După Ciucă, și Ciolacu vrea să modifice Constituția. Nu știe exact ce, dar vrea ca procesul să fie „pornit repede”

De Părău Vlad  /  

Foto: Ciucălacu, acvila bicefală prezidențială.

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu (PSD) a făcut, marți, mai multe precizări pe tema modificării Constituției, legea fundamentală a statului. El a subliniat că schimbarea Constituției „este un demers care trebuie pornit”, dacă tot „există această coaliție cu o asemenea majoritate în Parlament, îți propui și lucruri mai îndrăznețe și mai mărețe” și că, dacă se va purcede la revizuirea Constituției, dezbaterea ar trebui să pornească de la ultima tentativă pe această temă. Ne amintim că legea fundamentală a fost gândită în contextul ieșirii României de sub dictatura comunistă, motiv pentru care a prevăzut multe opreliști de la încălcarea drepturilor și libertăților cetățenești, pentru a preveni eventuale derapaje totalitare ulterioare. În mod special, Constituția le-a stat în gât politicienilor atât de „dreapta” cât și de „stânga” în timpul stării de urgență și de alertă prilejuite de pandemia de coronavirus, când majoritatea restricțiilor, precum și impunerea certificatului Covid la locul de muncă sau vaccinarea obligatorie s-au dovedit a fi neconstituționale. Or, o schimbare a Constituției era anticipată încă de la finele anului 2021, după cimentarea actualei majorități PSD - PNL - UDMR. Constituția României postdecembriste a fost revizuită o singură dată, în 2003, în contextul pregătirii semnării tratatului de aderare la U.E., pentru anul 2005, integrarea devenind efectivă la 1 ianuarie 2007.  
 
Citiți și: Marcel Ciolacu cere schimbarea Constituției chiar de Ziua Constituției și vrea ca parlamentarii fără mască să-l protejeze mai bine decât cele 3 doze de Pfizer pe care se pare că și le-a făcut degeaba

Actuala majoritate PSD-PNL din Parlament îl predispune pe Ciolacu la „lucruri mai îndrăznețe și mai mărețe”

Scimbarea Constituției „este un proces amplu, după cum bine știți, și urmează printr-o dezbatere cu toate instituțiile, o dezbatere în Parlament. Dar, de obicei, când ai majorități atât de consistente cum există această coaliție cu o asemenea majoritate în Parlament îți propui și lucruri mai îndrăznețe și mai mărețe.

Știți foarte bine că a mai existat o dată o încercare de modificare a Constituției, presupun că trebuie pornit de la acele dezbateri”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, 10 mai, la sediul Parlamentului, potrivit Național.ro
 
Citiți și: Guvernul Ciucă debutează cu un atentat la siguranța națională: regionalizarea României prin schimbarea Constituției. Visul UDMR și al Grupului de la Cluj, recunoscut de Kelemen Hunor: descentralizarea este un alt nume pentru autonomie

Ciolacu: „Societatea se modernizează”, DAR „nu consider că trebuie modificate atribute de la președinte”

Pe principiul „să fie reformă primesc, dar să nu se schimbe nimic”, liderul PSD o ține îninte cu modernizarea societății, deci și a legii fundamentale, dar nu în cazul președintelui care, în primii 6 ani de mandat, nu a făcut decât să șteargă pe jos cu formațiunea social-democrată, încălcând astfel tocmai Constituția pe care vrea s-o schimbe Marcel Ciolacu.

„Societatea se modernizează, provocările sunt, după cum vedem, cu totul altele. Cred că nimeni nu se mai aștepta în Europa să avem de-a face cu un război. Și atunci trebuie privite toate unghiurile și sunt ferm convins că vor fi mai multe opinii”, a mai spus Ciolacu. Această declarație anticipează posibile derogări de la inviolabilitatea drepturilor și libertăților constituționale sub pretextul războiului.

Întrebat dacă atribuțiile președintelui ar trebui modificate, Ciolacu a dat un scurt, dar cât se poate de clar: „Nu, eu nu consider că trebuiesc modificate atribute de la președinte”. Prin aceasta, se înțelege și faptul că actuala majoritate parlamentară nu ia în calcul câtuși de puțin posibilitatea schimbării formei de guvernământ pentru o revenire la monarhia constituțională, abolită cu forța de comuniști din 1948 și de urmașii lor de după 1989. 
 

Liderul PSD, despre modificarea Constituției: Ar fi cazul să pornim acest demers, ținând cont și de majoritatea pe care o avem în Parlament. Ar trebui constituită o comisie specială, cum se face acum și cu Legile Siguranței Naționale

Încă nu se știe când ar putea fi inițiat un asemenea demers de reformă constituțională. Ciolacu a mai opinat, însă, că ar trebui să se constituie o comisie specială la nivelul Parlamentului. „Este un demers care trebuie pornit. Eu astăzi am făcut un anunț că ar fi cazul să pornim acest demers, ținând cont și de majoritatea pe care o avem.

Cred că ar trebui constituită o comisie specială, fiind și de la Cameră și de la Senat, cum se face acum și cu Legile Siguranței Naționale și, acolo, pornit acest demers”, a conchis Ciolacu.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

MOARTE SUBITĂ - FILMUL DOCUMENTAR, TRADUS ÎN ROMÂNĂ

MOARTE SUBITĂ ȘI ÎN ROMÂNIA:

REMEMBER PLANDEMIA: „COLEGII” DE LA REALITATEA PLUS AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ. ALEXANDRA PĂCURARU FEAT VASILE BĂNESCU:

Ion Cristoiu: TOPUL CIOCLILOR APOCALIPTICI și Învingatorii lor între care și ActiveNews

O ALTĂ OPINIE: E timpul să-i băgăm pe toți acești nenorociți la închisoare. Nu iertăm nimic! Au omorât oameni!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Maria888 10.05.2022 22:21
  La Referendumul Coalitiei pentru Familie cand s-a cerut clarificarea notiunii de casatorie, ca intre barbat si femeie, imediat a intervenit, ca un sfat doar, Ambasada USA care a zis, offtopic si chiar la subiect, ca sa avem grija cu reviziurea Constitutiei deoarece Constitutia reprezinta garantia democratiei si daca modificam Constitutia se poate pune in pericol democratia.
  Ma astept, ca si de aceasta data, Statele Unite sa intervina salvator cu un sfat, acelasi sfat, care este generic si foarte util in general - Constitutia nu se schimba, caci este act constitutiv. Chiar daca nu mi-a convenit la Referendum si am vrut sa se schimbe am recunoscut ca argumentul americanilor avea sens. Eu atunci am votat sa se schimbe, nu s-a schimbat, domnul Ciuca poate ar zice sa nu las amaraciunea sa imi intunece judecata si sa il las si pe el sa incerce sa schimbe.
  Sa incerce dar cu referendum. Si daca incearca ma astept ca americanii sa rasara din nou cu sfatul cel util.
 • Alex TG 11.05.2022 00:13
  Dupa principiul "Tara arde si babele se piaptana" asa si Ciolacu & Co. s-au trezit brusc in timpul pandemiei ca trebuie neaparat sa fie schimbata constitutia. Dar, de la inceput nu era clar de ce vor sa o schimbe, care sunt motivele, astfel incat pare foarte suspecta aceasta dorinta. Cu atat mai mult cu cat, in timpul pandemiei, dictatorilor medicali le-a stat in gat constitutia..

  Si Ciolacu, ca multi altii, in pandemie a jucat la doua capete, ba era contra, ba era pro vaccinare, alteori tacea cand trebuia sa vorbeasca si lua o pozitie neutra.

  Asadar trebuie foarte mare precautie cu oamenii astia instabili si trebuie sa stam cu ochii pe ei, ca ceva nu miroase a bine cu demersul acesta, cu atat mai mult cu cat, la nivel mondial, tot incearca clica Rotschild, Gates, OMS si ceilalti mafioti sa atace si sa erodeze puterea constitutiilor statale pentru a putea coordona centralizat, facil si fara oprelisti, viata tuturor oamenilor de pe pamant.

  Trebuie sa ne mai gandim si la faptul ca nu numai PSD-ul o sa fie decident pentru modificari constitutionale, ci si PNL-ul si UDMR-ul. Si sa nu ne imaginam ca oportunistii de la UDMR o sa fie de acord, asa pur si simplu, cu orice modificari, fara sa aiba si ei ceva profit din asta.

  In concluzie, daca era vorba de un parlament de oameni cinstiti si de incredere, te-ai fi putut gandi ca o modificare de constitutie nu ar aduce decat beneficii si garantii suplimentare pentru libertatea si siguranta cetatenilor Romaniei, dar cu cloaca de fripturisti fara nici un fel de coloana vertebrala, riscurile sunt enorme si, inca o data, trebuie sa fim foarte atenti pt. ca aceasta schimbare poate reprezenta un pericol major, determinant pentru tot ce se va intampla in viitor.

  Un lucru pe care personal l-as dori modificat, ar fi ca mandatul presedintelui sa fie de 4 ani, nu de 5. Este mult prea lunga perioada de 5 ani si daca ajunge presedinte un idiot ti se pare ca nu mai scapi de el..
 • Mircea Dragan 11.05.2022 19:07
  Ciolacu refuza sa inteleaga ca-n 89 nu l-am dat jos pe Ceausescu sa punem in locul lor pe el pe Dancila , Citu, Bulai si toti hotii din politica,.
  Daca se modifica o singura virgula din Constitutie o sa iasa rau ptr ei.
 • Mircea Dragan 12.05.2022 10:21
  Averea statului este proprietatea intregului popor! Asa a fost pana in 89! Din 89 nu s-a mai construit nimic asa ca totul este al nostru. S-a construit cu poporul ptr popor! Sau minteau comunistii.

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. LISTA TUTUROR VACCINIȘTILOR DIN ROMÂNIA. O inițiativă a cititorilor ActiveNews

 2. AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ pentru că devoalam Minciuna Covid. Acum vor amnistie și ne dau lecții de antivaccinism. Să nu uităm să iubim Cioclii Plandemiei: Alexandra Păcuraru și Vasile Bănescu la REALITATEA PLUS. VIDEO

 3. Dacă doriți să revedeți: Propagandă vaccinistă cu vedete, acum ascunsă de Ministerul Sănătății. Joacă: Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Medeea Marinescu, Andreea Căpâlnă Moldovan, Pr. Francisc Doboș, Adi Despot și Irina Nistor. Bonus: Anca Alexandrescu

 4. Studiu halucinant: Nevaccinații sunt scoși vinovați de Sindromul Morții Subite

 5. MIRAREA CIOCLILOR APOCALIPTICI. Cititorii ActiveNews despre LISTA VACCINIȘTILOR: Probabil așa se mirau și naziștii când a fost deschis procesul de la Nuremberg. Tic-Tac...

 6. Până la urmă a murit: India s-a rugat în van pentru actrița Aindrila Sharma, de 24 de ani, cu cheaguri de sânge în creier. Zbor întrerupt: un pilot a decedat. Rapper mort în somn. Italiancă căzută la pământ, polițist american și un activist, morți subit

 7. A VENIT BOMBA: Documente oficiale demonstrează că Anthony Fauci și Bill Gates sunt responsabili pentru dezvoltarea virusului COVID-19 într-un biolaborator. CRONOLOGIA FAPTELOR

 8. Nemaivăzut! În China se scandează pe străzi: Jos Xi Jinping! Jos Partidul Comunist! (VIDEO)

 9. VIDEO: DIN CE ÎN CE MAI MULȚI ROMÂNI MOR SUBIT. AUTORITĂȚILE TAC. Christa Todea Gross: NU Există Sindromul Morții Subite!

 10. Marius Mioc: O persoană inteligentă (medic de meserie) care a dat ortul popii recent. Minim 3 doze, deci va ajunge în rai

Ultima oră

21:10

Un profesor emerit de la Universitatea Kyoto avertizează că miliarde de vieți ar putea fi în pericol din cauza vaccinurilor anti-Covid. Prof. Dr. Sucharit Bhakdi spunea același lucru. VIDEO

20:55

Două cutremure slabe azi în România dar unul mai neobișnuit, în zona lacului Amara, la o adâncime de doar 8 km

20:03

Semne de Pace? - Biden este gata să discute cu Putin despre Sfârșitul Războiului – Build Back Better în Poligonul de Încercare Ucraina

20:00

Tânărul medic stomatolog Iulian Juncanaru a murit subit în urma unui infarct

19:25

CDC și CNCAV au mințit cu privire la faptul că miocardita provocată de vaccinuri este o problemă minoră: Un studiu german dovedește că 20% din morțile subite sunt cauzate de miocardită

19:05

După ce Zelenski a interzis Biserica Ortodoxă Rusă și SBU a percheziționat biserici și mănăstiri din Regiunea Transcarpatia, Biserica Ortodoxă Română este întrebată de CASD cum ajută credincioșii români din zonă

18:50

Părintele Benedict Cuciureanu a murit subit la numai 56 de ani. Cel mai probabil a decedat în urma unui infarct

17:40

Gafă sinistră: Ciucă l-a botezat pe părintele Cleopa - Cleopatra. Tăpălingeclanțele de la G4Media au schimbat repede Cleopatra cu Cleopa

17:30

Câteva ambasade ucrainene din Europa susțin că au primit pachete care conțin ochi de animal

17:14

Senatorul Rand Paul: Fauci are mâinile pline de sânge... A provocat moartea a 7 milioane de oameni... Nu va scăpa! (VIDEO)

16:50

Brad William Henke, actorul din serialul Orange is the New Black a murit în somn la vârsta de 56 de ani

16:30

Cum se mai promovează vaccinul anticovid la Viena. Primăria postează videoclipuri cu o persoană în costum de vaccin care îi atacă pe cei nevaccinați. VIDEO

16:10

NUMĂRUL DECESELOR CREȘTE: 93 de medici canadieni COMPLET VACCINAȚI au MURIT SUBIT - În acest moment, este o mușamalizare. Și este o neglijență criminală. FOTO/ VIDEO

15:51

Șeful diplomației spaniole, vaccinat regulamentar, a fost testat pozitiv la Covid-19, după ce a dat mâna cu toți oficialii europeni la întrunirea NATO de la București. Sorin Roșca Stănescu: Sunt foarte curios ce reprezentanți au contractat boala

15:30

Nu ne vrea in Schengen, dar ne vrea copiii homosexuali. Propagandă homosexuală pentru copii, în Republica Moldova, sponsorizată de Olanda