I-a sosit ceasul și Ursulei von der Leyen. Șefa Comisiei Europene, chemată la audieri pe tema CONTRACTELOR SECRETE cu PFIZER

De Cătălin Vușcan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputații europeni vor să o interogheze pe von der Leyen în legătură cu contractul Pfizer pentru vaccinuri. Comisia COVID-19 a Parlamentului European îi va cere președintei Comisiei Europene să se prezinte în fața comisiei, scrie Politico

Eurodeputații care conduc comisia COVID-19 a Parlamentului European au decis să îi ceară președintei Comisiei Europene să se prezinte public în fața comisiei, potrivit unei declarații trimise în exclusivitate pentru POLITICO de către președintele comisiei, europarlamentarul belgian Kathleen Van Brempt.

Parlamentarii vor să o audieze pe von der Leyen despre rolul ei în negocierea unui contract masiv de vaccinare împotriva coronavirusului, în valoare de mai multe miliarde de euro, semnat în plină pandemie. În perioada premergătoare acestui contract, ea a schimbat mesaje cu directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.

"Uniunea Europeană a cheltuit o mulțime de resurse publice pentru producția și achiziționarea de vaccinuri în timpul pandemiei", a declarat Van Brempt în comunicat. "Parlamentul are dreptul de a obține o transparență totală asupra modalităților acestor cheltuieli și a negocierilor preliminare care au condus la acestea."

Până în prezent, președintele Comisiei a evitat întrebările legate de ceea ce s-a întâmplat în acele luni cruciale.

Nici Ombudsmanul UE și nici Curtea de Conturi nu au reușit să facă lumină în aceste afaceri tulburi. Parchetul European, care dispune de puteri juridice de care celelalte agenții de supraveghere nu dispun, a deschis o anchetă privind contractele de vaccinare, fără a preciza dacă președintele Comisiei este ținta acesteia.

Grupul COVID a analizat afacerea - al treilea și cel mai mare contract semnat cu Pfizer și cu partenerul său german BioNTech - și a audiat până acum atât Curtea de Conturi, cât și Ombudsmanul. Însă Bourla a refuzat citația, trimițând un subaltern în locul său.

Președintele Parlamentului, Roberta Metsola, care va decide apoi dacă îi va cere lui von der Leyen să participe la audiere, este membră a grupului de centru-dreapta al Partidului Popular European, același care a plasat-o pe președinta Comisiei în această funcție.

Citația, dacă va sosi, nu are nicio forță juridică. Ca și Bourla, von der Leyen poate refuza să se prezinte.
 
Dar, având în vedere că apelurile pentru o mai mare transparență devin din ce în ce mai puternice pe măsură ce scandalul de corupție Qatargate cuprinde Bruxelles-ul, ea ar putea fi presată să se prezinte la audieri.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Dorin Georgescu 12.01.2023 12:17
    Corb la corb nu-și scoate ochii. O furtună într-un pahar cu apă. Singura soluție viabilă : desființarea UE prin ieșirea țărilor din această uniune toxică...
  • Tic 12.01.2023 13:15
    Ro exit!
  • Poenaru2016 12.01.2023 13:40
    Sarlatana asta este omu amerlocilor. Are cetatenie USA. A locuit acolo vreo n-spe ani. A reprezentat cu varf si indesat interesele americane aici in UE. O sa o extraga CIA si o s-o puna sub protectie sigura
  • Dorel Timpa 12.01.2023 14:30
    Auzi , cică,

    refuza sa se prezinte la audieri.

    Pai cătușele, mai, zevzecilor, cu cătușe trebuie aduși mincinoșii și criminalii ăștia, la audieri, sa spună toate crimele și toate matrapazlâcurile ce le-au făcut!
  • Mars.60 Stefan 7649 12.01.2023 14:52
    Uniunea Europeana, o himera plina de coruptie si desfrau in care Romania agonizeaza din toate punctele de vedere... ca un cosmar care nu se mai termina si din care nu poate sa mai scape. De ne-ar ajuta Dumnezeu sa revenim in matca noastra si sa traim romaneste, dupa datinile, obiceiurile si credinta noastra, fara recomandarile si impunerile dezaxatilor criminali de la UE. Cu ajutorul lui Dumnezeu, in tara noastra frumoasa si generos daruita de El cu resurse, noi romanii care am mai ramas am putea sa ne revenim si sa ne dezvoltam foarte repede daca am scapa de toti tradatorii si alogenii care paraziteaza structurile de decizie ale Romaniei si ne obliga sa ramanem in UE si in NATO pana la disparitie ca neam si tara. Viata noastra depinde de voia Domnului si de imprejurari. Poate se indura Dumnezeu si de neamul nostru si ne revenim.
  • claudiu mincu 12.01.2023 17:33
    Ar fi frumos daca ar fi asa.
    Aceasta faptura malefica are pe constiinta multe zeci de mii de vieti luate de serurile prietenului Bourla. Genocidul continua, din pacate vor mai fi multe zeci de mii de vieti care vor fi pierdute.
    Scriam acum mai bine de un an ca pentru monstrii astia trebuie un Nurenberg 2. In boxa trebuie sa ajunga pe langa Ursula toti sefii de stat sau guvern din Europa care au cotizat bani grei din banii popoarelor lor pentru a-si umple Ursula si acolitii buzunarele.
    Din pacate nu va fi nimic serios, un foc de paie care se va stinge inainte de a se aprinde cum trebuie.
    Daca s-ar aprinde, pe multi ii va ajunge valvataia, de la Bruxelles si pana la Bucuresti, Berlin sau Lisabona.
    Pompier de serviciu la Bruxelles este una de pe la noi, pe numele ei Codruta. Ea va fi cu furtunul in mana desi ar trebui sa fie cu foalele, sa aprinda focul.
    Nici macar la noi nu vad cum cum vor plati Arafat, Gheorghita, Catu samd care au terorizat populatia peste 2 ani,
    2 ani in care au fost distruse in primul rand vieti si apoi pierdute locuri de munca, afaceri etc.
    Oamenii au uitat ce-au indurat 2 ani ( mai putin cei care si-au pierdut persoane dragi ), acum sunt ingrijorati de facturi, cosul zilnic si de razboi.
    Doar o cruciada impotriva tradatorilor si ordinarilor din politica ne mai poate scapa, dar nu stiu cati tineri sunt dispusi sa participe la cruciada. Generatia mea s-a sacrificat la lovitura din dec. 89 dar tinerii millenials nu cred ca sunt dispusi sa lupte. Ei au fost primii care s-au vaxat pentru intrare la mall sau un citi-break si tot ei sunt cei carora li se pare cool sa mearga cu masca pe trotineta. Cand mai pica cate unul dintre ei si din nefericire pica din ce in ce mai multi, refuza cu incrancenare sa creada ca vaxul le-a luat viata inainte de a se bucura de ea din plin.
    Sa speram ca Dumnezeu nu ne va lasa de tot si dupa ce ne-a aratat ca isi poate intoarce si spatele catre noi, isi va arata din nou bunatatea si ii va pedepsi pe netrebnici.
  • Floreas 12.01.2023 23:51
    ' Șefa Comisiei Europene, chemată la audieri pe tema CONTRACTELOR SECRETE cu PFIZER '
    ' Afara. e vopsit gardul!
    Inauntru insa : ' Președintele Parlamentului, Roberta Metsola, care VA DECIDE APOI DACA îi va cere lui von der Leyen să participe la audiere '
    Acest DACA...
Ultima oră

14:31

Fostul Ministru al Sănătății, Sorina Pintea, condmnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X

09:55

26 aprilie: 38 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl. Începutul unui coșmar care a durat ani de zile. FOTO

09:50

Primul oraș canadian care cere cod QR la intrare și ieșire

09:19

Alexander Lukașenko: ”Câteva zeci dintre cele mai moderne arme nucleare se află în Belarus”

09:09

Gabriela Firea, dezvăluiri din ședința de 16 ore a coaliției, la Marius Tucă Show. De ce a renunțat alianța la ideea unui candidat ”independent” - VIDEO

09:02

A murit Laurent Cantet, câștigător al premiului Palme d'Or în 2008. Cineastul avea 63 de ani

08:51

Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, puși sub acuzare în ”Dosarul Mineriadei”