Din criză-n criză: Nici n-au scos starea de alertă din priză, că vor să introducă STAREA DE CRIZĂ în domeniul securității și apărării naționale. Structuri ale MApN ar putea fi subordonate forțelor aliate sau comandamentelor NATO. Proiectul PDF

De Părău Vlad  /  

Foto: cvlpress.ro

Foto: cvlpress.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


N-a anunțat bine Klaus Iohannis vineri că starea de alertă nu va mai fi prelungită, că guvernul lui se pregătește luni să introducă starea de criză în domeniul securității și apărării naționale. Potrivit unor surse România TV, Guvernul pregătește un proiect de lege care prevede instaurarea stării de criză la nivel național. Iar asta, deși în ultimele zile atât premierul Ciucă, cât și alți oficiali ai statului au dat asigurări că România nu se va implica militar în Ucraina. 
 
ACTUALIZARE 23:25 Proiectul de Lege privind Starea de criză în domeniul securității și apărării naționale poate fi citit AICI.

ȘTIREA INIȚIALĂ La ora 15:30 la Guvern va avea loc o ședință secială pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, iar de la ora 16:30 va avea loc altă ședință de guvern.

Starea de criză ar urma să fie instituită la propunerea ministrului Apărării, va trebui să fie avizată de premier și va introdusă printr-o hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAȚ).

Teoretic, aceasta nu ar afecta populația, ci ar fi o măsură organizatorie pentru instituții ale statului pe fondul conflictului armat de la granița României. Astfel, structuri ale MApN ar putea să treacă în subordinea forțelor armate străine staționate pe teritoriul României sau a comandamentelor NATO în cazul conflict armat.

„Prin situație de criză în domeniul securității și apărării naționale se întelege situația în care societatea se confruntă cu mari dificultăți generate de apariția sau iminența apariției unuia sau mai multor incidente pe teritoriul național, la nivel regional sau internațional, sau de amenințări, riscuri sau vulnerabilități prin care sunt grav perturbate sau amenințate condițiile de viață, sănătate și mediu, proprietatea, stabilitate politică, economică sau socială, ordinea publică, securitatea și apărarea naționala, precum și alte valori constituționale care impun adoptarea de măsuri de răspuns la criză, prin acțiune unitară a autorităților și instituțiilor statului român, pentru înlaturarea cauzelor, gestionarea efectelor și revenirea la starea de normalitate”, prevede proiectul de lege.

Politicienii români practică din nou același joc la două capete ca în 2020

Informația a fost confirmată de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Am știință, cum este și normal, urmând astăzi să avem o discuție cu primul ministru”, a explicat președintele PSD, cu referire la acest proiect legislativ. Ciolacu crede că România nu va intra într-un conflict armat cu Rusia, dar, în același timp, colaborează la introducerea stării de criză în domeniul securității și apărării naționale.

La rândul lui, premierul Nicolae Ciucă spunea aseară că amenințările Rusiei cu privire la posibilitatea ca aeronave ucrainene să plece de pe aeroporturi din țări vecine Ucrainei, inclusiv din România, reprezintă o „retorică” prin care „se caută să se abată atenția de la ceea ce se întâmplă real, în teren în Ucraina, unde sunt uciși civili”. Premierul a explicat că un singur avion ucrainean a intrat în spațiul aerian al României, în prima zi a războiului, iar acesta a plecat din România neînarmat.

„Eu cred că degeaba încearcă să ne facă să ne fie frică, pentru că nu avem de ce să ne fie frică. Existăm măsuri concrete care s-au luat în interiorul Alianței Nord-Atlantice astfel încât statele de pe frontiera estică a alianței să beneficieze de măsuri întărite și consolidate de descurajare și apărare”, a opinat premierul Nicolae Ciucă, duminică seară, la Digi24.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
 • ioansperling 07.03.2022 14:26
  https://vrabiute.blog/2022/03/07/din-lac-in-put/
 • RomeoB 07.03.2022 15:01
  >„Eu cred că degeaba încearcă să ne facă să ne fie frică, pentru că nu avem de ce să ne fie frică."
  Domnule General,
  Rusia CAUTA UN PRETEXT PT O VIITOARE AGRESIUNE IMPOTRIVA ROMANIEI !
  Cum spunea dl Tiriac, ROMANIA ESTE PREA APROAPE DE RUSIA ! PESTE 10-15 de ani, trupele NATO vor pleca din Romania, dar vecinii rusi vor invoca mereu aceste pretexte. Victoer Orban e mai realist, chiar daca ese mai departe de Rusia.
 • Terchea B. 07.03.2022 15:08
  orice om cu inteligenta mai mare ca a unui gandac se astepta la asta
 • Tic 07.03.2022 17:36
  Ce general ești tu, ma, Ciuca? Nu îți este rușine sa dai România și armata română (asa cum mai sunt) pe mâini străine?
  Fiți blestemați toți aia de facurati asta! Va blestem în numele străbunicul ui meu mort la Mărășești, în numele a 2 unchi mari(frați ai bunicii) morți la Stalingrad, in numele unui unchi(ofițer) care a făcut 7 ani de prizonierat la rusi și s-a întors acasă bolnav de cancer la stomac, dar nu cu brigăzile acelea făcute de fenicienii care au adus comunismul în România, în numele tatălui meu,copil orfan, devenit prin munca ofițer inginer în armata, care a făcut stagiile pe șantierele nationale de la Bicaz, Transfăgărășan, și Canal Dunăre-Marea Neagră (aici 8 ani), căruia Băsescu i-a micșorat pensia. În numele lor și al celorlalți ai noștrii care au trudit cu adevărat, fiți blestemați!
 • Orizont 07.03.2022 18:47
  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/ukraine-russia-negotiations-ukraine-rejects-humanitarian-corridors

  https://www.dw.com/en/ukraine-rejects-humanitarian-corridors-that-lead-to-russia-live-updates/a-61036513

  https://www.france24.com/en/live-news/20220307-ukraine-rejects-russian-humanitarian-corridors-offer
 • Orizont 07.03.2022 20:34
  Observati cum mutarea asta cu starea de "criza" vine imediat dupa vizita Curvoiului Satanist Kamala, trimisa de Cabala sa atraga Romania in pozitia de prima linie in cazul unui atac NATO impotriva Rusiei !
  Deja pe la tembelizoare se canta doine despre instaurarea in Romania a unui regim militar si incorporarea barbatilor incadrati in categoriile de varsta !
  Ordinul de Incorporare din imagine este incriminat ca fiind fake , insa stiu ca astfel de operatiuni sunt facute chiar de sistem pentru acomodarea psihologica a prostimii :

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=326128149552316&set=a.245536570944808&type=3

  https://www.antena3.ro/actualitate/ministerul-apararii-avertisment-fake-news-incorporare-631694.html
 • Orizont 07.03.2022 21:25
  Mafia de stat s-a trezit in izmenle e goale ca nu mai are rezervisti !
  Sondaje Javranzgarde dramuite - Procentul de 26% fraieri care ar vrea sa fie carne de tun pentru averile si pensiile speciale ale mafiei securiste este CEL PUTIN dublat :

  https://www.antena3.ro/actualitate/sondaj-avangarde-romani-apara-tara-631714.html
 • UN_OM 08.03.2022 08:42
  Next level : 'starea de alertă ' adaptată momentului; armata va putea fi folosită împotriva libertăților cetățenești; remember : stare de urgentă, armata este scoasă (chiar dacă teatral) în stradă !
 • Panaghia 08.03.2022 15:11
  Constituțional,nu există starea de criză!Ca sa poată intra in vigoare, trebuie modificată Constituția României.Modificarea sau schimbarea Constituției se face numai prin referendum național !Starea de criză trebuie sa existe și să fie ratificată conform Constituției și dispozițiilor constituționale,ci nu după voia unor partide politice, persoane, grupuri, prieteni, aliați ,vecini...In fine,ceea ce nu înțeleg ,este cum au ajuns acești " aleși ai noștri " la concluzia că în starea de criză avem nevoie de conducere armată.Constitutional ,armata conduce numai in stare de război.Pe timp de pace și cât timp nu este cucerită,in plan național, Armata Romaniei se supune voinței poporului și nu poate fi condusă teritorial de nici-o entitate armată străină,fie ea și aliată, cât timp România este stat național, suveran și independent,unitar și indivizibil. In ceea ce ar însemna "situația de criză" în securitate și aparare ,PARLAMENTUL ca organ suprem reprezentativ al poporului, prin consultarea CSAT- ului,este cel care trebuie sa gestioneze eficient starea de criză .Sa cedezi suveranitatea , conducerea ,administrarea, securitatea și apărarea țării,unei structuri străine militare,chiar aliate,este atât un act de încălcare gravă a suveranității ,independentei țării și cât și un act de înaltă trădare,pt că în orice stare, respectarea Constituției României,a supremației sale și a legilor este obligatorie.Nici-un grup ,persoana , armată străină ,nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.Militarii răspund de îndeplinirea cu credința a obligațiilor ce le revin și în acest scop depun jurământul cerut de lege.Si chiar in stare de război ,pe teritoriul României, Armata Romaniei trebuie să conducă și să fie la comanda oricărei operațiuni militare ,pt că prin apartenență, religie,sânge, cunoștințe, istorie,bazin geografic, tactică militară specifică și jurământul de credință față de patrie și popor, este motivată să apere cu orice preț, România.Numai Armata Romaniei este cea care cunoaște ,pune in aplicare cele mai eficiente tactici,strategii și măsuri fără să pună în pericol populatia,teritoriul, independența și suveranitatea țării !Armata este cea care se jerfește necondiționat pentru pământul românesc și fiecare viață de român! A ceda conducerea militară și a subordona Armata Romaniei pe teritoriul țării, unei terțe structuri militare aliate ,înseamnă a te îndoi de capacitatea ei de luptă, apărare,loialitate , profesionalism și motivare a acesteia pt apărarea țării.De fapt,a pune o putere militară aliată la conducerea Armatei române pe teritoriul României, înseamnă a pune la îndoiala chiar existența și utilitatea ei ! NATO nu este o ȚARĂ,ci doar o ORGANIZAȚIE,care participă numai cu EXERCIȚII și MISIUNI,în caz de agresiune, la menținerea și apararea păcii și integrității teritoriale, în țările membre, cât și în cele care încalcă grav drepturile și libertățile fundamentale ale oamenilor,dar totul în raport cu Legile Constituționale ale țărilor membre /sau in teatrele de război, conform convențiilor și tratatelor internaționale
 • OMAGA 08.03.2022 15:50
  Stai si te intrebi cat ii mai rabda pamantul pe acesti blestemati tradatori de tara, care vor sa ne vanda cu totul si pe noi (ca sclavi) nu doar pamantul, resursele tarii.
 1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

 2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

 3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

 4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

 5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

 6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

 7. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

 8. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

 9. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

 10. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

Ultima oră

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO