
Foto: Mints

În ultimii câțiva ani, a apărut o industrie artizanală a „verificatorilor de fapte" și a experților în „dezinformare" pentru a promova misiunea stângii de a reduce la tăcere disidența față de agenda sa în întreaga lume. Analiza finanțării acestor organizații duce la o figură cunoscută: miliardarul de stânga George Soros, scrie GlobalismNEWS.
The New York Post a descifrat traseul dolarilor lui Soros care leagă o rețea globală de organizații care intenționează să suprime și să discrediteze vocile conservatoare online.
Mai târziu în cursul anului, înainte de alegerile de la mijlocul mandatului, într-o scrisoare deschisă semnată de alte 11 grupuri de stânga, Conferința privind drepturile civile și drepturile omului, finanțată de Soros, a cerut directorilor executivi din Big Tech să ia măsuri „imediate" pentru a răspândi așa-numita „dezinformare a votului" pentru a „ajuta la prevenirea subminării" democrației. Semnatarii au primit în total 30,3 milioane de dolari de la Soros în doar patru ani. După cum a dezvăluit publicația maghiară Remix, din cele 11 organizații de verificare a faptelor aprobate de Facebook pentru Europa Centrală și de Est, opt au fost finanțate de Soros. Ca și în cazul SUA, aceste grupuri de verificare a faptelor sunt în mare parte critice față de dreapta politică.
Un proiect al Institutului Poynter în mod specific, International Fact-Checking Network (IFCN), a fost lansat în 2015, finanțarea sa inițială provenind de la Fondul Național pentru Democrație (susținut de Departamentul de Stat al SUA), Omidyar Network, Google, Facebook, Fundația Bill & Melinda Gates și Fundațiile pentru o Societate Deschisă a lui George Soros.
„Verificarea faptelor" este un element important în mașinăria de cenzură online a stângii, oferind companiilor de social media un pretext neutru din punct de vedere politic pentru a cenzura punctele de vedere conservatoare.
Facebook se folosește în mod notoriu de verificatorii de fapte pentru a se eschiva de la responsabilitatea cenzurii, chiar dacă decizia sa infamă de a suprima povestea despre laptopul lui Hunter Biden a avut loc înainte ca vreun verificator de fapte al unei terțe părți să se fi pronunțat. În instanță, Facebook a recunoscut că verificările de fapte, în ciuda pretențiilor de imparțialitate și obiectivitate, sunt doar opinii.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Absolut toate actiunile pe care le face omul asta sunt impotriva omenirii, nu imi vine prin cap nici macar un exemplu in care sa fi ajutat pe cineva cu adevarat.