Dr. Joseph Mercola: Se apropie dictatura digitală. O putem împiedica?

De Iustina Filimon și Joseph Mercola, Dr.  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Istoricul și profesorul Yuval Noah Harari avertizează că, dacă vom permite instaurarea unei dictaturi digitale, în care sistemul, indiferent că este vorba de o corporație sau de un guvern, știe cele mai intime amănunte despre fiecare persoană în parte, va fi imposibil să o mai abolim, scrie dr. Joseph Mercola într-o analiză preluată de site-ul The Defender. Redăm mai jos esența articolului său.

  • Potrivit lui Klaus Schwab, fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial, obiectivul celei de-a patra revoluții industriale este de a schimba modul în care este înțeleasă ființa umană, prin fuziunea dintre om și mașină.
  • Oamenii sunt acum „hackuibili”, în sensul că tehnologia actuală îi permite unei companii sau unui guvern să te cunoască mai bine decât te cunoști tu însuți, iar acest lucru poate fi foarte periculos dacă este folosit în mod abuziv.
  • Profesorul Yuval Noah Harari prezice că se va recurge tot mai mult la folosirea algoritmilor pentru adoptarea unor decizii care, până acum, erau luate de oameni.
  • Harari avertizează că, dacă vom permite instaurarea unei dictaturi digitale, în care sistemul va ajunge să cunoască cele mai intime aspecte din viața fiecărei persoane, controlul său va fi total și ireversibil.
  • Dacă aveți impresia că gândurile și comportamentul dumneavoastră sunt și vor rămâne întotdeauna sub controlul dumneavoastră, mai reflectați puțin. Dispunem deja de tehnologia necesară pentru a influența în mod direct gândurile, emoțiile și comportamentul. 
 
Potrivit lui Klaus Schwab, fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial, obiectivul celei de-a patra revoluții industriale este schimbarea modului în care este înțeleasă ființa umană, prin fuziunea dintre om și mașină.

Pe scurt, deși nu se folosește termenul de „transumanism”, exact într-acolo intenționează să ne împingă cabala globală, cu sau fără voia noastră.

Într-un interviu acordat în noiembrie 2019 postului CNN, profesorul de istorie și autorul de bestselleruri Yuval Noah Harari, un discipol de-al lui Klaus Schwab, a avertizat că „oamenii sunt acum niște animale care pot fi hackuite”, în sensul că tehnologia actuală îi permite unei companii sau unui guvern să te cunoască mai bine decât te cunoști tu însuți, iar acest lucru poate fi foarte periculos dacă este folosit în mod abuziv.

El a prezis că se va recurge tot mai mult la folosirea algoritmilor pentru adoptarea unor decizii care, până acum, erau luate de oameni, iar acest lucru se va reflecta în obținerea - sau nu - a unui loc de muncă sau a unui împrumut, în tipul disciplinelor pe care le veți studia și chiar în alegerea persoanei cu care vă veți căsători.

Ne pândesc pericole majore

Există, de asemenea, un risc tot mai mare de a fi manipulați de aceste forțe exterioare de care nici măcar nu suntem deplin conștienți. Privind retrospectiv la ultimii doi ani, este destul de ușor de confirmat că manipularea în massă are loc la o scară incredibilă și că este fenomenal de eficientă.

După cum a evidențiat Harari în 2019, capabilitățile existente depășesc deja cu mult viziunea lui Orwell, din „1984”, despre autoritarism, și vor deveni din ce în ce mai puternice. El este convins că, în scurt timp, va exista posibilitatea de a-ți monitoriza starea emoțională prin ceva la fel de simplu precum o brățară ușor de purtat.

Dacă zâmbiți și aplaudați formal când ascultați un discurs al unui reprezentant guvernamental, acesta va ști că, de fapt, sunteți furios sau că nu sunteți de acord cu ceea ce se spune și, prin urmare, ar putea lua măsuri împotriva dumneavoastră pe baza emoțiilor dumneavoastră cele mai personale, interioare, și nu în funcție de ceea ce exprimați în exterior.

Odată instaurată dictatura digitală, controlul său va fi total și ireversibil. Iar Harari crede că s-ar putea să avem la dispoziție doar un deceniu, cel mult două, pentru a împiedica acest lucru.

Reproiectarea vieții înseși

Harari a mai vorbit despre apropierea transumanismului la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial de la Davos din 2020 (vedeți video-ul de mai sus), iar în acest discurs a mers chiar mai departe cu „prezicerile”. Nu numai că elita globală are capabilitatea tehnologică de a crea o dictatură digitală globală, dar „elitele ar putea câștiga puterea de a reproiecta viitorul vieții înseși”, a spus el.

Harari a continuat:

„Timp de patru miliarde de ani, nimic fundamental nu s-a schimbat în regulile de bază ale jocului vieții. Toate formele de viață au fost supuse legilor selecției naturale și legilor biochimiei organice. Dar acest lucru este acum pe cale să se schimbe.”

„Știința înlocuiește evoluția prin selecție naturală cu evoluția prin design inteligent, nu designul inteligent al vreunui zeu din nori, ci designul NOSTRU inteligent, și designul „norilor” („clouds”) noștri, al cloud-ului IBM, al cloud-ului Microsoft. Acestea sunt noile forțe care impulsionează evoluția.”

Este greu de spus dacă Harari este pro sau contra transumanismului. El vorbește despre acesta ca despre o fatalitate și ceva ce poate fi folosit în scopul unui bine imens. Însă recunoaște, totodată, și pericolele sale profunde și pare să fie de părere că este necesară o dezbatere despre modul în care aceste capacități tehnologice pot fi folosite și dacă ar trebui să fie folosite.
 
În discursul ținut la Davos, pare a fi un susținător al acestei inițiative de proiectare inteligentă a oamenilor, dar în interviul acordat în 2019 televiziunii CNN, a declarat, printre altele, că „nu trebuie niciodată să subestimăm prostia oamenilor”.
 
Acesta a subliniat, de asemenea, că știința ne permite acum să creăm viață nu numai în lumea organică, ci și în cea anorganică. Este vorba despre roboți „vii” și alte entități similare.
 
De asemenea, el ridică următoarea intrebare: cine este „proprietarul” ADN-ului tău, dacă acesta poate fi urmărit și piratat. Îți aparține ție, unei corporații sau guvernului?
 
Au apus zilele în care oamenii puteau spune că au o voință liberă 

Oricare ar fi convingerile reale ale lui Harari cu privire la transumanism, el declară răspicat că au apus vremurile în care puteam spune că avem o voință liberă. 
 
Harari prezice că, în viitor, oamenii vor putea privi în urmă și vor vedea că pandemia de COVID-19 a fost momentul de cotitură care a permis instaurarea supravegherii biologice și transformarea ei în normă.

Explicația pentru modul în care acest lucru s-a putut întâmpla este dată de Schwab, care a recunoscut public că participanții la programul Young Global Leaders al WEF au „penetrat cabinetele” multor guverne ale lumii.
 
În Canada, de exemplu, circa jumătate dintre politicieni, inclusiv premierul Justin Trudeau, au urmat cursurile de formare ale lui Schwab.

Schwab are ca scop pregătirea terenului pentru transumanism și schimbarea noțiunii de ființă umană, iar slugile sale de lideri globali fac cu siguranță tot posibilul pentru a transforma aceste vise în realitate.

Acesta este un viitor distopic, pe care Forumul Economic Mondial și aliații săi globali încearcă în mod activ să îl implementeze, indiferent dacă omenirea, în ansamblul ei, este de acord cu el sau nu. 

 
Analiza dr. Joseph Mercola poate fi citită integral, în limba engleză, AICI.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Radu Comsuta 25.03.2022 22:47
    Așa cum bine au intuit sau prevăzut unii oameni inteligenți, dintr-un alt punct de vedere, spiritual, e vorba de un atentat la OM ca și chip al lui Dumnezeu. Aici putem detalia puțin. Sfinții capadocieni au rezumat noțiunea de "chip al lui Dumnezeu" din om, la trei componente care-l disting pe om in mod specific ca individ: rațiunea, voința liberă și sufletul nemuritor. Rațiunea e un dar al lui Dumnezeu prin care omul s-a asemănat cu Creatorul său. Dacă omul devine o mașinărie sofisticată, gândind ce îl programează alții să gândească, el pierde acest statiu divin. Prin voința liberă putem deveni virtuoși alegând liber să punem în practică virtuțiile, nu constrânși să alegem binele căci atunci nu mai avem nici un merit. Ori teleghidați de alții, chiar și să facem binele, cum mai putem fi virtuoși? Cât despre proiectul transumanism al vieții îndelungate sau chiar veșnice, unde corpul e perfecționat tehnic ca să imite un o piesă de precizie care nu se uzează în timp, aceasta nu poate fi decât o caricatură sinistră a sufletului nemuritor dat de Dumnezeu când a suflat "suflare de viață" lui Adam și acesta a devenit viu! E o lucrare diavolească să strici sau să distrugi chipul lui Dumnezeu din om. De aceea în spatele globaliștilor transumaniști nu poate sta decât o organizație ocultă căreia îl au ca dumnezeu pe diavolul însuși. Altfel nu-mi explic acest atentat la ce este mai prețios în om, la această anihilare a naturii umane! Eu îmi imaginez antihristul ca proiectul transumanist cel mai reușit prin excelență.
  • Spring 26.03.2022 09:39
    Atunci când banii lichizi vor dispărea, va disparea și ultima fărâmă de libertate a omului.
    Toate tranzacțiile economice vor trebui încheiate obligatoriu prin EDI/EC (serviciu de comerț electronic al internetului). Toate societățile economice conectate sunt înscrise într-un registru informatic - CCR (Centralized Contractor Registration), primind un cod numeric unic - TPN (Trading Partner Number). Altfel, agenții economici respectivi nu-și vor putea vinde produsele.
    Un parteneriat între alianța de vaccinuri GAVI susținută de Bill Gates și compania de identificare biometrică, Trust Stamp, va testa un sistem de identitate digitală care va fi legat de sistemul click-to-pay al Mastercard. Scopul este eliminarea numerarului. Programul va fi introdus în Africa de Vest și va fi legat de vaccinul COVID-19, care va fi obligatoriu începand din anul 2021. Starea vaccinului dvs. va fi actualizată pe măsură ce veți primi mai multe vaccinuri. Fără vaccinuri? Fără bani.

    https://needtoknow.news/2020/07/vaccine-companies-partner-with-mastercard-to-merge-vaccines-with-cashless-money-system/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=vaccine-companies-partner-with -mastercard-la-îmbinare-vaccinuri-cu-cashless-bani-sistem

    Bill Gates a o obtinut la OPI brevet pentru drepturile exclusive de utilizare a corpului uman ca o retea wireless
    patent Nr. 6 754 472 afirmă că Microsoft deține acum drepturile la "metode și echipamente pentru transmiterea de energie și informații folosind corpul uman."
    Într-o declarație, compania a spus că organismul uman este doar un obiect de proprietate intelectuală care este supus licențelor.
    Microsoft intenționează să conecteze corpul uman cu dispozitive digitale.


    ЗАПАТЕНТОВАТЬ ЧЕЛОВЕКА – Огонек № 33 (4860) от 22.08.2004

    https://www.kommersant.ru/doc/2294014?fbclid=IwAR0mUSKTVEJwM2_w0bSvDEzhfoWjNi3ywfcHZ2UJds1p2EBe1GjUSA52yhs

    Pe 26 martie 2020, la vârful pandemiei coronavirusului și în mijlocul blocajului starii de urgenta, Microsoft a primit un alt brevet emis de către Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI).
    Brevetul WO 060606 declară că

    „Activitatea corpului uman asociată cu o sarcină furnizată unui utilizator poate fi utilizată într-un proces de extragere a unui sistem de criptomonede…”

    „Activitatea corporală” pe care Microsoft dorește să o exploateze include radiațiile emise din corpul uman, activitățile creierului, fluxul de lichide corporale, fluxul sanguin, activitatea organelor, mișcarea corpului, cum ar fi mișcarea ochilor, mișcarea feței și mișcarea musculară, precum și orice alte activități care pot fi percepute și reprezentate prin imagini, unde, semnale, texte, numere, grade sau orice alte informații sau date.

    Brevetul este o revendicare a proprietății intelectuale asupra corpurilor și minților noastre umane. În colonialism, colonizatorii își atribuie dreptul de a lua pământul și resursele indigenilor, de a le anihila cultura și suveranitatea și, în cazuri extreme, de a i extermina.

    Brevetul WO 060606 este un proces de intentie Microsoft conform căreia corpurile și mințile noastre sunt noile sale colonii. Suntem zacaminte de „materie primă” - prin datele extrase din corpurile noastre. Mai degrabă decât ființe suverane, spirituale, conștiente, inteligente care iau decizii și alegeri cu înțelepciune și valori etice cu privire la impactul acțiunilor noastre asupra lumii naturale și sociale din care facem parte și de care suntem indisolubil legați, suntem utilizatori. Un utilizator este un consumator fără discernamant în imperiul digital.

    https://www.counterpunch.org/2020/09/24/bill-gates-global-agenda-and-how-we-can-resist-his-war-on-life/

    Tehnologia de urmărire fără drept de apel prin nanocip este o capodoperă matematică numită Blockchain. Nu este doar un ban pur electronic, acesta a fost creat demult, în 1985 de Chaum. Dar acea versiune a fost refuzată, că nu era controlabilă „de la țentru”, vorba lui Caragiale! Fiindcă moneda digitala rămânea la tine pe computer, ca în buzunar!

    Noua „monedă virtuală” nu e o monedă, ci o bază de date imutabilă și imposibil de spart cu cunoștințele noastre matematice actuale.
    Nu-i monedă fiindca e un cont, iar tu nu posezi nimic la tine, înafara de ID.
    (iar ID-ul poate fi injectat in ADN cu CRISPR)
    Este „centralizată” la băncile numite „mineri” … acolo stau banii de fapt.
    Iata lumea fără bani lichizi, visată de bolșevici.
  • UN_OM 26.03.2022 08:08
    Pas cu pas spre crearea sistemului sclavagist 'perfect' în care ''stăpânul' are drept/control total asupra celor csre le va fi devenit supuși, la propriu și figurat . Istoria se repetă, adaptată noilor tehnologii biogenetice gândite și finanțate de niște dezaxați !
  1. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  2. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  3. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  4. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  5. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  6. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

  7. Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

  8. Singura veste bună pentru vaccinați: Există tratament de detoxifiere a proteinelor spike. Ce recomandă Dr. Peter McCullough

  9. Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

  10. De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

Ultima oră

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

21:00

ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

19:50

Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

19:21

Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

19:09

Biserica din lemn de peste două secole din satul Măcăreuca, din Moldova, se poate prăbuși în orice moment

18:40

Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

17:55

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

17:22

CONTROLUL INTERNETULUI. O legislație propusă în SUA ar putea deschide calea către implementarea globală a identificării obligatorii online sub pretextul verificării vârstei

16:37

Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

16:25

Valerian Stan, candidatul PNȚ-MM la Primăria București, despre problemele din Capitală, banii pierduți din PNRR, și averea fabuloasă a doctorului Cîrstoiu

15:17

Suceava ar putea avea un preot ca primar. Cătălin Axinte de la Biserica Sf. Mina va candida din partea AUR

14:46

Se retrage Cătălin Cîrstoiu? Gabriela Firea anunță că situația medicului va fi discutată în weekend

14:37

Fotografia anului 2024: O femeie din Gaza îmbrățișează corpul neînsuflețit al nepoatei sale