Germania dă alerta în Europa. Mobilizare masivă: 900.000 de rezerviști ar putea fi activați

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președinta comisiei de apărare din parlamentul federal german, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, s-a pronunțat pentru activarea a 900.000 de rezerviști, în contextul continuării războiului lansat de președintele rus Vladimir Putin contra Ucrainei, relatează Știripesurse, care preia DPA.

''Putin își antrenează oamenii pentru război și îi poziționează împotriva Occidentului. De aceea, trebuie să devenim capabili de apărare cât mai rapid posibil'', a declarat Strack-Zimmermann pentru grupul media Funke.

Industria rusă se concentrează pe producția de arme, a adăugat ea. ''Manualele școlare descriu Germania ca pe un stat agresor. Copiii din școlile primare sunt antrenați să folosească arme. Toate aceste lucruri sunt îngrozitoare'', a spus Marie-Agnes Strack-Zimmermann.

Aceasta le-a cerut forțelor armate să-i ''activeze pe cei aproape 900.000 de rezerviști'' de care dispune Germania. În acest scop, armata germană ar trebui mai întâi să îi înregistreze pe rezerviștii eligibili.

Președintele asociației de rezerviști din Germania, Patrick Sensburg, a prezentat o propunere asemănătoare în urmă cu câteva săptămâni, sugerând înregistrarea sistematică a stării de sănătate și a disponibilității în cazul tuturor foștilor membri ai forțelor armate germane.
 
Vedeți și: Germania s-a răzgândit și va permite Ucrainei să lovească țintele militare din Rusia
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (18)
  • Wolf Edmond 01.06.2024 15:06
    ”Dacă rușii nu ne mai dau gaz ieftin din cauză că noi am renunțat la el, poate ar fi bine să mergem după el la ei pentru că pe lângă gaz în Russia mai sunt și alte resurse ieftine. Altfel, cum să rezolvăm problema resurselor energetice scumpe cu care vă confruntați?”, ar putea zice aliatul de peste baltă. Agresorii ăia ruși n-au ce face cu atâta gaz în timp ce altora li se distrug economiile din lipsa lui.
    Cum ai face ca să asmuți Europa înfometată pe ruși și Russia pe europeni? Lași Europa fără resursele rusești ieftine. Ele însă există, sunt acolo la ruși. Pe de altă parte, lași fără apărare antiaeriană statele est-europene care s-ar putea constitui într-o centură de siguranță pentru ruși, centură dorită de Russia între ea și NATO și le pui să acorde asistență militară ukrainienilor, provocând cât mai multe daune. Și o parte și cealaltă e posibil să muște momeala și să se ia la trântă. Când sunt epuizați de atâta trântă, vii tu și-i învingi pe amândoi că doar articolele 4 și 5 din Carta NATO nu decidem noi românii când se activează la alții. Ar putea fi spuse mult mai multe lucruri din care să se vadă cât de curvă și de perversă e politica.
  • Mars.60 Stefan 01.06.2024 17:13
    Sa nu uitam ca Rusia nu e o tara mica, e un continent mai mare decat Europa, ca intindere, compus dintr-o federatie de mai multe tari cu armate bine instruite si echipate cu armament eficient, care pot invada Europa infectata moral de sodomie. Armatele din siajul Rusiei au ascendent moral credinta (ortodoxa sau musulmana) care respinge si uraste sodomia si decaderea morala a vesticilor.
  • Vlad.Tepes ► Mars.60 Stefan 01.06.2024 19:26
    ''Cu 17.125.200 km², Rusia este cea mai întinsă țară din lume, acoperind peste o optime din suprafața locuită a Pământului, și a noua ca populație, cu peste 144 de milioane de oameni în decembrie 2017, excluzând Crimeea. Aproximativ 77% din populație trăiește în partea vestică, europeană, a țării. Capitala Rusiei, Moscova, este unul dintre cele mai mari orașe din lume⁠(d); alte mari orașe⁠(d) sunt Sankt Petersburg, Novosibirsk, Ekaterinburg și Nijni Novgorod.''
    Fed. Rusa se intinde pe 11 fuse orare, din cele 24 existante; aproape ca, pe teritoriul sau nu este niciodata noapte ....
  • Vlad.Tepes 01.06.2024 19:23
    Nu politica este ''curva'', ci doar cei care o practica !
    Spre exemplu, ce cauta americanii in conflictul din Ucraina, in loc ssa se preocupe de gigenticele probleme pe care le are ?
    Raspuns : fiindca sint niste ''CURVE'' !
  • Aly09 01.06.2024 15:25
    Nebunii astia vor cu orice pret WW3, ei care acuzau Rusia ca doreste WW3, acuma se vede cine ii nebun si cine nu:

    Astia sunt pe principiul "Hotul striga Hotii"


    Trezirea POPOR !!!
  • dumbirish01 01.06.2024 15:39
    Pentru a evita războiul nuclear, Putin trebuie să fie un pic mai nebun :
    https://www-unz-com.translate.goog/mwhitney/to-avoid-nuclear-war-putin-needs-to-be-a-little-crazier/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=en-US&_x_tr_pto=wapp
  • dumbirish01 01.06.2024 15:40
    Marile Satane s-ar putea sa atace nuclear Rusia:
    How Close is Nuclear War After The Attack on Russia’s Strategic Defense System – IPC Meeting #52
    https://www.youtube.com/watch?v=qrpXtDiJjgA
  • Mircea Dragan 01.06.2024 16:37
    ''900.000 de rezerviști ar putea fi activați''
    Germania vrea sa plateasca despagubiri de razboi inca 40 de ani.
  • Mars.60 Stefan 01.06.2024 17:32
    Sistemul asta satanic global va face implozie cand toate armatele lumii nu-si vor mai asculta comandantii si se vor uni sa lupte impotriva globalistilor genocidari. In Ucraina soldatii au dezertat in masa.
  • Brick 01.06.2024 18:15
    Apa de ploaie. Exercitiu de imagine al politrucilor germani. Mai e mult pana departe ... Mai inainte trebuie evaluata starea rezervei. Cati dintre rezervisti sunt parte a rezervei active despre care se presupune ca ar trebui sa nu piarda vremea cu antrenamentul? Care e situatia diverselor specializari? Apoi, tinand cont ce incompetenti s-au perindat la apararea germana, promovati cu rea intentie, sper ca politrucii nu confunda rezervistul cu recrutul. In contextul spalarii pe creier, chestie practicata masiv in Germania postbelica, sanse minime ca trupa sa aiba starea de spirit si pregatire astfel incat sa performeze. Desigur, exceptie fac anumite specializari. In orice caz, armata, implicit rezerva, trebuiau ingrijite mai bine. Apoi, Germania si-a pierdut din credibilitate, joaca la ambele capete. De ex nu demult generalul Harald Kujat se gudura de genunchii rusilor la tribuna Societatii Eurasia.
    Altfel, tinand cont de "prietenia" lor pentru Romania, ca nu degeaba Bundestagul vota in 2020 mizeria Minory SafePack act sfidator la adresa Romaniei si act prietenesc fata de Macaristan/Ungaria - pudelul rusilor, degeaba fac tumbe pseudorazboinice ca nu impresioneaza prea multa lume.
  • Briel 01.06.2024 18:20
    Au mericanii o vorbă: play stupid games, win stupid prizes.... nimic mai adevărat !

    Vine judecata popoarelor și a țărilor, a celor ce s-au lepădat de mântuire și au ales întunericul păcatului.

    Un mic asterisc în scenariul "hai să atacam rusia" - restul lumii înțelege scopul și știe că va urma ea.....china, iran, nord coreea, etc. Nu va sta deoparte.
  • Iuliparte 01.06.2024 18:56
    ''Manualele școlare descriu Germania ca pe un stat agresor." Pai asta e istoria celor doua razboaie mondiale, nu ai cum s-o stergi.
  • Brick 01.06.2024 19:10
    Si daca de fapt e un blat ordinar menit sa dea aparenta multipolaritatii? Poate se oficializeaza Oceania, Eurasia si Estasia lui Orwell, adica trei forme cu acelasi fond.
    https://www.youtube.com/watch?v=XEO2VH8ekQo
    p.s
    O chestie istorica
    https://mihailandrei.wordpress.com/2022/08/11/umbre-nemtesti/
  • Tic 01.06.2024 21:00
    Este blat planetar!Dar vor susține că toate aberațiile pt a-și impune planul.
  • viorel craciun 01.06.2024 21:16
    dOMNULE bRICK, ca de obicei se pare ca sunteti " mai informat " privind " rezervistii " GERMANI " si modul de rezolvare a problemei " legale " care nu exista , cat si modul de rezolvare a " problemei financiare " privind " echiparea , antrenamente , etc, etc cat si modul de rezolvare a problemei " obigatiei " privind " participarea , la acest nou " DANS FINANCIAR INTERNATIONAL " CA LA COVID , germanii sunt totusi germani iar ei " stiu ca au trait si traiesc pe gazele iefitine de la rusi " RESTUL ESTE PROPAGANDA DE MOMENT , CA LA CEASCA PE VREMURI ,. CAND STRANGEA LA " MITING " PARTICIPANTII , ( pe un mic , pe o bere , pe o zi libera , etc ) RESTUL ESTE O POVESTE MEDIATICA , DAR ARATA DISPERAREA NATO , PRIVIND " CIRCUITUL BANILOR CU ORICE PRET " la CEASUSECU CU " IMAGINEA " LA ASTIA " CU BANII " Fiecare la timpul si momentul lui .
  • Brick 02.06.2024 13:03
    Va salut domnule Craciun.
    Intrebarile legate de starea rezervei sunt si pt altii, de pilda pt responsabilii militari din Romania. Totusi, germanii au posibilitati mai bune, isi pot rezola problemele mult mai rapid ca noi. Cam asa ceva, multa butaforie si zdranganit de sabii. E exagerat sa spunem ca nato e disperat, insa anumite chestiuni nu merg ascunse sub pres. De pilda renuntarea totala la conscriptie si profesionalizarea militarilor are anumite limite. Desi calitativ sunt cu 10 clase peste majoritatea rusilor sau a chinezilor, exista limite. Uneori conteaza si numarul, cantitatea, nu numai calitatea. Greu de inlocuit personalul in cazul pierderilor mari. Rusii intodeauna au avut pierderi grele, insa le acoperau cu carne proaspata, iar pe aia de la Kremlin ii durea in basca. Nu putem spune acelasi lucru despre altii. Imaginativa ce situatie are fi in tarile nato daca ar avea pierderile muskalilor sau ale haholilor. Reintroducerea conscriptiei nu e chiar simpla si vine la pachet cu anumite probleme, deloc pe placul celor care detin puterea. Recructii au nevoie de 3 luni pt instructia de baza. Dar e nevoie de specializari, cel putin pt unii. Nu merge sa operezi peste noapte himars sau Patriot. Asta ca asta, insa intervin aspectele socio-politice. De pilda, greu de acceptat pt conscriptie agenda curcubeu sau aia cu schimbarile climatice si resterarea alimentara etc. Daca chemi natia la oaste, si mai mult, o chemi pt cafteala, musai sa fie un motiv care conteaza cu adevarat. Cel putin la estici, fara nationalism nu se poate, si fix asta da dureri de cap papusilor de paie care au impresia ca sunt decidenti politici. De ce crezi matale ca acuma se incearca substituirea nationalismului ca "suveranismul"?
    Mai e un aspect, in vreme de cafteala se pierde urma diverselor scule ... Oricum, nu-i vad bine pe politruci daca chiar aduna lumea la oaste, mai ales dupa "binefacerile" plandemice cu care au fericit natiile.
  • tomac 02.06.2024 07:26
    Fără gazul rusesc economia Germaniei se oprește așa că s-a găsit soluția ușoară pentru reducerea șomajului ”mergem la război”. Și ai noștri politruci iau lumină și de la nemți printe altele. Astept ziua când vor căuta și ”rezerviștii” români. Îi anunț de pe acum că războiul nostru nu va fi cu rușii, ci cu nenorociții ăștia de securiști care s-au așezat cu fundul pe țară.
  • Aly09 02.06.2024 21:16
    Armata lui Lucifer e pregatita de WW3

    Dumnezeule scapa-ne de ei prin oamenii tai
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO