Dreapta ”modernă” și conservatoare câștigă în Grecia și Bulgaria

De Andrei Nicolae  /  

Foto: FB/boyko.borissov.7

Foto: FB/boyko.borissov.7

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul de dreapta „modernă”, legebetistă, al premierului grec Kyriakos Mitsotakis, Noua Democrație (ND), s-a clasat pe primul loc la alegerile europene de duminică în țara sa, cu între 28 și 32% din voturi, potrivit sondajelor la ieșirea de la urne publicate de postul ERT, informează AFP, citată de Agerpres și ȘtiripeSurse.

Șeful guvernului elen, reales cu majoritate absolută în urmă cu un an, își ratează însă obiectivul de a strânge 33% din voturi, așa cum a insistat în campania electorală. Acesta era scorul înregistrat de partidul său Noua Democrație (ND) în timpul ultimelor alegeri europene din 2019.

Partidul de stânga Syriza, condus de Stefanos Kasselakis, un fost trader stabilit de multă vreme în Statele Unite, se află pe locul doi, cu între 15,2% și până la 18,2% din voturi. În urma sa, partidul socialist Pasok a obținut între 10,9% și 13,9% din voturi, potrivit acestor sondaje de la postul public grec.

Partidul naționalist Eleniki Lysi (Soluția greacă) a câștigat între 7,6% și 10% din voturi.

GERB, partidul conservator al fostului premier Boiko Borisov, ocupă prima poziție la alegerile legislative de duminică din Bulgaria, al șaselea scrutin parlamentar anticipat din ultimii trei ani în această țară balcanică, potrivit sondajelor publicate la închiderea secțiilor de votare, informează AFP, Agerpres și ȘtiripeSurse.

Partidul GERB a primit între 26% și până la 28% din voturi, devansând net reformatorii din coaliția Să continuăm schimbarea/Bulgaria Democrată (aproximativ 15%), care nu au reușit să-și mențină elanul după protestele masive anticorupție din vara anului 2020.

Citiți și România, Germania și Austria, creștere vertiginoasă a dreptei. George Simion îndeamnă românii să voteze: ”Și până la 10 seara, mergeți și votați! De data asta chiar contează!"

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

21:05

O clinică din Marea Britanie recunoaște că vaccinul experimental recomandat de Vasile Bănescu la Trinitas TV a ucis un tânăr de 26 de ani în 13 zile după ce a fost mințit privind gravitatea riscului generării cheagurilor de sânge

20:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma. Geneza și evoluția Schismei de la 1054 - de Teodor M. Popescu. Despre erezia filioque și ortodoxia isihasmului - Monahul Filotheu și Pr. Bogdan Vlaicu (VIDEO)

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?

12:36

Ochiade discromate: Dulcețuri nostalgice din verile de odinioară

12:31

A plecat la ceruri maestrul Dan Zamfirescu, istoric literar, bizantinolog, editor și publicist, unul din doctrinarii naționalismului de dinainte de ’89

12:10

16 iulie: Ziua Marii Schisme. Biserica de la Roma se rupe de Biserica de la Constantinopol

12:00

16 iulie: Sfânta Muceniță Iulia. La Mulți Ani!