IPS Teodosie răspunde ascultătorilor: Mitropolia Tomisului nu a fost desființată niciodată! Am trimis acum cel mai complet referat pentru Mitropolia Tomisului la Cancelaria Sfântului Sinod. A fost înregistrat, sperăm să se pună pe Ordinea de zi - VIDEO

De Alesandru Anghel  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Teodosie, a anunțat că a trimis la Cancelaria Sfântului Sinod cel mai complet referat pentru înființarea Mitropoliei Tomisului (DOCUMENT AICI), precizând că acesta a fost înregistrat și speră să fie pus pe Ordinea de zi a ședinței din această lună, transmite Știripesurse.

ÎPS Teodosie a declarat că nu cere acest lucru pentru el, ci pentru restaurarea unui adevăr istoric fundamental pentru întreaga Biserică.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, joi seara, la emisiunea sa săptămânală susținută la Radio Dobrogea, dacă Mitropolia Tomisului ar trebui înființată, reactivată sau recunoscută și dacă a fost vreodată desfințată?

„Cum e cu Mitropolia Tomisului?” - a întrebat cineva. „Ar trebui înființată, reactivată sau recunoscută și dacă a fost vreodată desfințată?”

„Nu a fost desfințată niciodată, doar împrejurările au făcut să înceteze viața ei activă și, sigur, după toate datele pe care le avem, ea trebuie să fie reactivată și recunoscută și nădăjduiesc în aceasta, că Dumnezeu e Dumnezeul Adevărului, iar acesta este un adevăr de necontestat.”, a răspuns Înaltul Ierarh al Bisericii Ortodoxe Române.

„Cine a fost primul Mitropolit cu acte de la Tomis? Tomisul de cine a aparținut înainte de Biserica Ortodoxă Română?”, a fost un alt mesaj adresat Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie.

„Tomisul a aparținut de Patriarhia de Constantinopol, dar a fost o vreme chiar înaintea Constantinopolului, ca Mitropolie. În anul 325, cand s-a ținut Sinodul de la Niceea, noi aveam aici Mitropolie cu paisprezece Episcopii sufragane. Mitropolia se numea a Tomisului și desigur primul Mitropolit este Marcus, pentru care avem mulțime de mărturii.”

„Dumneavoastră, preoții știm că luptați pentru Mitropolia Tomisului, dar noi, laicii cum putem să ne implicăm? Dați-ne un sfat să nu stăm fară niciun rost în acest efort?”, a întrebat un credincios.

„Da, au venit la mine mulți. Nu pot să vă opresc. M-au întrebat și alții: Ne dați voie să trimitem și noi scrisori către Cancelaria Sfântului Sinod, către Patriarhie? Eu nu pot să vă opresc. Că a opri nu este creștinește, iar Mitropolia Tomisului este cea care aduce demnitate și țării și bisericii.

Eu nu comentez de ce nu s-a împlinit. Am trimis acum cel mai complet referat pentru Mitropolia Tomisului la Cancelaria Sfântului Sinod. A fost înregistrat, sperăm să se pună pe Ordinea de zi. Dacă și dumneavoastră, laicii, doriți să aduceți un aport, că știu că ați luat cunoștință despre adevărata istorie a Mitropoliei Tomisului, pentru care avem argumente nu necesare, ci mult prisositoare, faceți și dumneavoastră un efort și trimiteți dorințele dumneavoastră către Patriarhie și Cancelaria Sfântului Sinod. Nu vă pot opri, nici nu vă silesc.”

Într-un final, la o altă solicitare a unui ascultător, Înaltpreasfințitul Teodosie a răspuns: „Eu nădăjduiesc să fie pusă solicitarea noastră pe Ordinea de zi! Dumneavoastră puteți să vă exprimați, prin a cere. Pentru că eu nu cer pentru mine, ci pentru a restaura un adevăr istoric, fundamental, pentru întreaga Biserică și toți credincioșii noștri.

Toți avem un plus de demnitate și de binecuvântare de la Dumnezeu că punem în ordine cele ce au aparținut înaintașilor noștri. Trimiteți scrisorile dumneavoastră către Sfântul Sinod, către Patriarhie!”

VIDEO:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Andrei Bogdan 4635 02.02.2024 23:27
    Deși apreciem activitatea din pandemie a ÎPS Teodosie, nu cumva înaltul ierarh tomitan vizează de fapt scaunul de patriarh? Ca arhiepiscop al Tomisului, ÎPS sa este deja, de la înălțimea rangului de arhiepiscop, deasupra Sfinților Bretanion, ucenic al Sf. Vasile cel Mare, și Teotim, considerat părintele Filocaliei românești, pentru că ambii sfinți din veacul al IV-lea apar în Calendarul Ortodox ca episcopi ai Tomisului, nu ca mitropoliți sau măcar arhiepiscopi.
    https://m.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/cauta?q=Tomis
    Dacă Bunul Dumnezeu vrea, Sfântul Sinod îl poate unge patriarh pe ÎPS Teodosie și fără ca arhiereul tomitan să fi ajuns mitropolit înainte de asta, pentru că din câte știm orice membru poate fi propus și ales în funcția de întâi-stătător. Dacă știe cineva mai bine regulile alegerilor primatului BOR, îl rugăm să ne explice.
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

08:00

27 iulie: Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul medicilor cinstiți și fără de arginți

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"