Doliu în lumea televiziunii! A murit cunoscutul jurnalist Horia Eneșel. Ultima fotografie publicată de el a fost de la protestul fermierilor din Bruxelles - FOTO

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doliu în lumea televiziunii! S-a stins jurnalistul Horia Eneșel, redactor și producător la ProTV și Național TV director de știri la B1TV, coordonator la Adevărul și redactor de Externe la Cotidianul. Eneșel locuia la Bruxelles în ultima perioadă. În urmă cu câteva zile era activ pe Facebook după cum se vede și din ultima sa fotografie publică pe rețeau socială, cu protestul fermierilor din Belgia, sub care îți exprima dezamăgirea că aceștia fac zgomot cu petarde în timpul nopții:
 
Mulți colegi și-au exprimat regretul pe rețelele de socializare:

„A plecat Horia! Unul dintre cei mai buni prieteni pe care i-am avut în televiziune! Un profesionist, un om vertical și foarte dibace in lumea știrilor! 
Îmi pare rău, Horia! Îți datorez parte din devenirea mea profesională. Iți mulțumesc pentru tot.  Să-ți fie bine acolo unde ești! Condoleanțe familiei Eneșel!”

„Am sperat că ne vom revedea anul trecut, apoi, el a amînat revederea, îi era spre imposibil să zică cînd va fi. Am sperat să-l revăd, trecuseră mulți ani de cînd nu ne mai văzuserăm la ochi, am fi deschis cutia cu bijuterii de povești și amintiri din cea mai bună perioadă a presei de televiziune, perioadă în care am lucrat amîndoi. Ba mai mult, Horia, mi-a dat toate frîiele producției generale de știri ale unui post exclusiv de știri. Și toată încrederea că pot. Am putut, dar cu el editor șef era tare ușor. Am vorbit cam o dată pe an după ce drumurile ne-au luat-o spre orizonturi diferite, dezbăteam multe chestiuni legate de presă, de politica mare, dar în special despre cea externă, era un nas fin, hîrșit în treburile redacției de știri. Peste toate, Horia era un om delicat, fin, cu un umor special, un profesionist. Mă doare tare plecarea lui. Drum lin, Horia Enasel! Am să te port cu mine.”

„Horia, nu știu ce naiba s-a întâmplat, dar vestea despre plecarea ta este genul ăla de breaking news care te lasă mut și pe care-l anunți cu lacrimile înnodate în gât. Habar n-am ce ofertă ți-o fi făcut Bărbosu' de te-ai grăbit așa, dar tot cu noi ai început prima emisie la N24. Acum 20 de ani. Aici, pe pământ. Să-ți fie liniște.”

"mi-e des dor de țară, de Lugojul meu, de mulți oameni faini pe care îi cunosc...”
Asta imi scria Horia, in urma cu 3 saptamani …este absolut socant … nu-mi vine sa cred … Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace!”

„A plecat dintre noi Horia Enesel.
Un om extraordinar de bun și de spiritual!
Pentru mine a fost o sursa de inspirație prin energia, implicarea și motivația sa debordantă.
Dragă Horia, amintirea ta îmi va rămâne mereu în suflet. 
Sincere condoleanțe familiei!”

„Du-te cu bine, Horia, dragã! Dumnezeu sã-ți poarte pașii în veșnicie. Mulțumesc pentru răbdarea și înțelepciunea și generozitatea cu care m-ai însoțit în cei mai zăpăciți ani de ucenicie. Neprețuit ajutor!”

„Drum lin spre lumină, prieten drag, spre lumea mai bună și mai dreaptă, mai corectă și mai normală pe care ai visat-o și ai dorit-o atât de mult, în lungile discuții diurne sau nocturne pe care le-am purtat cu pasiune și fără părtinire, în pregătirea și derularea atâtor minunate evenimente culturale de muzică și poezie, acțiuni de binefacere, adunări de fonduri și colecte de bunuri și cărți și câte și mai câte alte clipe, ceasuri, zile, petrecute împreună în numele unei  prietenii frățești ce ne-a legat atâția ani de zile....
Bunul Dumnezeu sa te aibă în grija lui, până ce într-o bună zi, sigur ne vom regăsi....
À bientot mon ami...
À bientot mon grand frere...”, au fost câteva dintre comentarii.
 
Horia Eneșel a fost un susținător înfocat al USR și Reper și făcea o glumă devenită acum fatidică, de un 1 aprilie, pe contul său de Facebook:
 
Dumnezeu să-l ierte!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • IC XC NI KA 27.02.2024 11:54
  Dumnezeu să-l ierte!

  Hristos a Înviat!


  Ne putem face o ideea despre “pulsul” (ne)credinței în Dumnezeu Adevărat și (ne)conștientizarea a ceea ce vine după ..în acest moment al trecerii .. din astfel de mesaje..
  Foarte trist.

  Doamne, miluiește.
 • Constantinescu Valentin-Ionut 28.02.2024 09:14
  condoleante
Ultima oră

21:42

Un interviu profetic din 2002 - dr. Michael Crichton, în dialog cu celebrul prezentator Charlie Rose: Virusul X și pericolul biotehnologiilor avansate - “ingineria genetică poate provoca mult mai multă distrugere decât bombele atomice” - VIDEO

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România