Dr. Adrian Cacovean: Suveranitatea, o noțiune pe care dânșii se străduiesc să o desființeze

De Dr. Adrian Cacovean  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suveranitatea României este legată de:

- țară = arealul geografic dat de Dumnezeu unui popor;

- popor = totalitatea oamenilor care împart același teritoriu, limbă, datini, credință și istorie.

În atingerea suveranității României distingem câteva momente importante:

- momentul inițial, geto-dacic, când suveranitatea nu era atinsă de alte popoare cotropitoare și era aa cum a fost primită 

- perioada de cotropire ce către alții, în care oricum statul era divizat, dar care nu a întrerupt continutatea de neam, istorie, tradiții, religie și unitate a poporului; în această perioadă, alte popoare cărora și lor le-a dat Dumnezeu țara lor, au tot venit peste noi să jefuiască și distrugă;

- 1600, un moment de unire a statelor prin Mihai Viteazul;

- 1918 din nou un singur stat, un singur rege, Ferdinand I și România Mare reîntregită.
Liantul atingerii suveranității:

-credința, ortodoxia, BOR și BRU;

-limba, istoria, datinile, tradițiile;

-jertfa eroilor și martirilor, voința întregului popor;

-conștiința națională, patriotismul, iubirea de țară și neam.

Suveranitatea a fost inițial știrbită prin pierderile teritoriale și de material uman de cea mai înaltă calitate suferite în perioada ocupației sovietice.

Din 1989 suveranitatea se pierde accelerat și în final asistăm la ce se întâmplă astăzi, incredibilul de a o vedea atacată de către cei care ar trebui să o apere.

Spre deosebire de țară, care este dată de Dumnzeu poporului, statul este o instituțe a Corporației Internaționale, care sub pretextul că apără cetățenii, de fapt îi asuprește și vinde prin mijloace specifice și instituții de forță care lucrează mai mult sau mai puțin acoperit în slujba ocultei. Populația nu mai  este popor în ochii globaliștilor, ci un animal de experiență, proprietate numerotată prin CNP, ca pușcărișii și obiect de exploatat. 

Statul a început să lucreze fără ocolișuri în sujba globalismului, împotriva poporului denumit acum populație.
Având în vedere faptul că țara este dată de Dumnezeu poporului, țara, poporul și suveranatea nu pier oricât ar dori cineva să le fărâmițeze.

Întrebarea care vine firesc în minte este cum vom sta noi în fața Lui Dumnezeu când ne va întreba ce am făcut cu talanții țării și poporului din care facem parte? Am apărat țara și poporul din care facem parte, am fost mulțumiți de darul primit sau am fost trădători, risipitori, lucrători împotrivă, vânzători și frați cu necuratul?

Să găsească fiecare răspunsul cel mai bun cu privire la ce are de făcut cu talanții primiți!

Dumnezeu să ne îndrume și să ne dea gândul și fapta ce bună!

* Textul reprezintă intervenția dlui doctor Adrian Cacovean la Conferința de la Iași, intitulată „O perspectivă suveranistă asupra viitorului României” (VIDEO AICI), la care au participat și editorialiștii-invitați ai ActiveNews, Răzvan Constantinescu, Iulian Capsali, Pompiliu Diplan, Adrian Toni Neacșu și Gheorghe Piperea.
 
Adenda: Suveranitatea este cadoul primit de la Dumnezeu, așa cum pentru om Dumnezeu a făcut Pământul și tot universul, pentru fiecare popor Dumnezeu a dat un teritoriu din acest pământ numit țară.
 
Suveranitatea este un fel de liber arbitru al poporului de a își determina soarta în propriul teritoriu. Unii s-au limitat la a administra propriul teritoriu, alții au jefuit în jurul țării lor și au fost unii care au jefuit până la capătul pământului și vor să dicteze în toată lumea că ei așa au înțeles, că numai ei contează iar restul sunt carne de tun.
 
Divagațiile în ale sfere care nu țin de suveranitate sunt rătăciri și este bine să fie catalogate corect pentru a nu dilua sau duce la polemici în afara subiectului.
 
Disimularea este tot o tehnică a celor fără țară, uzurpatori ai poporului ales, ei fiind de fapt o adunătură de alt neam și altă orientare.
 
Aveți în documentul scris de mine ce înseamnă suveranitatea, nu nebunia întoarcerii la păgânism pe care o menționează în comentarii cineva și în care amestecă ieșirea de sub corporație cu ieșirea din istorie și Cartea Vieții. Ăia care apostaziază schimbă doar un drac cu altul și sar din lac în puț.
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • Stefan P 03.12.2022 23:05
  OVI_B comentezi ca un alogen, nu ții la țara care te găzduiește, România, nici nu respecți poporul care te-a primit aici printre noi. Cine bârfește țara în care trăiește nici nu merită să stea aici. Prin atitudinea ta și vorbele tale duhnești a antiromânism, trădezi țara aceasta și o subminezi din orice păoziție te-ai afla. Meriți să pleci de aici, să te duci unde știi, nu ești binevenit. Și când te duci într-o vizită undeva nu bârfești gazda, ori ceea ce singur exprimi este că nu ai bună creștere, ba mai mult gândești urât și răspunzi cu rău binelui primit. Răzbate ranchiuna din sufletul tău negru, ești plin de venin că nu ai țară sau nu ai avut succes în a rupe încă o bucățică din țara numită România și atunci ce faci? Îți verși veninul și lucrezi împotriva suveranității, satanic, fără să-ți dezvălui identitatea, naționalitatea. Ești nimeni fără nume, fără identitate, un laș!
 • INJECTIA FINALA 04.12.2022 08:43
  Excelent articol.
  Felicitari, Dle Doctor!
 1. Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

 2. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

 3. O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

 4. 16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

 5. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

 6. Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

 7. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

 8. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

 9. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

 10. 30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

Ultima oră

01:10

16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

00:30

16 iunie: Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sf. Ier. Tihon, Episcopul Amatundei; Sf. Sfințit Mc. Marcu, Episcopul Apoloniadei

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal