Filmul “Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu, a fost selectat în competiția oficială Cannes 2024

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pelicula "Trei kilometri până la capătul lumii", în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectată în Competiția oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes care va avea loc în perioada 14 - 25 mai, informează un comunicat transmis luni AGERPRES.

Adi este un adolescent de 17 ani dintr-un sat din Delta Dunării, care, prin eforturile părinților săi, învață la Tulcea. Venit acasă în vacanța de vară, Adi se simte bine alături de familia sa și de prietena lui cea mai bună, Ilinca. Atunci când familia este confruntată violent cu un adevăr pe care membrii ei nu îl pot nici înțelege, nici accepta, dragostea necondiționată pe care Adi ar trebui să o primească de la părinții săi dispare brusc, iar lui Adi îi rămâne o singură soluție, se arată în prezentarea filmului.

"Competiția oficială la Cannes este ceva ce, ca regizor, probabil visezi toată viața, locul în care îți dorești să îți fie văzute filmele, unde dorești să fii. Sunt atât de multe 'cărări' pe care, la un moment dat, o poți lua - de la ideea filmului la scenariu, de la locații la filmarea propriu-zisă, de la actorie la montaj, încât nici nu mai știi exact de unde s-a legat. Sigur de la Dumnezeu. Un mare mulțumesc tuturor celor implicați, am făcut împreună o echipă minunată și iată și prima noastră (mare) recunoaștere", a declarat Emanuel Pârvu, citat în comunicat.

Filmul produs de Miruna Berescu, prin casa de producție FAMart, îi are în rolurile principale pe Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Ciprian Chiujdea (aflat la debut în lungmetraj), Ingrid Micu-Berescu, Valeriu Andriuță. Din distribuție mai fac parte actorii Adrian Titieni, Richard Bovnoczki, Alina Berzunțeanu, Vlad Brumaru și Radu Gabriel.

"Anul trecut, în septembrie, filmam în Deltă, la Sfântu Gheorghe. Astăzi, primim această veste cu o enormă bucurie, veste pe care o împărțim cu fiecare dintre cei care care ne-au stat alături în munca la acest film. Cred că nu ne-am fi putut dori o premieră mondială pentru filmul nostru alta decât la Festivalul de la Cannes, iar să știm că munca noastră va fi în Competiția oficială în compania unor filme de Coppola, Cronenberg sau Lanthimos este ca un premiu în plus. Va fi cu siguranță o experiență extraordinară la Cannes, însă suntem cu gândul și la momentul în care publicul din România va vedea acest film pe marile ecrane, probabil toamna aceasta", a spus Miruna Berescu.

"Trei kilometri până la capătul lumii" are un scenariu semnat de Emanuel Pârvu și Miruna Berescu, imaginea - Silviu Stavilă, montajul - Mircea Olteanu, iar scenografia și costumele sunt realizate de Bogdan Ionescu.

Este cel de al treilea lungmetraj semnat de Emanuel Pârvu, după debutul "Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor" care a primit două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo în 2018 pentru cel mai bun regizor și cel mai bun actor principal (Șerban Pavlu) și lungmetrajul "Marocco", selectat la Festivalul de la San Sebastian 2021.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

IMNUL CARPATIN-FĂGĂRĂȘENILOR - Ion Gavrilă Ogoranu (+1 mai 2006):

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • bean 23.04.2024 14:35
    Propaganda homo, abia astept
  • DonPedro 24.04.2024 08:23
    Vai, da' ce familie ticăloasă măi dragă! Nu poate nici înțelege și nici accepta un "adevăr". Or fi creștini ortodocși "ticăloșii"! Că numa' ăștia nu-s capabili să înțeleagă progresismul omul nou, cu intrarea prin spate.
    Și ce bine ne pare că echipa asta de artiști (români de-ai noștri) ajunge la (ca)Cannes. Să vadă lumea ce drame "se petrece" aici, la noi, în deltă și ce pe fază e artiștii noștri care-i înfierează.
    Ce mândru sunt că România este reprezentată la Cannes de elemente tinere, progresiste, care au un cuvânt greu de spus în afirmarea transhumanismului. Noroc cu ei, altfel credeau franțujii că noi am rămas închistați în tradițiile alea vechi și retrograde, ortodoxe.
    Abia aștept detalii și despre fetele cu barbă care o să ne reprezinte la Eurovision. Mulțumim. Aferim
Ultima oră

17:30

Familia Ortodoxă: De la moarte la viață

17:00

ÎN VINEREA PATIMILOR - un text emoționant scris de Emil Gârleanu cu un secol în urmă

16:43

Irina Bazon: Digitalizarea școlii și alinierea învățământului românesc la agenda tehnocratică și transumanistă

15:56

Biden: Japonia, India, China și Rusia sunt țări „xenofobe” pentru că „nu vor imigranți”

15:02

SUA acuză Rusia că folosește "arme chimice" în Ucraina - E vorba de Gaze Lacrimogene, la fel cu cele folosite de poliția americană împotriva manifestanților pro-palestinieni

15:01

O femeie din Mureș, mamă a trei copii, s-a trezit cu un diagnostic crunt după un banal consult medical: Cancer la colon, plămâni și metastaze la ficat

15:00

Cum ne cenzurează Facebook: IPS Teodosie, membru al Academiei Europene din Salzburg alături de IPS Andreicuț, și o Troiță de la Fântâna Albă, considerate cu un ”conținut grafic violent” de cenzorii Inteligenței Soroșiste. FOTO

14:33

Cititoare ActiveNews din Sistemul Medical: Unora plandemonia le-a prăjit creierul. Nimeni nu stie cât chin îndură cei vaxxați și câte turbo-cancere în stadiul IV vedem. NU, lumea nu este pregătită sa afle adevărul despre serurile experimentale!

14:24

Dr. Geanina Hagimă: Noua medicină tehnologizată post-covid – direcție cerută sau impusă? APEL PENTRU REALIZAREA DE DEZBATERI PE TEMA TEHNOLOGIILOR INVIZIBILE

13:54

3 Mai - Ziua Presei: Mare parte din jurnaliștii care slujesc adevărul și dreptul cetățeanului la corectă informare sunt prost plătiți. LA MULȚI ANI!

13:41

Vloggerul Selly a fost invitat să vorbească la summit-ul NATO, organizat la Miami

13:02

Noile automobile au devenit deja jucării controlate de la distanță, cu telecomanda în mâna Sistemului

13:00

Vinerea Mare sau Vinerea Neagră: Ziua în care Hristos a murit pe cruce pentru noi

12:09

Dezvăluirile unui medic de la Institutul Inimii din Cluj, după operația de urgență a lui Florin Piersic: ”Trebuie dus la Viena. Urgent”!

11:30

Johnson & Johnson plătește despăgubiri de 6,5 miliarde de dolari pentru a soluționa toate procesele de cancer legate de pudra de talc