Fermierii europeni atacă. Fără Ucraina în UE și fără Green Deal!

De Claudia Marcu  /  

Fermierii din UE, gata să răstoarne puterea din Parlamentul European

Fermierii din UE, gata să răstoarne puterea din Parlamentul European

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actuala putere a Uniunii Europene riscă să ia voturi simbolice la apropiatele alegeri parlamentare în UE. Organizațiile fermierilor din toate statele membre au transmis, la unison, un mesaj clar: fără Ucraina în UE și fără politicile agricole aberante din Green Deal. Acestea susțin că prioritățile trebuie să fie suveranitatea și securitatea alimentară, care, în actuala legislație, sunt pur și simplu ignorate.

Fermierii europeni sunt deciși să schimbe puterea în Parlamentul UE. La discuția cu principalele partide europene, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, organizațiile agricultorilor din statele membre au avut o poziție comună, în care au cerut, direct, stoparea demersurilor intrării premature a Ucrainei în UE și schimbarea politicilor agricole din Green Deal, care distrug suveranitatea și securitatea alimentară.

Reprezentanții Alianței pentru Agricultură și Cooperare la Copa Cogeca au cerut grupurilor politice europene să își prezinte viziunea asupra situației curente a sectorului agricol, măsurilor pe termen scurt și priorităților pentru mandatul viitor.

”Bugetul PAC trebuie să fie în concordanță cu prioritatea asigurării securității alimentare și hrănirii populației de 2-3 ori pe zi. Suntem îngrijorați că ne deschidem porțile către produse care nu respectă aceleași standarde. Avem nevoie de studii fezabilitate, studii științifice și analize de impact economic, social și de mediu, înainte de a lua măsuri. Solicităm ca următorul comisar la Agricultură să fie puternic și să aibă poziția de  vicepreședinte al Comisiei Europene. Am suferit ca agricultori, atât de factori externi, dar și că nu am fost ascultați și nu s-a ținut cont de propunerile noastre. Vom vota cu înțelepciune, pentru Europa, la următoarele alegeri. Nu dorim o închidere a țărilor în sine. Dorim ca agricultorii să se regăsească în propunerile partidelor și să aleagă reprezentanți constructivi și susținători ai sectorul agroalimentar și securității alimentare europene”, a declarat Christiane Lambert, președinta COPA.

Aceleași condiții și pentru importuri

Din partea României, Florentin Bercu, directorul executiv al UNCSV- AAC și vicepreședinte COGECA, a semnalat că fermierii și cooperativele au nevoie de mai mult spațiu și stabilitate, predictibilitate, mai puțină birocrație, profitabilitate, de comerț în măsuri de reciprocitate, cu respectarea unor standarde și de către produsele importate, pentru a putea fi sustenabili.

”Avem nevoie de un pact al fermierilor, pact al competitivității. Fermierii și producătorii europeni nu trebuie lăsați să poarte o povară disproporționată a consecințelor acestei liberalizări comerciale a produselor din Ucraina și sunt necesare mai multe acțiuni concrete, decât până în prezent. Susținerea aderării Ucrainei trebuie făcută doar după ce această țară își va îndeplini obligațiile pe toate capitolele și sectoarele.  Produsele agricole importate să respecte aceleași condiții de producție ca produsele agricole din UE, conform constrângerilor legislației europene”, a afirmat Florentin Bercu.

Totodată, președintele Cooperativei Agricole BIO TOP România, Radu Mihailov, a atras atenția politicienilor UE că ar fi mai corecți dacă ar recunoaște că unele din obiective inițiale nu sunt sustenabile, că nu sunt adaptate realității zilelor noastre. ”Pe cale de consecință, nu ar trebui să ne fie rușine să schimbăm paradigma, pentru că ceea ce-și propune aceasta nu este ceea ce poate suporta societatea civilă”, a punctat Radu Mihailov.

Perversitate politică

Anna Zalewska, din Polonia, Coordonatoare a Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară, a avertizat că unii politicieni și-au schimbat acum discursurile doar de fațadă. Aceasta a arătat că certificarea voluntară a emisiilor de carbon nu este o idee foarte bună. ”Dacă vor fi obligați să-și certifice eliminările, fermierii vor deveni victimele grupurilor de interese. Realitatea este alta decât ceea ce pare. Fermierii vor primi mai mulți bani numai dacă nu produc. Doar dacă își vor pune la dispoziție terenurile pentru mediu și climă”, a spus Anna Zalewska.


Claudia Marcu,
Parteneriat Ziarul Național
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • Tic 21.04.2024 20:02
  Ce tîmpenie certificat de emisii de carbon!Astă trebuie eliminat din vocabular.
 • oportun 22.04.2024 09:29
  Slava Ucraina ...caricatura sec.XXI ...avatar 3D
  https://www.facebook.com/cristian.boata/videos/752572213651965
 1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

 7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

 8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

 9. Marea minciună a lui Antihrist, dezvăluită: Francmasoneria, "religia mondială unică" - O opinie catolică (VIDEO)

 10. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

Ultima oră

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO

13:35

Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

12:40

Cinci zile de doliu național în Iran. Prim-vicepreședintele Mokhber, desemnat președinte interimar

12:10

"Nu am fost noi". Israelul anunță că nu a fost implicat în moartea președintelui iranian