Economistul Mircea Coșea, avertisment sumbru, pe fondul crizei din energie: Se vor închide firme, românii vor deveni șomeri! Este posibil chiar și un lockdown

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: Curs de Guvernare

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Economistul Mircea Coșea a declarat că, pe fondul crizei din energie, se așteaptă la falimente pe bandă rulantă.  În opinia fostului ministru, Guvernul Nicolae Ciucă nu are soluții pentru criza energetică. Profesorul de la ASE crede că în următoarele luni, o mulțime de firme vor da faliment, ceea ce va conduce la creșterea șomajului, relatează RomâniaTV.

„Observând cum procedează Guvernul, mă refer la România în principal, nu mă aștept la nimic în viitoarele luni, că Guvernul încearcă să repare niște lucruri care nu sunt de reparat. Trebuia să înceapă cu revizuirea păcatului inițial, care era liberalizarea prețurilor. Acolo trebuia văzut ce se poate face și cum.

Toate aceste plafoane pe care ba le schimbă, ba le mărește, ba le plafonează, nu fac decât să arate că nu e există un concept clar și eficient de rezolvare a problemei energiei în România.

Facturile vor fi mari, vor fi mari și pentru cetățeni, dar nu știu dacă-i pasă cuiva de așa ceva, că vom sta în frig și vom încerca să ne gospodărim fiecare cum putem.

Dar firmele sunt în pericol și firmele sunt cele care țin economia deocamdată, ele țin locurile de muncă și încearcă să creeze ceva.

Statistica din iulie arăta că până în iunie erau aproape 8.000 de firme care au dat faliment din cauza incapacității plății facturilor. Acum s-au mai adăugat altele, nu știm câte, dar foarte multe.

Pentru că economia României nu suportă o astfel de creștere spontană și la nivelul la care e. Deci se vor închide firme, va fi șomaj, o destabilizare economică a întregului ansamblu pe care-l reprezintă economia românească.

Nu văd nicio idee care să ducă la o oarecare îmbunătățire a situației”, a declarat Mircea Coșea, pentru B1TV.

Mai mult decât atât, profesorul de la ASE a avertizat că, în contextul crizei energetice, ar putea urma chiar un blackout:

„Poate să apară un blocaj total la producția de energie pentru că neplata facturilor duce la lipsa de lichiditate la nivelul producătorilor. Producătorii s-au împumutat că nu au primit compensarea, dar asta nu poate să mai continue.

Neprimind compensarea, nici plata facturilor, așa cum s-a calculat ea, producătorul nu mai are mijloace de reluare a producției.

Deci se poate ca producția să fie oprită sau pe jumătate sau un sfert. Un lockdown, din acest punct de vedere e posibil, avem elemente aproape sigure din punct de vedere logic”, a mai subliniat Coșea.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

MOARTE SUBITĂ - FILMUL DOCUMENTAR, TRADUS ÎN ROMÂNĂ

MOARTE SUBITĂ ȘI ÎN ROMÂNIA:

REMEMBER PLANDEMIA: „COLEGII” DE LA REALITATEA PLUS AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ. ALEXANDRA PĂCURARU FEAT VASILE BĂNESCU:

Ion Cristoiu: TOPUL CIOCLILOR APOCALIPTICI și Învingatorii lor între care și ActiveNews

O ALTĂ OPINIE: E timpul să-i băgăm pe toți acești nenorociți la închisoare. Nu iertăm nimic! Au omorât oameni!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
 • iwillneverlookback20 27.09.2022 12:31
  Stati sa vedeti cand va ajunge Ciuca presendinte, atunci va fi jale.
  Altfel vad ca nimeni nu anunta despre protestul din 2 oct
  Romanii oricum vor sta in case comod in frig.
  Nici in pandemie nu au iesit oamenii
 • Enya 27.09.2022 14:05
  "Protestul" din 2 octombrie este hotarat si coordonat de securitate prin jegurile tradatoare autoproclamate patriote.

  In ultimele saptamani, criminalii din parlament au votat toate nenorocirile, si pentru ca oamenii sa nu iasa in strada, si-au pus leprele tradatoare sa anunte "protest" tocmai pe 2 oct., cand de fapt tara trebuia sa-i scoata deja in lanturi de la guvern si parlament!

  In acest moment, in cele 3 cladiri, cu cotroceniul inclus, exista cei mai cumpliti tradatori de popor, tara, inclusiv de specie umana (injectari cu genele demonilor), iar locul lor este mai intai in fata Tribunalului Poporului infiintat pe loc cu cetateni cinstiti si liberi de sistem, iar apoi la Targoviste!!


  Orice protest 1) programat in viitor si nu atunci, pe loc, cand criminalii ne distrug prin adoptari de "legi", de fapt doar crime impotriva umanitatii si 2) programat sambata sau duminica in fata unor cladiri goale, este coordonat 100% de serviciile tradatoare!!

  Asa ii vedeti limpede si pe securistii convertiti in "patrioti", paduchii scosi in fata care trebuie sa duca turma acolo unde spune statul (dusmanul nostru)!
 • Enya ► Enya 27.09.2022 14:33
  Protestul curat trebuie sa fie

  - spontan: acum, pe loc!!!
  - fara "lideri" (vedem mai tarziu, dar asta DUPA ce oprim criminalii, cum ne coordonam, ce trebuie facut si cum trebuie organizata tara)
  - fara cerere, aprobare, notificare, instiintare!!! Cine face asta in numele unui protest este omul sistemului, PUNCT! Pai tocmai criminalilor tai le ceri voie, buzunar incarcat de arginti?!??
  - fara discursuri, fara microfoane, cedari de "cuvantari", cantece patriotice, dansuri, scene, boxe, trasee prestabilite, marsuri prin oras (o porcarie! stai la guvern pana ii scoti in lanturi pe criminali!!!!!!), ci exclusiv cu urlete si tipete!
  - cu blocari de circulatie, economie etc
 • hannah ► Enya 27.09.2022 16:01
  Proteste in strada? Sa fim seriosi! Orice protest aprobat acum este aprobat tot de sistem, adica de lupii paznici la stana! Nu se va schimba nimic, pentru ca nu se vrea mai de sus decat Palatul Cotroceni colivia cucuvelei. Cucuveaua este doar un lingau de talpi europene incaltate in pantofi scumpi marca Bruxelles. Tradatorii de Romania sunt platiti cu bani grei de mmm...UE, ca sa-si poata acoperi linistiti costurile la energie electrica si gaze si sa le ramana ceva si de o excursie in strainezia, o vila sau poate un gandac pe bat! Toata mascarada asta cu meetinguri pasnice, organizate in zilele libere ale conducerii, sunt peste tot in lume, tocmai pentru ca ei ne dau voie! Adevarul ne este ascuns tocmai pentru a fi tinuti in lanturi, unde mai pui ca multi dintre noi daca observam ca ne-a cazut lantul de la gat, ne aplecam si ni-l punem singuri la loc!
  Lumea adevarata asa cum ne-o dorim si dupa care sufletul nostru tanjeste, chiar exista, iar ocultei ii este teama sa nu cumva sa aflem de existenta ei, asa ca se vor plati intre ei si vor incerca sa corupa pana la ultimul, doar-doar prostimea va ramane sclava pe veci si nu va afla ca intr-adevar Dumnezeu exista si a creeat o lume pentru noi.
 • Carbid ► Enya 27.09.2022 16:18
  Târgoviște direct!!!
  Restul sunt opționale in limita timpului disponibil!
 • Tic 27.09.2022 13:35
  Când Gaddafi in Libia le dădea concetățenilor lui energie și combustibili gratis, era criminal și dictator după spusele e vreului tuciuriu O ba mă.
  Acum cu democrații și progresistii ăștia, chiar ne vom trezi în comuna primitivă. Asta da progres. In peșteră, totul la comun, inclusiv păduchii tifosului exantematic!

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. LISTA TUTUROR VACCINIȘTILOR DIN ROMÂNIA. O inițiativă a cititorilor ActiveNews

 2. AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ pentru că devoalam Minciuna Covid. Acum vor amnistie și ne dau lecții de antivaccinism. Să nu uităm să iubim Cioclii Plandemiei: Alexandra Păcuraru și Vasile Bănescu la REALITATEA PLUS. VIDEO

 3. Dacă doriți să revedeți: Propagandă vaccinistă cu vedete, acum ascunsă de Ministerul Sănătății. Joacă: Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Medeea Marinescu, Andreea Căpâlnă Moldovan, Pr. Francisc Doboș, Adi Despot și Irina Nistor. Bonus: Anca Alexandrescu

 4. Studiu halucinant: Nevaccinații sunt scoși vinovați de Sindromul Morții Subite

 5. MIRAREA CIOCLILOR APOCALIPTICI. Cititorii ActiveNews despre LISTA VACCINIȘTILOR: Probabil așa se mirau și naziștii când a fost deschis procesul de la Nuremberg. Tic-Tac...

 6. Până la urmă a murit: India s-a rugat în van pentru actrița Aindrila Sharma, de 24 de ani, cu cheaguri de sânge în creier. Zbor întrerupt: un pilot a decedat. Rapper mort în somn. Italiancă căzută la pământ, polițist american și un activist, morți subit

 7. A VENIT BOMBA: Documente oficiale demonstrează că Anthony Fauci și Bill Gates sunt responsabili pentru dezvoltarea virusului COVID-19 într-un biolaborator. CRONOLOGIA FAPTELOR

 8. Nemaivăzut! În China se scandează pe străzi: Jos Xi Jinping! Jos Partidul Comunist! (VIDEO)

 9. VIDEO: DIN CE ÎN CE MAI MULȚI ROMÂNI MOR SUBIT. AUTORITĂȚILE TAC. Christa Todea Gross: NU Există Sindromul Morții Subite!

 10. Marius Mioc: O persoană inteligentă (medic de meserie) care a dat ortul popii recent. Minim 3 doze, deci va ajunge în rai

Ultima oră

20:03

Semne de Pace? - Biden este gata să discute cu Putin despre Sfârșitul Războiului – Build Back Better în Poligonul de Încercare Ucraina

20:00

Tânărul medic stomatolog Iulian Juncanaru a murit subit în urma unui infarct

19:25

CDC și CNCAV au mințit cu privire la faptul că miocardita provocată de vaccinuri este o problemă minoră: Un studiu german dovedește că 20% din morțile subite sunt cauzate de miocardită

19:05

După ce Zelenski a interzis Biserica Ortodoxă Rusă și SBU a percheziționat biserici și mănăstiri din Regiunea Transcarpatia, Biserica Ortodoxă Română este întrebată de CASD cum ajută credincioșii români din zonă

18:50

Părintele Benedict Cuciureanu a murit subit la numai 56 de ani. Cel mai probabil a decedat în urma unui infarct

17:40

Gafă sinistră: Ciucă l-a botezat pe părintele Cleopa - Cleopatra. Tăpălingeclanțele de la G4Media au schimbat repede Cleopatra cu Cleopa

17:30

Câteva ambasade ucrainene din Europa susțin că au primit pachete care conțin ochi de animal

17:14

Senatorul Rand Paul: Fauci are mâinile pline de sânge... A provocat moartea a 7 milioane de oameni... Nu va scăpa! (VIDEO)

16:50

Brad William Henke, actorul din serialul Orange is the New Black a murit în somn la vârsta de 56 de ani

16:30

Cum se mai promovează vaccinul anticovid la Viena. Primăria postează videoclipuri cu o persoană în costum de vaccin care îi atacă pe cei nevaccinați. VIDEO

16:10

NUMĂRUL DECESELOR CREȘTE: 93 de medici canadieni COMPLET VACCINAȚI au MURIT SUBIT - În acest moment, este o mușamalizare. Și este o neglijență criminală. FOTO/ VIDEO

15:51

Șeful diplomației spaniole, vaccinat regulamentar, a fost testat pozitiv la Covid-19, după ce a dat mâna cu toți oficialii europeni la întrunirea NATO de la București. Sorin Roșca Stănescu: Sunt foarte curios ce reprezentanți au contractat boala

15:30

Nu ne vrea in Schengen, dar ne vrea copiii homosexuali. Propagandă homosexuală pentru copii, în Republica Moldova, sponsorizată de Olanda

15:01

Ipocrizia Germaniei între LGBT, Fotbal și Gazele din Qatar

14:30

2 decembrie 1935: S-a născut Nicolae Labiș, poetul nedreptățit de destin