Drulă îl denunță pe Cițu pentru cele 120 de milioane de vaccinuri: El și-a asumat. A spus: „Eu cu Ursula suntem în alte legături, cumpărăm cât zic eu”. Cîțu și Gheorghiță ar putea înfunda pușcăria pentru frauda de un miliard de euro. Rafila strânge lațul

De Victor Roncea  /  

Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cătălin Drulă intervine în scandalul achiziției de „vaccinuri” Covid și face acuzații dure la adresa lui Florin Cîțu, care la rândul lui vrea să scape de ancheta DNA dând vina pe șefa Comisiei Europene. Președintele interimar al USR susține că fostul premier miza pe o campanie de vaccinare foarte mare și voia să își lege succesul de asta. La frauda achiziției dubioase de 120 de milioane de doze sunt complici indirecți și col. Valeriu Gheorghiță, fostul șef al CNCAV, și Raed Arafat, șeful ilegal al DSU, cât și liota de propagandiști pro-vaccinare, cel mai probabil plătită la negru sau prin contracte mascate.

Dar mai întâi un Remember din 20 aprilie 2021, de acum exact un an, când propaganda neagră era în toi:

Florin Cîțu: „Vă spun același mesaj pe care îl spun în fiecare zi: vaccinarea este singura soluție de a ieși din această pandemie. Avem acum dozele necesare, avem mai multe. Putem, dacă avem succes, să vaccinăm mai mult de 5 milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai, deci, avem dozele pentru așa ceva. Avem doze pentru mai mult de 10 milioane de persoane până la sfârșitul lunii iulie, deci, doar trebuie să transmitem mesajul că singura soluție de a reveni la normalitate, de a avea o viață normală, de a merge la concerte, la teatre, la restaurante, să călătorim, să avem o viață normală este să ne vaccinăm. De aceea, facem toate aceste eforturi. De partea cealaltă, din sectorul privat, avem toată susținerea în ONG-uri care ne susțin această campanie, deci, cred că deja este un efort important. Ceea ce facem noi acum este să eliminăm acele voci care mai există împotriva acestei campanii de vaccinare. Orice voce împotriva campaniei de vaccinare, de oriunde ar veni această voce, subminează un efort al nostru, al tuturor de a reveni la normalitate cât mai curând. Vreau să fie foarte clar: orice voce care subminează această campanie de vaccinare subminează efortul nostru de a reveni la normalitate cât mai curând!

Vă mulțumesc mult de tot, atât am avut de declarat astăzi. Domnul Gheorghiță va prelua de acum conferința de presă, pe care o face săptămânal deja. Vă mulțumesc mult de tot! (Sursă: Conferință de presă susținută de premierul Florin Cîțu, președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV, pe 20 aprilie 2021)

Ulterior, cel mai prost premier al României a intrat mai mult în detalii, și „vocile” - multe din capul lui - au devenit de-a dreptul ale unor „teroriști”.

ActiveNews a semnalat în repetate rânduri, pe vremea când toată presa mituită de Guvern tăcea chitic, frauda cu achiziționarea celor 120 de milioane de doze de seruri experimentale Covid în contextul în care peste 50% dintre români refuzau ferm vaccinarea. Rezultă că cei 8 milioane de români „vaccinați” (cifra este din burta colonelului Valeriu Gheorghiță și nu poate fi verificată din surse independente) ar fi urmat să fie injectați de 15 ori.

Afacerea vaccinurilor „gratuite” costă românii 1.219.335.093,89 EURO. Pentru acești bani aruncați, cu care se puteau ridica de la zero trei spitale complet utilate, Cîțu și toată gașca vaccinistă trebuie să plătească. De asemenea, Parchetul General are datoria să înceapă investigarea numeroaselor cazuri de morți subite din rândul românilor și, în baza autopsiilor, să-i tragă la răspundere pe toți propagandiștii care au susținut că „vaccinurile” Covid sunt „sigure și eficiente”.

Iată că acum, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea blocarea contractului după exemplul dat deja de Polonia, care a refuzat orice nouă achiziție și plată a contractelor secrete perfectate de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen cu șeful Pfizer, Albert Bourla.

ActiveNews a publicat încă din iulie 2021 despre Interesele secrete pentru care Ursula von der Leyen vrea să vaccineze toată Europa de cel puțin 3 ori. De asemenea, ActiveNews a fost prima publicație din România care a informat că Oficiul Ombudsman (tip Avocatul Poporului) al Uniunii Europene a declanșat oficial o investigație asupra Ursulei von der Leyen pentru a obține corespondența acesteia cu Albert Bourla de dinaintea semnării contractelor secrete pentru cumpărarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin Covid.

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, marți, că Florin Cîțu a fost cel care și-a asumat achiziția vaccinurilor, precizând că „transformaseră Ministerul Sănătății într-un notar care semna comenzile cu vaccinuri negociate de Cîțu”.

„Florin Cîțu era premierul, CNCAV-ul cu vaccinuri era la el, ei transformaseră Ministerul Sănătății într-un notar care semna comenzile cu vaccinuri negociate de Cîțu. (...) Florin ne-a spus: Am eu, Ursula, suntem în alte legături, cumpărăm atâtea că am spus eu. El și-a asumat. Noi aveam un interval minim și maxim, el a luat la maxim vaccinurile, pe acel interval, pe un poker, cum face cu toată cariera lui politică, aruncat aiurea, dar era premier”, a declarat fostul ministru al Transporturilor, potrivit agenției News.ro citată de România TV.

Acesta a mai spus că Florin Cîțu „miza pe o campanie de vaccinare foarte mare și voia să își lege succesul de asta”. În realitate, potrivit cifrelor oficiale, care și acestea sunt umflate, s-au vaccinat doar 8 milioane de români, sub 40% din populația țării.

Drulă a mai afirmat că în ședința de Guvern a asistat la această discuție privind vaccinurile: „În ședința de Guvern știu explicit că am asistat la discuția asta (..) și Cîțu a spus, hai să spun în engleză, ca să înțeleagă și el: ”It s on me, adică eu am făcut-o. Nu are nici partea de asumare”, a mai spus Drulă.

Stenogramele ședințelor de Guvern pot dovedi multe dintre aceste afirmații.

Tododată, în același timp cu șutul dat de șeful PSD, Marcel Ciolacu, la Răzvan Dumitrescu în emisiune, evidențiat de maestrul Ion Cristoiu în Jurnalul său TV (VIDEO AICI), și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, intervine cu o declarație fulminantă:

„România nu era obligată să accepte acele tranșe de vaccin”

Rafila a anunțat că dorește renegocierea contractelor de achiziție a vaccinurilor împotriva COVID-19, precizând că acestea sunt valabile până în 2023 și prevăd cumpărarea unor cantități mari, semnalează RTV.

„Avem niște obligații contractuale. (...) Contractele durează până în anul 2023 și noi încercăm să facem tot ce putem din punct de vedere al Ministerul Sănătății. Am informat Guvernul, am informat Președinția României, încercăm prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe să vedem dacă sunt și alte țări în această situație încât să avem o voce puternică la nivel european sau mai puternică la nivel european, să vedem care este posibilitatea declarată de renegociere a acestor contracte care să prevină risipa banilor publici”, a spus Alexandru Rafila.

El mai afirmă că România a primit, în luna mai a anului trecut, o „solicitare expresă” prin care i se cerea să spună dacă dorește cota-parte de vaccin anti-COVID achiziționată la nivelul Uniunii Europene, însă nimeni din România nu a răspuns, iar în aceste condiții a fost considerat acord tacit, astfel că România a contractat 39 de milioane de doze pentru anul în curs și anul următor, conform RTV. Rafila reiterează că în cursul anului 2021 România ar fi avut posibilitatea de a refuza unele tranșe de vaccin anti-COVID.

Cu o apărare foarte slabă, potrivită caracterului lui - demontată de altfel chiar de partenerii lui de guvernare de la USR - fostul premier Florin Cîțu a susținut că ministerul Sănătății putea să spună că nu face comanda și Ministerul de Finanțe că nu face plata.

Dar ne aducem aminte că chiar din acest motiv, pentru că nu a vrut să oficializeze frauda cu numărul imens de doze de ser experimental Covid, fostul ministru de Finanțe, Alexandru Nazare, a fost silit să-și dea demisia din Guvern, după cum reamintește activistul civic și fostul revoluționar Marius Mioc, autorul cărții „C0vid, minciuna veacului”. Iar însuși Cîțu i-a luat locul, ca interimar.

Nazare a ieșit ieri în public și i-a dat replica: „Din această declarație pare că nu a pierdut doar controlul, pare că a pierdut și simțul realității domnul Cîțu.”

În plus el afirmă răspicat:

Stenogramele vorbesc

„Nu ne-a obligat nimeni (să achiziționam vaccinurile - n.r.). Fostul premier (Florin Cîțu - n.r.) prezintă un film complet paralel cu realitatea. Noi aveam un mecanism în care aveam opțiunea să cumpărăm sau nu în funcție de nevoi.

Opțiunea a fost să cumpărăm. Vă dați seama că eu dacă nu am fost de acord cu actul normativ, nu am fost de acord nici cu plățile.

Nu am vrut să semnez memorandumul respectiv (documentul prin care se stabilea numărul de vaccinuri necesare până la sfârșitul anului 2023 - n.r. ) și am explicat în mai multe ședințe de Guvern. Stenogramele pot proba acest lucru.

Un calcul simplu legat de populația României și calculând și a treia doză ne arăta că numărul de doze depășea cu mult nevoile noastre. Și e păcat pentru România când noi avem nevoie de finanțare în educație, în sănătate, infrastructură.

Am fost pus de multe ori în situația să nu avem bani să acopăr niște nevoi reale și să dăm sute de milioane de euro pe vaccinuri pe care nu le folosim.", a explicat Alexandru Nazare, fost ministrul de finanțe, la Sinteza Zilei de la Antena 3, oferind și cifra „tunului” pe care l-a dat Cîțu la comanda acelei tranșe de vaccinuri Covid: 790 de milioane de Euro.

Potrivit sursei citate, stocul de vaccin Pfizer, existent în depozitele naționale la data de 23.03.2022, conform informării CNCAV, este de 3,476,876 milioane de doze (întrucât mai existau stocuri și din contractul precedent; include și doze pediatrice). România mai are de plătit facturi restante din contractul din 2020-2021, în valoare de 402,577,561.98 lei și facturi pentru dozele livrate din contractul din 2022-2023 în valoare de 178,464,960.00 lei, după cum se arată în documentul oficial cu situația exactă a vaccinurilor anti-COVID . Dar, după cum știm, nimeni nu se mai vaccinează. Nici măcar copiii lui Gheorghiță și Rafila...

Concluzia îi aparține maestrului Ion Cristoiu:

De ce tace DNA?

Video cu fostul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, destituit de premierul Florin Cîțu după ce și-a exprimat rezervele cu privire la achiziționarea a 120 de milioane de doze de vaccin anti-Covid:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
  • lsyandex 20.04.2022 20:06
    Decât să-și scoată ochii, mai bine s-ar alătura demersului Poloniei. Lașii naibii.
  • Mircea Dragan 20.04.2022 21:41
    Nu va faxceti iluzii. Am facut plangere penala si la parchet si la DNA. Nu se confirma nimic. Totul este in regula. Este firesc sa arunci 1 MILIARD de dolari la gunoi. O spune parchetul cat si DNA. Vreti sa va trimit ''raspunsurile@@?
  • ActiveNewsRo 20.04.2022 21:44
    Sigur ca da. Trimiteti-le pe adresa redactiei: contact @ activenews.ro
    Multumim mult!
  • Mircea Dragan ► ActiveNewsRo 20.04.2022 21:47
    ok.
  • Enya 20.04.2022 22:33
    Doar inchisoare??? Criminalii care au comis GENOCID NEINTRERUPT 2 ANI si i-au obligat pe romani, prin interzicerea dreptului la servicii medicale, terorizare permanenta pe toate caile, manipulare, santaj si amenintare, sa-si introduca un ser experimental cancerigen in ei care a distrus deja o mare parte din ADN-ul poporului roman, trebuie adusi in fata plutonului de executie!!!! Arafat, iohannis, costache, voiculescu, mihaila, bode, orban, citu, mahler, gheorghita, cercel, rafila, jurma, musta, ciolacu, ciuca, chereches, dr. vaxxi etc + medicii si asistentii din spitale care i-au ucis cu cinism pe fratii nostri prin protocolul aragentului pentru un virus inexistent, hiperoxigenarea de la ATI apoi "vaccinare" trebuie condamnati in regim de urgenta la moarte! Au adus moartea in aproape toate casele romanilor si numai cu moartea mai pot plati!!

    In acest moment sunt maximum maximorum 15% injectati in toata Romania! Pe langa faptul ca au pus cifre din burta, au masluit statisticile ca sa le iasa mai multe milioane socotind cele 3 doze de oaie vaccinata (prima, rapelul si asa-zisul booster) ca fiind pentru 3 persoane diferite! Insa o comisie independenta va lua intr-o zi listele la verificat si atunci vom afla adevarul gol-golut!
  • UN_OM 21.04.2022 08:06
    Într-o ADEVĂRATĂ democrație (đeși pare că este doar o invenție / poveste) poate, dar, să nu uităm, trăim în România !
  • Rusi 21.04.2022 09:08
    Toti cei vinovati in frunte cu Arafat, Citu si Gheorghita trebuie bagati in puscarie.
  • priam elada 21.04.2022 13:52
    Pe lângā (i)responsabilii mentionati de '' ENYA '' ar trebui sā plateasca si trompetele împutite din presa de cācat, incepand cu slugile CNN gâdea, ciurea, chirieac & co. si lista e lungā.
  1. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

  2. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  3. Campioana – O elevă din Brăila s-a calificat la cea mai mare competiție de robotică din lume, FIRST Tech Challenge, din SUA

  4. Ceaușescu era boier: Germania trebuie să interzică total circulația rutieră în weekend

  5. Atacul cu cuțitul de la Sydney: Episcopul Mar Mari Emmanuel a scăpat cu viață ca prin minune - Atacatorul și-a tăiat singur degetele

  6. O LECȚIE DE PATRIOTISM! Încă un profesor le scrie colegilor săi care l-au prigonit pentru Basarabia pe elevul Vlad Țăranu de la Colegiul ”George Barițiu” Baia Mare

  7. În aprilie 2020, judecătorul Aurelian Murgoci critica Ministerul Justiției și CSM pentru gestionarea crizei COVID. Acum este mort, la 38 de ani. AVC

  8. Creșteri semnificative ale ratelor mortalității cauzate de cancer după vaccinarea ARNm Covid – nou studiu al cercetătorilor japonezi, prezentat și comentat de dr. John Campbell, într-un dialog cu reputatul oncolog Angus Dalgleish - VIDEO

  9. Calci un om cu mașina, 6 luni cu suspendare - vaccinezi fictiv Covid, închisoare cu executare

  10. 17 milioane de morți ai vaccinului și o tută. ”Amanta lui Cîțu” contrazice un studiu de 180 de pagini efectuat în 17 țări de oameni de știință cu reputație internațională cât și pe Tucker Carlson. Factual, ONG-ul cu un capital de 2.500.000 lei

Ultima oră

23:39

Campioana – O elevă din Brăila s-a calificat la cea mai mare competiție de robotică din lume, FIRST Tech Challenge, din SUA

22:20

Creșteri semnificative ale ratelor mortalității cauzate de cancer după vaccinarea ARNm Covid – nou studiu al cercetătorilor japonezi, prezentat și comentat de dr. John Campbell, într-un dialog cu reputatul oncolog Angus Dalgleish - VIDEO

22:00

O LECȚIE DE PATRIOTISM! Încă un profesor le scrie colegilor săi care l-au prigonit pentru Basarabia pe elevul Vlad Țăranu de la Colegiul ”George Barițiu” Baia Mare

21:10

CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

20:27

Atacul cu cuțitul de la Sydney: Episcopul Mar Mari Emmanuel a scăpat cu viață ca prin minune - Atacatorul și-a tăiat singur degetele

19:05

În aprilie 2020, judecătorul Aurelian Murgoci critica Ministerul Justiției și CSM pentru gestionarea crizei COVID. Acum este mort, la 38 de ani. AVC

18:10

Marius Mioc: Plățile industriei farmaceutice către medicii americani: 12,1 miliarde dolari către 826313 medici, în 9 ani și jumătate

17:18

Lansarea aplicației PATRIMONIUM, un proiect de promovare a valorilor românești

16:55

Ceaușescu era boier: Germania trebuie să interzică total circulația rutieră în weekend

16:40

“Medici pentru Consimțământ Informat” adresează Ministerului Sănătății o cerere privind controversatul Tratat pandemic al OMS. Scrisoare deschisă către OMS, inițiată de Dr. David Bell

15:32

Calci un om cu mașina, 6 luni cu suspendare - vaccinezi fictiv Covid, închisoare cu executare

14:32

Adrian Onciu: Între escaladare și salvarea aparențelor

13:51

Iohannis a semnat cererile de urmărire penală a lui Petre Roman și a lui Gelu Voican Voiculescu în Dosarul Mineriadei

13:28

Politico: "Ucraina se îndreaptă spre Dezastru"

12:11

E oficial! Israelul a luat decizia de a acționa împotriva Iranului