Făină de greieri mari din Ograda Bunicii- Un magazin on-line din România comercializează produsul de propagandă al marii resetări alimentare la prețuri piperate, lăudând calitățile nutritive ale acestuia: NU ARE COVID!

De Ginan Abraheam  /  

Captura imagine: „Ograda Bunicii”

Captura imagine: „Ograda Bunicii”

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nici nu s-a dat de prea mult timp startul la mâncarea Marii Resetări din viermi și insecte că unele firme de pe la noi s-au și grăbit să pună biata bunică la muncă în crescătoria de greieri, dis de dimineață cu papa-bun la ei apoi, seara, la tocat mărunt pentru hrana hipsterilor autohtoni. Gata, bunica noastră nu mai udă florile sau bate toba, ci mărunțește greieri!
 
Dacă în trecutul nu prea îndepărtat, făina de insecte era folosită pe post de hrană pentru pești, acum, autoritățile au hotărât că este vremea să o consumăm și noi. Nu departe de acest gând, un „magazin online”, considerat „bio” și chiar un promotor al bunelor moravuri alimentare, s-a decis în ultimă instanță să înceapă comerțul cu aceste produse pe bază de gândaci și gâze, stabilind prețuri piperate - aproape 1 leu gramul, respectiv 96 de lei o sută de grame:

Magazinul „Ograda bunicii” se laudă cu făina sa din „greieri mari fără aripi”, specificând la detaliile legate de valoare sa nutrițională, că ar fi extrem de bogată în proteine de înaltă calitate, dar și că, pentru cei mai pretențioși, aceasta este lipsită de gluten, remarcându-se în schimb prin concentrații mari de acizi grași esențiali-precum somonul, sau prin numeroșii macronutrienți ce vin odată cu ingerarea. Bunica se gândește la toate...doar că în trecut, bunicile nu încurajau copiii să consume insecte și nici nu jucau rolul de activiști în campania marii resetări alimentare. 

Ei bine, bunica încurajează consumul acestui produs și datorită faptului că este „fără boli, specificând că nu conține COVID.”
 
Dincolo de această etichetă stupidă afișată pe site-ul de propagandă a gândacilor de bucătărie, prețul este unul de memorabil: 97 de lei la suta de grame. Cu alte cuvinte, vă puteți imagina ce „delicatesă” bio, prinsă tocmai din ograda de la țară, a făcut bunica? Iar apoi, vă imaginați cât de stupid și ridicol e tot acest „concurs” batjocoritor al elitelor mondiale, infiltrate iată și la noi în țară tocmai prin intermediul unui concept autohton? 
 
 
În mod cert, propaganda de îndocrinare alimentară nu se va opri aici. Știri pe surse preia un articol care nu știm dacă face mai mult propagandă noii alimentații a Marii Resetări sau vrea să informeze:
 
Pulberea de greieri este rezultatul măcinării greierilor întregi și uscați în pulbere. Această pudră fină albă sau maronie, la fel ca făina de cereale, poate fi folosită pentru gătit și copt. Dar, pe cât de simplu pare ca proces de producție, pe-atât de scump este și se vinde la suta de grame, scrie ȘtiripeSurse, întocmai cum ne îndeamnă și bunica să procedăm, pe site-ul expus mai sus. 
 
Făina de greiere și alte produse comestibile din insecte sunt departe de a fi o glumă, sunt așa-zisele produse Bio. De fapt, aceste produse reprezintă soluții la o serie de probleme larg răspândite, de la penuria de alimente la nivel mondial până la digestia proastă, conform specialiștilor.
 
 
Cu alte cuvinte, consumul ei se face în virtutea protecției planetei și a economisirii. 

În 2014, experții de la Consumer Reports au testat gustul unei varietăți de produse cu proteine de greier, inclusiv batoane, gustări și prăjituri.

„Verdictul lor a fost că nu am avea nici cea mai mică idee că mâncăm greieri. Gustul produselor a variat, dar niciunul dintre ele nu a fost în niciun fel dezgustător. Și, în timp ce alimentele cresc pe câmp, insectele trăiesc în intimitate cu ele. Este imposibil să recoltezi culturile fără ca insectele să fie amestecate cu ele. Din acest motiv, anumite organisme internaționale permit prezența unei anumite cantități de insecte în alimentele noastre.” 

Prin aceasta se înțelege că nu ar trebui să ne producă nici un soi de repulsie. Acest produs Bio, făina de greiere, sau pulberea de greieri, se obține prin măcinarea greierilor întregi și uscați, iar rezultatul este un aliment cu proteine integrale. Uneori este folosită ca pudră proteică în smoothie-uri sau pentru a face batoane proteice. De asemenea, poate fi înlocuită cu 25% din făină în orice rețetă. Este un adaos ușor de adăugat la o varietate de alimente, inclusiv prăjituri, și chiar salate, scrie playtech.ro, citat de ȘtiriPeSurse. 

Aceste produse, inevitabil, au apărut și pe piața românească, iar comercianții o vând la suta de grame, asta însemnând, clar, un preț pe măsură. Ne-am interesat de curiozitate și am aflat cât costă făina de greiere în România, iar unul din comercianții care vând acest produs Bio spune că îl vinde cu 96,25 de lei suta de grame, asta însemnând că un kilogram de făină de greiere costă 962 de lei.

Prețul chiar și pentru o sută de grame, este unul extrem de mare, dar culmea este, mai spune același comerciant, că lumea a început să fie interesată de acest produs și să-l și cumpere.

În octombrie 2022, dimensiunea pieței globale pentru acest gen de produse a fost estimată la 330,36 milioane de dolari și se preconizează că va ajunge la 374,40 milioane dolari până în 2028, informează playtech.ro.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
  • Dorel Timpa 25.01.2023 17:43
    Bai,

    pai de o sută de lei, îmi iau cinci kile de carne de porc și-mi fac la friptane, sa moara Billy și klausica de ciuda că ma doare in cot de poluare!
    Ia cu faina de greieri, bilică!!!
  • claudiu mincu 25.01.2023 18:03
    Eu imi aduc aminte ca bunica ( noi ii ziceam mamaia ) folosea la cozonaci ( ce dor mi-e de cozonacii ei facuti in cuptorul de la soba ! ) faina facuta la moara din satul ei pe care ne-o aducea la oras un frate al ei
    Mamaia o mai cernea o data si de-abia pe urma o folosea. Daca din intamplare vedea vre-un sfaiog ( sunt acei gandacei minusculi pe care ii regasim si acum in faina sau malaiul tinute mai mult timp in camara ), arunca tot sacul si facea cozonac din alta faina.
    Aia era ograda bunicii cu faina, malai, tarate din grau din care facea bors ( si acum ciorba la noi se acreste cu bors de casa ) si multe alte preparate. Mamaia era stapana peste camara ( cheia statea doar in buzunarul sortului ei ) pentru ca acolo se mai gasea si ceva tuica si tataia mai dadea iama prin ea si se mai afuma.
    Ograda mai sus amintita o sa dea faliment, nu vad cine o sa dea 1 leu / 1 gram de faina.
  • CoRin 25.01.2023 18:15
    In primul rand nu exista faina de greieri, asa cum nu exista vaccin pentru covid ci doar ser.... Faina este definita ca :"Pulbere obținută prin măcinarea boabelor de cereale sau a altor semințe de plante și folosită în alimentație." , Deci nu este faina este o pulbere. Pentru cei uituci...Nu scrie nicăieri tara de origine pe pagina WEB pomenita în articol , dar daca aceasta este Vietnam exista o mica problema....Americanii au aruncat acolo toate porcăriile chimice pentru a desfoia jungla și ai vedea pe inamici. Acestea au intrat în sol și nu prea sunt bio-degradabile, asa ca tot ce creste din sol și/sau se hrănește cu ce creste pe el are toate șansele de a asimila parte din acele substanțe. Oricum acestea sunt un bonus: pofta adâncă! Sigur veți salva planeta! Sau ea se va salva de voi!
  • Epreamult 25.01.2023 18:24
    Interesant e că pe saitul lor, celelate tipuri de făină (de ovaz, de grau) au stoc epuizat :))
    E bine de știut cine fabrică făină de insecte, nu aș mai cumpăra de la ei nici măcar alt tip de făină, de unde știu eu că nu rămân ceva resturi prin utilaje...
    Detaliile de la făina de greieri chiar parcă sunt puse la mișto, nebunie maximă!
  • GITTA 25.01.2023 18:51
    O alta manipulare psihologica care tinteste snobismul..categoria celor care "prostu'nu e prost destul daca nu e si fudul".Si sunt cei mai multi!Un pret neobrazat de mare,un text nostalgic/emotional si un ambalaj atractiv,zganderste din temelii acest gen de consumatori/cumparatori incat,continutul nici nu mai conteaza.Le ia fata...si mintea.Tot ce conteaza este ca isi pot permite sa cumpere si sa se laude.Cei mai multi nici nu isi pot permite dar fac sacrificii la sange pentru un asemenea moment de "glorie".
  • Gabriela BV 25.01.2023 19:02
    Ce să zic...bine că e scumpă, așa avem siguranța că nu ne-o bagă în alimentele ieftine pe care ni le permitem noi românii să le consumăm.
    Deci o vor consuma cei bogați și tarile din occident, unde se trăiește mai bine.
    Sperăm să nu se ieftinească niciodată!!
  • Mircea Dragan 25.01.2023 19:55
    Eu mi-am comandat deja 100 de gr de faina de greieri. Este fabricata din greieri fara aripi. :)))) Comandati si voi!!!
  • Io Mama 09.02.2023 20:18
    Pai de ce fara aripi? E ca uleiul floarea soarelui din turta, cred ca pierzi chiar esenta daca nu are aripi :))))))
  • Tic 25.01.2023 22:21
    Parca o și vad pe "mamaia" ăstora țopăind prin grădină, umblând prin podul grajdului, cântând pe sub grinzi, sărind parleazuri sa prindă greieri.
    Eu am in gând "Balada unui greier mic" a inegalabilului Toparceanu. Nu pulbere de greieri din care sa facă smecherii avere.
  • Tic 26.01.2023 00:37
    Completare: deschidem concurs pt "mamaia greierilor și a lacustelor". S-ar califica din start Killary Clinton și madame Macron. Va invit la completarea listei.
  • Zeta ► Tic 26.01.2023 05:27
    Ouf, cu discriminările astea...

    Dumna Harari a lu' yuval
  • Dorel Timpa ► Tic 26.01.2023 13:57
    Bursula, Maia Sandu, jacinda (aia din noua Zeelanda, pe care n-o mai țin încheieturile sa mai candideze, că a obosit de la atitea bustare), merkeloaia (nu, nu, nu merita sa o uitam), Serena Williams (am înțeles că și-a așteptat invitații la o paranghelie cu niste delicioși gindaci fripți)
  • BLUE 26.01.2023 14:05
    Trebuie să recunosc cinstit că asemenea reclamă deșănțată,tembelă și fără rușine nu am mai văzut!! De fapt se pare că Einstein ar fi zis:"diferența dintre geniu și prostie e că geniul are limite"!! Iar cu snobii și cumpăratu, ai toată dreptatea!!!
  • mapuni 26.01.2023 17:05
    Chitina din acheta domestica ,oricât de procesata ar fi materia primă,nu dispare,ea este nedigerabila de oameni,putând da soc anafilactic mai ales celor alergici la crustacee și în consumata in timp,va da boala metabolica adică ...cancer!
    Atenție la ingrediente ea este trecută sub denumirea "Ancheta domestica "in produse!
  • Zeta 26.01.2023 19:29
    Gata, io m-am hotărât. Nu mai arunc melcii din grădină. Trec pe escargot.
  • Clode 27.01.2023 15:09
    Din pacate nu e singurul website...
    https://sawbamboo.com/product/faina-greieri-insecte
Ultima oră

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”