George Simion, pe urmele lui Marcel Ciolacu, propune: DAN PURIC, PREȘEDINTE!

De Tudor Matei  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul Dan Puric (Video de la o manifestație AUR din Piața Universității) a fost propus public ca viitor președinte de George Simion, într-o emisiune TV. Este al doilea intelectual vehiculat pentru cursa prezidențială din România de anul viitor. Dacă PNL și USR vor urma acest exemplu, pe cine vor propune oare?

De curând, șeful PSD, Marcel Ciolacu a aruncat pe piața media o propunere ce n-are cum să-i aparțină ci pare mai degrabă scoasă dintr-un laborator de specialitate: el a anunțat tam-nisam la RTV că Ion Cristoiu ar putea fi un exemplu de intelectual care să candideze din partea PSD la prezidențialele din 2024, informa InPolitics, amintind că e a doua farsă de acest gen din cariera jurnalistică a cunoscutului jurnalist.

Ion Cristoiu a tratat la rândul său propunerea-surpriză într-un podcast al său. S-a vehiculat ideea că lansarea pe piața a unei astfel de canditaturi - care, în paranteză fie spus demonstrează doar incapacitatea unui partid care se pretinde mare de a oferi un candidat propriu, ceea ce este de fapt un dezastru tip Ciolacu pentru imaginea lui - este de fpat pentru încălzirea subiectului și aruncarea unui alt nume în joc. Cu alte cuvinte, Ion Cristoiu a fost folosit pe post de „iepure” pre-electoral. Ce alt nume de intelectual va scoate PSD din joben rămâne de văzut. Dar iată că a venit și reacția similară a celui de-al doilea partid din România, după PSD: AUR.

Anunțul a venit tot la RomâniaTv, după cum preia și difuzează ȘtiripeSurse:

Bătălia adevărată pentru alegerile prezidențiale se va da între PSD și AUR! Cel puțin asta crede George Simion, președintele AUR.

„Partidul AUR încă nu și-a anunțat candidatul la prezidențiale. Vom vedea ce se întâmplă. Încercăm să fructificăm la maxim această șansă. Candidatul PSD și candidatul AUR cor intra în turul doi”, a spus Simion, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la postul România TV.

„Dan Puric este o valoare a neamului românesc și este un om care militează pentru aceleași lucruri pentru care milităm și noi. Cu siguranță, la fel cum Ciolacu spune că un candidat bun ar fi Ion Cristoiu, pot să vă spun că Dan Puric ar fi un președinte de succes al României. Cred că în orice confruntare electorală, candidatul AUR va câștiga și vom avea în sfârșit un președinte”, a adăugat Simion.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat recent că România are nevoie de un președinte de stânga, indicând că din partea PSD ar putea candida un intelectual. Mai rămâne ca PNL să-l propună pe Gabriel Liiceanu și USR pe Horia Virgil Patapievici, că tot îi face TVR reclamă gratis dar pe banii noștri prin reluarea unor emisiuni insipide care nici măcar nu ajung să urce pe grila de măsurat audiențele.

Dvs ce alte nume de intelectuali credeți că ar putea să intre în cursă? Lăsați răspunsuri la rubrica de comentarii cu un mic argument.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (12)
  • Vasile Pdure 25.01.2023 19:24
    Un mim jalnic. Deși aproape în toate ieșirile lui vorbea de Martirul Mircea Vulcănescu- să vedem noi ce patriot e- când a fost pus în discuție ca statuia filosofului să fie mutată, "marele " actor și " mărturisitor " dan puric - pe ăsta și numele îl trădează- a tăcut. A mimat patriotismul. Să ajungi la vârsta asta și să-ți bați joc de o țară întreagă, trebuie să fii cel puțin nebun.Sau să faci jocul unei puteri care urăște țara asta. Pardon, nu țara ci pe români, pe ORTODOCȘI. Păcat. Să meargă țara asta din gloabă în gloabă.
  • ane mari 26.01.2023 09:57
    Doar atât și apoi decideți !

    https://youtu.be/RAkI5lYgzY8
  • valica 26.01.2023 10:28
    Daca esti asa critic Vasile, atunci pe cine ai propune tu? Vino tu cu o varianta viabila. Nu ne lasa sa credem ca esti din tabara cealalta si te bagi in zona asta ca sa arunci cu namol in stilul USR si acolitii...
  • Mircea Dragan 25.01.2023 19:45
    Ar trebui mai multa atentie la astfel de propuneri.
  • Dragnea Leontin 25.01.2023 20:31
    Este bun si este printre putinii cu sanse reale. Este un om de alta factura decat Kovesi, Geoana, Ciuca sau alt sistemist bizar.
  • Cristian Onet 25.01.2023 20:49
    O variantă bună ce ar avea susținerea tuturor patrioților creștini ar fi Ioan Aurel Pop, dar nu cred că va accepta…
  • singur ortodoxia 25.01.2023 21:14
    Mie imi place Dan Puric. Credincios si patriot. Nu stiu cat va fi sustinut dar macar avem o constiinta ortodoxa in fruntea statului. Prima data de la marii voievozi poate.
    Si apoi nu e politica un fel de teatru ? Uite-l pe Zelenski cum prosteste o planeta...
  • singur ortodoxia 25.01.2023 21:15
    Mie imi place Dan Puric. Credincios si patriot. Nu stiu cat va fi sustinut dar macar avem o constiinta ortodoxa in fruntea statului. Prima data de la marii voievozi poate.
    Si apoi nu e politica un fel de teatru ? Uite-l pe Zelenski cum prosteste o planeta...
  • Mars.60 Stefan 7649 25.01.2023 22:37
    Ca sa stim cine va fi "presedinte" e suficient sa vedem ce "intelectual" trimit partenerii nemernicani "sa candideze"... apoi noi mergem la "vot" si "intelectualu'" iese "presedinte", dar se poate si fara sa mergem noi la "vot" ca tot el iese. Asa a fost si cu dulapu'... cand "a trebuit sa moara oameni "ca sa iasa dulapu'. Din '89 si pana azi se "intampla" la fel, romanii "voteaza" dar "nu stiu sa aleaga" spun televizuinele... adica romanii habar n-au ca nu ei isi aleg guvernatorii.
  • Muad'dib 25.01.2023 23:20
    Hi! Hi! Hi!

    ... mihai șora... cu coana luizica.
  • anthony 26.01.2023 00:54
    Daca nici pe Dan Puric nu il vor unii romani, atunci pe cine vreti presedinte ?
    Pe Geoana ? Ponta ? Ciolacu ? :))))))))))))
    Vai de voi!
  • UN_OM 26.01.2023 10:06
    Un orator (meseria îl ajută) care conferențiază pe tema ortodoxiei și cea a patriotismului, acest lucru nu-l recomandă neapărat pentru o poziție în care nu poate lua decizii de unul singur ca-n cazul propriilor conferințe (gratuite (?!)), motiv pentru care refuză, din start, această 'oportunitate' . In topic : patriotismul poate avea două forme, una teoretică (vorbe) și una practică (fapte); ' În sănătatea alegătorilor... cari au probat patriotism si mi-au acordat... asta... cum să zic de! zi-i pe nume de! a! sufradzele lor ' ( O scrisoare pierdută - I. L. Caragiale)
  1. Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

  2. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  3. Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

  4. Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

  5. Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

  6. Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

  7. Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

  8. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  9. Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

  10. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

Ultima oră

11:43

Candidatul prezidențial Răzvan Constantinescu, în dialog cu bucureștenii, în parcul Herăstrău, ora 15:30

11:34

Ion Cristoiu: Și dacă tot ce s-a întâmplat cu Cătălin Cîrstoiu în ultima vreme ține de o strategie electorală?

08:00

20 aprilie: Sfântul Ierarh Teotim, episcopul daco-roman al Tomisului; Sfântul Anastasie Sinaitul; Sfântul Apostol Zaheu

23:00

Monahul Filotheu Bălan: Elemente istorice și melurgice ale Acatistului Bunei Vestiri. Autorul inițial al Imnului Acatist este pînă astăzi necunoscut

22:30

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste pentru vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”