Elveția, prima țară care va organiza un referendum pentru certificatul verde

De Cătălin Vușcan  /  

FOTO: News.ro

FOTO: News.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elvețienii vor putea să se pronunțe, duminică, într-un referendum în legătură cu  modificări ce urmează să fie aduse Legii COVID, inclusiv cu privire la temeiul juridic al certificatului verde. Astfel, Elveția devine prima țară din lume care face un astfel de referendum, potrivit Agenției Ansa.it.

Duminica viitoare, cetățenii vor fi chemați să se pronunțe prin vot asupra legii.

Cea mai contestată modificare se referă la temeiul juridic al certificatului Covid. La fel ca în alte țări, certificatul Covid - care atestă vaccinarea, un test negativ sau recuperarea - este contestat în mod regulat în demonstrații de stradă, dar, potrivit ultimelor sondaje, se așteaptă ca noua versiune a legii să treacă de urne și să fie aprobată de 61% dintre alegători. 38% sunt împotrivă, iar 1% sunt nehotărâți.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
  • RomeoB 25.11.2021 08:48
    Foarte grav ! IN ASEMENEA CAZURI NU VA CONTA CUM SE VOTEAZA, CI VA CONTA CINE NUMARA VOTURILE !
    In tari ca Romania si Bulgaria, exista riscul ca vaccinarea sa fie impusa prin referendum. Chiar daca 60-70% sunt impotriva vaccinarii, dupa numararea voturilor se va impune vaccinarea fortata !
  • Razvan Adrian 25.11.2021 08:51
    Referendumul e o mare capcana in care se pare ca au cazut prima data elvetienii. Sper sa nu se ajunga si la noi la votul public.
    Intr-un moment de mare isterie cand oamenilor le e frica de moarte ii intrebi daca vor sa scape de ea indiferent ce ar insemna asta?
    Daca exista deja o constitutie care spune ca omul e o fiinta libera, suverana pe corpul lui de ce trebuie pusa intrebarea, vrei sa fii conditionat de un act medical sau nu? Nu mai bine il intrebi, vrei sa-ti luam drepturile si sa devii fraieru nostru cate zile vei mai avea?
  • Scapa cine poate 25.11.2021 09:00
    Foarte frumos, daca le iese ca in sondaj inseamna ca in Elvetia discriminarea indusa de mizeria asta de certificat va fi "democratica", un model de aberatie specifica "Noului Normal". Oare politicienii elvetieni erau la fel de doritori de referendum daca sondajul era invers? Ar fi culmea sa se supuna referendumului in orice tara obligativitatea vaccinarii astfel incat sa decida altii prin vot ce sa faca cineva cu propriul organism. Asta dovedeste ca acest certificat e o chestie pur politica nu medicala.
  • Lolek Bolek 25.11.2021 13:27
    Oare politicienii elvetieni erau la fel de doritori de referendum daca sondajul era invers?

    Raspunsul este unul singur: NU.

    Aceeasi schema se discuta si in Germania. Faci sondaje, vezi ca nu e convinsa populatia, mergi in continuare pe burta: este optionala inocularea. Trece timpul, cresti propaganda fricii si dupa cateva luni faci din nou sondaj => procentul se schimba in favoarea opresiunii. Apoi ies cu tupeu si spun: facem referendum. De ce nu ai facut referendum cand cifrele erau proaste?

    https://blacknews.ro/vaccinarea-obligatorie-impotriva-covid-19-sustinuta-de-majoritatea-populatiei-din-germania/

    [...]Prestigiosul cabinet de cercetări și analize de piață a anunțat că 69% dintre persoanele chestionate s-au declarat în favoarea vaccinării obligatorii, iar 23% împotriva acestei măsuri.[...]

    [...]În urmă cu 11 luni, 56% dintre germani doreau, pe 26 decembrie, ca vaccinarea anti-COVID-19 să fie opțională, la doar câteva zile după administrarea primelor vaccinuri în această țară. La acea vreme, doar 33% dintre respondenți sprijineau ideea unei vaccinări obligatorii.[...]
  • Enya 25.11.2021 09:14
    O CAPCANA!

    Libertatea nu poate fi supusa la vot!!

    Dau elvetienii tonul (Elvetia e barlogul ocultei) ca dupa aceea toata lumea sa ceara, iar apoi, dintr-un click, sa iasa in favoarea sistemului.

    Referendumurile sunt bune, sunt democratice, dar noi acum nu mai suntem in democratie, ci in dictatura nazista medicala si orice se propune si e acceptat de catre sistem, e marul otravit!

    Libertatea e consfintita de Constitutie, a supune la vot ceva aparat de Constitutie inseamna a nu recunoaste Constitutia!

    De ce nu se face referendum daca mai vrem sau nu acest sistem criminal de partide si politicieni?

    Libertatea e dreptul nostru fundamental si inviolabil pe care il primim odata cu nasterea si pe care nu are voie sa-l incalce nimeni!


    LIBERTATEA NU SE VOTEAZA!
  • ioansperling 25.11.2021 09:14
    Nu se supunea la vot daca nu erau siguri ca iasa bine! Majoritatea sunt vaccinati asa ca sunt scutiti sa gandeasca!
  • hannah 25.11.2021 16:05
    Si aici ajungem la acel procent de 50%+1 care se va realiza frumos din pix (in Romania).Si banuiesc ca latimea sa noul prim ministru are muuulte pixuri! Dupa ce jocurile vor fi facute si constitutia cosmetizata nitelus, asa ca sa dea bine la guvernanti, ratatii ce conduc amarata asta de tara siluita la greu de ei si de cei din afara, se vor alinia si ei cu restul ratatilor UE, adica vor face referendum ca sa nu zica careva (scuze de cacofonie) ca nu exista democratie. Bineinteles ca vor numara voturile tot ei, doar asa o leaca, ca doar nu-i poate nimeni controla, nu?
    Sa vedeti atunci sarbatoare nationala! De la sine inteles ca va fi sarbatoarea LOR nationala! Si poate cine stie vor scapa nitel fraiele si vor modifica in legi si constitutie si numarul mandatelor si chiar atributiile presedintelui. Si-l vor scoate pe Golferul de la Cotroceni mostenitorul tronului si va imparati pe veci, ca doar le face jocul, nu?
    Deja directivele UE sunt clare si vor fi adoptate, implementate si batute-n cuie si in Romania: Dictatura totala!
    Cu o noua lozinca: "Cine nu-i cu noi, e impotriva UE!"
    Si atunci sa te tii!
    Si scenariul care va deveni realitate, nu film, poate continua. De ce? Pentru ca totul a devanit evident si previzibil, criminalii nici macar nu se mai ascund! Chiar sunt fericiti ca pot face totul fatis.
  • CARMEL 25.11.2021 16:55
    Hai sa vedem ce spun doua studii aparute recent:

    1. Primul este din Israel si trage urmatoarele concluzii:

    - https://www.bmj.com/content/375/bmj-2021-067873

    "In this large population of individuals who received two doses of the Pfizer-BioNTech BNT162b2 vaccine, we found a significantly (P
  • CARMEL 26.11.2021 14:30
    Am observat ca din comentariul postat ieri lipseste o parte esentiala din el. Voi incerca sa repostez, caci sunt doua studii importante.

    1. https://www.bmj.com/content/375/bmj-2021-067873

    "In this large population of individuals who received two doses of the Pfizer-BioNTech BNT162b2 vaccine, we found a significantly (P
  • CARMEL 26.11.2021 15:43
    Incerc din nou sa trimit mesajul complet, caci vad ca pagina anuleaza simbolul mai mic si orice urmeaza dupa el.

    1. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.11.24.21266735v1

    "Am gasit dovezi pentru un risc crescut de infectare cu variantele Beta (B.1.351), Gamma (P.1) sau Delta (B.1.617.2) in comparatie cu varianta Alpha (B.1.1.1.7) dupa vaccinare. Nu s-au constatat diferente clare intre vaccinuri. Cu toate acestea, efectul a fost mai mare in primele 14-59 de zile dupa vaccinarea completa, comparativ cu 60 de zile si mai mult. Spre deosebire de imunitatea indusa de vaccin, nu s-a constatat un risc crescut de reinfectare cu variantele Beta, Gamma sau Delta in raport cu varianta Alpha la persoanele cu imunitate indusa de infectie."

    2. https://www.bmj.com/content/375/bmj-2021-067873

    "In aceasta populatie mare de persoane care au primit doua doze de vaccin Pfizer-BioNTech BNT162b2, am constatat un risc semnificativ mai mare de infectie (P mai mic de (nu imi accepta simbolul in comentariu)0,001) cu SARS-CoV-2 odata cu timpul scurs de la a doua doza de vaccin, dupa cele 90 de zile initiale." (3 luni!!!).
  • Filipan Daniel Marius 27.11.2021 10:59
    Oamenii in general vorbind au ajuns foarte comozi si foarte siguri de sine si de informatiile pe care le detin, multi sunt convinsi de asemenea ca traiesc intr-un sistem care le vrea binele sau cel putin care este neutru, dar in fine, nu vad cum un sistem construit de om ar putea fi neutru .
    Oamenii au fost invatati de zeci de ani cu asa-zise stiri sau asa-zise discutii de cateva minute, cel mult o ora cu intrebari scurte, cu raspunsuri scurte(cu scuze penibile de genul trebuie sa luam reclama), simplificat tot, cu stiinta facuta pentru profit, adica cu frauda .
    Cei care vor avea incredere in sistem clar isi vor lua o teapa de zile mari,
    Steve Kirsch este un inginer, co-inventator al mouseului optic . S-a vaccinat impreuna cu familia, a crezut si el in aceasta poveste pana a inceput sa primeasca telefoane ... a murit cutare prieten .... a murit cutare cunostinta ... dupa administrarea vaccinului .
    Omul deci s-a pus pe treaba si a ajuns la concluzia ca doar in SUA vaccinurile au ucis peste 200.000 de oameni ! Nimeni de la DCD sau din alte structuri nu au spus domnule, ai gresit aici, i s-a spus doar ca a gresit, unde si cum a gresit un om scolit, de succes, un inventator ?
    https://brandnewtube.com/watch/covid-vaccines-have-killed-over-200-000-by-steve-kirsch_MA96CnjsUtBnYiE.html
    Un studiu observational relevant puteti gasi aici, la fel din cate stiu eu nimeni nu a venit sa spuna d-le e gresit, nu e in regula in punctele A, B si C : https://nationalvanguard.org/2020/12/ten-year-study-unvaccinated-children-far-healthier-than-their-vaccinated-peers/
    Vaccinurile sunt trecute ca si produse biologice si atunci nu necesita aprobare standard, studii randomizate, dublu orb, adica o parte primeste tratamentul, cealalta primeste placebo, se colecteaza datele pentru o perioada de cinci ani apoi se trag concluziile privind eficienta si siguranta . Singura plasa de siguranta in cazul lor este raportatea la VAERS care se stie in urma unui studiu ca nu este de incredere, cel mult 10% din totalul efectelor adverse se raporteaza .
    https://thehighwire.com/videos/the-smoking-gun-aluminum-highwire-episode-123/ Practic exista o legatura intre administrarea de aluminiu si autism !
    O fi vaccinarea cea mai mare escrocherie din toate timpurile ?
Ultima oră

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X

09:55

26 aprilie: 38 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl. Începutul unui coșmar care a durat ani de zile. FOTO

09:50

Primul oraș canadian care cere cod QR la intrare și ieșire

09:19

Alexander Lukașenko: ”Câteva zeci dintre cele mai moderne arme nucleare se află în Belarus”

09:09

Gabriela Firea, dezvăluiri din ședința de 16 ore a coaliției, la Marius Tucă Show. De ce a renunțat alianța la ideea unui candidat ”independent” - VIDEO

09:02

A murit Laurent Cantet, câștigător al premiului Palme d'Or în 2008. Cineastul avea 63 de ani

08:51

Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, puși sub acuzare în ”Dosarul Mineriadei”

08:00

26 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Vasilevs, episcopul Amasiei; Sfânta Glafira; Sfinții Mucenici din Dobrogea Chiril, Chindeu și Tasie din Durostor și Axiopolis - CERNAVODĂ DE AZI

22:18

Părintele Ioan Istrati: “Vă spun o taină. 90% din realitatea ființei e inaccesibilă simțurilor trupului”