Eveniment Cotidianul: Program prezidențial în căutarea candidatului

De Cronicar  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Un președinte, indiferent dacă are sau nu susținerea unui partid în parlament, poate face pe cont propriu un lucru esențial: să strângă poporul în jurul său – prin idei, prin empatie, prin sensibilitate, prin viziune, prin dragoste de oameni și de țară! Precum în întreaga istorie, românii vor urma necondiționat o astfel de căpetenie, scriu jurnaliștii de la Cotidianul.
 
Un președinte trebuie să comunice permanent cu poporul și cu țara! Să arate cum gândește și ce soluții anticipează în problemele existențiale ale poporului român. În consens sau nu cu guvernul ori cu partidele politice, el trebuie să-și prezinte permanent punctele de vedere asupra chestiunilor de interes public, astfel încît să aflăm ce crede el despre viața poporului, despre funcționarea instituțiilor, despre conflictele din vecinătatea țării, nu să dea ordine, nu să țipe. Un președinte trebuie să dovedească o viziune și un mod de înțelegere a lucrurilor care ne privesc pe toți.
 
Ce calități trebuie să aibă un candidat de președinte? Vedeți AICI
 
Redacția „Cotidianul” și o parte dintre colaboratorii săi au încheiat procesul de redactare a unui proiect de Program prezidențial destinat alegerilor din 2024. El va fi pus la dispoziția tuturor politicienilor români, cu speranța că vor exista și lideri hotărâți să și-l asume și să se angajeze într-un proces de reabilitare a literei și a spiritului Constituției României, precum și a tuturor libertăților statului de drept, relatează Cotidianul.

Programul oferă celor interesați un set de priorități pentru agenda unui candidat dispus să lupte pentru consolidarea democrației și scoaterea țării din confuzie și neîncredere, din arbitrar și dezorganizare.

„Un președinte atașat de popor și de țară trebuie să comunice permanent cu poporul și cu țara! Să arate națiunii cum gândește și ce măsuri concrete vede el în diferite cazuri, în consens sau în contradicție cu guvernul sau cu parlamentul; să-și prezinte permanent opiniile despre tot ce se petrece în țară, în Parlament, în Guvern și care-i privește pe toți cetățenii; să spună tot timpul ce crede el că s-a făcut bine și ce s-a făcut rău; despre ce mai trebuie făcut și ce nu mai trebuie făcut; să explice, nu să dea ordine; să vorbească, nu să țipe; să dovedească o viziune și un mod de înțelegere a lucrurilor care ne privesc pe toți”.

 (Din introducerea Proiectului de Program prezidențial).

Lansarea va avea loc luni, 6 februarie 2023, de la orele 11,30 în spațiul Strata Gallery, din str. Parângului nr.76, Sector 1, București (zona Podului Constanța).

Informații suplimentare  0771 101 552
 
COTIDIANUL
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

19:20

EDITORIAL ZIUA | Am fost scris etnic „moldovean” la recensământ, fără ca măcar să fiu întrebat! Așa că totu-i clar…

18:17

Asociația Monumentum: Astăzi, 20 aprilie 2024, a fost inaugurat Mausoleul Armatei Române din Chișinău

16:54

Episcopul Giurgiului, Preasfințitul Părinte Dr. Ambrozie, împlinește astăzi 55 de ani. Întru Mulți Ani!

16:38

Biden: ”Copii de 7,8 ani îmi arată degetul mijlociu. Mi se întâmplă tot timpul” - Filmarea Zilei

16:23

RECOMANDARE CONTROVERSATĂ. Dr. Geert Vanden Bossche: Iată ce aș face dacă aș fi vaccinat împotriva Covid-19

15:55

Timp de 15 ani, copii din Marea Britanie au fost folosiți drept ”cobai” în studii clinice care foloseau sânge infectat cu hepatita C și HIV. Anchetă BBC

14:56

”Tabula Traiana”, mesajul scris în piatră al Împăratului Traian, rezistă pe malul Dunării de aproape 2.000 de ani

13:05

Vocea lui Guterres a fost în sfârșit auzită, dar degeaba: SUA au spus ”NU” recunoașterii Palestinei ca stat la ONU

12:40

A murit Naomi, celebrul cântăreț transsexual. În cinci zile urma să împlinească 47 de ani

12:26

Un avion F-16 condus de inteligență artificială a efectuat primul test de luptă aeriană în fața unui pilot uman. Cine credeți că a câștigat?

12:01

Marinar în stare de inconștiență, pe o navă din Sulina

11:43

Candidatul prezidențial Răzvan Constantinescu, în dialog cu bucureștenii, în parcul Herăstrău, ora 15:30

11:34

Ion Cristoiu: Și dacă tot ce s-a întâmplat cu Cătălin Cîrstoiu în ultima vreme ține de o strategie electorală?

08:00

20 aprilie: Sfântul Ierarh Teotim, episcopul daco-roman al Tomisului; Sfântul Anastasie Sinaitul; Sfântul Apostol Zaheu

23:00

Monahul Filotheu Bălan: Elemente istorice și melurgice ale Acatistului Bunei Vestiri. Autorul inițial al Imnului Acatist este pînă astăzi necunoscut