IZOLAREA COVID sau Pușcăria ne-a Mâncat. Un STUDIU arată că oamenii care au trecut prin lockdown-uri au probleme mintale similare cu deținuții din închisori

De Alesandru Anghel  /  

Ilustrație: The New Yorker

Ilustrație: The New Yorker

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui studiu recent citat de Realitatea.md, măsura excesivă de lockdown pe care o cereau toți psihopații sistemului în timpul pandemiei COVID-19 a făcut ca oamenii să piardă noțiunea timpului. Cercetătorii scoțieni au descoperit că oamenii au făcut erori atunci când au încercat să își amintească evenimentele din 2021, constatări care sunt în concordanță cu lacunele de memorie pe care le experimentează persoanele care au făcut închisoare.

Izolarea din pandemie s-a simțit pentru creier ca statul în închisoare

„Amintirea momentului în care au avut loc evenimentele din trecut devine mai dificilă pe măsură ce trece mai mult timp. În plus, activitățile și emoțiile oamenilor pot influența percepția lor asupra trecerii timpului”, a declarat coautorul studiului, Arash Sahraie.

Studiile anterioare au legat infecția cu COVID-19 de contracția creierului, pierderea memoriei și „orbirea feței”, dar echipa lui Sahraie a fost interesată să afle cum a afectat închiderea pandemiei „percepția timpului de către oameni”.

„Izolarea socială rezultată în urma închiderii COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra activităților și emoțiilor oamenilor, iar cercetările anterioare au arătat că pandemia a declanșat distorsiuni în percepția timpului de către oameni”, a adăugat profesorul de la Universitatea din Aberdeen.

Studiul a analizat răspunsurile la un sondaj realizat în 2022, în care 277 de participanți au fost rugați să asocieze evenimentele cu anii în care au avut loc, variind între 2016 și 2022.

Subiecții au fost chestionați cu privire la momentul în care au avut loc evenimente majore și au completat un chestionar despre sănătatea lor mintală.

În timp ce amintirile îndepărtate au adunat mai multe erori, cercetătorii au constatat că abilitățile oamenilor de a-și aminti evenimentele din 2021 au fost deficitare. Unii respondenți chiar au potrivit evenimentele cu trei sau patru ani înainte, scrie și New York Post.

Concluzia a fost că mulți dintre participanții la studiu au avut dificultăți în a-și aminti momentul evenimentelor care au coincis cu închiderile COVID-19. De fapt, rezultatele „sunt similare cu cele raportate anterior pentru deținuții din închisori”.

STUDIUL (PDF) menționat și de MedicalXpress AICI, este acum citat de presa covidistă ca cea preluată de MSN care cerea închiderea oamenilor în case, ca și cum n-ar avea nici o responsabilitate la această bestialitate anti-umană.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Andri 04.06.2023 05:26
    De aceea exista o stare deznadajduita in sufletele oamenilor. Am fost trecuti prin acest experiment dracesc chiar daca am fost de acord sau nu cu ce s-a intamplat. Dar pentru cei dintre noi care au inteles toate acestea prin filtrul spiritualitatii, am inteles batalia la care am fost chemati si avem nadejdea la Dumnezeu, ca ne va scoate din acestea.
    Cei ce au ales sa faca parte din secta covidiotilor, si au negat realitatea evidenta, s-au tradat pe sine, pe Dumnezeu. Grea povara!
  • siBemol14a 04.06.2023 08:43
    Faptul că „presa covidistă” menționează studii care dovedesc răul făcut de îndemnul pentru „închiderea oamenilor în case, ca și cum n-ar avea nici o responsabilitate la această bestialitate anti-umană.” trebuie interpretat ca un merit pe care și-l asumă pentru viitorul clasament făcut de aceeași presă cu contribuția diferitelor entități la răul făcut omenirii și nerăsplătit...
  • kostas.ro1608 04.06.2023 09:40
    Depinde, pe unii i-a intarit si chiar i-a intors la credinta. Pe mine m-a intarit si mi-a dovedit ca raul poate fi invins numai prin credinta in Dumnezeu.
    Pe ceilalti care au crezut in "stiinta", probabil i-a slabit. Dar poate unii dintre ei au invatat totusi o lectie pretioasa din aceasta pandemie indusa. Si acum vad si ei lucrurile altfel decat le vedeau inainte. Cel putin asa sper.
  • mihaipopescu 04.06.2023 14:15
    - Pe atunci soldații Wehrmacht-ului purtau o cruce pe uniformă, pentru ca toată lumea să vadă că sunt creștini.
    - Creștinii din Vestul Uniunii Sowistice credeau pur și simplu că vor fi cruțați.
    - Nemtii Catolico-Evanghelici au omorat 6.000.000 de soldati crestini rusi si familie lor in total 50.000.000 de crestini ortodocsi rusi arsi nde vii.


    Vestul poartă în mod deschis simbolurile Antihrist astăzi!
    Cupa Mondială de fotbal din Qatar
    LGBTQ în fotbal: Germania o țară model?


    Vestul ne face ușor pentru noi toți, ființele umane de pe această planetă.
    - ei nu mai poartă în mod deschis crucea... pentru a ne înșela să credem că sunt creștini.
    - Și după aceea, când ne vor sparge porțile, vestul își va arăta adevăratele culori, cu milioane de crime și sclavie.

    Așa vedeau indienii: creștinii, după aceea au fost distruși.

    Așa vedeau toți africanii, occidentalii: tăierea mâinilor de catre creștini.

    Așa a văzut Europa de Est de nenumărate ori Occidentul: creștini care, dacă sunt in casa ta, comit crime în masă.

    Astăzi, Occidentul prezintă în mod deschis elemente „păgâni”.
    - este ușor să te distanțezi de păgâni.

    Este o mare oportunitate.
    Agenda în Vest aduce eliberarea întregii lumi.
  • Rusi 06.06.2023 15:01
    Cand are de gand procuratura sa inceapa urmarirea penala impotriva celor care se fac vinovati de crime impotriva umanitatii,precum Arafat,Citu Vlad Voiculescu,etc?
Ultima oră

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”

13:25

Dependența de Jocurile Online face ravagii în rândul trupelor ucrainene

13:00

Strategii malefice de escaladare a conflictului

12:41

Ion Cristoiu: Presa română știe ce se petrece la Kremlin, dar habar n-are ce se petrece la CCR cu Ordonanța de urgență privind comasarea alegerilor

11:40

OMS urgentează țările să semneze Tratatul pandemic: ”O nouă amenințare pandemică va apărea - și nu există nicio scuză pentru a nu fi pregătiți”

11:26

Cel mai recent sondaj arată că AUR ar lua cele mai multe voturi de la tinerii între 18-35 de ani „dacă alegerile au loc duminica viitoare”