Franța trimite Ucrainei avioane Mirage 2000-5

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat joi că țara sa va livra Ucrainei avioane de luptă Mirage 2000-5, va instrui piloții ucraineni pentru operarea acestor aparate și de asemenea va instrui și echipa o brigadă de circa 4.500 de soldați ucraineni, transmit agențiile AFP și EFE, potrivit Cotidianul.

„Franța dorește pace și vom lupta pentru ea, dar pacea nu înseamnă capitularea Ucrainei” în războiul cu Rusia, a spus Macon într-un interviu acordat postului France 2.

Avioanele multirol Mirage 2000 au fost fabricate de compania franceză Dassault și armata franceză deține circa 300 de astfel de aparate. Mirage 2000-5 este versiunea modernizată. Acest tip de avion nu se mai află în producție după ce a fost înlocuit de avionul de nouă generație Rafale.
 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
 • Patriot Roman 07.06.2024 12:51
  Tarile care produc avionica avansata sint doar 3 ; SUA,Rusia, și China.De generatia a 5-a, iar in proiectare deja lucreaza la generatia a VI-a..Cam cum avea Germania nazista avioane cu reactie fața de aliați care avea doar cu motoare pe benzina,diferență enorma intre ele.Mirajele 2000-5 trimise de macrou asta sint depășite ,nu vor insemna nimic in lupta.
 • Wolf Edmond 07.06.2024 13:24
  Dacă toți președinții țărilor din Uniunea Europeană ar fi fost la fel de deștepți și de pacifiști ca Makroul gal războiul din Ukraina s-ar fi terminat de mult timp. Armele rusești se vor perfecționa și mai mult iar avioanele franceze vor arde foarte frumos și rafinat că doar sunt franțuzești. Slava!
 • Wolf Edmond 07.06.2024 13:35
  Mirage 2000-5 a fost un avion bun însă numai la vremea lui care din păcate a trecut. Majoritatea avioanelor rusești utilizate în Ukraina sunt net superioare din toate punctele de vedere. Detectează primele avioanele franțuzești (de la distanță cu cel puțin 40% mai mare), au armament mai bun și mai performant și sunt mult mai manevrabile decât Mirage 2000-5. A avea însă Mirage 2000-5 este un pic mai mult decât a avea nimic (asta e opinia ukrainienilor). Din toată povestea asta Franța doar câștigă niște bani pe care Ukraina îi pierde odată cu avioanele furnizate. Pierde și piloții, evident, că și așa are mulți. Războiul este din păcate doar o afacere.
 • Coronoia 07.06.2024 13:37
  macron: "Sa escaladam lupta pentru pace, tovarasi! Vreau sa il impresionez pe transecsualul brigitte cu masculinitatea mea feroce si n-am gasit alta metoda decat umflandu-mi muschii aschilambici la Putin"
 • Horia Cornescu 07.06.2024 13:46
  Mirage-alea sunt glume. Se vor distra Rusii cu ele, ca si cu F-16 de altfel.
 • Mars.60 Stefan 07.06.2024 15:59
  Nu conteaza cu ce-i sacaie pe rusi, dezaxatii pot trimite orice fel de cioarse zburatoare de care nu mai au nevoie, razboi sa fie, banii sa curga in buzunarele lor cum curge sangele garla, azi in Ucraina, maine nu se stie unde.
  Dar vine o zi cand multi din cei ce se bucura vor ramane impietriti de uimire si de groaza...
 • Mars.60 Stefan 07.06.2024 16:12
  Corectez: "dintre cei ce se bucura"
 • Mircea Dragan 08.06.2024 23:02
  Sa nu va insurati cu batrane ca asta ca va sclerozati ca el.
Ultima oră

19:43

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXV): Pățania unchiului Gheorghe și a tușei Zica cu patul conjungal în noaptea nunții

19:38

Iulian Capsali: GLOBALISMUL ESTE MOARTE

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump