Economistul Mircea Coșea, avertisment sumbru, pe fondul crizei din energie: Se vor închide firme, românii vor deveni șomeri! Este posibil chiar și un lockdown

De Cătălin Vușcan  /  

Foto: Curs de Guvernare

Foto: Curs de Guvernare

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Economistul Mircea Coșea a declarat că, pe fondul crizei din energie, se așteaptă la falimente pe bandă rulantă.  În opinia fostului ministru, Guvernul Nicolae Ciucă nu are soluții pentru criza energetică. Profesorul de la ASE crede că în următoarele luni, o mulțime de firme vor da faliment, ceea ce va conduce la creșterea șomajului, relatează RomâniaTV.

„Observând cum procedează Guvernul, mă refer la România în principal, nu mă aștept la nimic în viitoarele luni, că Guvernul încearcă să repare niște lucruri care nu sunt de reparat. Trebuia să înceapă cu revizuirea păcatului inițial, care era liberalizarea prețurilor. Acolo trebuia văzut ce se poate face și cum.

Toate aceste plafoane pe care ba le schimbă, ba le mărește, ba le plafonează, nu fac decât să arate că nu e există un concept clar și eficient de rezolvare a problemei energiei în România.

Facturile vor fi mari, vor fi mari și pentru cetățeni, dar nu știu dacă-i pasă cuiva de așa ceva, că vom sta în frig și vom încerca să ne gospodărim fiecare cum putem.

Dar firmele sunt în pericol și firmele sunt cele care țin economia deocamdată, ele țin locurile de muncă și încearcă să creeze ceva.

Statistica din iulie arăta că până în iunie erau aproape 8.000 de firme care au dat faliment din cauza incapacității plății facturilor. Acum s-au mai adăugat altele, nu știm câte, dar foarte multe.

Pentru că economia României nu suportă o astfel de creștere spontană și la nivelul la care e. Deci se vor închide firme, va fi șomaj, o destabilizare economică a întregului ansamblu pe care-l reprezintă economia românească.

Nu văd nicio idee care să ducă la o oarecare îmbunătățire a situației”, a declarat Mircea Coșea, pentru B1TV.

Mai mult decât atât, profesorul de la ASE a avertizat că, în contextul crizei energetice, ar putea urma chiar un blackout:

„Poate să apară un blocaj total la producția de energie pentru că neplata facturilor duce la lipsa de lichiditate la nivelul producătorilor. Producătorii s-au împumutat că nu au primit compensarea, dar asta nu poate să mai continue.

Neprimind compensarea, nici plata facturilor, așa cum s-a calculat ea, producătorul nu mai are mijloace de reluare a producției.

Deci se poate ca producția să fie oprită sau pe jumătate sau un sfert. Un lockdown, din acest punct de vedere e posibil, avem elemente aproape sigure din punct de vedere logic”, a mai subliniat Coșea.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
  • iwillneverlookback20 27.09.2022 12:31
    Stati sa vedeti cand va ajunge Ciuca presendinte, atunci va fi jale.
    Altfel vad ca nimeni nu anunta despre protestul din 2 oct
    Romanii oricum vor sta in case comod in frig.
    Nici in pandemie nu au iesit oamenii
  • Enya 27.09.2022 14:05
    "Protestul" din 2 octombrie este hotarat si coordonat de securitate prin jegurile tradatoare autoproclamate patriote.

    In ultimele saptamani, criminalii din parlament au votat toate nenorocirile, si pentru ca oamenii sa nu iasa in strada, si-au pus leprele tradatoare sa anunte "protest" tocmai pe 2 oct., cand de fapt tara trebuia sa-i scoata deja in lanturi de la guvern si parlament!

    In acest moment, in cele 3 cladiri, cu cotroceniul inclus, exista cei mai cumpliti tradatori de popor, tara, inclusiv de specie umana (injectari cu genele demonilor), iar locul lor este mai intai in fata Tribunalului Poporului infiintat pe loc cu cetateni cinstiti si liberi de sistem, iar apoi la Targoviste!!


    Orice protest 1) programat in viitor si nu atunci, pe loc, cand criminalii ne distrug prin adoptari de "legi", de fapt doar crime impotriva umanitatii si 2) programat sambata sau duminica in fata unor cladiri goale, este coordonat 100% de serviciile tradatoare!!

    Asa ii vedeti limpede si pe securistii convertiti in "patrioti", paduchii scosi in fata care trebuie sa duca turma acolo unde spune statul (dusmanul nostru)!
  • Enya ► Enya 27.09.2022 14:33
    Protestul curat trebuie sa fie

    - spontan: acum, pe loc!!!
    - fara "lideri" (vedem mai tarziu, dar asta DUPA ce oprim criminalii, cum ne coordonam, ce trebuie facut si cum trebuie organizata tara)
    - fara cerere, aprobare, notificare, instiintare!!! Cine face asta in numele unui protest este omul sistemului, PUNCT! Pai tocmai criminalilor tai le ceri voie, buzunar incarcat de arginti?!??
    - fara discursuri, fara microfoane, cedari de "cuvantari", cantece patriotice, dansuri, scene, boxe, trasee prestabilite, marsuri prin oras (o porcarie! stai la guvern pana ii scoti in lanturi pe criminali!!!!!!), ci exclusiv cu urlete si tipete!
    - cu blocari de circulatie, economie etc
  • hannah ► Enya 27.09.2022 16:01
    Proteste in strada? Sa fim seriosi! Orice protest aprobat acum este aprobat tot de sistem, adica de lupii paznici la stana! Nu se va schimba nimic, pentru ca nu se vrea mai de sus decat Palatul Cotroceni colivia cucuvelei. Cucuveaua este doar un lingau de talpi europene incaltate in pantofi scumpi marca Bruxelles. Tradatorii de Romania sunt platiti cu bani grei de mmm...UE, ca sa-si poata acoperi linistiti costurile la energie electrica si gaze si sa le ramana ceva si de o excursie in strainezia, o vila sau poate un gandac pe bat! Toata mascarada asta cu meetinguri pasnice, organizate in zilele libere ale conducerii, sunt peste tot in lume, tocmai pentru ca ei ne dau voie! Adevarul ne este ascuns tocmai pentru a fi tinuti in lanturi, unde mai pui ca multi dintre noi daca observam ca ne-a cazut lantul de la gat, ne aplecam si ni-l punem singuri la loc!
    Lumea adevarata asa cum ne-o dorim si dupa care sufletul nostru tanjeste, chiar exista, iar ocultei ii este teama sa nu cumva sa aflem de existenta ei, asa ca se vor plati intre ei si vor incerca sa corupa pana la ultimul, doar-doar prostimea va ramane sclava pe veci si nu va afla ca intr-adevar Dumnezeu exista si a creeat o lume pentru noi.
  • Carbid ► Enya 27.09.2022 16:18
    Târgoviște direct!!!
    Restul sunt opționale in limita timpului disponibil!
  • Tic 27.09.2022 13:35
    Când Gaddafi in Libia le dădea concetățenilor lui energie și combustibili gratis, era criminal și dictator după spusele e vreului tuciuriu O ba mă.
    Acum cu democrații și progresistii ăștia, chiar ne vom trezi în comuna primitivă. Asta da progres. In peșteră, totul la comun, inclusiv păduchii tifosului exantematic!
Ultima oră

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)

11:52

Presa nu mai ține pasul cu victoriie lui Trump

10:48

Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, la Parchetul General în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat acasă

10:41

Politico: SUA au trimis în secret ATACMS cu rază lungă în Ucraina – iar Kievul le-a folosit

09:34

Inepția Zilei. Beatrice Mahler: Masca nu ne ajută la praful saharian. ”Este foarte fin”. Dar în cazul COVID, un virus invizibil, ne-a ajutat, nu?

09:01

”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local

08:48

Expoziție de lenjerie intimă, deschisă într-o biserică catolică din Veneția

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC