După înfrângerea umilitoare la europarlamentare, coalița guvernamentală din Austria amână până în septembrie alegerile parlamentare

De Andrei Nicolae  /  

Foto - Karl Nehammer

Foto - Karl Nehammer

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul austriac Karl Nehammer a confirmat marți că actuala coaliție guvernamentală formată din conservatori și ecologiști va convoca alegerile parlamentare în 29 septembrie, la finalul mandatului de cinci ani al legislativului, informează Agerpres.

Confruntarea la urne cu Dreapta va avea loc așadar la termenul cel mai îndepărtat permis de lege, după ce Partidul Libertății (FPO) a câștigat alegerile europarlamentare de duminică, deși a obținut cu doar un punct procentual mai mult decât Partidul Poporului (OVP) condus de Nehammer.
 
Citiți și: Parlamentul European, viraj brusc spre dreapta după alegeri: Înfrângeri umilitoare pentru Macron, Scholz și Nehammer

Sondajele de opinie creditează FPO cu un avans clar față de rivalii politici, în contextul lipsei de popularitate a actualului guvern de la Viena, marcat de o serie de crize - de la pandemia de COVID-19 la inflația mult peste media Uniunii Europene. Același tip de studii anticipaseră însă o diferență mai mare decât cea consemnată până la urmă în favoarea formațiunii anti-imigrație la alegerile pentru Parlamentul European.

Cancelarul a scris pe platforma X că data alegerilor va fi oficializată miercuri în ședința de guvern.
 
Vedeți și. Primul Sondaj după ce a anunțat dizolvarea Parlamentului: Macron va fi Zdrobit
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Tic 12.06.2024 17:35
    Păi,da,ca să aibe timp să dragă busuiocul si să "aranjeze" ca lumea alegerile.Să mai prostească oamenii,să mai dea repede cetățenie unor migranți care să îi voteze ,dar mai ales să pună la punct voturile prin corespondență,lucru la care are experiență de la trecutele alegeri după puciul contra dreptei in urma diversiunii Ibiza.
Ultima oră

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump

12:13

Un susținător al lui Trump spune că a avertizat Serviciile Secrete despre prezența unui bărbat înarmat cu câteva minute înainte de atac: ”De ce nu l-au scos de pe scenă?”

12:01

Biden condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump și îndeamnă la unitate