Emil Boc: România nu are timp să aștepte să vadă dacă tehnologia 5G afectează sănătatea oamenilor

De Raluca Oanță  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


România nu are timp să aștepte mai mulți ani până se va afla dacă tehnologia de internet 5G afectează sănătatea oamenilor, iar Guvernul trebuie să opereze cât mai rapid introducerea tehnologiei de internet 5G în România, a declarat, joi, fostul premier Emil Boc, în prezent primarul Clujului, informează Agerpres.

Primarul Clujului a prezentat implementarea tehnologiei 5G drept al treilea pilon al strategiei administrației sale de transformare a Clujului într-un oraș „smart” și s-a declarat un susținător „fără echivoc” al acestei tehnologii.

„Sper ca Guvernul, domnule ministru (către reprezentantul Ministerului Comunicațiilor, n.red.), să opereze cât mai repede cu putință acest lucru, din partea administrației locale pe care o reprezint aveți toată deschiderea, la Cluj la Florești a fost și primul loc unde s-a testat 5G, și știu dificultățile, știu unele păreri pe care le ascultăm, le respectăm, dar atât timp cât gradul de radiații, așa cum a fost măsurat, este sub cel permis de lege, a aștepta să vedem dacă în 2028 va avea sau nu un impact pentru sănătate, așa cum spun unii, cred că este greu de așteptat, și dacă nu ne vom mișca repede, oricum Asia și America se mișcă deja foarte repede, și dacă noi în Europa vom sta să filozofăm mai mulți ani vom pierde competiția cu viitorul", a transmis Emil Boc în cadrul Smart Transformation Forum 2019.

Totodată, primarul Clujului visează la o revoluție medicală datorată tehnologiei 5G, declarându-se entuziasmat de posibilitatea supravegherii de acasă a pacienților bolnavi, cu scopul reducerii costurilor din sistemul de sănătate.

„Apropo de 5G, ați văzut știrea cu ceasul acela smart care a salvat viața unui om care a căzut în prăpastie. Acesta va fi și viitorul lui 5G, când dispozitivele noastre vor fi conectate la sistemul de salvare, la urgențe, și dacă ai un infarct, ai o problemă, imediat îți alertează și familia și sistemul de urgență. Pentru sistemul medical va fi o revoluție dramatică, operațiile cu roboți, de la distanță, supravegherea de acasă a pacienților ca să reduci costurile medicale, sunt lucruri care cu siguranță se vor întâmpla”, a apreciat Emil Boc. 

Reamintim că, deși Elveția a fost printre primele țări în care s-a implementat tehnologia 5G, mii de elvețieni au protestat, recent, cerând blocarea implementării internetului 5G. Totodată, a fost inițiată o strângere de semnături pentru organizarea unui referendum pentru anularea introducerii acestei tehnologii, după cum a informat ActiveNews la vremea respectivă.

Federația Doctorilor Elvețieni a atras și ea atenția asupra folosirii tehnologiei 5G, afirmând că „atâta vreme cât nu există nicio dovadă științifică asupra lipsei de impact asupra sănătății a creșterii nivelului de radiații, trebuie să existe reținere în a face acest pas”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

GIORGIA MELONI: NU SUNTEM NUMERE! SUNTEM PERSOANE ȘI TREBUIE SĂ NE PĂSTRĂM IDENTITATEA! Mă cheamă Giorgia, sunt femeie, mamă, italiancă, creștină!

CONSIMȚĂMÂNT NEINFORMAT - DOCUMENTAR TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • Codreanu 27.09.2019 09:37
  Emil Boc...scurt ca nume, scurt ca stat, si scurt la minte...asta este mai destept decat doctorii din Elvetia...hai repede inainte cu tehnologia/ prostia, ca de de oameni nu ne pasa.

  Domnule Boc, ma scuzati ca sunt asa direct, dumneavoastra sunteti prost.[..oare asta sa aiba mai bun de dat Clujul ?]

  Pe langa faptul ca serviciile or sa ne supravegheze mai usor si ,,legal'', ii si imbolnavesc pe cei ce mai sunt in tara.
  ...si cand te gandesti ca asfel de oameni au funcii de conducere...ar trebui ca TOTI sa treaca niste teste psihologice.
  .
 • Calin Mircea Gascu 30.09.2019 07:18
  Cretin mai mare, nu la înălțime, ca piticul ăsta vânzător de țară și ticălos nu există pe planetă. România a dovedit că radiația electromagnetică, pe cale de consecință și 5G, este periculoasă, încă de acum cinci ani. Bașca că de peste 40 ani știu rușii și americanii cât de periculoasă este pentru corpul uman.. Problema este că nimeni nu ascultă. Dar pe acest avorton îl ascultați? http://www.iso.ro/Dovezi-Documente-DIA.html

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

22:30

CAZUL VISARION ALEXA - FIUL MASS MEDIA. Biserica are nevoie de duhovnici și rugători nu de vedete

21:39

Un studiu Oxford confirmă: decese din cauza miocarditei induse de vaccin

20:42

Cazul Visarion Alexa - Între duhul lumii și Duhul lui Dumnezeu

19:35

„Copiilor și nepoților să nu le fie rușine să se numească români”. Execuția învățătorului Ion Pridon din Făgăraș, erou al Rezistenței Armate Anticomuniste - 70 de ani - 27 septembrie 1952

18:36

Un imunolog european de top, expert în vaccinuri, crede că boosterul Covid-19 i-a accelerat dezvoltarea cancerului. STUDIU

18:00

Dacă folosim mașina de spălat noaptea salvăm Europa de Putin? „Mi-a fost foarte rușine pentru că nu am pus, real, umărul la binele comun și la a depăși acest obstacol cu care toți europenii se confruntă.” DILEMELE INFLUENȚĂRILOR

17:10

Marele protopsalt al Catedralei Patriarhale Mihail Bucă la aniversare. ÎNTRU MULȚI ANI!

16:34

Tucker Carlson: În Italia a fost o Revoluție Pașnică. S-ar putea ca în alte țări să fie Insurecții adevărate

15:40

Sabotaj, sau accident? Conducta Nord Stream 2, afectată de o scurgere de gaze în Marea Baltică. FOTO

14:40

Un medic anestezist din SUA a otrăvit săculeții de perfuzie mai multor pacienți. Un doctor a decedat, iar alți 11 pacienți se află în stare gravă. Tribunalul l-ar putea condamna la moarte

13:46

Romania se opune la Bruxelles reducerii efectivelor de vaci pentru a micșora emisiile. Petre Daea pune punctul pe ”i”: Nu suntem de acord cu o reducere atât de drastică

13:00

Combinatul chimic Chimcomplex concediază 400 de angajați ca urmare a creșterii alarmante a prețurilor la energie electrică și gaze naturale

12:30

Vladimir Putin ar putea anunța vineri anexarea la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina. Astăzi este ultima zi a referendumurilor

11:45

Economistul Mircea Coșea, avertisment sumbru, pe fondul crizei din energie: Se vor închide firme, românii vor deveni șomeri! Este posibil chiar și un lockdown

11:00

Patronul B1TV aruncă bomba: Michael Schmidt, prietenul cel mai apropiat al președintelui Iohannis, e un șantajist filat de Interpol