Dr. Geanina Hagima: De ce mortalitatea prin Covid în România este atât de crescută? Raportare exagerată / tratament incorect / armă binară? EXCLUSIV

De Dr. Geanina Hagimă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Urmăresc de la începutul pandemiei evoluția evenimentelor. Am multe informații însă, când trebuie să dovedesc ceva, trebuie să am probe solide. Așa m-am format ca medic, să practic medicina bazată pe dovezi.  

De aceea, pe lângă informațiile generale din diverse surse (ex. Center for Health Security John Hopkins, Clubul de la Roma pe care le-am audiat, vizualizat și analizat, am urmărit cu atenție informațiile medicale, pentru că asta mi-e meseria. Cine poate analiza informația medicală mai bine dacă nu un medic, care mai are și ceva experiență, antrenament în a urmări literatura de specialitate și de a o analiza? 

Astfel, am urmărit studiile clinice de la început. Am citit autorizările de urgență EMA, FDA ale vaccinului Pfizer de Crăciun, în loc să petrec această minunată sărbătoare alături de familie. 

Încă de la început am fost uimită să văd că, deși concluziile acestei autorizări arătau ca în fotografia de mai jos (https://www.fda.gov/media/148542/download), totuși, la TV și în prezentările Colegiului Medicilor, se afirma cu o siguranță exagerată eficacitatea și inofensivitatea administrării acestor vaccinuri cu tehnologie nouă, aflate în studiu până în 2023. 
 

Studiul realizat pentru evaluarea vaccinului Pfizer a fost un studiu prospectiv, randomizat, dublu orb (până la 6 luni după a doua doză). Studiile prospective, randomizate, dublu-orb sunt studiile ideale pentru evaluarea în medicină a eficacității unor terapii. Sigur că pentru realizarea acestor studii sunt importante protocoale inteligent concepute (astfel încât aceste studii să corespunda unor obiective clare și utile), respectarea acestor protocoale precum și alte condiții pe care eu, nefiind statistician, nu le cunosc chiar în amănunt.

În studiul ce evaluează vaccinul Pfizer au fost incluse aproximativ 40.000 de persoane, dintre care 20.000 au primit două doze de vaccin și 20.000 au primit două doze de ser fiziologic. Aceste persoane au fost urmărite și investigate conform unui protocol stabilit înainte de începerea studiului. Modul de realizare a studiului, protocolul de investigare și obiectivele stabilite nu au fost perfecte. Studiul are numeroase probleme de concepere și de realizare, iar evaluările EMA si FDA au fost departe de a fi obiective. Sunt numeroase probleme ale studiului Pfizer și o parte din ele le-am sesizat într-o prezentare recentă a Asociației Medici pentru Consimțământ Informat, care poate fi vizualizată pe canalul Odysee al asociației. În acest articol aș vrea însă să punctez un lucru foarte important pe care l-am remarcat citind un studiu în care vaccinul Pfizer a fost evaluat la 6 luni după a doua doză. 

Articolul avea ca și concluzii faptul că vaccinul este eficient pe covidul sever, însă nu s-a menționat nimic despre utilitatea lui pe covidul critic (forma care implică intubație sau ventilare cu presiune pozitivă) și pe mortalitate. Am studiat atașamentele articolului și am constatat că, în ceea ce privește covidul sever, au fost doar 23 de cazuri în grupul nevaccinat pe perioada medie de urmărire de 6 luni ale celor 20.000 de persoane nevaccinate și un caz în grupul vaccinat. Covidul sever este de fapt un criteriu de internare în spital, însă nu un criteriu de intubație sau de ventilație cu presiune pozitivă.

În ceea ce privește mortalitatea, au existat pe perioada celor 6 luni de urmărire post doza 2, 15 decese în grupul vaccinat și 14 în grupul nevaccinat, aceste decese fiind decese datorate tuturor cauzelor. Decesele prin covid au fost: un caz de pneumonie severă în grupul vaccinat și 2 cazuri în grupul nevaccinat! (https://www.nejm.org/doi/suppl/10.1056/NEJMoa2110345/suppl_file/nejmoa2110345_appendix.pdf)

SĂ RECAPITULĂM! Printre cele 20.000 de persoane VACCINATE cu două doze, urmărite pe o perioadă de 6 luni a existat UN DECES cauzat de covid, iar în grupul NEVACCINAT urmărit tot pe o perioadă de 6 luni, au existat doar  DOUĂ DECESE prin covid. 
 

Dacă aplicăm regula de trei simplă la populația României, pe care o considerăm de 20 de milioane de locuitori, observăm că într-o perioadă de 6 luni, la o populație în mare parte nevaccinată, ar fi trebuit sa fi fost 2.000 de morți prin covid. 

Studiul a recrutat participanții între 27 iulie - 29 octombrie 2020, iar participanții au fost urmăriți 6 luni după administrarea celei de-a doua doze de vaccin/ser fiziologic. De aceea, am evaluat din punct de vedere al deceselor prin covid în România, două perioade, conform raportărilor pe site-ul Worldometers.info: 30 iulie 2020 - 30 ianuarie 2021, în care  au fost 20.607-2.313=18.294 decese prin covid și 30 octombrie 2020 - 30 aprilie 2021, în care au fost 31.619-7.234=24.385 decese.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Am ales intenționat un interval similar cu cel din studiu, pentru a estima mortalitatea cauzată de variantele de virus care circulau în acea perioadă. În ambele perioade care se suprapun cu cele din studiul Pfizer, mortalitatea prin covid în România a fost de cca 10 ori mai mare decât cea din studiul Pfizer!!! Menționez că cifrele prezentate sunt aproximări menite să facă mai ușoară înțelegerea situației pe care am dorit să o prezint; dacă aș fi folosit cifrele exacte, ar fi rezultat o mortalitate chiar mai mare decât cea aproximată!

Din aceste cifre înțelegem că:

    • fie se exagerează decesele de covid, prin raportarea ca decese de covid a deceselor prin alte patologii,
    • fie cazurile de covid din România nu sunt tratate corespunzător, spre deosebire de cele din studiul Pfizer și astfel mortalitatea este crescută,
    • fie există altă cauză care determină această mortalitate crescută, cum ar fi o armă binară (chimică și virală) care poate explica și valurile programate. 

Dacă vaccinarea nu scade mortalitatea, de ce se fac atâtea presiuni pentru continuarea ei?

Cred că aceste observații sunt foarte importante și ar trebui preluate de presă, de structurile care ar se ocupă cu protecția populației (Armata, SRI). Mulți afirmă că suntem în plin război.

Chiar nu mai avem pe nimeni care să se preocupe de protecția poporului român?
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

CLIMA - ADEVĂRUL GOL-GOLUȚ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
  • Tic 05.11.2021 18:31
    O astfel de analiza nu am primit de la "espertii" și "specialiștii" acreditați de povestea oficială. Cei care va uitați în gura neagra a cherechesilor, arahatilor&co, sa nu va îndoiți nicicând, ca ei nu dorm noaptea de grija voastră. De grija de a perfecționat arma binara. Ca doar nu degeaba au tot zburat peste România fel și fel de elicoptere și avioane la joasa înălțime, iar deratizarea de toamna tocmai ce își face efectul.
  • Dumitru Lazar 06.11.2021 09:03
    Pilotii , manipulantii care incarca helicopterele si avioanele , controlorii de zbor etc , nu au copii , sotii , frati , surori , parinti si bunici in locurile unde arunca boala ? Cred ca putina ratiune si decenta ne-ar ace mult bine .
  • adria 05.11.2021 20:18
    Pe pagina de internet dedicată datelor privind populația României (pagină ținută la zi),
    https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Romania#Population
    citim:

    (1) "Statistici demografice conform World Population Review în 2019"
    "un deces la fiecare 2 minute"
    Faceți calculele și veți obține 720 decese pe zi.

    (2) Puțin mai jos, pe aceeași pagină, este un tabel furnizat de Institutul Național de Statistică din care reiese că în anul 2018 au fost 263.911 decese, adică 723 decese pe zi (!) cifră care confirmă datele de la (1).

    Deci, în vremuri normale,"pre-COVID", se înregistrau în România 720 de decese ZILNIC.

    Vă dați seama ce ușor le este manipulatorilor să atribuie, din pix, 300-400 morți pe zi de COVID ?!
  • Lykon 05.11.2021 21:50
    Un adevar factual e cuprins doar in titlul si paragrafele de inceput ale acestui articol.
    "Study shows dramatic decline in effectiveness of all three COVID-19 vaccines over time"
    https://www.latimes.com/science/story/2021-11-04/study-shows-dramatic-decline-in-effectiveness-of-covid-19-vaccines

    Mai la vale insa, o dreg cu cliseul uzat cum ca vaccinurile mrna sunt utile fiindca reduc formele grave, spitalizarea si decesul. Adica "marea presiune" pe un sistem medical care in ultimii 45 de ani a facut tot posibilul sa reduca spitalele (ca nr de paturi si nr de zile de spitalizare in ideea de a minimaliza nevoia de ingrijiri clinice si responsabilitate. Si, cel mai important, cheltuielile, asa incat mega-profiturile medico-farmaceutice sa intre in buzunarul companiilor de asigurari de sanatate si salariile medicilor.)
    Adica asa cum sintetizeaza o expresie americana -- un sistem medical "mean and lean." Curat minimalism pt sanatatea cetateanului si profituri grase pt "eroii" sistemului. Pfui!
  • Lykon 05.11.2021 22:15
    Un alt adevar "mascat" despre campania covida si realitatea medicala de pretutindeni, relatat printre randuri intr-un articol al uneia dintre cele mai marii companii medicale si de asigurari de sanatate din State -- Kaiser.
    https://khn.org/news/article/hospital-acquired-covid-nosocomial-cases-data-analysis/
    Aflam acelasi sablon de fabricare a cifrelor de contaminati covid si apoi decedati -- oameni admisi cu alte probleme de sanatate transformati in pacienti covid prin contaminarea din spitale.
    In cazul in care unii nu stiu, sistemul de sanatate din State este unul dintre cele mai scumpe si cele mai proaste din lumea zisa dezvoltata. In ciuda tehnologiilor si cercetarii stiintifice. Exceptand pacientii super-bogati care se bucura de atentie proportionala cu portofelul.
    Azi, daca vrei sa supravietuiesti cat de cat normal, este bine sa eviti sistemul medical alopat cu orice pret. Sa inveti sa te ingrijesti si sa te educi in acest sens.
  • Othanael 05.11.2021 22:53
    Confirm chestiunea cu stropitul din avion/helicopter impotriva insectelor daunatoare ( in noiembrie
  • Lykon 05.11.2021 23:42
    Un lucru asupra caruia as vrea sa atrag atentia. Se vorbeste mult in aceste zile despre cei cu "sistem imunitar compromis/deprimat/slabit" care au chipurile mare nevoie de vaccinurile mrna. Pe de o parte, multi oameni au astazi sistemul imunitar slabit datorita poluarii din alimente, apa, aer si stresului sub care traim continuu. Variatele reactii alergice si astmul, de exemplu, sunt reactii ale organismului la acesti stresori. Multi oameni inghit medicatie antialergica, care de fapt nu poate trata/vindeca; alergiile fiind doar reactii/sistem de alarma ale organismului asaltat de substante incompatibile, toxice, otravitoare. Medicatia antialergica "adoarme" doar acest sistem de alarma, sistemul imunitar, minimizand simptomele, Cata vreme organismul ramane insa supus la stresori, problemele de sanatate se adancesc. Bolile autoimune sunt un exemplu. De ce am mentionat antialergicele aici? Fiindca, intr-un sens, au un efect similar cu aceste mizerii de "vaccin" anticovid -- cosmetizarea simptomelor, nu vindecarea, nici preventia ori reala "imunizare." Studiile privind aceste "noi" tipuri de vaccinuri, mentioneaza un fapt contradictoriu. Pe de o parte, vaccinurile sunt presupuse sa alerteze sistemul imunitar fata de patogenul covid, pe de alta parte, sa "pacaleasca" sau adoarma sistemul imunitar incat sa acepte intracelular proteina spike si instructiunile sale genetice. Cu alte cuvinte sa nu fie anihilate de sistemul imunitar natural, ci sa se substituie acestuia. Poate ca deocamdata este un noroc pt cei care supravietuiesc reactiilor adverse grave ale vaccinului -- miocardita, pericardita, atac cerebral, pareze, avort sau sterilitate etc. Vreau sa spun ca poate e un noroc ca efectul "imunitar" al vaccinului se disipeaza dupa o perioada de 3-4 luni, desi banuiesc ca raman cu alte sechele.
    Dar fiindca aceasta campanie de inoculare este un experiment clinic, in viitor vor perfecta tehnologia cu siguranta ca efectul sa dureze ceva mai lung. Desi, din motive de profit, prefera ca efectul sa nu fie mai lung de sase luni-un an. Sa fim vaccinati mereu, periodic
    Se mai stie ca aceste tratamente genice au fost experimentate in vitro de cateva decade, in laboratoare, pt cancer in special. Complimentar cu medicatiea pt cei care au primit transplanturi. Ei trebuie sa ia medicatie de potolire a sistemului imunitar toata viata, pt a nu respinge organul transplantat, intocmai cum tehnologia mrna reuseste sa pacaleasca imunitatea naturala si sa accepte proteina spike si replicarea ei. Sesizati contradictia grava si confuzia patologica in care e fortat organismul?
  • Florin 06.11.2021 10:27
    REMDESIVIR - ucigașul din spitale.

    Autoritățile medicale din România și de peste tot vor să ne convingă că boala este foarte periculoasă din cauza mortalității mari. Au fost aprobate protocoale pentru tratamentul acestei boli și abaterea de la ele sau punerea la îndoială a lor, cel puțin la nivel declarativ, e sancționată drastic de aceleași autorități. Protocoalele emise de Ministerul Sănătății, la fel ca și modul de comunicare, sunt inspirate din protocoalele, măsurile și recomandările făcute de instituțiile care se ocupă cu sănătatea publică din SUA (probabil nu direct, ci prin intermediul OMS – ar fi bine de aflat).
    Primul medicament din protocolul pentru COVID în România, la fel ca în SUA, este REMDESIVIR.
    Protocol tratament COVID emis de Ministerul Sănătății, în aprilie 2021:
    https://www.dsptimis.ro/data_files/content/legislatie-covid/files/ordin-nr-533-27-04-2021.pdf
    Scrie chiar în acest ordin, la pagina 5, că ”datele obținute în studii clinice în tratamentul COVID-19 au fost contradictorii”. Și totuși e primul pe listă.

    Studiu făcut de Gilead Sciences, producătorul Remdesivir, publicat în New England Journal of Medicine :
    https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2007016

    În studiu, tratamentul e făcut pe durata a 10 zile, mortalitatea e de 24%, iar reacțiile adverse 60%. Printre reacțiile adverse se numără : blocajul renal, creșterea enzimelor hepatice, șoc septic, hipotensiune.

    Studiul la care Anthony Fauci a făcut referire când a aprobat în regim de urgență medicamentul :
    https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1910993
    Studiul a fost făcut în 2019 pentru tratamentul virusului Ebola și a inclus 4 medicamente : Remdesivir și încă 3 medicamente bazate anticorpi monoclonali. Durata studiului a fost de un an, dar Remdesivir a fost scos după doar 6 luni, pentru că a avut o mortalitate de 53% (tabelul 2 din studiu și tabelele următoare).

    Medicii primesc in SUA bonus 20% pentru tratamentele cu Remdesivir:
    https://www.cms.gov/medicare/covid-19/new-covid-19-treatments-add-payment-nctap

    Foarte probabil se întâmplă peste tot, inlusiv la noi (medicamentul e foarte scump). A fost achiziționat în cantități mari în ultima perioadă de Ministerul Sănătății, aceeași perioadă în care mortalitatea a fost mare și isteria pe măsură.
    https://rohealthreview.ro/citu-au-fost-platite-240-de-milioane-de-lei-pentru-achizitia-suplimentara-de-remdesivir/
    https://www.medichub.ro/stiri/ministerul-sanatatii-a-semnat-un-nou-contract-pentru-achizitia-remdesivir-id-5355-cmsid-2
    https://rohealthreview.ro/ms-peste-8-000-de-flacoane-de-remdesivir-distribuite-in-94-de-spitale-pentru-tratarea-pacientilor-covid-19/

    Ivermectina este aprobată de National Institute for Health:
    https://www.covid19treatmentguidelines.nih.gov/tables/table-2e/

    Are efecte adverse mult mai puține și mult mai puțin grave decât Remdesivir. La noi nu există în protocol. ”Ghinion”!
  • Ghita Bizonu' 06.11.2021 23:13
    Se "scufunda" mortii de Covid cu aia morti cu Covid

    Adica unu are Covid si da masina peste el . Automat e trecut ca fiind victima a Covidului -

    Mai rau daca unu de Covod , la volan, se sinucide si mai ucide inca 4 .. Deci 5 morti de Covid!
  • __ 07.11.2021 01:10
    păi studiile clinice nu recrutează destui din cei ce ar avea nevoie a fi protejați de vaccin: batrâni, cu afecțiuni diverse grave ( https://www.bmj.com/company/newsroom/covid-19-vaccine-trials-cannot-tell-us-if-they-will-save-lives/ )
    astfel, (d)eficiențele nu se văd. Daca îl vaccinezi pe Arnold S., în 1990, care oricum nu face boală.formă grav, zici că l-ai salvat...
Ultima oră

01:10

8 mai, Sărbătoarea MINUNII care se petrece ÎN FIECARE AN la mormântul Sfântului Ioan Evanghelistul: pulberea sfântă și vindecătoare care se ridică în aer

01:00

8 mai: Sfântul Măritul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, vulturul iubit de Iisus, Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare, Sfânta Cuvioasă Emilia

23:42

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla: ”Cancerul este noul Covid. Suntem foarte mândri că am salvat lumea. Vrem să o facem din nou și cred că oncologia este șansa noastră cea mai mare” - VIDEO

23:10

Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

22:30

Avocatul Florentin Țuca și alți juriști merg la Schitul Găbud. Au început lucrările Taberei de Drept de la metocul Mănăstirii Oașa

22:01

Specialist în neuroștiință: prionii “contagioși” proveniți din “vaccinurile” Covid – Dacă Spike este un prion creat prin inginerie în domeniul armelor biologice, atunci sunt implicații grave pentru omenire - VIDEO

21:06

Florin Piersic, mutat de urgență cu o aeronavă medicală, din Cluj, la Institutul Matei Balș din Capitală

20:20

Revoltător: Guvernul PSD-PNL donează o sumă colosală către Netflix și Disney, care promovează anormalitatea și ideologia woke, prin care ne sunt pervertiți copiii

19:30

Violență nejustificată în Biserica Sfântului Mormânt. Garda Consulului grec de la Ierusalim reținută și evacuată cu brutalitate de poliția israeliană - VIDEO

18:30

Emmanuel Macron l-a invitat pe președintele chinez Xi Jinping în munții Pirinei – cum a decis să rupă protocolul pentru a lega o relație personală cu Xi

17:35

Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

17:08

Banca Mondială recomandă reducerea ajutoarelor pentru crescătorii de animale, cu scopul combaterii “schimbărilor climatice” - produsele pe bază de carne ar putea ajunge la prețuri cu 20% până la 60% mai mari

16:40

Prof. Ilie Bădescu: 21 de rubini

15:50

Newsweek: Spasibo, Matei Păun! Nicușor Dan, publicitate electorală de 200.000 euro de la un afacerist pro-rus

14:25

Calendarul alegerilor din 2024, în România. Când vor avea loc alegerile locale, europarlamentare, prezidențiale și parlamentare. Secțiune specială ActiveNews: ALEGERI 2024