

Guvernul anunță testarea Covid obligatorie pentru profesorii nevaccinați și activează în acest sens auto-intitulatul Consiliu al Elevilor, astfel încât să pară că cerința vine de jos în sus. De asemenea, premierul afirmă că nu se vor mai închide toate școlile atunci când se depășește rata de incidență de 6 la mia de locuitori, ci decizia se va lua de fiecare unitate de învățământ în parte.
Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că profesorii nevaccinați vor trebui să se testeze de coronavirus o dată sau de două ori pe săptămână. Școlile nu se vor mai închide de către autorități atunci când rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori, ci decizia va fi lăsată la latitudinea fiecărei conduceri de școală în parte.
„Aici va fi decizia celor de la Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, împreună vor lua... prin ordin vor spune cât de des se va face. Era o propunere de la specialiști de două ori pe săptămână, eu cred că e prea mult, dar, repet, așteptăm să vedem ce spun specialiștii. Hotărârea CNSU cu aceste modificări va fi dată în această seară, inclusiv cea pentru eliminarea carantinării pentru șoferii care vin din alte țări și sunt testați sau sunt vaccinați. (...)
Asta e decizia CNSU care va fi aprobată deseară, veți vedea detaliile. Deci, pentru școală se scoate acea legătură cu gradul de incidență și atunci rămâne pentru fiecare școală în parte decizia în funcție de numărul de persoane, de copii infectați. Vom vedea detaliile, vin prin ordin al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației împreună - de câte ori trebuie să se testeze șamd. Haideți să așteptăm de la ei!”, a spus Florin Cîțu joi, la conferința de presă de după deschiderea traficului pe Pasajul Mogoșoaia. VIDEO:
Referitor la cât de des se vor testa profesorii care au ales să nu facă injecția experimentală Covid, autointitulatul Consiliu Național al Elevilor a propus testarea obligatorie a celor nevaccinati, o dată pe săptămâna, și testarea la cerere pentru cei vaccinați.
„Testele sunt o măsură indispensabilă, dacă e să ținem școlile deschise, la o rată de infectare de peste șase la mie. Pentru că acolo este de fapt o răspândire comunitară mult mai mare a virusului decât este în mod normal.
Vorbim, apoi, evident, de alte măsuri indispensabile, cum ar fi măști, dezinfectant, care știm că în foarte multe școli lipsesc inclusiv la această oră. Dar și de vaccinare. (...)
Cu siguranță avem nevoie de școală față în față și cred că foarte mulți elevi și părinți din România sunt dispuși să facă orice că să reușească să țină școlile deschise cât mai multă vreme”, a declarat Silviu Morcan, președintele auto-intitulatului Consiliul Național al Elevilor, la Antena 3.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
UM24 - 64.000
Irealitatea - 61.000
ProstTV - 58.000
Labe1 - 53.000
Prima TV- 48.000
Aleph - 43000
TVR 1 - 42.000
Nenorocitii ar fi in stare sa bage din pix cateva milioane de vaXXinati pentru a alimenta si mai mult nazismul "certificatului" ..
Ministrul Cîmpeanu, despre folosirea testelor din salivă în școli: Nu cred că e nevoie de formulare de acord, este pur și simplu prelevarea unui strop de salivă
https://www.g4media.ro/ministrul-cimpeanu-despre-folosirea-testelor-din-saliva-in-scoli-nu-cred-ca-e-nevoie-de-formulare-de-acord-este-pur-si-simplu-prelevarea-unui-strop-de-saliva.html
CNSU a hotărât. Copiii merg la școală indiferent de rata de infectare. Vor fi luate teste din salivă
https://m.mediafax.ro/social/cnsu-a-hotarat-copiii-merg-la-scoala-indiferent-de-rata-de-infectare-vor-fi-luate-teste-din-saliva-20281711
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că nu ar fi nevoie de solicitarea de acorduri din partea părinților pentru folosirea în școli a testelor cu probe din salivă