Expoziția „GÂNDURI și studii” de Maria-Ilinca ȚOȚA va fi vernisată sâmbătă la Palatul Mogoșoaia - Pavilion Cuhnia - și deschisă publicului până la finele lunii mai

De ActiveNews  /  

Vernisaj: Sâmbătă, 8 mai, ora 15:00.

Vernisaj: Sâmbătă, 8 mai, ora 15:00.

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” din Mogoșoaia  găzduiește, în Galeria Cuhnia, pe parcursul lunii mai, expoziția „GÂNDURI și studii”. Autoarea lucrărilor este Maria-Ilinca ȚOȚA, o artistă care, deși foarte tânără, a dobândit deja vizibilitate în lumea artei plastice bucureștene, aflându-se deja la a treia expoziție personală (ce se adaugă câtorva zeci de expoziții de grup și la peste 200 de participări la concursuri și competiții internaționale, naționale și locale).

Studentă a Universității din București în domeniul Arte Vizuale (programul de studii Artă Sacră), Ilinca a obținut, în urma unei candidaturi dificile, finanțarea federală rusă pentru șapte ani, pentru a  urma cursurile  programului de studii Pictură de Șevalet al prestigioasei Academii Imperiale de Artă din Sankt Petersburg (Ilia Repin), considerată cea mai serioasă școală de pictură de șevalet din lume. Este notabil faptul că de mai bine de jumătate de secol, nici un student român nu a mai reușit să acceadă la această importantă instituție de învățământ.

Maria‐Ilinca a urmat cursuri de artă vizuală timp de doisprezece ani, la început cu prof. Constantin Kessler – cel care a și descoperit‐o la Școala de Muzică și Arte nr. 4 din București ‐ apoi ca elevă timp de opt ani a Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București, pe care l‐a absolvit, în 2020, ca șefă de promoție.

„Pasionată de frumos, punându-mi întrebări și încercând să le aflu răspunsurile, am realizat câteva lucrări, pe care le-am adus laolaltă, sub semnul acestei expoziții Gânduri & studii, bucurându-mă de oportunitatea de a expune într-un loc atât de greu de istorie, precum Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia. Expoziția de față este alcătuită din încercările mele de a înțelege formele și de a învăța ce se ascunde sub percepția  aparentă a ochiului, de a descoperi ceea ce se vede în profunzime. 

Am adus pe simeze schițe si studii după motive anatomice, dar și căutările mele pentru rezolvarea  unor probleme compoziționale și cromatice. Pot spune ca cel mai mult mă bucură parcursul, procesul realizării unei lucrări, problemele care apar și soluțiile la care mă provoacă, toate fragmentele care se asamblează spre a-și găsi locul rânduit, să se încadreze în puzzle-ul final. Mă bucur că acum pot fi văzute lucrările mele de către public și nădăjduiesc ca, prin descoperirea lor, oamenii să regăsească în ei o parte din bucuria pe care am trăit-o și eu, lucrând la ele.”

Expoziția de față a fost gândită ca o selecție a celor mai reprezentative studii de grafică ale autoarei, de către curatorul Mădălina MIREA, coordonator al programului cultural al Centrului de Cultură de la Palatul Mogoșoaia.

Expoziția „GÂNDURI și studii” se vizitează deja începând de duminică, 25 aprilie și expunerea va continua pe tot parcursul lunii mai.

Sâmbătă 8 mai, ora 15.00, va avea loc deschiderea oficială a expoziției, prilej cu care va avea loc și la microrecital de muzică clasică, susținut de membri orchestrei Domino. Tineri interpreți ne vor propune piese ce acoperă un repertoriu divers de muzică clasică.

Pentru mai multe informații, accesați Ilinca.art și PalateleBrâncovenești.ro.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

23:55

Pr. Ioan Istrati: Fără Hristos, universul devine iad și se cufundă în tenebrele morții

23:27

Worldcoin, care folosește ID-ul digital bazat pe scanarea irisului, profită de criza economică din Argentina, cumpărând date biometrice de la cetățenii vulnerabili financiar

23:25

O realitate mai puțin cunoscută: 10 mai este și Ziua ROMÂNILOR de la Sud de Dunăre, a aromânilor. La Mulți Ani!

23:00

10 Mai - Ziua Regalității României. Cele trei semnificații ale zilei de 10 mai în istoria țării

22:47

”Suntem plătiți să vă vaccinăm copiii!” - Dezvăluirile unui pediatru despre stimulentele Big Pharma primite de medici pentru a promova vaccinarea prin orice mijloace

21:17

Un alt gigant urmează exemplul AstraZeneca și renunță la vaccinul său Covid

21:01

Marea minciună a lui Antihrist, dezvăluită: Francmasoneria, "religia mondială unică" - O opinie catolică (VIDEO)

20:16

"Apărătorul Copiilor" se declară de acord cu Avortul până la Naștere (VIDEO)

19:51

George Simion a lansat oficial clipul electoral al AUR - Video

19:30

10 mai: Sfântul Apostol Simon Zilotul, cel la a cărui nuntă Mântuitorul a transformat apa în vin. Vă puteți închina la sfintele moaște ale sfântului Apostol chiar în București, la Biserica Podeanu din Grivița

19:00

Alina Gorghiu se luptă cu Dicționarul ORTOPEDIC. Acești analfabeți care ne conduc - VIDEO

18:04

Elena Radu: NU vrem hub financiar! Vrem operațiuni cu numerar! Se vrea reglementarea unei baze de date digitală totale. Ce avem de făcut?

17:22

Vești proaste privind starea de sănătate a marelui actor Florin Piersic: i-ar putea fi amputat piciorul

16:30

O nouă opinie despre filmul lui Ciprian Mega. Pr. Eftimie Mitra: 21 de rubini – artă cinematografică sau propagandă rusofilă? Scandalul din jurul filmului este mai important decât filmul

16:00

Luminița Arhire: FANTEZII FILOSOFICE DE PRIMĂVARĂ, CU RADU CARP