După ajutorul de 61 de miliarde de dolari, SUA intenționează să trimită mai mulți consilieri militari în Ucraina

De Andrei Nicolae  /  

Foto: Washington Post

Foto: Washington Post

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite, care tocmai au alocat un nou ajutor de 61 de miliarde de dolari (56 de miliarde de euro) Ucrainei, plănuiesc să trimită acolo mai mulți consilieri militari, într-un moment în care armata rusă pare să fi luat ascensiunea, relatează ziarul online american Politico, citându-l pe generalul Pat Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului, potrivit mariustucă.ro.

SUA ia în considerare trimiterea de consilieri militari suplimentari la ambasada de la Kiev, cea mai recentă demonstrație a angajamentului american față de Ucraina, deoarece Rusia pare să câștige avânt în conflictul de doi ani.

Consilierii nu ar fi într-un rol de luptă, ci mai degrabă ar sfătui și sprijini guvernul și armata ucraineană, potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder.

„De-a lungul acestui conflict, Departamentul de apărare american (DOD) a revizuit și a ajustat prezența noastră în țară, pe măsură ce condițiile de securitate au evoluat. În prezent, luăm în considerare trimiterea mai multor consilieri suplimentari pentru a spori Biroul de Cooperare pentru Apărare (ODC) de la Ambasadă”, a spus Ryder într-o declarație pentru POLITICO, menționând că „personalul este supus acelorași restricții de călătorie ca toți angajații ambasadei.

ODC „efectuează o varietate de misiuni de consiliere și sprijin (non-combat) și, deși are personal exclusiv din DOD, este încorporat în Ambasada SUA, sub autoritatea șefului misiunii, ca și restul Ambasadei”, a adăugat Ryder. .

Ryder a refuzat să discute despre un anumit număr de personal „din motive de securitate operațională și de protecție a forței”.

Trupele suplimentare vor sprijini eforturile de logistică și de supraveghere pentru armele pe care SUA le trimit Ucrainei, potrivit patru oficiali americani și o persoană familiară cu planurile, cărora li sa acordat anonimatul pentru a vorbi despre un subiect sensibil.

Noul contingent va ajuta, de asemenea, armata ucraineană cu întreținerea armelor, potrivit unuia dintre oficialii americani și persoanei cunoscute.

O mână de trupe americane s-au desfășurat deja pentru rotații scurte atașate ambasadei de la Kiev, au declarat doi dintre oficiali americani. Personalul respectiv ajută cu supravegherea și securitatea ambasadei.

Nu era clar câte trupe americane suplimentare vor fi trimise în cele din urmă în Ucraina, dar doi dintre oficialii americani au spus că numărul va ajunge până la 60.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Tic 21.04.2024 19:59
    Tot ce se întâmplă în laboratorul complexului militaro- tehnologic numit ucraina,vom plăti noi.Toată digitizarea,toate experimentele chimice,militare,biologice,au loc sub masca razboiului.Acolo merg banii. "Elitele" si-au stabilit un stat major sub toate aspectele, inclusiv laboratoare biologice,plante si animale modificate genetic care sa intre pe piața europeană,injectate,vaccinate,pline de otrăvuri,sub pretextul "săracii ucraineni" ,pt ca altfel produsele americane nu sunt acceptate de standardele europene stabilite înainte de "razboi".Si chinezii au terenuri agricole In ucraina ,iar Rusia pravoslavnica face jocul prin faptul ca împiedicând exporturile agricole ucrainene prin Marea Neagră către țările cu care aveau relații înainte de "invazie",acum acestea rămân in Europa fără controale de calitate si fără taxe.
  • Wolf Edmond 21.04.2024 21:53
    Având în vedere că toți ukrainienii se nasc din burta mamei lor operatori de instalații Patriot, tancuri Abrams, tunuri M777 Howitzer, instalații M270 MLRS, misile Storm Shadow, etc,, toate avansate, este lesne de înțeles rolul consilierilor militari americani, engleze, francezi și de alte neamuri. În plus toți ukrainienii se nasc din burta mamei lor poligloți avansați ca și instalațiile militare occidentale pe care le primesc.
    Cu alte cuvinte, terminalele de prelucrare și transmitere informațiilor culese de sateliții americani și tehnica avansată occidentală cu inscripții în limba producătorului sunt mânuite toate de oamenii producătorului. În nici un caz de ukrainienii poligloți declarați din burta mamei însă vorbitori de limbă slavă.
    Păi cine mai învață engleze și franceza intensiv? Recruții ăia trecuți de 45 de ani și obosiți de la vodcă, strung și coasă? Că ăia cu studii au dat șpaga și au tulit-o peste granițe. Peste multe granițe.
    Orice prost înțelege ce caută „consilierii” militari occidentali în Ukraina. Ăia sunt doar militari, nu consilieri.
  • ProstulSatului 21.04.2024 23:54
    Corect!
  • ProstulSatului 21.04.2024 23:52
    Poate americanoizii să trimită 100 de miliarde de dolari și câți supervizori la kiev doresc ei, că nu face decât să mai prelungească metastaza canceroasă din ucraina pentru scurt timp. Iar la final tot un fiasco scrie pe acest proiect american de a slăbii rusia numeric și economic.
  • ProstulSatului 21.04.2024 23:58
    Miliardele se vor evapora iar așa zișii consilieri care de fapt ei sunt cei ce va folosii tehnica militară occidentală că restul și au luat concediu definitiv vor ajunge acasă cu picioarele... înainte. Că de... așa e la război.
  • Tic 22.04.2024 10:06
    Miliardele sunt de fapt recuperarea investiției scutului roșu& co,alias blackrock,vanguard,etc.,adică a "elitelor",recuperare pe care o plătim noi,americanii.Australienilor si japonezilor,coreenilor,le vine randul cand va fi povestea cu Taiwanul.Episodul următor.
  • Wolf Edmond 22.04.2024 11:56
    Ce s-a întâmplat de fiecare dată când sateliții SUA au fost pe punctul de a fi înfrânți categoric? Koreea de Sud, Vietnamul de Sud, etc. Au intervenit americanii și trupele NATO în mod direct. Evident au pierdut de fiecare dată în ciuda avansului lor tehnologic.
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO