Domnul Papahagi ar putea ajunge Cacahagi

De Prof. Constantin Barbu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sfertodoct închipuit de la Cluj care se numea Adrian Papahagi scrie, într-o română aproximativă, dar ca un bun cacofonist: „sper că Pr. Teodosie nu prinde Paștele viitor ca ierarh. Ar fi benefic pentru Biserică, care scapă de un personaj smintitor, pentru națiune, care scapă de un putinist, și pentru el, care astfel își mărește șansele de mântuire prin penitență și ascultare la o mănăstire."

Din cacofonia Biserică care, domnul Papahagi ar putea ajunge Cacahagi.

De ce ar fi IPS Teodosie un „personaj smintitor" pentru națiune?

De ce mai mulți derbedei „erudiți" încearcă să atașeze de numele lui Teodosie adjectivul „putinist", când Arhiepiscopul nu are nici o legătură cu Putin? Din câte știu, Arhiepiscopul Teodosie are numai grija unui bun român care se întreabă în sinea lui (cu cărțile în creier) dacă Eminescu a învățat carte la Cernăuți, dacă împăratul roman a trasat valul deasupra de Cahul, Ismail și Bolgrad, dacă Insula Leuke a tracilor se cheamă Insula Șerpilor, dacă Nordul Bucovinei avea voievozi la anul 1078, așa cum citim în manuscrisele din colecția Monumenta Romaniae Historica, tipărită prin grija sa...

În Arhiepiscopia Tomisului, există mai multe colecții de manuscrise, papirusuri și cărți: 

- Monumenta Romaniae Historica,  din care s-au tipărit cele mai vechi și mai valoroase manuscrise ale străromânilor și românilor, colecție din care s-au tipărit 824 de volume din cele 1000 proiectate;

- Biblioteca lui Eminescu, din care s-au tipărit 735 de volume (din cele 1250 câte a avut Eminescu în biblioteca sa);

- Papirusurile biblice (sec. II-VI, din care s-au tipărit 153 de papirusuri) și Monumentele ortodoxe și bizantine, din care s-au tipărit 301 volume.

La o simplă adunare: 
824 + 
735 +
153 +
301
_____
2013 

Așadar, prin grija Arhiepiscopului Teodosie s-au tipărit colecții care sunt incomparabile cu tot ce s-a tipărit vreodată în istoria României.

E clar, sau nu?

Dacă nu mă credeți pe cuvânt, vă trimit în Aula Magna a Academiei Tomitane ca să le citiți pe toate. 
 
În ceea ce îl privește pe profesorașul clujean Papahagi, ar fi bine să se trezească din epoca medicală complicată în care se află. Și să se concentreze pentru a termina de povestit toate piesele lui Shakespeare.
 
Dar mai întâi de toate, ar trebui să se „abisalizeze" cumva, dacă poate, și să încerce să explice de ce în mintea lui Hamlet time, is și out of joint sunt „sinonime". Atunci bietul erudit Papahagi, pe care nici nu pot să calc, va înțelege din versurile: 

„Let us go in together,
And still your fingers on your lips, I pray.
The time is out of joint—O cursèd spite,
That ever I was born to set it right!
Nay, come, let's go together"

exact miezul sistemului solar shakespearian.

Când va înțelege „tautologia" genială a lui Shakespeare își va rupe toate hârtiuțele lui cu care se laudă în curriculum vitae. 

Atunci nu va uita un proverb, care sună cam așa: Cartea-i grea, omătul mare / Și prevăd prin secoli a ei înălțare.
Văzând că are o chelie din cauza căreia și-a lăsat barbă (gustând psihanaliza), am crezut că are și ceva operă literară. Dar, omu’ e inviolabil în mintea lui și nu vrea să scrie decât puțin și prost. 
 
La vârsta lui, ar fi cazul să se retragă din tot felul de notițe imbecile și să se apuce de scris, în cazul că vrea să devină scriitor. 

Biografia lui, și nu numai a lui, poate fi și ridicolă și distrugătoare. Țuțăr chinuit al înamoratului ministru Baconsky (care era delicios în corespondența cu doamna Vulpe), acel Baconsky fiu al lui A.E. Baconsky

Din proletcultistul A.E. Baconschi, nici nu îndrăznim să cităm aceste versuri:

„Să traiască 
Stalin și poporul rus! 
el în țara românească
Viață nouă ne-a adus!" 

Deci, Adrian Papahagi îl urmează pe Baconschi junior, fostul amant de la Ministerul de Externe, țuțăr el însuși al ministrului Andrei Pleșu, singurul ministru din Uniunea Europeană care a plagiat și cuvântul „etc.". 

Evident, din Henry Corbin – Paradoxul monoteismului.

Da, este vorba despre Andrei Pleșu, fostul subaltern de la Cotroceni al doamnei Elena Udrea, care avea un „farmec irezistibil" și pentru licheaua Baconschi.

Este vorba tot despre Andrei Pleșu care ascunsese și el la Ministerul Culturii o merdenesă care făcea nu numai cafele „foarte proaste" (vorba lui Marin Sorescu), ci îndrăznea să nu traducă, din franțuzește, o propoziție din Coomaraswamy. 

Vedeți băieți: e grea erudiția!

Domnul Andrei Pleșu știe foarte bine ce greu este să fii la mai multe servicii și mai ales „patriot german".
Încă tânărul Adrian Papahagi a încercat să fie slugă prin mai multe partide, umplându-se de ridicol și când a fost consilier la MAE, sub Baconschi și ca vicepreședinte al Fundației Creștin Democrate și când a dat din gură în vara lui 2012 (când era Băsescu suspendat) și când n-a fost ales parlamentar în 9 decembrie 2012, din partea ARD, nici când a pierdut vremea pe lângă așa-zisa Monica Macovei, nici când li s-au redistribuit niște voturi ca unor ultimi cerșetori politici. Și așa mai departe...

Viața e întotdeauna complicată și nu se scrie niciodată în biografia familiei cine a lucrat cu Direcția de Informații Externe sau cu alte direcții. Nu-i așa Papahagi, că viața e complicată? 
Ar fi bine să fim lucizi și să bem apă rece de izvor. Altfel cine știe câte lucruri ar mai putea izvorî din viețile noastre. 
 
Am văzut că lui Adrian Papahagi îi place să se pozeze cu cărți multe în spate, iar uneori mai ține-n mâini și câte-o carte deschisă sau un pix în gură (foto).
 

Deocamdată, Adrian Papahagi ține invers cartea-n mână. Dacă va continua să mai fie vreodată nepoliticos și imbecil, nu e exclus să-i îndrept cartea, fiindcă îl apreciez foarte mult. În amintirea prieteniei cu tatăl său, un cărturar cu care fiul său nu seamănă. E dureros, dar poate nu e prea târziu.
 
Acum, Adrian Papahagi a aflat câte ceva: că nu e bine să faci cacofonii fiindcă te trezești din Papahagi un simplu Cacahagi.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • Rusi 10.08.2023 15:09
  Cacahagi este numele lui real.
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare