Hocheistul care a refuzat să asiste la intonarea imnului secuiesc: „Știam ce urmează, i-am auzit. Cântă pentru românii din zonă, nu pentru unguri”. Tanczos Barna, încă în funcție, cu steagul „ținutului secuiesc” la alt meci de hochei. FOTO

De Andrei Nicolae  /  

Ministrul Tanczos Barna, vechi autonomist pe criterii etnice, cu cârpa „ținutului secuiesc”. Foto: gsp.ro

Ministrul Tanczos Barna, vechi autonomist pe criterii etnice, cu cârpa „ținutului secuiesc”. Foto: gsp.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mircea Constantin, unul dintre cei trei jucători care au plecat la vestiar și nu au luat parte la intonarea imnului secuiesc, imediat după meciul România - Ungaria, de la Campionatul Mondial din Slovenia, și-a expus punctul de vedere în cadrul unei declarații acordate Gazetei Sporturilor

„Noi știam ce o să urmeze. Fanii din Miercurea Ciuc fac parte din galeria Ungariei și le-au cerut jucătorilor să stea și să cânte, că și ei i-au sprijinit tot timpul la club".
 
„Eu cu Gliga și cu Berdilă ne-am dat seama că vor să cânte, că se mai întâmplase și cu Slovenia. Eu nu mă simt secui, nu puteam să fac asta, și ei la fel. Au cântat cu galeria și jucătorii noștri, i-am auzit. Fiindcă fanii cântă acel imn pentru românii din acele zone, nu pentru unguri. 

Nu sunt de acord, mai ales că erau în culorile României, dar îi înțeleg. Ei se simt secui, sunt din acele zone, dar știu că își dau viața pentru naționala României. Nouă nu ne-au reproșat că n-am rămas pe gheață, suntem prieteni între noi”, a explicat Mircea Constantin.

Tanczos Barna (UDMR), actualul ministru al Mediului, care a fost surprins în galeria Ungariei la meciul din Slovenia, se afișa în urmă cu 11 ani, pe când era președinte al Federației Române de Hochei, nu alături de steagul țării ale cărei funcții oficiale le ocupă, ci alături de drapelul așa-zisului „Ținut Secuiesc”, relevă GSP. 

Un precedent cunoscut în lumea hocheiului nostru este în 2011, pe când președintele federației era Tanczos Barna. Același ministru al mediului de acum care, la meciul cu Ungaria, a stat în mijlocul fanilor maghiari. Atunci, Barna a sărbătorit pe gheață, într-un tricou alb, „de deplasare”, pe care scrie România, desfășurând cârpa auto-denumită steagul „ținutului secuiesc”. FOTO

Imaginea a fost descoperită de GSP.ro pe blogul unui împătimit al hocheiului mondial, „Jussi’s game worn IIHF ice hockey jerseys”.

După publicarea imaginilor în care Barna apărea în galeria Ungariei, vicepremierul Sorin Grindeanu (PSD) a lansat critici dure la adresa ministrului udemerist. Iar azi, vicepreședintele PNL, Adrian Cozma, a cerut demiterea lui Tanczos Barna.
 
Sorin Grindeanu: „Ca timișorean înțeleg perfect ce înseamnă să trăiești într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc.

Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. Cer Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și tuturor celorlalți factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni după acest gest incalificabil.

Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul!

PS: Respect celor trei jucători ROMÂNI care s-au dat la o parte și nu au participat la această mascaradă!”, a scris Grindeanu pe Facebook. 
 
Și vicepreședintele PNL, Adrian Cozma, a scris pe Facebook că-și dorește ca premierul și liderul PNL Nicolae Ciucă să-l demită pe Tanczos Barna.

„Inadmisibil! Am rămas consternat și sunt revoltat de ceea ce s-a întâmplat în Slovenia la Campionatul Mondial de Hochei.

România a fost umilită și de jucătorii care au cântat imnul Ținutului Secuiesc și de ministrul Tanczos Barna, care s-a pus la peluza galeriei Ungariei, și a girat acest comportament nedemn și care nu e o întâmplare. Ne aducem aminte de un alt episod, când același Tanczos Barna a refuzat să interzică imnul secuiesc la meciurile de hochei pe vremea când era președinte al Federației și care a spus: «Vom cânta și de acum înainte».

Este incalificabil gestul de ieri și măsurile pe care trebuie să le luăm trebuie să fie ferme și imediate. Cer premierului demiterea ministrului Tanczos Barna din funcția de ministru. Simbolurile țării sunt sfinte pentru orice român de orice etnie. Cine nu respectă simbolurile țării nu poate face parte din Guvernul României”, a scris Adrian Cozma pe Facebook
 
Cu toate că doi șefi ai coaliției PSD-PNL cer demiterea lui nu se mișcă nimic.
 
Citiți și Maghiarul dacă nu-i fudul parcă nu-i secui destul sau ce le lipsește ungurilor din UDMR: ECHILIBRUL
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Rusi 13.05.2022 19:18
    Tanczos Barna trebuie bagat in puscarie.
Ultima oră

22:18

Părintele Ioan Istrati: “Vă spun o taină. 90% din realitatea ființei e inaccesibilă simțurilor trupului”

21:30

S-a făcut dreptate pentru elevul Vlad Țăranu, cu ”Basarabia e România”! Victorie a societății civile normale: Sancțiunea i-a fost anulată! EXCLUSIV

21:14

139 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române: "Nerecunoscând nici o altă autoritate fără numai pre Mântuitorul Dumnezeu–omul". 2025 - 140 de ani și 100 de ani de la ridicarea la rang de Patriarhie

20:34

Proteinele Spike ajută celulele canceroase să supraviețuiască și să reziste chimioterapiei. “Vaccinurile” Covid pot avea efecte similare - studiu realizat de Brown University

19:30

RĂZBOIUL MONUMENTELOR, MONUMENTELE RĂZBOAIELOR. ȘI NU NUMAI... Mihai Ogrinji despre Monumentele Basarabiei și opera de refacere a lor dusă de avocatul Iulian Rusanovschi

18:40

Pfizer a ales conștient să nu informeze autoritățile de reglementare despre fragmentele de ADN din vaccinurile Covid, dezvăluie un înalt oficial de la Health Canada

17:40

Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

17:06

Programul pelerinajului de Florii din București

16:45

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)