Florin Cîțu, chemat în judecată pentru declarațiile IRESPONSABILE prin care echivalează OPOZIȚIA la vaccinare cu TERORISMUL. Valerian Stan îl acuză de DISCRIMINARE și LEZARE A DEMNITĂȚII UMANE

De Pârău Vlad  /  

Foto: Florin Cîțu, reprezentantul grupului infracțional organizat care a scos România din sfera de aplicare a Drepturilor Omului și care îi califică drept TERORIȘTI pe toți cei care „subminează eforturile” sale.

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Colaboratorul nostru, Valerian Stan, îl dă în judecată pe premierul Florin Cîțu pentru DISCRIMINARE pentru declarația acestuia de vineri, 12 martie 2021, în cadrul căreia i-a asemănat cu TERORIȘTII pe cei care se opun măsurilor luate de Guvern sub pretextul combaterii pandemiei de coronavirus. Cu alte cuvinte, adevărata opoziție civică din România este asimilată, la cel mai înalt nivel, cu infracționalitatea de timp terorist, știut fiind că în probleme de așa-zisă „siguranță națională”, organele statului pot acționa rapid și fără decizie judecătorească. 

„Declarațiile primului ministru constituie o insultă și un act de discriminare de o gravitate fără precedent la adresa cetățenilor și la dreptul lor la liberă exprimare”, precum și „un abuz care mi-a cauzat și îmi cauzează o gravă lezare a demnității umane”, atenționează Valerian Stan care, dacă va câștiga procesul, îi cere lui Florin Cîțu despăgubiri de jumătate de miliard de lei vechi. Ne întrebăm dacă premierul de paie va face credit la bancă pentru a achita această sumă sau se va prevala de funcția lui și va cere să o plătească Guvernul din bani publici.

Publicăm integral textul cererii de chemare în judecată a premierului Florin Cîțu:

„Către Judecătoria (...)

Domnule președinte,

Subsemnatul Valerian Stan (...), în temeiul Ordonanței Guvernului nr 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, formulez 

CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ

a domnului Florin Cîțu, prim-ministrul Guvernului României, cu adresa de citare la Palatul Victoria, Piața Victoriei nr 1, Sector 1, București, 

solicitând obligarea acestuia la plata de despăgubiri către subsemnatul în cuantum de 50.000 de lei.

În fapt
La data de 12 martie 2021, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul Guvernului, primul ministru a afirmat că atitudinea persoanelor care "se împotrivesc acțiunilor pe care le ia Guvernul de a opri pandemia sunt similare cu acțiunile unor teroriști”. Ca Anexa 1 depun fotocopie a declarației primului ministru. Din lectura declarației domnului Florin Cîțu rezultă că, potrivit aprecierii sale, sunt similare acțiunilor teroriste opiniile critice formulate în spațiul public la adresa a ceea ce acesta a numit "acțiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia”.

Declarațiile primului ministru constituie o insultă și un act de discriminare de o gravitate fără precedent la adresa cetățenilor și la dreptul lor la liberă exprimare. În calitate de publicist, colaborator al publicației on-line Activenews, am exprimat și eu, în cuprinsul mai multor articole publicate, opinii critice privind activitatea unor instituții guvernamentale cu atribuții în domeniul în discuție (ca Anexa 2 depun în fotocopie două dintre articolele publicate). 

Am acționat cu bună credință și mi-am motivat criticile inclusiv cu argumente prezentate constant în spațiul public de către numeroși medici și alți specialiști cu largă reputație profesională. În aceste condiții, caracterizarea atitudinii mele ca fiind similară acțiunilor teroriste consituie insultă de o gravitate fără precedent din partea primului ministru, o discriminare cu totul inacceptabilă a mea pe criteriul convingerilor personale (art 2 alin 1 din OG nr 137/2000) pe o temă de un maxim interes public. 

Declarațiile iresponsabile ale primului ministru constituie un abuz care mi-a cauzat și îmi cauzează o gravă lezare a demnității umane (în înțelesul art 15 din OG nr 137/2000). Iresponsabilitatea declarațiilor primului ministru, precum și crasa lipsă de pregătire profesională a acestuia, rezultă inclusiv din asimilarea unor opinii exprimate în spatial public cu actele de terorism, astfel cum acestea sunt definite în cuprinsul Legii nr 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.   

În drept
OG nr 137/2000 

Reclamant,
Valerian Stan”, este chemarea în judecată la adresa premierului, pusă la dispoziție de semnatarul ei în exclusivitate pentru ActiveNews.

Într-un delir autoritarist inacceptabil într-o democrație și de neconceput pentru un lider pretins „liberal”, premierul Florin Cîțu a criticat vineri persoanele care militează împotriva vaccinării și împotriva purtării măștilor. Reînviind și rafinând retorica securității comuniste, Cîțu echivalează dizidența față de regim cu „terorismul” și cu „subminarea autorității statului”.
 
Declarația alarmantă a primului ministru vine în contextul punerii în dezbatere de formă a proiectului Legii Poliției Militare care, dacă va trece în forma propusă de generalul Nicolae Ciucă, favoritul lui Klaus Iohannis pentru șefia Guvernului, va permite acestei structuri militare să intervină în domeniul civil „pentru controlul mulțimilor”, dând amenzi, făcând cercetări, evacuând din locuințe sau „zone geografice” și folosind muniție de război împotriva civililor care nu se supun Guvernului „în situații speciale”, cum sunt deja-eternizatele stări de urgență/alertă pe care Klaus Iohannis și executivul le prelungesc de un an de zile încoace.
 
„Între atribuțiile Poliție Militare se numără dreptul: de intervenție asupra populației și de a judeca în condiții speciale; de cercetare penală specială etc.”. Mai mult, potrivit proiectului Legii Poliției Militare, atribuțiile acesteia ar putea să fie suplimentate și prin acte normative inferioare legii, de felul hotărârilor de guvern, ordinelor de ministru și a altor hotărâri prin care au fost adoptate, ocolindu-se Legiuitorul - Parlamentul, aproape toate „legile” de restricționare a libertăților fundamentale în pandemie.

 


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

ROMÂNIA - MORȚI SUBITE CARE PUTEAU SĂ NU EXISTE:

VACCINAREA - SINUCIDERE? Articol pe ActiveNews. VIDEO:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
 • ioansperling 12.03.2021 22:19
  Respect domnule Valerian Stan!
  Sincer nu cred ca o sa câștigati desi aveti dreptate; dar ce mai conteaza azi adevarul, dreptatea?
  Trebuie sa ne scoata cumva in afara legii, sa ne prezinte ca un pericol pentru umanitate ca sa-si poata duce planul la" bun" sfarsit!
  Asta e doar inceputul! Cu o propaganda sustinuta in cateva luni o sa fim alergati de vecini, famile si predati statului (in cel mai bun caz)
 • DanCapitanDePlai 12.03.2021 23:50
  Gollum să plătească despăgubiri în cuantum de 50 de miimilioane lei!

  https://www.youtube.com/watch?v=QqOc12RI34s
 • Orizont 12.03.2021 23:52
  Va putem sustine in vre-un fel ? Cel putin, cat timp este in functia de bulibasa, este protejat prin "imunitatea parlamentara".
 • A.C. 13.03.2021 02:09
  Din cate stiu, cel putin asa era cand am studiat eu, imunitate parlamentara nu este pentru cei din Executiv, dar chiar si pentru parlamentari, nu se refera la posibile infractiuni.
  S-a schimbat, cumva, legea? Caci nu mai stiu...
  Daca nu s-a schimbat, atunci, in mod clar, poate sa fie tras la raspundere pentru ce spune cand isi exercita functia. Poate fi acuzat de defaimare, de insulta, de discrtiminare a unei categorii sociale, de punere in pericol, prin instigare, a aceleiasi categorii.
  Pentru moment, multumiri domnului Stan pentru curaj si pentru atitudine!
 • Angel.ro ► A.C. 13.03.2021 11:49
  E si parlamentar !
 • Catalin Prodan 13.03.2021 01:48
  $ecretul e să fii în campania corectă, eventual sa și produci zerul respectiv...


  - ComeIn, Arty
 • Augusta 13.03.2021 02:51
  Domnule Valerian Stan, Dumnezeu sa va binecuvinteze!
 • Constantin8 13.03.2021 10:39
  Excelent !
  Cum putam sa ajutam ?

  Cateva argumente stiintifice stranse:
  1. Masca nu ajuta la raspandirea virusului, ci poate contribui chiar la raspandirea lui: https://pdmj.org/papers/masks_false_safety_and_real_dangers_part4/

  2. Vaccinurile nu sunt testate suficient iar raportul risc/beneficiu poate inclina spre riscuri: Într-un nou articol de cercetare publicat în "Microbiologie și Boli Infecțioase", imunologul J. Bart Classen scrie că „vaccinurile COVID pe bază de ARN au potențialul de a provoca mai multe boli decât epidemia de COVID-19"https://scivisionpub.com/pdfs/covid19-rna-based-vaccines-and-the-risk-of-prion-disease-1503.pdf
 • Rusi 13.03.2021 11:36
  Aceasta subspecie trebuie sa faca puscarie pe viata.
 • Angel.ro 13.03.2021 11:48
  Domnule CITU, „teroristii” va precizeaza ca sunteti pasibil de inchisoare intre 6 luni si 7 ani si interzicerea unor drepturi. https://angel.ro/domnule-citu-teroristii-va-precizeaza-ca-sunteti-pasibil-de-inchisoare/

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

14:45

David Popovici a obosit brusc de tot - nu va mai participa la nici un eveniment public. Sinistrul Sportului Eduard Novak nu a scăpat ocazia să se lipească propagandistic de tânărul campion

13:50

UCIS „SIGUR ȘI EFICIENT” DE ASTRAZENECA. Ancheta Medicinei Legale s-a finalizat, după un an: Rockerul Zion de 48 de ani a murit din cauza unui „traumatism cerebral catastrofal” generat de injecția cu serul experimental de la Oxford, lăudat la Trinitas TV

12:30

VACCINAREA - SINUCIDERE? Un cititor îi răspunde Oliviei Steer: Îndemnarea la vaccinare se regăsește în Codul Penal din 2009 la Art 191 - Determinarea sau înlesnirea sinuciderii. VIDEO: Tribunal din Franța: Moartea prin vaccinarea Covid este sinucidere!

11:25

Prof. Dr. Vasile Astărăstoae: Bioetica într-o societate orfană de Dumnezeu (III)

10:30

Înotătorul, vaccinul și cîmpenii. Olivia Steer: Am un lapsus

09:00

MARI ROMÂNI. 19 august: Nașterea marelui compozitor George Enescu

00:30

19 august: Sfântul Mucenic Andrei Stratilat, cel ce și-a convertit armata la creștinism și apoi a primit decapitarea. Sfinții Mucenici Timotei, Agapie și Tecla; Sf. Cuvios Teofan cel nou

23:16

Morți subite la copii și în Noua Zeelandă. O fetiță de 12 ani a decedat după ce a colapsat în timp ce alerga într-un parc din Auckland

22:02

Dan Diaconu - Telegram: Medic chirurg pediatru din Grecia care a operat de apendicită un copil vaccinat: Am găsit țesuturile copilului într-o stare asemănătoare jeleului. Așa ceva vedem uneori doar la bolnavii de cancer

20:43

Platforma Chimcomplex Borzești își întrerupe temporar activitatea din cauza prețului energiei electrice și gazelor naturale. ANUNȚ

19:30

Dovezile ASCUNSE: Vaccinurile ARN-mesager provoacă masiv AVORTURI și MALFORMAȚII

18:20

Rafila ne informează: Mai distrugem 8.000.000 de doze de „vaccinuri”. „Sunt costuri de sute de milioane de euro”. CINE LE PLĂTEȘTE ȘI CINE PLĂTEȘTE?

17:45

Un român a descoperit ce înseamnă cu adevărat OMS

16:59

DISPARIȚII MISTERIOASE

15:20

Coșmarul NU s-a încheiat: Vânătoare de Oameni la Shanghai (VIDEO)