Franța se pregătește pentru un război naval: ”Lupta navală devine din ce în ce mai probabilă. Ne antrenăm pentru un război de mare intensitate”

De Cătălin Vușcan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele navale franceze își mută antrenamentele de la concentrarea pe operațiuni de patrulare la pregătirea pentru război împotriva inamicilor care vor "să ne distrugă", a declarat contraamiralul Jacques Mallard, comandantul grupului de luptă al portavioanelor franceze, informează Politico.

Când s-a alăturat forțelor armate în anii 1990, principalele misiuni ale marinei franceze erau interceptarea traficanților de droguri și combaterea pescuitului ilegal. Antrenamentele constau în exersarea modului de lansare a bărcilor gonflabile Zodiac și în prinderea infractorilor.

Acum, antrenamentul se concentrează pe război, a spus Mallard.

"Lupta navală devine din ce în ce mai probabilă", a declarat el pentru POLITICO.
 
"Ne mutăm de la o lume în care eram destul de liberi să facem ce vrem la una în care ne simțim amenințați mai regulat ... Acum ne antrenăm pentru alte misiuni, în special pentru ceea ce numim război de mare intensitate".

Franța este singura țară din UE care operează un portavion cu propulsie nucleară - Charles de Gaulle, care transportă, de asemenea, arme nucleare. Acesta este nava amiral a unui grup de luptă mai larg de portavioane care include submarine nucleare, fregate și avioane de luptă Rafale.

Se așteaptă ca grupul de luptă al portavioanelor franceze să înceapă o misiune în Marea Mediterană în zilele următoare.

În condițiile în care războiul Rusiei împotriva Ucrainei se răsfrânge și în Marea Neagră, iar rebelii Houthi susținuți de Iran atacă fără încetare navele de război și navele comerciale din Marea Roșie, marinele occidentale trebuie să se adapteze la un nou mediu cu "concurenți din ce în ce mai dezinhibați", a declarat Mallard.

"Acolo devenim puțin mai agresivi sau, cel puțin, ne pregătim să fim", a continuat contraamiralul.

Marinarii se antrenează să lupte împotriva "cuiva care vrea să ne distrugă. Nu cineva care vrea să facă trafic ilegal, nu cineva care vrea să fure pește, nu cineva care vrea să ne privească sau să ne observe: cineva care vrea să ne distrugă", a spus el.

În 2021, marina franceză a introdus un nou exercițiu de antrenament Polaris care simulează o bătălie navală. Ideea este de a pune echipajele și navele în situații de luptă cu flux liber care "eliberează toate regulile pentru a dezvolta imaginația marinarilor și a luptătorilor".

"Este un pic mai riscant, dar este foarte util pentru a dezinhiba gândirea tactică", a declarat Mallard. În primăvară, marina franceză va efectua un exercițiu de tip Polaris cu flota italiană.

Deși Franța se pregătește pentru un război de înaltă intensitate pe mare, Parisul nu vede China ca pe o amenințare imediată - în timp ce Statele Unite o văd.

China are o "viziune destul de restrictivă" asupra libertății de navigație și a decis să își concentreze eforturile pe controlul Mării Chinei de Sud, a declarat Mallard, adăugând că diplomații și politicienii francezi atrag atenția în mod regulat asupra încercărilor Chinei de a "destabiliza ordinea mondială condusă de SUA".

Dar "Franța nu se poziționează într-o logică bipolară", a spus el.

"Atâta timp cât chinezii nu au invadat insula La Réunion sau nu au decis să ne dea afară de pe insula Mayotte, nu există niciun motiv pentru a-i desemna pe chinezi drept principalul nostru adversar", a spus el, referindu-se la teritoriile insulare franceze din Oceanul Indian.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Radu Comsuta 11.04.2024 13:57
    Marinarii se antrenează să lupte împotriva "cuiva care vrea să ne distrugă. Nu cineva care vrea să facă trafic ilegal, nu cineva care vrea să fure pește, nu cineva care vrea să ne privească sau să ne observe: cineva care vrea să ne distrugă", a spus el...Mereu retorica "victimei" "nevinovate"...

    Dar tu dragă lupule moralist ce-ai făcut de-ai stârnit atâta ură în jurul tău încât ți-ai făcut dușmani atât de înverșunați încât vor să te distrugă, să te de desfițeze cu totul, hai că ai făcut tu ceva...te-a mâncat undeva la răpălie și acum apelezi la retorica defensivă, apărarea gliei ”străbune” (care o mai fi și aia? Coloniile din Africa, sau cele din estul Europei din fostul bloc sovietic?).

    Nu de alta, dar vedem că se întâmplă și la case mai mici, ca în chestiunea ucrainiană actuală. Ce l-a mâncat literalmente pe Zdrelensky să pornească un război genocidar împotriva populației rusofone din estul Ucrainei în măsura în care și aceia erau cetățeni ucrainieni și interesele cui le-a reprezentat pentru că n-a fost în serviciul propriei populații...Dar, și la case mai mari cum se întâmplă momentan cu statul totalitar Israel și cehstiunea fâșiei Gaza în care un alt confrate de-al lui Zdrelensky, cunoscut și ca Satanyahu pentru caracterul lui beligerant de zeu al războiului și al răzbunării joacă cartea defetistă (Israelul are tot dreptul să se apere) pentru niște daraveri pe care tot Israelul le-a stârnit și acum că și-a aprins paie în cap cu toată lumea arabă să dă încă bățos și își arată colții de chiuaua la leul coaliției statelor arabe musulmane.

    Unchiul Sam se arată cam slab și neajutorat și are propriile lui probleme serioase încât nu poate să-și apere ambele potăi. Nici pe maidanezul Zdrelenski care mârâie și latră la ursul rusesc dar nici pe chiuaua israelită care latră de-i sar ochii, la leul coaliției statelor arabe. Bine ar fi să-și țină potăile strâns în lesă, spre liniștea întregii lumi. Dar uite că nu o face.

    Și ca în zicală, când vezi ce poate pielea ”omului” dacă îi mai pot numii oameni pe unii oameni când văd ce gândesc și afirmă despre semenii lor (”palestinienii sunt animale” de la Satanyahu citire...), păi atunci normal că țin cu ursul. Dar și cu leul.
    Văicăreală plăcută în continuare!!
  • azazel 11.04.2024 14:35
    astia nu-s in stare sa opreasca barcile africanilor. anual intra in europa zece milioane de africani. ori nu vor sa apere europa , ori nu pot. in ambele cazuri ar trebui taiata finantarea si dati in judecata pentru tradare
  • Tic 11.04.2024 21:36
    Guvernele patronează traficul de persoane.
  • Radesalu 12.04.2024 17:14
    Gerontofilul franțuz, nu e in stare să-și mai źbârlească colții spre fostele colonii cucerite cu bâta, care acum s-au trezit și se scutură de țoalele ieftine și mărgelele primite în schimbul minereurilor jefuite prin țările din Africa. Ăsta uită că mai e unu care doarme sub podelele domului invalizilor, care tot așa, a crezut că vine din Rusia cu sacii plini de aur și a venit cu soldații degerați și cu coada între picioare.
    Dacă apucă să audă ce scriu eu aici, s-ar putea să-și facă ambiția și chiar să facă o excursie de plăcere, cu flota de război, pe mările Rusiei. Să vezi atunci doliu național în Franța.
    Vezi-ți măi pufuleț de bunică-ta și lasă lumea în pace...
Ultima oră

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden

15:23

Vânzările de Mașini Electrice se prăbușesc în Germania