Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

De Andrei Nicolae  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul CIA, Bill Burns, a avertizat joi că, dacă SUA nu trimit mai mult sprijin militar, Ucraina ar putea pierde războiul împotriva Rusiei până la sfârșitul anului, relatează CNN, potrivit Știripesurse.

Comentariile sale, notează CNN, reprezintă unul dintre cele mai dure avertismente de până acum din partea administrației Biden cu privire la mizele din Ucraina, în timp ce Congresul dezbate dacă va aproba sau nu un pachet de ajutor pentru Kiev, pe care îl amână de luni de zile.

Cu doar o lună în urmă, William Burns avertiza, în timpul unei audieri în fața Comisiei de informații a Senatului, că dacă în Congres nu se fac progrese pentru a aproba un sprijin suplimentar - mult timp împiedicat de opoziția conservatoare din Camera Reprezentanților - "Ucraina va pierde probabil teren, probabil un teren semnificativ, în 2024".

Dar joi, în timpul unei intervenții la Centrul George W. Bush, el a avertizat că Ucraina ar putea fi forțată să capituleze în întregime. "Cu impulsul pe care l-ar da asistența militară, atât din punct de vedere practic, cât și psihologic, cred că ucrainenii sunt pe deplin capabili să reziste în 2024", a declarat Burns. "Fără asistență suplimentară, situația este mult mai gravă", a continuat el. "Există un risc foarte real ca ucrainenii să piardă pe câmpul de luptă până la sfârșitul anului 2024 sau cel puțin să-l pună pe Putin într-o poziție în care ar putea dicta termenii unei înțelegeri politice", a punctat șeful CIA.

Avertismentul vine în timp ce administrația Biden încearcă să profite de o oportunitate politică neașteptată la Capitoliu pentru a determina Camera Reprezentanților să adopte pachetul de ajutor blocat de mult timp. Legislația include, de asemenea, un ajutor pentru Israel și, ca urmare, președintele Camerei, Mike Johnson, a fost presat să treacă la adoptarea pachetului după atacul iranian asupra Israelului din weekend. Într-un efort de a satisface facțiunile divizate ale Partidului Republican, dintre care unele susțin și altele se opun ajutorului pentru Ucraina, el a împărțit legislația în proiecte de lege separate, iar partea privind ajutorul pentru Ucraina este de așteptat să fie supusă la vot sâmbătă seara.

Joi, șeful CIA nu a detaliat mai mult ce înțelege atunci când afirmă că Ucraina "va pierde", dar o sursă familiarizată cu serviciile de informații occidentale a precizat pentru CNN că, dacă pachetul nu trece, oficialii încă mai cred că este puțin probabil ca Rusia să invadeze Ucraina în întregime. În schimb, Rusia ar putea să recucerească un teritoriu suplimentar semnificativ, apoi să înghețe efectiv liniile de front într-o încetare a focului de facto, similar cu ceea ce s-a întâmplat după ce Moscova a anexat peninsula Crimeea în 2014. Acest lucru ar fi considerat în continuare "o pierdere".

Burns a vorbit despre nevoia disperată de muniție de bază cu care se confruntă Ucraina pe câmpul de luptă. El a povestit despre două batalioane - unități de peste 2.000 de oameni - care aveau "15 cartușe de artilerie pe zi" și, respectiv, "un mare total de 42 de cartușe de mortier".

"Au fost copleșiți, și nu din lipsă de curaj sau determinare din partea lor, iar îngrijorarea mea este că vom vedea mai multe Avdiivka în viitor în lipsa asistenței suplimentare", a spus Burns, referindu-se la orașul ucrainean pierdut recent în fața trupelor rusești.

Lipsa de muniție și echipament militar din Ucraina, rezultat al luptei politice din SUA și al eșecului aliaților de a realimenta armata țării, a avut un efect din ce în ce mai grav pe câmpul de luptă în ultimele luni.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

IMNUL CARPATIN-FĂGĂRĂȘENILOR - Ion Gavrilă Ogoranu (+1 mai 2006):

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Gheorghe Simi 19.04.2024 10:00
    Burns vorbește cu "poate" și condiționări de ajutoare. Nu, nu există "dacă" și "poate" în acest caz.
    Ucraina e stat eșuat, făcut praf de "occidentali" împinși de la spate de seminția lui zelenski.
  • Neanae 19.04.2024 12:06
    Condiționalele dlui Burns sunt zăhărelul care acoperă pilula amară. Partenerul strategic & CO s-au jucat cu butoiul plin cu fiere crezând ca e miere! Amu își ling rănile presărând zahăr fiindcă e greu rău sa mistuiasca tot amarul! POFTA BUNĂ!
  • Wolf Edmond 19.04.2024 13:48
    Nu se poate să se termine acest război atipic înainte de sfârșitul anului și să nu se mai cotizeze atâția bani și atâta tehnică militară Ukrainei?
    Zelensky ar trebui să ceară pace, nu armament și muniție. Câți oameni trebuie să mai moară pentru ambiția nemăsurată a unora care să încăpățânează să arate ce mușchi au pe sub palton dar fără să-și dea paltonul jos? Sau dezbrăcarea paltonului este problema pentru că dacă ar fi dat jos s-ar vedea coastele, sternul descărnat și nevoia de hrană, dar mai ales, de multe medicamente și vitamine?
  • Nick Cohen 19.04.2024 14:56
    Aha, deci nu au murit destui slavi ! Se stie care e agenda, exterminarea slavilor si cedarea teritoriilor perciunatilor sa creeze un stat khazar. Putin e complice la acest plan.
  • Marius Popescu 2561 19.04.2024 16:28
    Ăsta e pericolul când îți lași țara pe mâna unor alogeni care în plus mai fac parte și din seminția periculoasă. Nici România nu stă mai bine cu "neamțul" președinte, Arahat șef la sănătate și Aurescu Goldenberg la externe. Iar ai noștri ca brazii, cu Ciolacu în frunte, s-au făcut preș în fața Israelului.
    Nu m-ar mira dacă peste un an s-ar invoca depopularea Ucrainei și necesitatea de a o repopula cu "refugiați din Israel" speriați de situația din țara lor pe care chiar ei au provocat-o. Vin vremuri grele, decisive.
  • Conu Lonida fata cu reactiunea 20.04.2024 13:15
    Directorul CIA trebuie sa stie ca NATO a pierdut razboiul proxi din Ucraina impotriva Rusiei inca din 22 februarie 2022! Acesti spalati pe creiere dirijati din umbra de matusalemici malefici ca Soros et.co care dirijeaza din umbra politica dezastruoasa si criminala a Americii au crezut ca Rusia este Libia, Afganistan, Irak, Vietnam, Coreea sau alte tari " democratizate " de America, dar s-au inselat amarnic. Unii din acesti tembeli au tupeul sa spuna ca nu mor americani, ci altii, adica ucrainieni sau rusi! Pei mai nemernicilor, atit ucrainienii cit si rusii sunt fiinte umane, nu numai cretinii de americani care va voteaza!
  • Conu Lonida fata cu reactiunea 20.04.2024 14:15
    Functioneaza cenzura la dumneavoastra? Nu mi-au aparut doua postari !
Ultima oră

20:38

Podcast Pe Drept Cuvânt: Av. Florentin Țuca, în dialog cu conferențiara universitară Dr. Lavinia Tec: “Joaca de-a Dumnezeu este, pentru omenire, riscul major al momentului” - VIDEO

18:36

”LA DATORIE, ÎN PRIMA LINIE” - Actorul Brian McCardie, care a jucat în serialul polițist britanic “Line Of Duty”, a murit subit, la vârsta de 59 de ani

18:00

A apărut cel mai mare concurent al lui George Simion: Radu Simion. Ce reacție a avut liderul AUR

17:04

Un alt denunțător care a atras atenția asupra defectelor aeronavelor Boeing a murit – avea doar 45 de ani

16:30

VALEA BINELUI - Acasă pentru Părintele Nicolae Tănase și cei 500 de copii ai săi. Nu-i uitați de Sfintele Paști!

15:40

Cutremurător: 25 de Metode prin care este distrusă America (VIDEO)

14:30

Președintele Columbiei anunță ruperea relațiilor diplomatice cu Israelul ”pentru că are un guvern care comite un genocid” în Gaza

14:10

Opinii Politice. Răzvan Constantinescu: PROGRAM ECONOMIC PREZIDENȚIAL, PE SCURT

13:55

A decedat de o boală incurabilă omul care a ridicat din temelii actualul sediu al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, fost al Romtelecom

13:37

Bogdan Tiberiu Iacob: O întrebare legitimă: totuși, cîte servicii fac interceptări în România?

12:35

Rușii se delectează la Moscova cu echipamente NATO capturate în Ucraina, inclusiv indestructibilul tanc american M1 Abrams - VIDEO

12:15

A murit prea devreme polițista de top Aura Daniela Hurmuz, colonel în rezervă și secretarul Asociației Internaționale a Polițiștilor, filiala Poliția Capitalei - România

12:00

Prof. Florin Popescu: Ungerea Domnitorului Ștefan Cel Mare în Joia Mare a anului 1457. Pascalia este matricea istoriei noastre.

01:00

2 mai: Sfântul Atanasie al III-lea al Constantinopolului, dascăl în Țara Românească, traducător al Psaltirii și viețuitor la Mănăstirea Sfântul Nicolae din Galați. Moaștele sale se află la Harkov, în Ucraina

23:12

Este publicul pregătit pentru adevărul despre vaccinurile Covid?