Distrugerea barajului de la Nova Kahovka a făcut ravagii în sudul Ucrainei. Imagini apocaliptice

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În jur de 42.000 de persoane sunt expuse riscului de inundații, după ce un baraj important din Herson, în sudul Ucrainei, a fost grav avariat marți dimineață, potrivit Știripesurse.
 
Unele persoane care așteptau să fie salvate în zonele afectate au fost nevoite să își petreacă noaptea pe acoperișuri sau în copaci de teama apelor care creșteau, relatează corespondentul BBC din Ucraina.

VIDEO:



Presa de stat din Rusia a anunțat că cel puțin șapte persoane sunt date dispărute în așezarea cea mai apropiată de baraj, în timp ce în partea anexată a regiunii ucrainene Herson a fost declarată stare de urgență. Este de așteptat ca nivelul inundațiilor în unele dintre zonele afectate să atingă cote maxime în cursul zilei de miercuri.
 
Citiți mai multe: Impact devastator asupra centralei nucleare de la Zaporojie: A fost aruncat în aer barajul de pe fluviul Dnipro. Rușii și ucrainenii se acuză reciproc
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
  • Radu Comsuta 07.06.2023 16:25
    E clar că ukronazii sunt de vină. Cine ne-a distrus delta adâncind nepermis de mult canalul Bîstroe? Rușii?
  • mariusmioc 07.06.2023 18:00
    Delta e bine-mersi. E distrusă doar în postări pe rețelele de socializare. Cormoranii se înmulțesc în continuare prea mult, puteți să-l întrebați de Daia.
  • minita 07.06.2023 16:56
    Eu nu stiu cum au reusit rusii sa supravietuiasca pana acuma. Isi arunca singuri conductele in aer, isi ataca singuri centralele nucleare pe care le-au ocupat, incearca sa distruga Kremlinul si acuma au taiat alimentarea cu apa a Crimeii pe care au anexat-o si si-au autodistrus prima linie de aparare impotriva ofensivei ucrainiene. In loc sa se bata cu ei ucrainienii ar trebui sa ii astepte sa se autodistruga.
  • Radu Comsuta 07.06.2023 20:17
    Absolut corect. E chiar la mintea cocoșului când le pui pe toate cap la cap și le aduni.
  • Dumitru Pătra 07.06.2023 22:01
    Asta da contraofensivă ukraineană, singura de care erau în stare acum.
  • event201 08.06.2023 19:08
    Frumoasa imaginea de pe Google Maps! Cine a prelucrat-o? Cartoon Network sau NATO? In primul rand se observa ca este editata pe calculator CULOAREA APEI: un verde spalacit/murdar in cazul tuturor raurilor, albastru unde era barajul respectiv. De ce nu au pus galben sau roz? Oricum ideea e aceeasi: a fost editata pe calculator. In al doilea rand, in imaginea din dreapta se vede ca volumul "revarsat" este mult mai mare decat volumul tinut in frau de baraj in imaginea din stanga! Adica de unde a aparut brusc atat de multa apa dupa spargerea barajului? Exces de zel via Photoshop?
    Nota pentru "arafati" si USR-isti care mai citesc pe aici ca sa aiba ce sa critice (sa latre?): nu spun ca nu a fost detonat barajul si nu spun nici ca nu este o tragedie! Ba chiar ma tem ca s-ar putea sa afecteze mare parte din Europa, incepand cu Romania, daca se intampla ceva la centrala aia nucleara!... Tot ce spun este ca apa revarsata ar trebui:
    1. sa aiba aceeasi culoare cu apa raurilor din zona
    2. sa respecte cat de cat volumul din lacul de acumulare, nu sa apara de 10-15 ori mai multa dupa revarsare.
Ultima oră

15:48

Zelenski agită din nou apele: Putin va ataca Țările Baltice, Polonia și Germania. Cetățenii Statelor Unite vor lupta în Europa - VIDEO

14:47

Șoc în magistratură! Un judecător de la Curtea de Apel București a murit la nici 40 de ani. Cauza: AVC

13:47

Patru președinți SUA în New York: trei după bani, al patrulea pentru a omagia un polițist ucis de un fost deținut

13:00

Date Eurostat: UE a primit 5,1 milioane de migranți în 2022. Câți au ajuns în România

12:30

Bătaie cu Bălegar între Washington și Moscova

12:06

Tucker Carlson: Medicii care au recomandat vaccinul anticovid ar trebui să-și ceară scuze - VIDEO

11:30

Imagini șocante din Gaza: Soldații israelieni ucid civilii, îi îngroapă cu excavatoarele, apoi se joacă cu lenjeria intimă a femeilor

10:41

Biden l-a numit din nou "măcelar" pe Putin

10:21

România e declarată de Putin țintă militară legitimă

09:39

Ion Cristoiu: Coaliția vede în alegerile pe București o demonstrație a unității sale

09:24

Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat planul roșu

09:14

Iulian Capsali: PRIMUL candidat cert la președinție este Răzvan Constantinescu, care și-a făcut publică intenția în emisiunea doamnei Anca Alexandrescu

08:42

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, condamnat la 25 de ani de închisoare

08:20

Alertă în Brăila! O dronă militară s-a prăbușit la 15 km de oraș: ”Scotea un sunet ciudat, puternic” - VIDEO

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul