zic. Poate ii mai maturizeaza un pic pe baietasii lu' mamica, si nu mai au atatea fite si figuri in cap ( zoomeri, boomeri si alti baietei confuzi). Undesunt barbatii!!.. Vorba actritei Draga Olteanu -Matei ( Dumnezeu s-o odihneasca!) , in filmul "Primavara bobocilor" ( film comunist de propganda , dar cu actori de mare calitate.)
  • Tic 27.05.2024 11:17
    Dar dotarea armatei ca prioritate zero este o aberație pt orice țară,doar dacă criminalul ăsta sifilitic nu face jocul cui trebuie fâlfâind fantoșa "războiului" ( a se vedea "virusul" ucigaș ,pt care al rahat a făcut "dotarea"cu izolete&co),că,deh,doar cu spaimă se fac resetările si afacerile grase globale!!Că băieții noștri s-au moleșit întră-adevăr,este o problemă care se rezolvă altfel.
    Cei patru cavaleri și apocalipsei: boala,foametea,razboiul,moartea!
    Ăștia(știm noi care) joacă toate cărțile ,doar că nu pot face roluri de compoziție,sunt doar niște mimi!
  • Tic 27.05.2024 11:34
    Iesirea din colaps a SUA se face prin jefuirea ca la carte a sistemului actual financiar ,răstimp in care marii feudali globali își consolidează puterea.Dar nu doar SUA are de câștigat,ci și China,Rusia,India,Coreea&co(de fapt vorbim de "elitele" lor,vorbim de firme private ilegale,mafiote,care nu au girul popoarelor pe care pretind că le reprezintă),deoarece economiile,industriile lor sunt interconectate global atât de puternic încât nu există jucător individual,asta fiind liantul pervers al globalismului.
    Dezvoltarea tehnologică a atins un prag înalt,de ce nu folosesc roboții atât de lăudați?
    In armată refuzul unui ordin este treabă de tribunalul militar.Oare un ordin de vaccinare obligatorie ce va insemna?
  • Dorel Timpa 27.05.2024 11:04
    Du-te tu primul gunoiule,

    ca numai prostii ai facut, securistule!

    Ati distrus tara securistilor, si ati vindut-o pe nimic

    Abia astept sa te vad in puscarie, marinar betiv ce esti;
  • Sabin G 27.05.2024 18:05
    O măsură foarte bună arbb nu stă obligatorie din foarte foarte multe puncte de vedere, chiar dacă nu schimbă cu nimic raportul de forțe
  • Valter COJMAN 27.05.2024 18:08
    Sa vedem cati idioti il mai voteaza...
  • Mircea Dragan 27.05.2024 19:16
    Are omul 400 de ha la Nana, imobile fara numar sigur din munca cinstita si trebuie sa i le aparam noi ca ginerii Sida si cu italianul ala au divortat de fiicele proaste ale betivanului.
  • Nata 28.05.2024 04:52
    Foarte bine. Barbatii trebuie sa invete disciplina, sa fie in forma si sa fie constienti de datoria lor de a-si apara tara si familia. Altfel devin feminizati, inerti, buni de nimic obsedati numai de sex si bani, apatrizi si indiferenti.
    O tara fara armata e sat fara caini si a venit timpul ca barbatii sa devina barbati din nou. Si cand spun asta ma refer la toti care au varsta, fara exceptie... sociala. Singura exceptie ar trebui sa fie numai cea medicala si, a propos, reala, nu scutire medicala platita de mama si tata.
  • tomac 28.05.2024 06:39
    Să își trimită fetele și nepoții la armată ! Nenorocit de securist , nu știi cum să mai lingi fundurile occidentalilor ? De ce ne trebuie război ? Să stai tu bine la Bruxelles , tu și ai tăi ? Marș mă !
  • Rusi 29.05.2024 18:21
    Acest infractor, Basescu Traian a devenit filozof.
Ultima oră

17:03

VIDEO LIVE România-Ucraina la EURO 2024: 3-0 pentru România – victorie istorică. În tribune se află și George Simion, liderul AUR, împreună cu soția sa

15:28

Adrian Onciu: Summitul de pace din Elveția, un eșec de zile mari

14:40

AZNews: Coincidență? Acum două zile autoritățile amendau icoanele la Pride Cluj, azi explodează un scandal imens de corupție în poliția județeană

14:02

Biden a înghețat din nou. Obama a sărit în ajutorul lui - FILMAREA ZILEI

13:16

BREAKING: Netanyahu a dizolvat cabinetul de război

13:03

Panică la Tirana după dezvăluirile din România: premierul angajează un gigant american al consultației

11:33

Doliu la ISU Sălaj. Colonelul Florin Pop, comandantul românilor în misiunea împotriva incendiilor din Grecia, a murit la doar 48 de ani

11:13

The Guardian: Netanyahu duce un război pe două fronturi și nu se întrevede sfârșitul niciunuia dintre ele

10:11

Nou tun în rețeaua Coldea-Dumbravă. Generalii au luat 200.000 de euro mită de la un primar pentru a-l scăpa de ancheta parchetului European

09:55

Omul de afaceri Dorin Cocoș rupe tăcerea despre Florian Coldea - VIDEO

09:35

Col. (rez.) Florin Șinca: HOȚIA LA VOT

08:49

Bombă InPolitics: Florian Coldea, consilierul premierului Albaniei, Edi Rama, implicat într-o rețea de droguri și trafic de persoane. Legăturile fostului șef SRI cu Monica Macovei și George Soros

08:40

Concluziile summit-ului din Elveția dedicat păcii

08:30

ACOPERIREA CRIMEI. Îngropat a doua zi după mutilarea creierului. 17 iunie 1889: Singura imagine de la înmormântarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut. “Eminescu, cel mai mare doctrinar al naționalismului” - Reportaj din Universul

08:00

17 iunie: Sf. Mc. Manuil, Savel, Ismail, Inochentie și Felix