IOHANNIS ȘI ROMÂNIA FĂRĂ ROMÂNI. Circotecă festivistă de tip Potemkin în Parcul Carol: oficialii în frunte cu Iohannis au sărbătorit Unirea lor, fără români. Parcul a fost golit de bucureșteni, care au fost ținuți la distanță, după garduri. FOTO

De Alesandru Anghel  /  

Foto: Timi Slicaru / Cotidianul

Foto: Timi Slicaru / Cotidianul

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Am celebrat astăzi 165 de ani de la Mica Unire și am cinstit memoria fondatorilor României moderne în Parcul Carol din București.

Unirea Moldovei cu Țara Românească, sub conducerea domnitorului Alexandru-Ioan Cuza, ne amintește tuturor de mesajul puternic de unitate și solidaritate pe care liderii politici ai vremii l-au transmis când au decis să pună interesul national mai presus de orice alte ambiții sau interese politice și să facă astfel primul pas spre înfăptuirea statului național român.”, scria pe Facebook un oficial căruia nici nu merită să îi dăm numele, mândru/ă nevoie mare că a participat la o „sărbătorire a Unirii”, cu trupe, tobe, surle și trâmbițe, dar fără români.

O circotecă festivistă de tip Potemkin.

Toate la ordinul lui Iohannis.

Mai țineți minte imaginea emblematică de la 1 decembrie 2020 când românii au fost siliți să stea închiși în case de mașinăria odioasă a propagandei dictaturii medicalo-militare? Acea imagine de blestem pentru România cu un „1 Decembrie AL MEU”, în care Iohannis stă proțăpit singur, în Piața Arcului de Triumf, la o distanța septică de kilometri de orice simplu român?

Ei bine, grofului i-a plăcut momentul. Și de-atunci l-a tot repetat. Aproape fără ca nimeni să se revolte.

De Ziua Eroilor 2020, celebrarea din Parcul Carol s-a efectuat și fără public și fără slujbă religioasă, în pofida legii și a bunului simț.

În 24 ianuarie 2022, tot în Parcul Carol, la fel, militarii Armatei Române au mărșăluit doar pentru Iohannis, ca și cum ar fi fost soldățeii lui de plumb cu care se joacă de-a defilarea.

De Ziua Armatei, tot în Parcul Carol, la Mormântului Eroului Necunoscut, invitatul nostru la rubrica de Opinii Sorin Berilă a fost izgonit de forțele de ordine, pentru că Iohannis sărbătorea, din nou, singur, în fața camerelor de luat vederi. Redăm relatarea sa de atunci, reprodusă identic azi, în același loc:

„Am ajuns la intrarea dinspre Serban Vodă și am încercat să intru. O grupă de polițiști în uniformă m-au împiedicat, dirijându-mă spre intrarea dinspre Strada 11 iunie (spre Fântâna cu Zodii). Am continuat să ocolesc parcul, mergând pe lângă Observatorul Astronomic de-a lungul Străzii Cuțitul de Argint. Fiecare intrare era blocată și păzită de polițiști și militari.

Am încercat să intru, le-am explicat că vreau să asist la ceremonii, dar m-am lovit de un refuz net.

În cele din urmă, pe la intrarea dinspre Piața Libertății, am fost autorizat să intru. Întreaga zonă centrală era împânzită de patrule de polițiști și militari în uniformă, care interziceau accesul spre monument, singurul culoar permis fiind aleea laterală care merge de-a lungul Străzii G-ral Candiano Popescu, prin fața Muzeului Tehnic Dimitrie Leonida. Pe zona centrală se plimbau și civili încruntați, cu priviri suspicioase și însărcinări evidente. Foto cu situația similară de azi - Timi Slicaru / Cotidianul:

Am luat-o din nou în sus, spre monument, însă situația a rămas neschimbată: toate aleile care mergeau spre zona centrală erau blocate.

Am intrat în vorbă cu câțiva polițiști și militari, cărora le-am explicat că aceasta este o sărbătoare a poporului și a Armatei, care este și ea parte din popor, nu entitate separată, ori mai grav, antagonică. În nume personal mi-au dat dreptate, dar mi-au spus că au ordine, pe care trebuie să le respecte.

Aceași atitudine și nedumerire am văzut-o și la alți români, unii cu copii, care la fel nu înțelegeau rațiunea unei asemenea interdicții.

Acesta era un eveniment public, într-un loc public. Dacă nu doreau participarea oamenilor simpli, a civililor, îl puteau organiza într-o unitate militară.

Am plecat revoltat și cu un gust amar de la ceea ce ar fi trebuit să fie o împreună-sărbătorire.”, ne-a povestit Sorin Berilă.

Astăzi, deși nu mai avem nici o plandemie, scârbitul de români Klaus Iohannis, de data aceasta însoțit de tot soiul de oficilități umile din PNL și PSD, a repetat figura, plasând românii cât mai departe, pe după gardurile de la intrările parcului, pentru ca nu cumva să-l deranjeze vizual, să nu-l viruseze sau chiar huiduiască.

Din păcate, la batjocorirea bucureștenilor interziși în parcul lor de huidumele regimului a participat chiar și Primarul Capitalei, Nicușor Dan, prezent cu zâmbetul pe buze la eveniment.

Nu mai este Parcul Carol un parc al bucureștilor, cărora le este primar Nicușor Dan?

Cu ce drept au fost alungați bucureștenii din parcul lor?

Primarul Capitalei nu a trecut prin același dispozitiv de îndepărtat românii când a intrat în parc?

A fost închiriat cumva parcul de Administrația Prezidențială și acesta era motivul pentru care Primarul Capitalei se hlizea așa?

Sunt doar câteva întrebări la care ar trebui să răspundă Nicușor Dan, pentru că de la dulapul neînsuflețit de la Cotroceni nu avem la ce ne aștepta. 

Foto - Timi Slicaru:

Și totuși, la plecarea în trombă a convoiului grofului cu girofar, românii ținuți de forțele milițienești în afară parcului au mai apucat să-l huiduie, de sărbătoarea Unirii întinate de Iohannis și ciracii săi.

Bine măcar că e pentru ultima oară.

FOTO-GALERIE:

Intrarea grofilor în scenă. Foto - Timi Slicaru:

„Eu și soldățeii mei”. Foto - Timi Slicaru:„Eu și Generalii mei”. Foto - Timi Slicaru:Fotografii oficiale - Participanții la piesa de teatru fără public:Captură video - Românii au fost ținuți în afara parcului de forțele de ordine: Iohannis, singur, alături de figuranții săi:Dacă s-ar putea, numai așa ar vrea (1 decembrie 2020):

Mai multe fotografii edificatoare au fost publicate de Timi Slicaru la Cotidianul.

Citiți și: Cornel Nistorescu: Portretul unui om cu pălărie, sătul de țară

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • tomac 25.01.2024 06:38
  Minunata democrație a securiștilor și-a arătat și de data aceasta ”colții”. Am înțeles ca la Iași a fost aceeași situație cu gardurile. Are balta pește să iși plătească guvernații cozile de topr care să îi apere în caz că populația ni îi mai suportă. Minunata România a anului 2024. Democrație neică cât vezi cu ochii pe aleea centrală a Parcului EROILOR ( nu Parcul Carol), repet al EROILOR, ei au făcut România și nu vreo casă regală sau guvern.
 • Nata 25.01.2024 08:29
  Poate ca stie ce plaga este el pe tara asta, si i-o fi fost frica sa nu "i-o traga" careva. Sinistru oricum. Nu ii place sa vada romanii in jurul lui - e ud in chilotei de frica. De ce oare? Recunoaste pana si el ca e un nenorocit? Uraste romanii uniti atat de mult ca nu suparta sa ii vada? Ii place numai carnea de tun romaneasca pe care o trimite sa moara prin tari straine, sau la slava ucra care isi bate joc de el si de tara noastra?... Penibil.
 • DanielaBMED 25.01.2024 09:56
  Dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns, sau invers ! Chiar ! - CIRCOTECA. :(
 • DanielaBMED 25.01.2024 10:00
  Bine că n-a celebrat Iohannis unirea in vreun parc din Germania, că tot este un pic neamț... Tot e bine. ????????
 • viorel craciun 26.01.2024 17:34
  Apoi cu " securistii " si " democratia lor " nu prea am vazut multi in poze , la manifestatia in cauza " nici in parlament " , ce sa mai caute si unde sunt " securistii " unii sunt morti , fiindca varsta in obliga , altii mai au putin , altii se pregatesc de moarte conform varstei " daca luam in calcul artimetic , privind " VARSTA SECURISTILOR " cel mai " tanar " care a fost securist pana in 89 , fiindca "SECURITIATEA S-A DESFIINTAT OFICIAL PRIN DECRET M.AP.N, in 90 , AR TREBUI SA AIBA ACUM DE LA 60 DE ANI IN SUS . Dar , nu mai conteaza , bine ca " avem securistii inca 100 si ceva de ani pe care sa dam vina " DAR aici se vede foarte bine in poza in cauza , doi stalpi ai tarii " democratice " POLITRUKUL LA CEL MAI INALT NIVEL " PRESEDEINTELE IN CAUZA " SI ARMATA ( TOATA ALINIATA IN SPATELE LUI ) de aceea suntem si " LINISTITI SI MULTUMITI " DE " STABILITATE DEMOCRATICA " .Vorba BIBLIEI " FERESTENE DOAMNE DE MAI RAU " fiindca tot ne spune " AMERICANUL " zi de zi , prin propaganda lui " SA LUAM APA , SA AVEM LANTERNE SI CEVA MANCARE " PENTRU 36 DE ORE .Fiindca " VINE CEL DE AL TREILEA REZBEL MONDIAL " AL HUNULUI DE LA EST .De aceea ne bucuram cu toti ca " ARMATA E CU NOI , CU POLITRUKUL ALATUREA " Ppentru " STABILITATE "
Ultima oră

23:32

Papahagi a ținut o conferință despre el însuși: "Inteligența artificială și prostia naturală"

23:00

De ce preoții ortodocși de peste Prut vin la Patriarhia Română a Mitropoliei Basarabiei - Emisiune cu Pr. Eftimie Mitra. VIDEO

22:35

Dr. Geanina Hagimă: Note scrise în legătură cu ordinul privind eliminarea rujeolei, oreionului, rubeolei

22:00

Marele protopsalt Mihail Bucă a transmis imagini ale bombardamentului iranian chiar de la Sfântul Mormânt - VIDEO din Ierusalim și o CÂNTARE din drumul spre Muntele Athos: Meditație profundă

21:30

EMISIUNE ACUM: Vlad Țăranu, elevul de 16 ani pus la zid pentru ”Basarabia e România”: ”M-au întrebat pentru ce plâng și le-am spus: Pentru Dumnezeu, Neam și Țară!” LIBER la ActiveNews și Starea de Libertate - REDIFUZARE/VIDEO

21:09

Fotbalistul Ionuț Șerban internat de urgență pentru o stare de rău inexplicabilă. Sportivul de 28 de ani are nevoie de sânge grupa B(3) cu rh NEGATIV

20:37

Revista Familia Ortodoxă: De vorbă cu actorul Dan Puric despre starea neamului nostru

19:33

Noi decese ale unor persoane tinere din România: cadavrul unui bărbat de 40 de ani a fost găsit în Parcul IOR din București. Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

18:05

David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică din București, este cel mai bun elev-matematician din lume - Revista Profesionistă a Presei 8 – 12 aprilie 2024

17:41

În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

16:40

A murit un fost ministru de Interne - doar ce își serbase ziua de naștere. Doru Viorel Ursu a fost implicat în Mineriada FSN din iunie 1990

15:30

Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

14:56

Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?

14:22

Încă un preot candidează din partea AUR: Pr. Cătălin Axinte a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru alegerile locale

14:06

Medic din Moldova, doar un an de închisoare, cu suspendare, pentru moartea unui om, după ce cazul său a stat prin tribunale timp de cinci ani