Estonia se pregătește de război cu Rusia: 600 de buncăre vor fi construite până în 2025. La Libre: ”Este posibil ca o confruntare directă să aibă loc în acest an”

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: DefenseRomania

Foto: DefenseRomania

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele baltice vor construi o linie de fortificații în fața unui vecin care ar putea ataca NATO în următorul deceniu, scrie Le Figaro.

La granița cu Rusia, Estonia, alături de celelalte două state baltice vecine, intenționează să construiască o linie de fortificații: 600 de buncăre vor fi construite până în 2025, la un cost de 60 de milioane de euro. Vor exista, de asemenea, facilități de depozitare pentru echipamente în cazul unei invazii rusești.

Toate aceste instalații de "contramobilitate" ar trebui să dea de gândit Kremlinului sau să câștige timp pentru aliați în cel mai rău caz.

 "Rusia își regenerează rapid capacitățile. Trebuie să folosim timpul disponibil", a explicat un oficial estonian în urmă cu câteva zile. Estonia este o țintă prioritară pentru Kremlin.

Marți, poliția rusă a emis un aviz de căutare împotriva premierului Kaja Kallas și a altor politicieni baltici și polonezi pentru "insultarea memoriei" Rusiei. "Aceasta este tactica obișnuită de intimidare", a declarat Kaja Kallas.

Armata de tip sovietic

Odată cu războiul din Ucraina, percepția amenințării continuă să crească în Europa.

„Kremlinul anticipează probabil un posibil conflict cu NATO în următorul deceniu”, asigură serviciile de informații estoniene în raportul lor anual publicat marți. Ei enumera reînarmarea Rusiei și transformarea organizației sale militare în vederea „unei confruntari pe termen lung” cu Occidentul.

Liderii ruși consideră că este necesară revenirea la un concept de armată de masă pentru a continua conflictul din Ucraina.

Raportul Efis

„Succesul acestei reforme depinde în mare măsură de cursul războiului (în Ucraina), dar ne putem aștepta, în următorul deceniu, ca NATO să se confrunte cu o armată de masă în stil sovietic care, deși „inferioară tehnologic aliaților”, „ar putea reprezenta o amenințare semnificativă”, scrie Kaupo Rosin, directorul Serviciului Estonian de Informații Externe (Efis) în introducerea raportului.
 
Transformarea armatei ruse, prezentată de Kremlin ca o „adaptare la extinderea NATO”, ar putea fi finalizată „în trei sau patru ani”, rezumă Efis.

Reforma armatei ruse ar trebui să crească numărul de soldați de la 1,15 la 1,5 milioane până în 2026.
 
Reorganizarea structurilor în corpuri de armată „indică faptul că conducerea rusă consideră necesară revenirea la un concept de armată de masă pentru continuarea conflictului. în Ucraina și pregătiți-vă pentru un posibil conflict cu NATO”, asigură autorii raportului.
 
„Kremlinul se pregătește pentru un conflict prelungit cu Ucraina, necesitând armate și corpuri suplimentare (corpurile 3 și 40 de armată, armata 18 și armata 25), pentru care se formează zeci de noi unități de manevră, sprijin de luptă și sprijin pentru serviciul de luptă”, analizează estonienii.

Armata rusă reacționează și la aderarea Finlandei la Alianța Atlantică. Astfel, Rusia intenționează să „creeze Corpul 44 de armată , probabil cu sediul la Petrozavodsk”.
 
„Această formație va fi probabil structurată în jurul a cel puțin două sau trei unități de manevră și zeci de de unități de sprijin de foc și sprijin de luptă”. La granița cu Estonia, forțele ruse s-ar putea dubla până la 40.000 de soldați.
 
Armata estonă are 7.000 de soldați activi și 40.000 de rezerviști.

Conform La Libre, este posibil ca o confruntare directă între Estonia și Rusia să aibă loc chiar în acest an.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
 • vasile grozav 14.02.2024 09:16
  Puricele dacă suge și el un strop de sânge e convins că e persoana cu puterea cea mare in Republica Vampirilor.
  Suntem convinși ca depozitele vor semana leit cu cele construite de ai noștri în Delta. Doamne, dar de unde tot apar acesti liliputani strategici și rebuturi umane în fruntea tarilor?
 • Tic 14.02.2024 11:35
  Mai capătă firmele clientelare contracte supradimensionate financiar si de acolo parandaratul valabil oriunde in lume!
 • Dorian Aurelian 4522 14.02.2024 12:35
  Nu Estonia "se pregateste de razboi cu Rusia", ci clica mondialista impinge aceasta tara infinitezimala in gura Molohului, ca sa o goleasca de estonieni.
 • Iuliparte 14.02.2024 15:40
  E ca-n bancul ala... Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, batalia se va da in sala. ????
 • Coronoia 14.02.2024 17:41
  Tremura Putin in sosoni ca se pregateste Estonia sa bata Rusia. In locul Estoniei m-as fi abtinut sa dau asa declaratii, se umplu de ridicol, rade toata planeta de ei.
  Vorba aia "luati-l de pe mine ca-l omor!"
 • Piatra 14.02.2024 17:56
  Oculta, este atat de sigura ca lucrurile vor evolua asa cum le planuieste, incat ne si spune ce are de gand. Amintiti-va festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, ne-au aratat toata ,,pandemia". Acum ne ,,bombardeaza cu avertizari ca Rusia va ataca tot globul. Nu, cei care vor ataca Rusia sunt ei, prin parghiile (slujile si armele) ,,potrivite" cu mult tact in jurul acesteia. Si ne spun azi in felul acesta, ce vor face maine. Intelept ar fi, sa ne pregatim, si sa ,,cunoastem" semnele inceputului cu ,,secunda" necesara inainte. ,,Doamne, ai Mila de noi!"
 • Dorin Georgescu 14.02.2024 19:54
  Buncăre ? Vor avea nevoie de multe WC-uri publice daca ii " cotropesc" rușii ca sa nu se scape în pantaloni.
Ultima oră

23:32

Papahagi a ținut o conferință despre el însuși: "Inteligența artificială și prostia naturală"

23:00

De ce preoții ortodocși de peste Prut vin la Patriarhia Română a Mitropoliei Basarabiei - Emisiune cu Pr. Eftimie Mitra. VIDEO

22:35

Dr. Geanina Hagimă: Note scrise în legătură cu ordinul privind eliminarea rujeolei, oreionului, rubeolei

22:00

Marele protopsalt Mihail Bucă a transmis imagini ale bombardamentului iranian chiar de la Sfântul Mormânt - VIDEO din Ierusalim și o CÂNTARE din drumul spre Muntele Athos: Meditație profundă

21:30

EMISIUNE ACUM: Vlad Țăranu, elevul de 16 ani pus la zid pentru ”Basarabia e România”: ”M-au întrebat pentru ce plâng și le-am spus: Pentru Dumnezeu, Neam și Țară!” LIBER la ActiveNews și Starea de Libertate - REDIFUZARE/VIDEO

21:09

Fotbalistul Ionuț Șerban internat de urgență pentru o stare de rău inexplicabilă. Sportivul de 28 de ani are nevoie de sânge grupa B(3) cu rh NEGATIV

20:37

Revista Familia Ortodoxă: De vorbă cu actorul Dan Puric despre starea neamului nostru

19:33

Noi decese ale unor persoane tinere din România: cadavrul unui bărbat de 40 de ani a fost găsit în Parcul IOR din București. Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

18:05

David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică din București, este cel mai bun elev-matematician din lume - Revista Profesionistă a Presei 8 – 12 aprilie 2024

17:41

În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

16:40

A murit un fost ministru de Interne - doar ce își serbase ziua de naștere. Doru Viorel Ursu a fost implicat în Mineriada FSN din iunie 1990

15:30

Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

14:56

Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?

14:22

Încă un preot candidează din partea AUR: Pr. Cătălin Axinte a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru alegerile locale

14:06

Medic din Moldova, doar un an de închisoare, cu suspendare, pentru moartea unui om, după ce cazul său a stat prin tribunale timp de cinci ani