Fabulosul PREȚ al Libertății: Elon Musk vrea să cumpere Twitter cu TOTUL și să o privatizeze. A făcut oferta...

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elon Musk s-a oferit să cumpere societatea care deține Twitter la un preț de 54,20 dolari pe acțiune, afirmând că vrea să o transforme într-o companie privată.

Oferta lui Musk pentru Twitter înseamnă în total 43 de miliarde de dolari și ea vine la o săptămână după ce a anunțase achiziționarea unei participații de 9,2%.

Într-o scrisoare trimisă președintelui Twitter, Brett Taylor, Musk a explicat:

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi o platformă a libertății de exprimare în lumea întreagă, și cred că libertatea de exprimare este un imperativ social pentru o democrație care funcționează,”

Potrivit lui Musk, compania care deține Twitter trebuie să devină una privată, deoarece nu poate „nici prospera, nici servi” libertatea de exprimare în situația sa actuală.

„În consecință, propun să cumpăr 100% din Twitter pentru 54,20 dolari pe acțiune bani gheață, cu 54% mai mult decât valoarea din ziua în care am început să investesc în Twitter și cu 34% mai mult față de ziua dinainte ca investiția mea să fie anunțată public. Aceasta este oferta mea cea mai bună și finală, iar dacă nu va fi acceptată, va trebui să-mi reconsider poziția de acționar.”

Amenințarea cu retragerea din calitatea de acționar a lui Musk nu reprezintă altceva decât o presiune în plus pentru ceilalți acționari, deoarece este evident că o retragere a miliardarului va provoca o scădere consistentă a prețului acțiunilor.

Acțiunile Twitter aveau la închiderea bursei, miercuri, o valoare de 45,85 dolari bucata. Joi, în sesiunea dinainte de deschidere, ele înregistraseră deja o creștere cu 12%.

Musk a angajat banca Morgan Stanley pe post de consilier financiar.

Twitter a reacționat prompt la oferta făcută de Musk printr-o declarație publică:

„Consiliul Director al Twitter va analiza cu atenție propunerea pentru a determina cursul deciziilor pe care le consideră cele mai potrivite a fi luate în interesul Companiei și al acționarilor Twitter.

Înainte de a se implica financiar în compania Twitter, Elon Musk a criticat sever platforma socială pentru cenzura pe care o practică.

Posibilitatea ca Musk să readucă libertatea de exprimare pe Twitter și în general pe Internet a stârnit o reacție furtunoasă în tabăra progresistă, care l-a tratat pe miliardar drept un „pericol la adresa democrației”.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • ioansperling 14.04.2022 17:03
    La asta ii lipseste o doagă; pai daca nu te mai cenzurează nimeni nu mai are nici-un farmec!
    Cred ca e singurul motiv pentru care se încăpățînează cineva sa rămână pe astfel de platforme: cenzura! "Diploma" de incorect politic!
  • INJECTIA FINALA 14.04.2022 22:39
    ELON MUSK, DACA REUSESTI,
    O SA'MI IAU ELAN SI'O SA BEAU UN MUST CA SĂ PRIND DIN ZBOR ULTIMA'TI RACHETA CE SE'NDREAPTA USOR SPRE PLANETA LIBERTATII!
    C'AICI, PE PAMANT, CENZURA DE TIP CHINEZESC, AMENINTA SĂ NE BAGE'N MORMANT
  • A.C. 15.04.2022 03:28
    Cal Troian?!
  • INJECTIA FINALA 15.04.2022 22:18
    Omului Liber, Elon Musk

    Focuri de artificii, vulcanice
    Urca spre splendori galactice
    Fratele Omului, Elon miliardarul
    Ar pune Twitter pe jarul
    Libertatii divino-umane
    Va arde ale Cenzurii sumane
    Propagandele, puterile inumane

    O, ce racheta scanteiaza'n vazduh
    Ingerii lauda curajul in duh
    De'Adevar si Dreptate cereasca
    Aripile cuvantului prind sa creasca

    Doamne Slavite, fa sa devina
    Arma Twitter, o floare'n Gradina
    Si da'i lui Elon, viata lunga, tarie
    Ca sa straluceasca in Imparatie !
  1. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  2. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  3. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  4. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  5. Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

  6. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

  7. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  8. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

  9. Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

  10. De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

Ultima oră

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

21:00

ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

19:50

Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

19:21

Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

19:09

Biserica din lemn de peste două secole din satul Măcăreuca, din Moldova, se poate prăbuși în orice moment

18:40

Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

17:55

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

17:22

CONTROLUL INTERNETULUI. O legislație propusă în SUA ar putea deschide calea către implementarea globală a identificării obligatorii online sub pretextul verificării vârstei

16:37

Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

16:25

Valerian Stan, candidatul PNȚ-MM la Primăria București, despre problemele din Capitală, banii pierduți din PNRR, și averea fabuloasă a doctorului Cîrstoiu

15:17

Suceava ar putea avea un preot ca primar. Cătălin Axinte de la Biserica Sf. Mina va candida din partea AUR

14:46

Se retrage Cătălin Cîrstoiu? Gabriela Firea anunță că situația medicului va fi discutată în weekend

14:37

Fotografia anului 2024: O femeie din Gaza îmbrățișează corpul neînsuflețit al nepoatei sale