G7 va acorda 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina din activele înghețate ale Rusiei

De Andrei Nicolae  /  

Foto: Al Jazeera

Foto: Al Jazeera

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii Grupului G7 sunt pe cale să ajungă la un acord politic pentru a oferi Ucrainei un ajutor de 50 de miliarde de dolari folosind profiturile generate de activele rusești înghețate, potrivit unui oficial de la Palatul Elysee, scrie Mediafax, care preia Bloomberg.

Detaliile tehnice ale unui acord vor fi finalizate după un summit al liderilor G7 care va avea loc în Italia în această săptămână, ceea ce înseamnă că ar putea trece ceva timp până la încheierea unui acord final, a declarat oficialul francez, care a vorbit sub protecția anonimatului.

Participanții la reuniunea G7 au avertizat că, dincolo de orice acord, care se așteaptă să fie unul dintre principalele rezultate ale summitului, unele aspecte rămase privind modul în care va funcționa sunt complicate.

Oficialii de pe ambele maluri ale Atlanticului discută de luni de zile despre cum să folosească profiturile generate de cele aproximativ 280 de miliarde de dolari din fondurile înghețate ale băncii centrale rusești, cea mai mare parte a cărora se află imobilizate în Europa.

Printre aspectele complexe care vor trebui rezolvate se numără găsirea unei modalități de structurare a oricăror împrumuturi acordate Ucrainei, modul în care riscurile sunt împărțite între aliați și asigurarea faptului că activele rămân înghețate timp de ani de zile.

Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a declarat miercuri reporterilor, că discuțiile continuă și că se înregistrează progrese.

"Ceea ce încercăm să obținem este un cadru care nu este generic - care este destul de specific, în ceea ce privește ceea ce ar implica", a spus el. "Dar, bineînțeles, detaliile operaționale de bază ale oricărui lucru asupra căruia se va conveni în Italia vor trebui apoi să fie elaborate, iar liderii vor da indicații experților pentru a lucra la acest lucru într-un interval de timp definit", a adăugat Sullivan.
 
Citiți și: Adrian Onciu: Liderii de sacrificiu din G7 contabilizează pagubele ”propagandei rusești”
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • Orizont 13.06.2024 17:34
  Maimutele demente din fruntea OTAN baga Romania in bataia rachetelor rusesti ! Vedeti harta de la finalul articolului . Sfarsitul gastilor politruce de la Bucuresti este aproape !

  https://warnews247.gr/diethnh/nato/krisimes-oi-ekloges-sth-gallia-sxedio-makron-gia-polemo-eurwphs-rwsias-ypoxrewtikes-oi-promhtheies-oplwn-pros-to-kiebo-gia-tis-xwres-tou-nato/

  First flights of Ukrainian F-16s from NATO bases
  Ukraine plans to use air bases in Romania as strongholds for its F-16s, said British expert Alexander Merkouris.

  "It is obvious that Ukraine's real target is the F-16 operations from bases in Romania. This is exactly what they planned from the beginning.

  I think they don't want the Romanians to be nervous, so they just tell everyone a story that they will transfer the planes from Romania to Ukraine," believes the analyst.

  Russian media reports that the fighters are already in Romania, specifically at the Fetesti base, where the pilots are trained. Therefore, Ukrainian Air Force pilots are familiar with air bases and flight routes.

  Secondly, test flights from Romania to the Odessa region have already been carried out more than once. The F-16s flew over Tulcea, flew to Vylkove and made several circles over Snake Island.
Ultima oră

19:12

Comisia Europeană: Transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriți nici la vamă, nici în trafic

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre