Elena Udrea, prinsă după ce a fugit din țară în urma condamnării definitive la 6 ani de închisoare. Fosta Șefă a Cancelariei lui Traian Băsescu a fost reținută când încerca să treacă granița dintre Bulgaria și Grecia

De Părău Vlad  /  

Foto: Elena Udrea în custodia vameșilor bulgari (Antena3.ro).

Foto: Elena Udrea în custodia vameșilor bulgari (Antena3.ro).

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZAREA 19:10 Elena Udrea a fost prinsă joi de autoritățile din Bulgaria, în timp ce se îndrepta spre Grecia, după ce a fugit din România în această dimineață prin Vama Giurgiu. Ea a fost oprită de polițiștii bulgari în timp ce se afla în mașină, alături de încă o persoană, în satul Kulata, la granița cu Grecia. Udrea va fi predată autorităților din România pentru a fi încarcerată. Ea a fost condamnată joi, definitiv, la 6 ani de închisoare în dosarul 'Gala Bute', informează Știri pe Surse
 
„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei.

În continuare, se desfășoară activități specifice, în vederea predării femeii către autoritățile din România”, a anunțat IGPR, potrivit Știri pe Surse

„Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanții mass-media față de ieșirea din țară a unei persoane de sex feminin, cetățean român, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera informează următoarele:

Joi, Elena Udrea a fost dată în urmărire de Poliția Română, după ce nu a fost găsită la domiciliul său din Corbeanca. Polițiștii trebuiau să o ridice de acasă pentru a o duce la penitenciar, ea având de executat șase ani de închisoare în dosarul "Gala Bute". Ea a fost dată în urmărire națională, iar Poliția de Frontieră a confirmat că Udrea a plecat din România chiar în ziua condamnării, pe la Vama Giurgiu.

Persoana în cauză a părăsit teritoriul țării în cursul dimineții de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricționat dreptul la liberă circulație de către instituțiile competente.Precizăm faptul că, Poliția de Frontieră Română pune în aplicare, potrivit atribuțiilor stabilite de legislația națională privind organizarea și funcționarea instituției, măsurile de restricționare a dreptului la liberă circulație a persoanelor în condițiile art. 40-41 din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, cu modificările și completările ulterioare.Astfel, din punct de vedere al atribuțiilor instituționale, dacă o persoană, cetățean român, se prezintă la ieșirea din țara și îndeplinește condițiile prevăzute de legislația în domeniu, acesteia i se permite continuarea călătoriei”, a transmis Poliția de Frontieră.
 
ȘTIREA INIȚIALĂ:  Elena Udrea, fost consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale, deputat, ministru al Turismului și fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, a fost condamnată definitiv, astăzi, 07 aprilie 2022, la șase ani de închisoare cu executare, în dosarul „Gala Bute". 
 
Un complet de cinci judecători a stabilit, joi, definitiv, să respingă definitiv căile extraordinare de atac introduse de Elena Udrea și Rudel Obreja în mega-dosarul Gala Bute, astfel că decizia definitivă a acestora de condamnare rămâne valabilă, informează Evenimentul Zilei.

„Respinge ca nefondate contestațiile în anulare ale Elenei Udrea si Rudel Obreja”, a anunțat magistratul asistent.

„Constată că în dosarul adiacent s-a dispus suspendarea deciziei definitive față de reudel Obreaja”, a mai spus acesta.

Decizia este definitivă și a fost luată cu majoritate.

Opinia separată era în sensul rejudecării dosarului.

Un complet de cinci judecători de la ICCJ a ascultat, luni, concluziile procurorului DNA și pe ale avocaților în cadrul contestației în anulare prin care pe de-o parte s-a suspendat decizia definitivă de condamnare din mega-dosarul Gala Bute, iar pe de altă parte se cere acum rejudecarea în faza apelului a cazului, informează Știripesurse.

Este de amintit că pe parcursul judecării acestei căi extraordinare de atac s-a stabilit suspendarea efectelor deciziei definitive de condamnare din dosar, urmarea fiind eliberarea imediată din penitenciar a celor condamnați definitiv la pedepse cu executare între care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea și fostul șef al FRB, Rudel Obreja.

Totodată este de amintit că pe parcursul judecării acestei căi extraordinare de atac completul de judecată a cerut CJUE să spună dacă judecătorii naționali sunt obligați să respecte decizii CCR când ele contravin dreptului fundamental al Uniunii Europene, întrebări la care CJUE a transmis o hotărâre în luna decembrie 2021.

Astfel, la termenul de luni al procesului, instanța a respins o cerere de amânare și a stabilit repunerea pe rol a cauzei după suspendarea decisă la momentul trimiterii întrebărilor către CJUE.

După repunerea pe rol a dosarului magistrații au dat cuvântul, pe rând procurorului DNA și avocaților inculpaților și a părților civile.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Ștefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea), Ana Maria Topoliceanu (fost director al Companiei Naționale de Investiții), Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului) și Tudor Breazu (administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea), au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea. Anchetatorii au descoperit că sumele obținute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri și servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (Organizația București a PDL și Rudel Obreja). 

Citiți și: Traian Băsescu, decizie definitivă a ÎCCJ: A colaborat cu fosta Securitate comunistă. În consecință, va pierde toate beneficiile pe care le au foștii președinți. Reacția lui: Voi face demersurile legale la CEDO! 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
  • Andri 07.04.2022 19:45
    U la la madam udrea..iaca belea
  • Briela 07.04.2022 21:42
    Același scenariu care se repetă de ani și ani de ani de zile - cînd ”serviciile” sau ”agenturili” nu mai au nevoie de tine, te aruncă ca pe o măsea stricată. Ieri Băsescu, azi Udrea, mîine ... alții la rînd.
  • Enya 08.04.2022 00:13
    Escroaca furacioasa nu va mai sfida poporul pe fb vreo cativa ani. Cand te gandesti ca infractoarea asta de joasa speta murdarea Cotroceniul istoric cu tocurile ei… Nu c-ar fi mai breze lighioanele care l-au populat...

    A luat prea putin si nu a luat pentru ce-a furat si distrus! Justitia sistemului!… ca peste tot!

    Au aruncat-o pe pasaroaica asta in groapa cu lei tocmai acum ca sa mai potoleasca clocotul poporului, la fel cum vor face si cu arahat daca sunt semnalele unei revolte, pe care-l ameninta acum, LOOOL, rafila-pandemistul-frate-de-adrenochrome-cu-Raed-Riad-Hayssam-Harun ca-i ia smurduletul din gheare.

    Dar orice-ar face criminalii ce-si zic politicieni, NU TREBUIE SA UITAM NICIODATA GENOCIDUL!!

    Asta e scopul lor si o fac prin toate tertipurile!

    Criminalii de politicieni si eroii trebuie sa plateasca pentru GENOCIDUL pe care l-au facut intre 2020-2022! Aici sa ne uitam, nu la o dama de companie!
  • Urruss 08.04.2022 10:30
    Inchisoarea nu este suficienta. Ar trebui sa le fie confiscate toate averile furate.
    Tot noi cetatenii platim sederea ei in inchisoare, plus ca dupa ce iese din inchisoare se bucura in continuare de banii furati.
  • Nick Cohen 5436 08.04.2022 04:00
    Risu plinsu! Au aruncat-o la gunoi ca pe o zdreanta . Base s-a dat ranit si Leana si-a luat lumea in cap ! :))) Trebuia sa fuga si ea mai demult si nu in Bulgaria, ci in Serbia. Trecea inot pe la Orsova si odata ajunsa la Belgrad lua legatura cu agentul Ghita . Dar lasa ca nu e chiar asa de rau nici la Tirsor . Daca iese iese la munca la croitorie face jumate din pedeapsa.
  • Adryan 08.04.2022 11:07
    Nu era vorba acum despre vinovăția sau nevinovăția lui Udrea ci despre faptul că fusese condamnată de un complet ilegal constituit. Prin această decizie judecătorii au ales să nu mai respecte decizia CCR.

    https://flux24.ro/avocatul-silvia-uscov-despre-solutia-in-dosarul-udrea-o-incalcare-flagranta-a-constitutiei-care-pune-in-pericol-toti-cetatenii-romaniei/
  • OMAGA 08.04.2022 12:19
    Si cand te gandesti ca o astfel de ticaloasa hoata a fost ministru intr-un guvern in Romania... cea care fuge acum de justitie. Oricum dupa un pic de puscarie isi va pastra averea furata, asa cum au facut toti ceilalti. O sa auzim la stiri ca "prejudiciul nu a putut si recuperat".
  • Enya 12.04.2022 09:41
    ... plus confiscari extinse la rudele, prietenii si cunoscutii care au primit donatii, "imprumuturi", "cadouri" de la borfasii zisi politicieni ce ne-au furat si sufletele din noi, nu numai tara si vietile!

    Iar daca n-o va face justitia sistemului (nu corupta, ci fix a sistemului, parte esentiala a sistemului), o va face Justitia Poporului la un moment dat!
  1. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  2. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  3. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  4. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  5. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  6. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

  7. Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

  8. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

  9. Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

  10. De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

Ultima oră

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

21:00

ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

19:50

Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

19:21

Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

19:09

Biserica din lemn de peste două secole din satul Măcăreuca, din Moldova, se poate prăbuși în orice moment

18:40

Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

17:55

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

17:22

CONTROLUL INTERNETULUI. O legislație propusă în SUA ar putea deschide calea către implementarea globală a identificării obligatorii online sub pretextul verificării vârstei

16:37

Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

16:25

Valerian Stan, candidatul PNȚ-MM la Primăria București, despre problemele din Capitală, banii pierduți din PNRR, și averea fabuloasă a doctorului Cîrstoiu

15:17

Suceava ar putea avea un preot ca primar. Cătălin Axinte de la Biserica Sf. Mina va candida din partea AUR

14:46

Se retrage Cătălin Cîrstoiu? Gabriela Firea anunță că situația medicului va fi discutată în weekend

14:37

Fotografia anului 2024: O femeie din Gaza îmbrățișează corpul neînsuflețit al nepoatei sale