Renumitul grafician Eugen Mihăescu, membru de Onoare al Academiei Române și cetățean american, un fin cunoscător al politicilor de peste Ocean și din lume, ne-a remis următorul material de analiză și sinteză cu privire la situația actuală din Statele Unite dar și din România, cu bidenii ei mai mici avizi de licurici.
UN FUNAMBUL NUMIT JOE BIDEN
"Funambul - acrobat care merge sau dansează pe sârmă.” - Dex
Am locuit treizeci de ani la New York. Îmi amintesc de o întâmplare petrecută în vara anului 1974. Mă duceam cu un desen la "Wall Street Journal”, care se afla pe atunci în World Trade Plaza și, când am ieșit din metrou, mi-a atras atenția mulțimea oprită ca să privească undeva în sus. Circulația era paralizată, oamenii păreau încleiați în asfalt, încremeniți cu capul pe spate, privind spre cer. Am ridicat și eu ochii și am văzut un cablu întins între cele două turnuri gemene, astăzi dispărute, pe care un om, o gâgâlice la 400 de metri deasupra pământului, mergea în echilibru, ținând în mâini o prăjină. Acolo sus, chiar în zilele aparent calme, vântul suflă cu 10 km pe oră. Spectatorii, de obicei trecători grăbiți în cartierul afacerilor mondiale, așteptau cu sufletul la gură să vadă dacă temerarul va reuși sau se va prăbuși zdrobindu-se de asfalt. Acrobatul era un francez pe nume Philippe Petit și a traversat dus-întors distanța dintre cele două turnuri, ba chiar s-a întins cu spatele pe cablu și apoi s-a ridicat din nou în picioare dând fiori reci spectatorilor. Temerarul a fost înhățat de poliție imediat ce a coborât de pe cablu și a fost dus în fața judecătorului care însă l-a iertat cu condiția să ofere copiilor un spectacol gratuit în Central Park. S-a spus că, atunci când cablul a fost legat între doi copaci la numai 6 metri înălțime, acrobatul a căzut și și-a rupt picioarele.
Așa și cu Joe Biden, proclamat președinte de mass-media, ridicat la 400 metri înălțime pe valul simpatizanților "progresiști”, al sponsorilor - multinaționalele și marea finanță din Wall Street - înainte să se termine procedura electorală legală din Statele Unite. Pentru că nu s-a încheiat numărarea voturilor încă! L-ar proclama cineva pe Macron președinte înainte să se anunțe oficial rezultatul numărătorii? În America un președinte nu se poate declara ales decât după ce se încheie numărătoarea voturilor, se încheie procedurile privind eventualele contestații, inclusiv în instanță (mai ales când este vorba de un scor atât de apropiat - pe Biden îl despart de Trump nici două procente) și, mai ales, sunt convocați Marii Electori, pe 14 decembrie, când aceștia proclamă câștigătorul alegerilor. Graba aceasta se adaugă celei care i-a atribuit victoria lui Biden în statul Arizona atunci când se număraseră numai 67% din voturi și se adaugă manipulării prin sondajele de opinie pre-electorale, care-l dădeau câștigător pe Joe Biden la diferențe astronomice (de exemplu17% în Michigan, unde rezultatul final oglindește în realitate scorul foarte strâns din întreaga țară.) Nimeni nu va putea eluda, în ciuda tuturor încercărilor disperate ale Democraților, faptul că Trump a fost votat de 71 de milioane de alegători, jumătate din electoratul american.
Atacat din toate părțile pentru că nu vrea să se declare învins, Donald Trump are datoria față de alegătorii lui să ceară verificarea modului în care s-au desfășurat alegerile în anumite state și de aceea va aștepta până când se va pronunța justiția, adică până pe 8 decembrie cel târziu. Iar dacă se va dovedi că au existat încercări de fraudare, indiferent cât de mult au influențat ele rezultatul sau nu, aceste slăbiciuni ale sistemului electoral vor trebui corectate, pentru că aici este vorba despre Statele Unite ale Americii și nu despre România…
Joseph Robinette Biden a fost ales pentru că este cel mai "moderat” dintre "progresiști”, dar este și marioneta perfectă, pentru că este șantajabil (cu dosarele fiului său Hunter Biden), este bolnav (a fost operat de două ori pe creier de anevrism) și este urmărit de ghinion, tragediile s-au ținut lanț în familia lui. Așadar Kamala-Cabala Harris este în poll-position pentru ca să devină președinta Statelor Unite ale Americii. Dar toate acestea înseamnă prea puțin pentru România. Degeaba așteptăm să ni se îmbunătățească viața în funcție de președintele ales de americani. Indiferent cine va fi președintele SUA, acesta va promova interesele țării sale. De interesele României ar trebui să se ocupe cei aleși de români, dar ei preferă să fie slugi prea-plecate în fața licuricilor mari sau mici.
Alexis de Tocqueville, un istoric și parlamentar francez, care a călătorit mult în America și a scris volumul "Despre democrația din America” publicat în 1835, a înțeles ce face puterea acestei republici și a evidențiat cele trei elemente care au menținut democrația în "Lumea Nouă: federalismul, "instituțiile comunale” și felul în care este constituită puterea juridică. "Am demonstrat că tribunalele servesc la corijarea oricărei abateri de la democrație și cum, fără să poată vreodată să oprească mișcările majorității, ele reușesc să le încetinească și să le dirijeze.”
De aceea Donald Trump dorește și așteaptă ca justiția să se pronunțe asupra corectitudinii alegerilor pentru a-și recunoaște înfrângerea. Marii Electori, și nu "statul subteran” manipulator, vor decide apoi dacă Joseph Robinette Biden este sau nu noul președinte al Statelor Unite.
Eugen Mihăescu
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
astazi, la jurnalul de la ora 7, ascultatorii au fost (dez)"informati" ca Donald Trump il blocheaza pe Presedintele "ales" al SUA
Domnilor, oare nu sunteti profesionisti de nu cunoasteti ca desemnarea Presedintelui SUA NU se face de catre Presa ci de catre autoritatile imputernicite prin Legile SUA?
Domnilor din Justitie, se poate soma cumva mass-media romaneasca sa nu mai prolifereze minciuni, exista vreun articol de lege? Ca oamenii simpli, care nu stiu ca caute informatia in internet, afla neadevaruri de la radio. Pentru ca Radioul se bucura de incredere din partea romanilor. Putem stopa asta?